Alimentatia raw vegana · Retete fara foc · Retete vegetariene

„Ciorba raw de burta” fara burta

Niciodata nu mi-a placut sa imit mancarurile traditionale cu preparatele raw sau vegane gatite, insa acum cateva saptamani (2012) am facut o ciorbita care se aseamana din intamplare cu supa de burta clasica. Mai jos am sa va prezint o varianta gatita vegana si o varianta raw. Ambele sunt foarte bune la gust si merita incercate. Ar fi bine ca ciupercile sa fie 100% naturale sau bio, atat cele folosite pentru mancarea gatita cat si pentru varianta raw. Noi luam de la un producator roman de ciuperci bio si ei pot trimite oriunde in tara: Dan Beg, dn_beg@yahoo.com, 0728765265, 0720391286.

Ciorbita Raw

  • Porții: 3-6
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 500 g de ciuperci pleurotus taiete fasii
  • 2 linguri ulei presat la rece (nu de masline, fiindca e amar cateodata)
  • 2 litri de apa filtrata
  • 4-5 catei de usturoi (pentru final)
  • zeama de la o lamaie (pentru final)
Lapte de caju sau migdale (vedeti video aici)
  • 100 g de caju crud
  • 1/2 litru de apa filtrata
  • 1 lingura de sare de ocna neiodata
  • Se dau toate in blender pana totul devine precum laptele, fara sa fie urme de nuci.
Varianta vegana gatita: Ciupercile se taie fasii si se fierb in apa. Dupa ce sunt fierte, se iau de pe foc si se adauga laptele de caju si usturoiul zdrobit. In farfurie puteti adauga zeama de lamaie, proaspat stoarsa. Varianta raw vegana: Ciupercile feliate fasii se lasa la marinat peste noapte cu usturoiul, uleiul si zeama de lamaie. A doua zi, se prepara laptele de caju in care vom mai adauga inca doi catei de usturoi. Laptele fin (fara bucati de caju) se adauga peste ciupercile marinate si ciorbita este gata. Optional puteti adauga marar sau patrunjel tocat. Noi preferam varianta fara verdeata.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

76 de gânduri despre „„Ciorba raw de burta” fara burta

  1. multumim mult de tot Ligia ca ne daruiesti si noua din cunoasterea ta ciorbita este f f buna pentru culoare se rade morcov si se caleste putin cind ciupercile sint aproape gata

    Apreciază

  2. Ce este laptele de caju? De unde se mulge el? Dar de cumparat? Nu am papat in copilarie lapte de caju, dar sincer as vrea sa incerc ciorbita asta. 🙂

    Apreciază

  3. sincera sa fiu, mie nu-mi place ciorba de burta. am incercat-o o singura data si am zis pas. dar pentru ca am multi amatori prin casa, o sa incerc sa fac o data aceste retete. sper sa le placa si daca e asa, nu mai stam jumatate de zi ca sa le prepar pe cea traditionala si nici sa ma doboare mirosul ingredientelor 😀

    Apreciază

    1. Da, asta este total altceva. Ciorba de burta din cate imi amintesc eu, e dezgustator de grasa si simti grasimea animala si pe deasupra, are si un miros puternic de interior de stomac.

      Apreciază

  4. Imi place ciorba de burta ,dar din comoditate o fac rar.Reteta ta insa se pregateste repede si pe deasupra este si sanatoasa.Toate ingredientele imi plac mai cu seama ciupercile pleurotus care sunt delicioase.Multumesc draga Ligia .Ca o completare la cele de mai sus sa stii ca de o luna folosesc nucile de sapun si chiar spala bine .Le recomand prietenelor si cunostintelor .Mi-ar place sa ma hranesc vegan dar deocamdata nu dispun de banii necesari pentru achizitionarea unui blender performant .Ma abtin si pe motivul ca poate il cumpar cand am cu ce si poate nu voi putea sa ma obisnuiesc cu alt mod de de a ma hrani.Mai meditez la aceasta schimbare majora pentru un om de aproape 60 ani obisnuita cu mancare gatita si putina carne ,putina branza ,unt,oua.Nu fac abuzuri la carne si lactate asa ca poate as putea renunta usor ,usor la ele.Retetele tale par gustoase si par sa inlocuiasca bine multe din alimentele cu care suntem obisnuiti.Astept in continuare sa primesc de la tine tot felul de articole interesante.Te imbratisez cu drag,Gina.

