Marturiile cititorilor

Familia mea a fost salvata cu hrana raw si vegana

De curand am primit prin email marturia extraordinara a unei familii din Cluj. M-am gandit imediat ca asa transformari minunate nu trebuie tinute doar pentru noi si mi-am dorit sa impartasesc cu toti experienta lor. 

Ma numesc Bandu Izabela, am 37 de ani si sunt din Cluj-Napoca. Totul a inceput cand sotul meu a lesinat asa, din senin, in toiul noptii, cand s-a dus la baie. Dupa o noapte petrecuta la urgente, medicul ne-a spus intr-o doara sa ne schimbam „stilul de viata”, fara alte precizari. Eram amandoi grasi si aveam pe atunci 33 de ani si respectiv 34 de ani. Am inceput sa caut pe internet tot ce tinea de „stilul de viata” sanatos. Si asa am gasit-o pe Ligia Pop. Am citit saptamani si luni la rand si m-am informat cat am putut, mergand din site in site si din blog in blog.

Am hotarat sa ne schimbam amandoi alimentatia si am adoptat dieta vegana, cu prepoderenta raw food. Eu am slabit 27kg de la 74 de kg la o inaltime de 158 cm si sotul meu 22kg la o inaltime de 178cm, avea 98 kg inainte. Eu aveam tensiunea foarte mica, eram constipata, aveam dureri de cap si probleme cu tiroida. Sotul meu avea si el probleme cu tensiunea si colesterolul. La acest moment avem amandoi tensiunea foarte buna, suntem plini de energie si nu avem nici o problema de sanatate. In imaginea de mai jos sunt eu. Prima poza sunt eu cu ceva timp in urma si ultima este recenta. Multa lume imi spune ca parca am intinerit 🙂

O alta schimbare s-a produs cu mama mea care din copilarie a fost o fire mai bolnavicioasa. Ajunsese la 56 de ani cu o greutate peste normal, cu diabet tip 2, cu un infarct la activ, constipata, cu dureri de cap aproape zilnice, cu insomnii si cu un picior inchis la culoare, aproape negru pana la genunchi. In talpa avea o gaura cu diametru de aproximativ 4 cm din care se scurgea mereu o infectie care mirosea ingrozitor, a cadavru in putrefactie (imi cer scuze de detalii dar trebuie spuse).

Se chinuia saraca in fiecare zi cu pansamente, nu putea calca pe piciorul bolnav si a inceput sa foloseasca carjele. Mai rau, infectia dadea semne ca ar vrea sa apara si la celalat picior. Medicii au vrut sa-i amputeze piciorul de deasupra genunchiului, dar ea s-a incapatanat si nu a vrut sub nici o forma. A continuat asa vreo 10 ani si inca ma mir cum de a avut puterea sa functioneze asa. Mergea din cand in cand la spital sa ii mai „curete piciorul”, cum zicea ea. In timpul asta a facut si un infarct si avea mereu caderi de calciu.

Intre timp eu am descoperit-o pe Ligia Pop si i-am povestit mamei tot ce am citit despre alimentatie. A hotarat brusc sa-si schimbe alimentatia. I-am daruit un robot de bucatarie si am invatat-o cum sa manance sanatos. Am invatat-o sa-si faca sucuri verzi si a lasat in urma toata alimentatia traditionala. A renuntat brusc si la toate medicamentele pe care le lua iar rezultatelele nu s-au lasat asteptate.

Dupa 2 luni de alimentatie raw in mare parte si vegana (gatita usor), nu-i mai mirosea piciorul absolut deloc si am inceput de la zi la zi sa observam schimbari majore in sanatatea ei. Chiar daca inca mai folosesea carjele pentru ca dupa atatia ani laba piciorului i s-a curbat catre interior, dupa alte 4 luni rana de la picior i s-a inchis, ceea ce era peste asteptarile noastre. Si-a masurat tensiunea si era normala si niciodata in viata ei nu avusese asa o tensiune buna! Nu mai spun ca din primele zile a scapat de constipatie si de durerile de cap. Cred ca, atat cazul meu cat si in cazul mamei mele, durerile de cap erau din cauza constipatiei si a colonului supra-incarcat de reziduri care ne intoxicau sistemul.

Acum e atat de energica! Asa, cu carjele merge pe jos foarte mult, nu mai are insomnii si e foarte bine dispusa! Spune tuturor ce bine se simte si incearca si ea sa ajute pe altii. Unii o cred, altii nu. Pana la urma e alegerea fiecaruia insa tot ce stim este ca se poate!

Pentru intrebari suplimentare o puteti contacta pe Izabela prin contul ei de la Facebook

Reclamele de mai jos sunt generate automat de Google si nu sunt recomandate de mine!

21 de gânduri despre „Familia mea a fost salvata cu hrana raw si vegana

  1. Multumim mult pentru impartasirea acestei experiente…e clar ca nu e suficient sa citesti, sa ai informatia ci sa si o aplici…multa sanatate.

    Apreciază

  2. arati absolut minunat ! Ti s-a schimbat starea de spirit si emani energie si lumina! Daca ar fi mai mare numarul celor care ar intelege, cum ati inteles tu si sotul tau, importanta hranei. Iti urez numai ganduri bune si fapte marete !

    Cu mult drag!

