Ingrijirea sanatatii

Semintele de pepene verde: informatii nutritionale

Fiindca se apropie sezonul pepenilor, este bine de retinut faptul ca semintele de pepene verde se pot consuma fara probleme. Atat cele in stare proaspata cat si cele uscate sunt renumite pentru proprietatile nutritionale interesante. Sunt bogate in proteine, in minerale printre care fier, calciu, magneziu, fosfor, zinc, cupru cat vitaminele A si C, dar si grasimi bune dupa cum veti vedea mai jos. Semintele se pot consuma uscate, sub forma de faina sau crude, insa trebuie sparte.

Sursa informatiilor nutritionale: USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 19 (2006).

  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

15 gânduri despre „Semintele de pepene verde: informatii nutritionale

  1. Ieri am mancat la pranz lubenita, ce altceva sa mananci pe canicula?! Si pentru ca mi-a fost lene si mi-am zis ca orice fruct se consuma integral daca vrei sa beneficiezi holistic de el, l-am mancat cu tot cu seminte 🙂 … Si azi apare articolul tau … hmm. O fi coincidenta?! :))
    Multumim mult pentru efortul imens pe care-l depui pentru a face lumea asta „a better place”. Divine blessings!

    Apreciază

  2. 17 aminoacizi din cei 22,buna treaba.Aproape 50 % grasime.Eu am reusit sa scot grasimea din nuci cu ajutorul unui storcator de frunze.E drept ca se obtine o pasta,dar daca o bagi intr-o panza adecvata si o presezi cu ajutorul unei presa pt cartofi(de tipul celei pt usturoi dar mai mare),ai putea obtine ulei presat la rece.Probabil voi incerca si cu acesti samburi.Deasemenea se observa o cantitate foarte mare de magneziu si potasiu,ceea ce inseamna ca reduce tensiunea arteriala(potasiul) si relaxeaza musculatura(magneziul).Deci per ansamblu are o valoare in destressarea organismului.In schimb are foarte putin calciu.Eu zic ca ar fi o recomandare sa se consume combinat cu susanul si sa se faca un lapte.Asa s-ar completa minunat.Oricum pt oase,e necesar:calciul,magneziul,vit D(in produsele vegetale din: uleiurile presate la rece ce contin vit D(ar fi cel de masline si de catina(presate la rece din ceea ce am gasit pe internet si in alte parti) si soarele pt a transforma forma inactiva de vit D in activa.O alta sursa mai bogata in vit D,gasita in literatura de pe internet,ar fi ciupercile,iar dintre ele,in cantitate mai mare ar fi in ciupercile siitake uscate la soare.Pana la urma,per ansablu,pot fi un aliment de completare la cei strict vegetarieni,dar nu numai.Aceste seminte,nimeni nu le baga in seama dar totusi e ceva de capul lor.Deasemenea are destul de mult fier si zinc si foarte putin sodiu,ceea ce iara e foarte bine.Ar trebui sa le acordam o mai mare importanta.

    Apreciază

  3. mon cher !leo daca posezi mai multe inf. despre presarea la rece as fi curios eu ma chinui ca sa obt. inf. despre utilaje sau macar cum as putea sa le procur sau sa le construiesc !?ma materie prima dar scule ba ” ment. ca vreau numai pt. consum fam. nu industrial !daca deti inf. te rog sa imi spui si mie !pe merss: ciocio55@yahoo.com ! ms. inca o data !

    Apreciază

  4. Buna Ligia,
    Vreau sa te intreb ce proprietati au semintele de mei, cum se consuma(de cate ori pe zi,in ce cantitate) si daca au cumva contraindicatii.

    Apreciază

  5. Sâmburii se sparg mai înainte de a consuma semințele crude sau uscate sau făina din sâmburii întregi ??
    Lămuriți-mă, vă rog. Mulțumesc .

    Apreciază

  6. Eu am pus bucatile de pepene,cu tot cu samburi,in blender .Am adaugat 2-3 curmale,putina zeama de lamaie ,gheata si frunze de menta si am obtinut o bautaura racoritoare si f f buna.Incercati si voi !

    Apreciază

Comentariile sunt închise