    Apreciază

    1. Draga Gina, este o draguta si jumatate si iti urez mult succes in „calatoria” ta. Legat de produsele animale, important e daca le consumi sa iti gasesti surse sigure de unde ti le procuri si sa stii ca pasii mici sunt cei mai siguri cand vine vorba de o alimentatie mai sanatoasa. Tu stii ce e bine pentru tine si fa tot posibilul sa ai un procent mare de alimente sanatoasa in alimentatia zilnica.

      Legat de nuci de sapun, sunt exceptionale si le folosesc fara oprire de cand am scris articolul. Noi de obicei spalam cred ca de 3-4 ori pe saptamana insa nu le-as inlocui cu nimic. La inceput eram putin frustrata la spalatul lucrusoarelor albe, insa am incercat sa apelez la bicarobanat sau alti innalbitori ecologici si acum totul este in ordine. Te imbratisez si eu cu drag si multumesc de comentariu.

      Apreciază

  5. 2 linguri de ulei presat la rece (nu de masline fiindca e amar cateodata)
    Cum vine asta? Nu ști ce cumperi când te duci la supermarket? Uleiul de măsline este amar când este extravirgin. Adică ulei de primă presă.

    Apreciază

    1. Adrian, de aceea nu am recomandat uleiul de masline. Din pacate, putini stiu ca uleiul de masline presat la rece extravirgin, de calitate nu trebuie sa fie amar. In Romania cateodata si cel mai scump ulei extravigin este tot contrafacut sau este facut din masline de proasta calitate.

      Apreciază

  6. Daca nu-ti place patrunjelul crud prin preparate pt ca se simte ca textura,intotdeauna se mai gaseste o solutie in cazul ca-ti plac aromele verdeturilor si vrei sa le consumi crude,fara textura tare a celor crude.Se poate folosi sucul crud din acele verdeturi.Simplu.Vor fi doar mai putine fibre. Mie i-mi place ca ciorba sa fie mai cremoasa si intotdeauna la ciorbele de ciuperci(indiferent de care tip sunt dintre cele comestibile),ciupercile gatite impreuna cu ceapa si laptele,le blenduiesc obtinand crema.Deasemenea,o parte din ciuperci sau mazare,broccoli fierte,le las intregi si le adaug ulterior supei cremoase pt a simti ca mananci ceva.Eu,in cazul ciupercilor,folosesc si iaurtul(care nu e vegan) si putina smantana pt o usoara acrire.Deasemenea mai folosesc:sosul de soia si putina vegeta.

    Apreciază

  7. Am facut ciorba, e delicioasa, muuuult mai buna decat cea din burta de care imi aduc aminte ca ma forta mama sa mananc cand eram mica, si imi era teribil de scarba de bucatelele alea de piele zgribulita si gelatinoase, care era burta… evident.
    Fara legatura cu postarea asta, as fi vrut sa te intreb daca ai incredere in tratamentele homeopate…

    Apreciază

  8. Waw, ciorba de burta de ciuperci, o nebunie. Multumesc ligia pentru aceasta reteta. A iesit nemaipomenita(eu am folosit hribi si flocosei deshidratati si hidratati, asta am avut). Data viitoare, adica maine, voi cumpara pleurotus. Ulei am folosit presat la rece de porumb.

    Apreciază

  9. E foarte buna ciorbita asta! eu am descoperit-o la o prietna de a mea, numai ca ea punea smantana in loc de caju, dar o sa incerc si cu caju. Multumim pentru reteta!

    Apreciază

    1. Rodica, smantana din caju este de o mie de ori mai sanatoasa si buna. Eu fac din caju atat smantana, frisca cat si maioneza. Este cea mai grasa dintre nuci si este ideala pentru asa ceva.

      Apreciază

  10. Mi-am cumparat tot ce trebuie si maine o voi proba…sunt sigura ca e deliciu…am sa prepar in varianta raw sa vedem ce iese…ma gandeam oare merge sa inlocuiesc laptele de caju cu cel de migdale? Caju stiam ca e cam acid , tu ce stii Ligiuta despre caju? Cat e de sanatos?

    Apreciază

      1. Ligia draga,dupa cum am observat,in majoritatea retetelor tale si nu numai (am observat si la Olivia Steer) gasim caju sub toate formele:lapte,smantana,maioneza etc..mai mult decat orice alt „ingredient”ca sa-l numesc astfel.Cum de reusesti sa-l consumi foarte rar,asa cum spui,cand din cate am vazut este baza alimentatiei promovata de tine?!

        Apreciază

        1. Viola, il folosim rar si in cantitati foarte, foarte mici fiindca tot atat de rar facem si deserturi raw, maioneze si frisca raw din ele. Eu caju folosesc la smantana si maioneza si sinceri sa fim, de cate ori consumam smantana sau maioneza pe luna, ca doar nu mancam zilnic doar asta. Consumam cel mult 1 kg pe luna de caju, insa si aceasta cantitate este prea mare pentru nevoile noastre. Mai mult consumam seminte de chia, canepa, susan si migdale decat caju.

          Apreciază

  11. Wow Ligia!!!! Este fabuloasa! Acum mananc din ea si nu imi vine sa cred!!! Imitatia perfecta….am ales totusi varianta vegana, si o am in plan si pe cea raw sincera sa fiu nu am mancat ceva de gen mai gustos… Multumesc te pup cu mare drag!

    Apreciază

  12. Azi am preparat-o din nou dupa ce ieri sotul meu a mancat si a mai cerut-o o data… E minunata! Ligiuta ai primit cumva mailul meu in care iti ceream putin ajutor? Poate nu l-ai vazut…te pup cu drag!

    Apreciază

  13. Felicitari pentru tot ceea ce faci, Ligia! Aceasta ciorbita e dementiala! Am facut varianta gatita si e delicioasa! o s-o fac in fiecare saptamana. 🙂

    Cochetez de vreo 9-10 luni cu alimentatia raw si ii simt din plin beneficiile. Nu am renuntat inca la produsele animale, mananc 90% vegetarian, dar doar 30-40% raw. Chiar si asa, beneficiile sunt vizibile. mi-am facut analizele de sange de curand, au iesit perfecte. nici urma de anemia si lipsa de calciu care m-au urmarit toata viata (am 27 de ani). Mi-era un pic teama, recunosc, ca am renuntat la lactatele mancate zilnic fara sa le inlocuiesc cu alimente vegetale cu mult calciu si cu superalimente, dar organismul a stiut sa-si ia necesarul din salate, fructe, nuci si seminte, pe care le consum zilnic. Nu am inca aparatele necesare pentru prepararea deliciilor de aici, doar un blender nu foarte performant, dar mi-am dat seama ca si pasii marunti conteaza.Sper ca tot mai multi oameni sa isi dea seama de beneficiile hranei raw, vor scapa astfel de multe neplaceri si afectiuni.

    Te imbratisez cu drag si iti urez mult succes in ceea ce faci!

    PS: desi mananc mai mult decat o faceam acum un an, nu mai am nicio problema cu greutatea. Nu aveam kg in plus, dar trebuia sa am mereu grija ca sa nu ma ingras. Acum mananc pe saturate. 🙂

    Apreciază

    1. Madalina, m-a bucurat din tot sufletul mesajul tau optimist, plin de viata care mi-a adus un zambet pe buze! Esti o draguta ca te-ai gandit sa-mi scrii si sa-mi povestesti din experienta ta. Mult succes in continuare si nu uita ca pasii marunti si siguri sunt cei mai sanatosi! Cu mult drag!

      Apreciază

  14. Am facut deja de 4 ori aceasta ciorbita de burta, imi place la nebunie, am mai facut si o varianta cu ciuperci si marar – o alternativa la ciorba a le grec.
    In seara asta am pus in loc de apa, supa de la cateva legume fierte (brocoli, telina, morcov), putina zeama de zarzare fierte, am folosit seminte de floarea soarelui si marar si a iesit atat de buna… Legumele nu le-am fiert mult, le-am pus mai mult in apacalduta si le-am tinut pe foc fff mic putin.
    Bravo Ligia, foarte buna ciorbita.

    In weekend-ul acesta ma gandesc sa fac o salata de boeuf raw, ma gandesc sa pun mazare, ardei rosu, morcov, si poate ciuperci ca alternativa pentru cartofi, am sa folosesc un avocado penru maioneza si cred ca ceva boabe de mustar. Sper sa iasa buna.

    Cu drag Gabriela

    Apreciază

  15. Ligiuta scumpa, de ulta vreme te admir de tot ce scrii, de tot ce faci, esti o artista culinara si vreau sa te felicit.Dumnezeu sa te binecuvanteze.Acum as dori sa te intreb ceva banal poate dar scuza-ma eu locuiesc in USA de 27 de ani si nu inteleg ce este laptele de cajun?Poti sa-mi spui si mie ?Multumesc
    Viorica Suciu

    Apreciază

  16. Hm, interesanta tema, eu chiar sunt genul de persoana care mananca ciorba de burta fara burta, din cauza ca imi place doar gustul supei nu si al burtei.
    Aceasi problema o am si la ciorba de carne, insa nu am probleme cu ciorba de legume…

    Apreciază

  17. tocmai ce am facut ciorba aceasta. nu-mi vine sa cred ce buna e! dar eu am pus si lamaie si patrunjel precum si o mare parte din ciuperci in blender ptr ca e vara si nu prea mai pot manca altceva decat lichide. ideea e geniala! Mersi, Ligia!

    Apreciază

  18. buna draga noastra.Uite cu ce fel de problema ma confrunt:sotul meu are trigliceridele 800, cum sa ma descurc cu aceste retete minunate cand sunt seminte , alune, nuci …si el nu are voie? As regreta enorm sa nu se bucure alaturi de noi.Multumesc

    Apreciază

  19. Ligia, am incercat abia astazi reteta aceasta. Pana acum am amanat pentru ca nu ma omor dupa ciuperci in general, si am mai avut vreo doua experiente proaste cu ciupercile marinate, champignon ce-i drept, nu pleurotus. Vreau sa iti spun ca a iesit FANTASTICA! Am pus la marinat de dimineata ciupercile, si deja peste jumatate de ora le dadeam tarcoale caci miroseau foarte foarte bine (eu le-am pus si marar la marinat caci sunt mare fan). Abia am asteptat pranzul ca sa mananc si stiam ca trebuie sa fac cantitate dubla: a mancat toata lumea si a mai cerut o portie!
    Nu ti-am mai lasat pana acum un comentariu dar vreau sa iti spun ca retetele tare sunt tare, tare gustoase si ne-ai deschis o lume noua cu ele. Am devenit raw vegan datorita sfaturilor tale, iti citesc site-ul in fiecare zi; prima reteta incercata a fost pateul de dovlecei, si vreau sa-ti spun ca din ce nu imi placeau dovleceii, acum ii folosesc mai peste tot, si am facut acea reteta de zeci de ori, in muuuulte variante si combinata cu diverse mancaruri. As pune pateu de dovlecei si in prajituri 🙂
    Nu vreau sa iti scriu un roman acum, desi am multe de spus, caci toate sunt bune cu masura 🙂
    Iti doresc o sarcina usoara, sa fie intr-un ceas bun. Fiti fericiti si ocrotiti!

    Apreciază

  20. Buna Ligia! E grozava supa. Tocmai am incercat-o. Am facut o cantitate mai mare decat pot manca. Se poate pastra la frigider pana a doua zi?
    Multumesc!

    Apreciază

    1. E ideal s-o consumi imediat, insa se poate consuma si a doua zi in cazuri extreme. Cea gatita merge re-incalizata insa cea raw s-ar putea sa-si schimbe gustul. Cu bine!

      Apreciază

  21. draga Ligia as vrea sa mananc sanatos asa cum am citit retetele tale dar sunt o pofticioasa,acum urmez un regim strict pt sanatate si ma bate gandul sa incerc asa cum ai spus si tu – cu pasi mici- sa introduc felurile descrise de tine ca sa imi mentin valorile neschimbate la analize,primul motiv iar al doilea ar fi silueta pentru ca numai cine a scapat de cateva kg a gustat fericirea de a fi bine cam pe toata linia
    daca poti sa ma ajuti cu ceva suplimentar fata de cele scrise de mine te rog sa nu eziti iar eu iti multumesc tare mult !
    iar pentru multi care au probleme de sanatate,fratilor eliminati carnea si cam toate toxinile,tineti regim de sucuri si ceaiuri -BREUSS , DR MORSE,si uimiti-va doctorii oncologi cu rezultatele,va spun cu toata sinceritatea si bucuria unei PATITE,care este la al doilea regim sever,traiesc,ma misc ,citesc mult ca sa folosesc cat mai multe informatii din domeniu ! dar traiesc si ma bucur,multumesc lui DUMNEZEU,caut adevaruri si nu ritualuri,dar mancarea este esentiala !!!!!!

    Apreciază

  22. Am mancat ciorbita asta la restaurantul Barca din Bucuresti, a fost extraordinara!! Am sa fac si eu dupa reteta ta, Ligia, sunt convinsa ca-mi va iesi la fel de gustoasa!

    Apreciază

  23. citesc si tot citesc dar nimic despre taratele de grau….eram tare molesita si fara energie …nu te gasisem inca….insa am citit ca taratele mineralizeaza detoxifiaza.zis si facut am inceput sa consum ..si spre surprinderea mea ….m am pus pe picioare….ce informatii imi poti da referitoare la acest subiect …..fiindaca citind pe internet toti o ridica in slavi…..asa cum era si cu soia la tine sunt multe noutati

    Apreciază

    1. Mary, eu nu ridic in slavi consumul de gluten, fiindca toti avem o intoleranta mai mare sau mai mica la gluten care ne afecteaza linisitea interioara si cauzeaza stari de care nu avem nevoie in organism. Urmeaza pe viitor o postare. Cu bine!

      Apreciază

  24. Draga Ligia,multumesc de reteta,niciodata n-am putut sa stau macar in prejma celor ce mincau ciorba de burta clasica,dar aceasta reteta sper sa o incerc pentru sotul meu caruia ii placea mult,dar n-am putut sa-i satisfac placerea.Cred ca voi minca si eu ,deoarece ciupercile sint preferatele mele,mai ales crude,de cind am fost in Canada la fiica mea care avind probleme de sanatate,iti urma sfaturile intocmai,fiind poate printre cei mai fideli fani.Iti multumesc ca existi,te iubim mult,parca ai face parte din familie!Multa sanatate,ca-i mai buna decit toate! Te pup! Maria Catana Galicea Mare-Dolj.

    Apreciază

  25. Salut Ligia ! Incerc sa fac primii pasi spre o alimentatie sanatoasa, trebuie sa spun ca site-ul tau ne-a inspirat peste masura si ne-a facut sa ne dorim acest lucru. Azi am incercat sa punem si noi ciupercute la marinat pentru o ciorbita de burta raw, dar se pare ca santem foarte stangaci, deoarece nu imi dau seama cum sa facem sa acoperim cu doua linguri de ulei si zeama de la o lamaie atatea ciuperci….poate daca postezi un video sau cateva poze ar fii foarte de ajutor. Multumesc !

    Apreciază

    1. Buna Valentin si spor in toate. Legat de marinare, ciupercile absorb in general mirosurile condimentelor si imediat, orice picaturi de lichid. Daca ti se pare prea putin, fa marinata in cantitate dubla. Toti cei care au facut pana acum ciorbita raw au spus ca este suficient lichid. Legat de video-uri, suntem foarte impartiti in multe evenimente si proiecte raw, plus expozitia nationala si bi-anuala Raw Generation Expo pe care o organizam singuri, plus ca asteptam un bebe cat de curand, deci in concluzie avem la dispozitie timp limitat pentru postare de retete si video-uri dedicate doar retetelor. Multa sanatate si succes!

      Apreciază

  26. Minunata ciorbita! Deocamdata am preparat varianta calita, deoarece mai sunt in jur neconvinsi. A iesit un deliciu si cu / fara marar, zeama de lamaie. Multumim mult pentru efort si inspiratie. Sanatate, sarcina usoara si spor in toate, Ligia!