    Apreciază

  3. Ligia,nici nu ma mira ce ne-ai relatat.Eu una am simtit beneficiile mancarii raw vegan.Eu pana sa incep acesta dieta avem trigliceridele 800,asta insemna ca pot face pancreatita,steatoza hepatica .
    Dupa 2 luni de mancat sanatos au scazut la 400 iar acum sunt in limitele normale adica 150.Am abonament la Medicaver si doctora generalista imi spunea,vai au scazut ele la jumatate dar ai sa vezi ca nu o sa le mai poti scadea decat cu tratament medicamentos cu Lipantyl.Nu am luat nimic,am bagat spirulina si chlorella la greu,multe sucuri verzi si am acum cele mai bune analize de cand ma stiu.chiar o sa fac o poza sa vezi inainte si dupa.Am si slabit 7 kg dar cel mai minunat este ca ma simt excelent.Doamne ajuta! si multa sanatate tuturor.

    Apreciază

  4. impresionanta transformare. avem nevoie de astfel de marturisiri, intr-o lume atat de sceptica cand vine vorba de vegetarianism. ce sa mai spun de raw vegan. se uita la tine ca la nebuni 😦

    Apreciază

  5. In adancul sufletului stiu ca se poate, ca ar trebui sa o fac si eu, ca s-ar putea sa ma convinga tot o trezire in sala de urgente, ca nu o sa fie tarziu dar o sa fie cu regrete…Ma inteapa ochii dupa ce citesc despre vointa altora, despre transformarea din viata lor, a ta draga Izabela, as vrea sa ma umplu si eu de energie, sa imi regasesc alegretea gesturilor de acum 7-8 ani, fara hipotiroidie, vene sparte, greutate in exces. Cand am sa reusesc ceva cu mine insami, familia mea, am sa fiu multumita.

    Apreciază

    1. Mult succes Cristina si niciodata sa nu dai inapoi. Mergi inainte cu pasi marunti si siguri si vei fi uimita de rezultatele exceptionale. Iti suntem alaturi!

      Apreciază

    1. Si eu am fost uimita cat de diferita este. Mergi la Facebook sa vezi si alte poze cu ea, sotul ei si mama ei si vei vedea ce diferiti sunt. Ce mai, grasimea pe langa faptul ca ne subrezeste sanatatea ne face sa si aratam cu 100 de ani mai batrini.

      Apreciază

  6. Izabela, arati minunat! Schimbata mult si in bine. Si eu ma simt mai bine si arat mai tanara de cand am facut schimbari drastice in alimentatie acum 8 ani de zile … Iar de 4-5 saptamani am devenit ovo-vegana de cand am fost introdusa la site-ul Ligiei Pop. Si tot de atunci am inceput sa ma inspir din vegan site in vegan site si din vegan blog in vegan blog … si sper sa intineresc si mai mult iar daca nu, sa fiu tot asa plina de energie pozitiva si sa ma simt tot asa de bine ca acum. 🙂

    Apreciază

  7. Atatea exemple avem in jurul nostru de oameni care s-au vindecat prin alimentatia vegana si tot mai sunt oameni sceptici, care nu vor sa creada. Ma bucur mult pentru alegerea facuta de tine si familia ta. Numai bine si multa sanatate.

    Apreciază

  8. Este extraodinar cat de ambitiosi sunt unii oameni.Cand natura ne ofera atit de multe, mai ales sanatate.Bravo Izabela ! Tine o tot asa.

    Apreciază

  9. Intr-adevar hrana vie, cat mai cruda, face minuni. Si eu de aproape 2 ani am eliminat carnea si incerc sa mananc cat mai natural. ma simt minunat si am scapat de mult probleme. analizele mi-au iesit perfect, pentru prima data in viata. sunt o mare admiratoare a ta, Ligia si te-am privit cu admiratie la targul Raw. de curand am citit cartile dlui Normal Walker si am inceput sa fac sucuri, mai ales pentru cei 2 baietei ai mei. am rugamintea, daca se poate, sa stiu parerea ta cu privire la un storcator performant. sunt mai multe pe site si nu stiu ce sa aleg. si inca ceva… Walker recomanda irigatii de colon. ai idee unde se pot face in Bucuresti. multumesc. o zi minunata!!!

    Apreciază

    1. Draga Violeta, cel mai performant storcator este „Norwalk Juisser”, dar il gasesti numai in strainatate( pe net), la 400-500 euro.E bine sa stii ca resturile rezultate dupa stoarcere se pot folosi, punind peste ele cam 1 litru apa si dupa citeva ore le bei( este o apa alcalina cu vitamine si oligoelemente).Oricum,pt o buna hidratare a corpului trebuie sa bei cel putin 300ml/Kg masa corporala,pe zi.

      Apreciază

  10. Irigatii de colon se pot face la Pure Medicine. Planuiesc sa le fac si eu o vizita in 1-2 saptamani, inca nu am fost.

    Apreciază

  11. E minunata aceasta marturisitre si incurajatoare.
    Eu am slabit 13 kilograme dupa ce am trecut intai la regimul lacto vegetarian si apoi la vegetarian. Mentionez ca fainoase nu folosesc decat foarte rar si am scapat de senzatia aceea de foame ingrositoare pe care o simteam ori de cate ori tineam cure de slabire.
    M-ar interesa care din cartile dumneavoastra descrie meniuri zilnice pentru a ma inspira si a avea pe parcursul unei zile dieta corespunzatoare care sa asigure tot necesarul de proteine, vitamine si tot ce are organismul nevoie.
    Multumesc

    Apreciază

Comentariile sunt închise