Ingrijirea sanatatii

Suntem rezultatul a ceea ce gandim

Suntem ceea ce suntem, ca rezultat a tot ceea ce am gandit! Sanatatea interioara este 100% influenta de gandurile noastre si vedeti mai jos, dar si in postarea „Mancam sanatos, dar totusi ne imbolnavim.” Mai jos voi prezenta extrase din cartile lui S.N.Lazarev. 

„Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina diferite neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă. Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu – gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente etc. – se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. Oricând aveţi gânduri negative despre o persoană să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei.

Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric, poate provoca un rău atât persoanei noastre cât şi celor din jurul nostru. Neintelegerile într-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt. Fiecare încearcă astfel, să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii. Când controlezi o altă fiinţă îi iei energia, îţi faci plinul pe socoteala altuia. Ori de cate ori cădem în acest prost obicei, ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă. Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară.

  • Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare.
  • Lipsa de comunicare duce la dezastru.
  • Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură.

O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi/femei se transformă într-un program de autodistrugere. Dacă doi parteneri abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, atunci ei nu merită să rămână împreună. Dependenţa naşte agresivitatea iar agresivitatea produce boala. Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia. Cu cât este mai puternică dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea.

Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire poate seca izvorul răutăţilor. Să nu vorbiţi despre nenorocirile trăite pentru că asa prelungiti durata lor. Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre, noi ne îndepărtăm de ele. Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora. Esenţial este ca, atunci când vorbiţi despre problemele şi emoţiile dvs., să nu căutaţi milă sau compătimiri.

IMPORTANT: Dacă aveţi o mare supărare sau tristeţe încercaţi să nu aduceţi sentimentele acestea acasă. Ieşiţi în stradă cu deosebire în locurile înverzite şi plimbaţi-vă. Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic.

Dacă locuiţi de câţiva ani şi aţi saturat spaţiul cu regrete, supărări şi spaime, amintiţi-vă momentele în care v-aţi certat şi supărat, aşezaţi-vă în acel loc, iertaţi, anulaţi agresivitatea faţă de iubire. Este mai bine să plângeţi decât să urâţi. Dacă n-aţi reuşit să vă învingeţi pe dvs. înşivă, agresiunea se acumulează în mod inevitabil. Atunci când plângeţi, agresiunea apărută se distruge. Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. Înseamnă că supraîncărcările nu trebuie să fie permanente şi în fiecare ocupaţie să găsim plăcerea.

Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii. Încercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. Nu cautati neaparat satifactii materiale. Nu căutaţi plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Săvârşind ceva bun noi pretindem imediat recompensă. Aceste dorinţe aduc ca rezultat suferinţa. Cu cât veţi intensifica acest tip de pretentii cu atât va creşte nivelul de agresivitate şi se va întări programul de autodistrugere.

Când cineva te jigneşte, nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el. Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime. Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate. Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă.

Cum dăruieşti, aşa primeşti! Răzbunându-te, te faci egal cu adversarul. Iertându-l, te arăţi superior. Iertând ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Ar trebui să fim conştienţi că iertând, îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci, iertând, oferim libertate. Să alegi calea iertării pentru că, numai ea desface rana încleştată în timp.

  • Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers.
  • Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru.
  • Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră.
  • O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme.

De aceea există o lege a naturii şi a ştiinţei (Principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii), conform căreia, răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine. De aceea, străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire, constituie un act protector pentru noi.”

  • Pentru retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile mele cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

32 de gânduri despre „Suntem rezultatul a ceea ce gandim

  1. si totusi cum sa faci cand o persoana te jigneste si te umileste in mod repetat ( si poate inconstient cu toate ca i-ai atras atentia de mai multe ori ) , facand sa pierzi nopti de suparare . Imi doresc din tot sufletul sa iert dar ranile sunt asa adanci ….si imi doresc sa POT sa iert cu toata fiinta mea

