Apa saracita in deuteriu

Am citit despre „apa vie” anii trecuti si am ramas uimita de inventivitatea doctorilor Nedelcu si Stefanescu (ICSI). Nu am testat inca apa si urmeaza sa cumparam, insa am auzit multe marturii care confirma efectele ei miraculoase. Nu este ieftina, insa este o sansa pentru cei disperati. Retineti ca textul de mai jos contine doar citate (fragmente) din articolul original.

„Apa săracă în deuteriu a fost inventată de români şi premiată în străinătate. Un doctor din Timişoara o foloseşte pe bolnavii de cancer, pentru a le dubla durata de viaţă. NASA a studiat-o ca să o ia pe Marte. O jumătate de litru costă 15 lei şi nu e medicament. Se cumpără mai mult online.

Japonez îndrăgostit de apa miraculoasă: a luat 20 de tone

Mai demult au ajuns la institut şi nişte cercetători de la NASA, dornici să ia apa pe Marte, pentru „un transport de fiinţe vii”. Au studiat, s-au minunat, dar urmarea nimeni n-o ştie. Asta s-a întâmplat după ce invenţia fusese copleşită de premii şi medalii, la Saloanele de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta.

Ungurii cumpără jumate din producţie, japonezii – 15%

Cum s-a „născut” apa? S-a întâmplat prin anii ’80 şi a avut doi „tătici”; unul este chiar directorul institutului de astăzi. Atunci ei studiau apa grea. La apa vie au ajuns fără să vrea, că intra în tehnologia de producere a apei grele. Abia după patru ani au obţinut… un litru de apă săracă în deuteriu. „Primul nostru şoc: nu avea nici un element de toxicitate, nici o urmă de nenatural. Prin ’86 am obţinut şi brevetul, iar bolnavii au început să curgă la uşa institutului”, zice profesorul Ştefănescu”.

Cititi restul articolului.

8 comentarii la “Apa saracita in deuteriu

 1. Este nemaipomenit daca s-a descoperit ” apa vie”, cinste cercetatorilor romani ! Acestia sunt cei care merita titlul de doctor , cei ce fac cinste mediului academic romanesc, nu plagiatorii si cei ce si-au atribuit titlul de doctor, cumparat si nu muncit in ani de studiu intens.

  Apreciază

 2. Pingback: Reteta Apa saracita in deuteriu

 3. Inghetarea apei duce la eliminarea a mare parte din substantele chimice-nocive cu care a fost infestata. S-a observat ca oamenii care traiesc in apropierea celor doua cercuri polare, obligati sa consume tot timpul anului apa obtinuta din gheata, sint mult mai sanatosi decit noi, cei din zonele mai calde.Pentru purificare prin inghet, se toarna apa care in prealabil a stat la temperatura camerei aproximativ 24 de ore (pentru eliminarea clorului si decantarea impuritatilor) intr-un vas pe care il lasam 2-3 ore la congelator (pina cind se formeaza deasupra o pojghita de gheata de 1-2 mm). Este bine ca deasupra vasului sa se puna o bucatica de carton. Se sparge apoi gheata, se strecoara apa prin tifon si se pune din nou la congelator, in acelasi vas, dupa ce, in prealabil,am aruncat pojghita de gheata de la suprafata sa si de pe peretii interiori. Studii de specialitate au confirmat ca aceasta gheata nu este altceva decit apa grea(deuteriu) congelata, vatamatoare pentru organism. Ea are punctul de inghetare superior apei obisnuite (in jur de +3 grade C). Cercetatorii spun ca in apa potabila din reteaua publica, deuteriul se gaseste in proportie de 150 mg la litru. Prin inghetare se elimina 70-80 la suta din cantitatea lui. Apa rezultata in urma strecurarii se lasa 4-5 ore la congelator, pina cind ingheata 2/3 din volumul ei.Apa care nu a inghetat se arunca, deoarece contine impuritati: azotati, fenoli,pesticide etc. Ele coboara punctul de inghetare la circa -3 grade C. Lasam apoi vasul la temperatura camerei, pina cind gheata se topeste, iar apa rezultata este pura, avind efecte curative.

  Apreciază

 4. E o metoda de a prosti lumea aflata in necaz si ai lua banii. Si nevastamea foloseste si evident ca nu o pot convige de ca apa asta face cam tot atat ca si apa sfintita de boboteaza.
  Cei care lauda produsul spun ca apa grea ( cea inbogatita cu Deuteriu ) este nociva celulei, iar apa saracita in Deuteriu este benefica, dupa care se spune ca este indicata la tratarea cancerului. Este o contradictie in termeni. Se stie ca in tratamentul cancerului, atat clasic ( chimioterapie) cat si naturist intentia este sa se opreasca dezvoltarea celulelor, vascularizarea lor…. Pai de fapt apa grea este benefica in tratamentul cancerului….
  „Cele mai multe studii din strainatate prezinta apa grea ca pe un miracol in lupta impotriva tumorilor, cancerului si radicalilor liberi. Se mai propune si folosirea carbonului 13 (tot un izotop al carbonului mai “greu” decat cel gasit in majoritatea alimentelor), azotului 15 sau oxigenului 18 in acelasi scop. Toate acestea se bazeaza pe proprietati fizico-chimice diferite fata de variantele “usoare”.
  Pe langa efectele directe asupra radicalilor liberi si enzimelor din organism, are si un efect deosebit: iti da ceasul mai incet.
  Se naste intrebarea, ce sa alegem: apa grea propusa drept sursa a sanatatii de cercetatorii din toata lumea sau apa saracita in apa grea (adica tocmai pe dos) propusa de aceasta firma din Valcea?”

  Iata si argumentele “pro apa grea”, puteti folosi google pentru numele Mikhail SHCHEPINOV sau:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9823430?dopt=Abstract
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1689703
  http://www.rexresearch.com/shchepinov/shchepinov.htm
  http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=16992758
  http://cancerres.aacrjournals.org/cgi/reprint/42/3/1125.pdf
  http://www.telegraph.co.uk/scienceandtechnology/science/sciencenews/3529878/Heavy-water-could-help-us-live-longer.html
  http://www.newscientist.com/article/mg20026841.800-would-eating-heavy-atoms-lengthen-our-lives.html?full=true

  Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: