Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete vegetariene

Salata de ceapa verde si linte

Episodul 32 al show-ului Ligia’s Kitchen va aduce o reteta delicioasa si foarte rapida. Eu sincera sa fiu nu ador mararul sau ceapa, insa in salata aceasta le pot consuma fara probleme.

Salata de ceapa verde si linte rosie

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Salata de ceapa verde si linte

  • 1 ½ cani de linte rosie fiarta timp de 15 min
  • 2 cani de ceapa verde tocata
  • ½ cana de marar tocat
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei presat la rece
  • sare neiodata dupa gust
  • 1 cana = 250 g
Lintea rosie se fierbe foarte rapid, timp de 10-15 minute si la foc mic, sau in functie de cat de repede s-a fiert si nu este nevoie sa o lasati la inmuiat. Nu lasati totusi sa fiarba prea mult, fiindca se va transforma in piure. Toate ingredientele se amesteca si salata este gata de servit. Este foarte, foarte satioasa si peste masura de gustoasa.

 

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

19 gânduri despre „Salata de ceapa verde si linte

  1. Multumim Ligia, sa fii binecuvantata! De cand ne-ai dat reteta de Gingerade e o teroare continua in casa:) Astia mici vor intr-una… dar e o mare bucurie totodata.

    Apreciază

    1. Maria, pai lintea din imagine poate fi fiarta la foc mic doar 10 minute si este gata. O mai poti consuma germinata, insa nu are acelasi gust iar din familia fasolei, doar cateva sunt comestibile sub forma incoltita.

      Apreciază

  2. Buna Ligia,

    Tot citesc cum ca nu ar fi tocmai in regula sa folosim uleiuri in mancare si ca ar trebui sa limitam aportul de grasimi. Tu ce parere ai? E ok sa il folosim in salate? Eu am in casa de struguri, nuci si migdale, dar ma cam feresc de ele, rareori le folosesc. Mai mult uz cosmetic.

    Apreciază

  3. Cred ca o sa o incerc. Pare delicioasa si usor de facut.
    Mi-au placut mult ustensilele cu care ai amestecat salata.
    De unde pot face rost de asa ceva? As dori sa le fac cadou unor prieteni.
    Multumesc.
    Olga

    Apreciază

    1. Olga, multumesc mult! Legat de ustensilele folosite, eu nu le am din tara insa cred ca se pot gasi daca vei cauta la magazinele mai speciale de ustensile de bucatarie. Cu bine!

      Apreciază

  4. Azi am facut mancarica de linte, gatita, si mi-am amintit de salata de linte de aici. Eu am cumparat linte verde, si am folosit-o si pt salata. Am lasat-o jumatate de zi la inmuiat, timp in care si-a triplat cantitatea. Si a fiert in 10 minute. La o cana mare de linte fiarta, am adaugat o ceapa alba si 2 rosii, 1 lingura ulei de masline, si sare dupa gust. Le-am amestecat si gata. Marar nu am pus ca nu aveam in casa, si zeama de lamaie nu am vrut sa pun deoarece amestecul facut a fost atat de gustos incat nu mi-am dorit sa schimb gustul in acru. A iesit buna mancarica de linte, dar salata aceasta e si mai buna, frumos coloata (verde, rosu, alb) si foarte satioasa, nici nu mi-a trebuit paine la masa.. Singurul dezavantaj e mirosul cepei…,

    Apreciază

  5. Buna Ligia,
    Sunt la inceputul descoperirilor mele despre stilul de viata vegan si nu detin nici macar un blender si nici prea multe resurse financiare.
    Vreau totusi sa imi schimb stilul de viata si as vrea sa incerc reteta ta de salata de linte cu ceapa verde dar nici macar nu stiu ce este un „slow cooker” :). Asa ca m-am gandit sa-mi cumpar linte rosie, sa o las la inmuiat si apoi sa o fierb. Este ok asa? Trebuie neaparat linte rosie? Pot folosi conserva de linte verde care se gaseste in supermarket in care lintea este deja fiarta?
    Ma tot uit dupa un blender care este primul pe lista mea de achizitii „vegan” dar nu ma pricep deloc nici la acest capitol. Imi poti sugera un blender ok la un pret mai mic?
    Scuze ca pun atatea intrebari dar sunt atatea informatii noi incat simt ca ma complesesc si nicio cunostiinta de-a mea nu e nici macar vegetariana, daramite sa fie raw-vegan incat sa ma poata sfatui.
    Multumesc frumos si o zi frumoasa!

    Apreciază

    1. Cristiana, poti folosi orice fel de linte, insa lintea rosie este mai delicioasa si fierbe in 10 minute chiar si pe aragaz. Tu foloseste ce ai la indemna deocamdata si straduieste-te sa aduci un procent mare de crud in viata ta (nu doar salate de rosii si castraveti). Vezi postarile mele anterioare despre Primii pasi spre o alimentatie mai sanatoase si alte articole de genul acesta. Referitor la blendere, ideea este sa fie puternice adica peste 900W fiindca daca sunt mai slabe te vor chinui mai mult decat de vor ajuta si de obicei cele slabe au si viata scurta. Cu bine!

      Apreciat de 1 persoană

  6. Buna Ligia! Total in afara subiectului, dar am mare nevoie de ajutor. Snt insarcinata in 3 saptamani si habar nu am ce sa mananc ca puiul meu sa creasca comme il faut. Nu sunt vegana, dar nu mananc carne sau peste, in schimb mai mananc lactate si oua, dar as vrea sa renunt la ele. Poti te rog sa-mi dai niste sfaturi? Multumesc din suflet.

    Apreciază

  7. Multumesc mult pt reteta! Tocmai am facut-o si nu ma mai pot opri din mancat! 😀 E absolut delicioasa!

    Apreciază

      1. Ma gandeam … am si boabe de naut si boabe de soia – crezi ca ar merge cu aceeasi reteta, in loc de linte? Sau exista alte retete speciale? Multumesc!

        Apreciază

Comentariile sunt închise