    Apreciază

    1. Raspuns pentru Gabi, noi toti suntem in oglinda unii cu altii si tot ceea ce ni se intampla, vine spre noi, este chemat de noi la modul cel mai subtil pentru a invata, a ierta, a evolua.
      Deci un aspect nevindecat din interiorul tau, face ca persoana respectiva sa vina iar si iar spre tine cu acceasi atitudine; poti sa te intrebi: ce anume din interiorul meu declanseaza atitudinea lui X fata de mine?Poate fi o nemultumire, o neiertare ramasa agatata in interiorul tau la adresa acelei persoane si face ca un anume buton sa declanseze iar si iar acceasi atitudine, doar doar vei alege sa percepi ceea ce ti se intampla dintr-o alta perspectiva
      si mai mult sa iti asumi responsabilitatea pentru relatia voastra, si tu si persoana nu sunteti intaplator in relatie; mai scurt, iti recomand cu caldura cartea ZERO LIMITE, METODA SECRETA HAWAIIANA PENTRU ATINGEREA UNUI NIVEL INALT DE BUNASTARE, SANATATE SI PACE., scrisa de JOE VITALE si DR. IHALEAKALA HEW LEN, EDITURA METEOR PRESS.
      Sunt informatii care pot zdruncina din radacini perceptiile cultivate intro viata sau cine stie in cate altele, dar mai bine daca simiti ca te atrage titlul incearca sa o procuri.

      Luminita

      Apreciază

  2. Buna ziua, acest subiect destul de interesant il regasim in cartile lui S.N.Lazarev , Diagnosticarea karmei . Mi-a facut mare placere articolul. Numai bine .

    Apreciază

      1. Draga Ligia,

        Subiectul respectiv, deosebit de interesant si real, este tratat in foarte multe materiale, carti, inclusiv ale lui Lazarev, Valeiru Popa, dar sunt mult mai multi autori care spun acelasi lucru; este vorba despre legea Cauzei si a Efectului, legea Rezonantei, Legea Atractiei, toate functioneaza ceas, nonstop si sunt puse in miscare de gandurile, atitudinile, perceptiile noastre in legatura cu tot ceea ce ne inconjoara.
        Tot ceea ce ni se intampla este doar responsabilitatea noastra; este greu de digerat aceasta informatie,dar este reala, nimic nu vine spre noi daca nu avem nevoie de acea experienta chiar daca este incadrata ca nearmoniosa, si atunci cand spunem ca nu vrem ceva, chemam spre noi acel ceva nedorit si in egala masura cand dorim ceva si ne mentinem dorinta si emotia permitem ca materializarea dorintei sa intre in viata noastra.
        Iti recomand filmul documentar LEGEA REZONANTEI

        precum si filmul BEYON ME(MAI PRESUS DE MINE)
        LUMINITA

        Apreciază

  3. E foarte adevarat ceea ce spune autorul acestui text dar cati dintre noi ajunge sa faca macar la jumatate din sfaturile pe care ni le da autorul, cu credinta si gandul la D-ZEU cred ca am putea sa iertam cum EL ne-a iertat pe noi si sa putem trece prin toate greutatile vietii.

    Apreciază

  4. „se cuvine sa iertam nu numai in gand ci si cu sufletul”… cat este de adevarat si de greu … de ceva timp ma intreb cum sa fac sa iert desavarsit, cum sa fiu pe cruce si sa spun din suflet si pana la capat „iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac”. Poate sa ierti de 70 de ori cate 7 este calea mai usoara a noastra a oamenilor atunci cand nu putem ierta odata pentru totdeauna, mai ales in relatiile noastre unde ni se pare ca suntem raniti iar si iar. Multumesc frumos Ligia pentru aceasta postare. Sa fi iubita si sa iubesti frumos !

    Apreciază

  5. sau cum ne invata un mare duhovnic si sfant roaman Arsenie Papacioc «Iubeşte mult, iubeşte frumos, iubeşte rana şi pe cel ce ţi-a făcut rana».

    Apreciază

  6. Am putea evita viitoare razboaie astfel:) Ar fi putut fi evitate cele ce au fost. Nu ne ramane decat sa incercam sa respectam aceste lucruri. Cautand exemple in jurul nostru, ne dam seama ca Teoria Compensatiei se aplica peste tot. Multumim pentru articol! Mie una, mi-a reamintit lucruri esentiale din viata!

    Apreciază

  7. Salut dragilor!
    Ligia, multumiri pentru acest articol, ca de obicei, venit la timp si inspirat!

    In toate religiile lumii pina la urma cred ca e vorba de acelasi lucru: lasa supararea deoparte, invata sa ierti si sa iubesti si frumosul se va intoarce la tine.

    in spiritul articolului si a ceea ce spune Luminita, plus filmul indicat de ea (multumim
    Luminita), eu acum ascult audiobooks despre cuantica, hinduism, yoga, meditatie, mai exact Deepak Chopra: va recomand aceste audiobooks din tot sufletul, mai ales celor care
    nu au probleme cu engleza. Sint carti citite de autorul insusi, sint absolut o revelatie si multumesc constant celui care mi-a vorbit de mr. Chopra..

    Exista si in romana in varianta tiparita, stiu ca sint traduse.
    audiobooks le-am gasit pe internet (ma scuzatzi :))
    – asta e unul din momentele alea in care nu ma jenez deloc sa stiu ca informatia circula si ca e la indemina lumii.

    Va doresc o viata frumoasa!

    Multumiri, Ligia!

    Apreciază

  8. Ligia, cartea The Secret (Rhonda Byrne)dezvolta acelasi subiect: Legea atractiei,pozitivul atrage pozitiv,negativul atrage negativ. Simplu. de spus….de aplicat e mai complicat si trebuie extrem de mult autocontrol. Exista si film pe tema asta.In carte vei gasi o gramada de oameni si personalitati din diverse spete care sustin inca de la inceputurile omenirii acest lucru. Incepanad cu Platon,Socrate,William Shakespeare, Da Vinci,Beethoven,Goethe,Victor Hugo,Lincoln si foarte multi altii,au transpus acest mesaj ba in pictura,ba in muzica,ba in invataturile si scrierile lor de-a lungul timpului….
    Un singur si foarte important lucru mi s-a intamplat acum 2 ani cand eram extrem de concentrata pe gandirea pozitiva si legea atractiei!sunt convinsa ca functioneaza. Dar de atunci nu m-am mai putut concentra atat de tare….Noroc cu tine ca mi-ai mai reamintit. 🙂

    Apreciază

  9. Buna Ligia,

    Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita a scris cartea ”Cum iti sunt gandurile,asa iti este si viata”

    Apreciază

    1. O carte minunata scrisa de un staret si om minunat. Ma bucur ca o mentionezi aici pe blogul Ligiei. Sunt sigura ca s-ar bucura sa o citeasca. 🙂

      Apreciază

  10. De fapt, tot „intelesul” acestui articol se regasaste in scrierile ortodoxe, de la Pateric, Biblie, scrierile Sfintilor Parinti, etc. pana la Filocalii si toate scrierile „moderne”. Probabil ca acest concept, impreuna cu cel al „liberului arbitru” sunt printre cele ce stau la baza crestinismului. Suntem ceea ce gandim si suntem ceea ce ALEGEM sa gandim.

    Apreciază

  11. Se spune ca daca fiecare ar citi BIBLIA ,noi oamenii am fi mai buni ,mai iertatori,poate fiecare ne-am gindi de ce sa facem rau cind putem sa facem bine ,de ce sa urim cind putem sa iubim ,in timpurile de azi fiecare crede in bani si averi dar oare luam ceva cu noi?in urma noastra ramin doar faptele caci straini si calatori suntem pe acest pamint,asa ca iubiti si pe dusmanii vostrii si pe cei ca va fac rau caci plata voastra este mare in cerurii(citat din biblie).
    Ligia sfaturile tale sunt nemaipomenite Dumnezeu sa te binecuvinteze cu harul sau.

    Apreciază

  12. Dar daca ai facut cuiva un mare rau ( fara sa vrei ) şi a cere iertare inseamna prea putin pentru raul facut? Cum iti gestionezi sentimentele? Ce ar trebui sa faci?

    Apreciază

      1. Daca nu a existat intentia ta de a face rau, nu te culpabiliza, nu esti vinovat, dar esti responsabil; suntem responsabili pentru orice relationare si in egala masura si pentru modul in care percepem totul; in toate exista o lectie dar nu in toate exista vina; vina apare doar cand exista intentie. fiecare percepem intr-un anume fel relationarea cu ceilalti; pasii sunt simplii: te ierti sincer pe tine si iti ceri iertare fie ‘face to face’ fie in gand persoanei in cauza, dupa care, te detasezi, in nici un caz, nu ramai agatat prin cupabilizare continua.

        Luminita

        Apreciază

  13. Multumesc mult pentru raspunsuri. Cel mai greu mi se pare sa ma iert pe mine insami. Voi incerca.

    Apreciază

Comentariile sunt închise