    Apreciază

  27. Mancasem si eu la Barca si ma bucur ca am gasit reteta la tine, Ligia. Foarte bina. Va intra in meniul nostru de acum incolo. Recomanzi o marca anume de ciuperci pleurotus? Nu stiu cat de bio sunt acelea de la Metro. Mersi!

    Apreciază

  28. Excelenta ideea!
    Pana sa devin vegetariana faceam supa de ciuperci cu smantana,dar nu am facut niciodata asocierea dintre ciorba de burta si cea de ciuperci. Foloseam si champignoane dar si pleurotus.
    Spre deosebire de altii de pe aici,mie imi placea ciorba de burta cu ardei iute insa de cand m-am mutat din Romania nu am mai gustat 🙂 Slava Domnului ca sunt vegetariana de aproape 2 ani si nu-mi mai trebuie 🙂

    Multumesc pt idee,chiar a fost in premiera cand am facut lapte de caju;am fost foarte satisfacuta de intreaga experienta 🙂

    P.S.-asta seara am folosit varianta cooked iar maine am sa incerc varianta raw.
    Nu am avut pleurotus asa ca am cumparat shiitake,foarte gustoase .

    Apreciază

      1. La un magazin Trader’s Joe din cartier.
        Pleurotus sunt foarte scumpe aici ,am vazut azi la un magazin vegan ,$14 pachetul,circa 350 gr.

        Apreciază

        1. La Trade’s Joe am gasit si eu pleurotus scumpe, insa incearca la Giant sau Shoppers (nu stiu ce magazine mai ai tu in zona), chiar si la Whole Foods le-am gasit mai ieftine. De asemenea supa se poate face cu Shitake sau Champinion.

          Apreciază

  29. Ce ulei presat la rece folositi daca cel de masline nu e bun ? Multumesc. Vreau sa incerc si eu aceasta ciorba(ar fi prima din viata mea)…dar ulei de care ?

    Apreciază

    1. Salut, scuze pentru raspunsul tarziu, locuiesc in Anglia si se gaseste ulei de masline f bun, oricum, am gasit la magazinul Aldi ( stiu ca este si in romania ) ulei se rapita ( cold press rapseed oil ) care este cam la fel de bun si este mai ieftin.Spun ca este cam la el de bun deoarece este un ulei cu gust mai neutru (plat), dar am inteles ca are unele calitati extraordinare si am ajuns sa il folosesc mai in toate retetele cu succes. Mie imi place asa mult ciorbita, ca o prepar o data la o saptamana si de fiecare data o mananc cu placere, am preparat-o si cu ulei de rapita si cu ulei de masline, si aproape ca nu e dierenta, dupa un timp, iti dai seama singura daca e nevoie sa suplinesti gustul laptelui cu un bob de usturoi sau un pic de sare mai mult, fiecare cu gustul lui, principalul e sa nu te lasi si sa experimentezi continu sa le faci cat mai placute propriului gust. POFTA BUNA !

      Apreciază

    1. Poti sa-l lasi 4-8h sau poti sa nu il lasi. Oricum in Romania, tot caju-ul gasit in comert (cu exceptia celui pe care scrie raw) nu este raw, este oparit pentru a i se scoate coaja, deci nu prea conteaza daca il inmoi sau nu.

      Apreciază

  30. Am incercat si eu ciorbita de „burta” cu amendamentul ca in loc de apa am pus supa de legume, am folosit lapte de migdale. A iesit fosrte buna, diferenta insesizabila fata de ciorba originala de burta. Am adaugat apoi si legumele pasate in ciorba pentru un plus de culoare si consistenta. Recunosc ca i-a schimbat gustul dar mie mi-a placut si asa, nu m-am indurat sa arunc legumele fierte.
    Data viitoare o sa folosesc caju, abia astept…. e o mancare foarte buna care se poate servi si in post.
    Ligia, am si eu o curiozitate referitor la nucile de sapun….mi-a starnit interesul. Daca 4-5 nuci puse intr-un saculet se pot folosi de 3 ori, cum clateste masina de spalat rufele sa zicem la prima spalare daca nucile sunt tot in masina si ele se mai pot folosi…nu-si lasa sapun si la clatire..doar tot cu apa clateste masina!

    Apreciază

Comentariile sunt închise