Retete fara foc · Surse de Probiotice

Cea mai simpla bere raw de ghimbir

Ieri mi-am dorit sa beau o „bere” din ghimbir dar din pacate toate retetele gasite aveau ingrediente precum zahar alb sau brun si nelipsita drojdie, care are un gust ciudat atunci cand fermenteaza.

In mod normal in zilele calduroase nu ne lipseste din casa gingerata, limonada sau ginger-mentolata, bautura cu scortisoara si alte condimente interesante, gingerata cu levantica sau salvie cat si multe alte bauturi racoritoare. Ieri a fost ziua cand am facut in jur de 3 litri de gingerata si nu am bagat carafele direct in frigider, ci le-am lasat afara in speranta sa gasesc dupa cateva ore, bere de ghimbir.

Fiindca era o zi calduroasa, dupa 2-3 h de stat la temperatura camerei, bautura a inceput sa se aciduleze si sa se transforme intr-o „bere” exceptionala. Reteta de baza este prezentata in video-ul de mai jos.

Bere de ghimbir

  • Porții: 4-7
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 2 cm de radacina de ghimbir
  • 2 l de apa filtrata
  • 100 g indulcitor natural raw
  • zeama de la 1 lamaie

Pentru ferment, adaugati o ciuperca mica de kombucha sau kefir de apa, pe care le puteti indeparta dupa ce s-a fermentat berea.

Toate ingredientele se amesteca in blender si la final se strecoara cu o punga de filtrat*. Bautura se lasa intr-un recipient de sticla la temperatura camerei si daca este cald in casa, in cateva ore veti avea o bautura acidulata, care este identica cu berea de ghimbir din comert.

Cine poate consuma reteta:

  • Doar persoanelor care nu sufera de vreo afectiune cum ar fi cancer si tumori, probleme digestive precum colon iritabil, gastrite sau ulcere. De ce, fiindca persoanele care au cancer, tumori sau alte boli grave, nu au voie sa consume miere. Aici si aici gasiti motivele acestei teorii. Persoanele din aceasta categorie pot consuma aceasta limonada fara miere.
  • Reactii adverse nu exista, doar ca de multe ori papilele gustative interpreteaza diferit anumite ingrediente spre exemplu, ghimbirul si turmericul, care pentru unele persoane are gust puternic de ardei iute si nu il pot suporta deloc, chiar si in cantitati mici. Nu acesta este gustul, insa asa se intampla la unii.
  • Doar cu masura recomand aceasta reteta femeilor insarcinate si celor care alapteaza, adica cel mult 1-2 pahare pe zi.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

28 de gânduri despre „Cea mai simpla bere raw de ghimbir

    1. Da, fara probleme dar punand in aplicare regula de baza, cate putin ca sa se adapteze copilul cu noul gust si sa se observe daca nu are efecte adverse.

      Apreciază

  1. Imi place gingerata facuta in casa, iar daca va iesi si bere fara drojdie este si mai bine. Zilnic consum aceasta minunata bautura. Multumesc pentru efortul depus in expunerea acestor retete. Bucurie!!!

    Apreciază

  2. de ce oare i se zice bere de ghimbir ca nu aduce deloc cu berea!? Si eu fac deseori aceasta limonada, asa ii zic eu.

    Apreciază

  3. Chiar ieri vroiam sa fac o gingerata, dar cautand pe net, gaseam doar retete cu drojdie… Diseara incerc varianta ta.

    Apreciază

  4. De abia astept sa o incerc si eu, dar voiam sa intreb chiar sunt suficienti doar 2 cm de radacina pt 2l apa?
    multumesc

    Apreciază

  5. Am incercat recent reteta aceasta la care am folosit si menta pentru o limonada cu miere si ghimbir. Si intr-adevar, am observat ca de dimineata pana dupa amiaza, chiar pastrata la frigider, s-a acidulat putin. A iesit delicioasa!
    Cu siguranta voi mai experimenta reteta, de data aceasta sub denumirea de bere de ghimbir!

    Apreciază

  6. Nu-mi place ideea pentru ca ghimbirul nu creste pe la noi. Mai bine bors, aromatizat cu menta sau soc.

    Apreciază

    1. Elena, daca ar fi sa ne luam dupa aceasta regula n-ar trebui sa ne atingem nici de banane, lamai, portocale, legume si fructe crescute in alte tari etc.

      Apreciază

  7. si noi mai facem bere de ghimbir si dam si la copii. lasam chiar si de pe o zi pe alta.
    cu menta sau cu busuioc e numai buna pe caldurile astea.

    Apreciază

  8. AM FACUT BAUTURA DIN GHIMBIR CU LAMAIE SI MIERE …..NA IESIT CA BEREA ..DAR E FT .FT . BUNA ..AZI AM BAUT 3 PAHARE A CATE 250 GR ..MULTUMESC D.NA LIGIA ..AM GASIT GHIMBIR IN SUPERMARKETUL DIN MOL VITAN …ABAR NU AVEAM DACA NU MI ARATATI CUM ARATA ..MULTUMESC ..

    Apreciază

  9. hellllooo!am facut si eu aceasta bautaura e super buna si ii place si sotului meu….yuuuppyyyyy si laptele de migdale si laptele de nuci si laptele de orez…ma bucur ca-l am alaturi de mine si ii plac si lui….wwwoooowwwwww MULTUMIM pt tot ceea ce faci LIGIA.Pusi!

    Apreciază

  10. Am incercat si eu. Foarte buna dar chiar si dupa vreo 4 ore lasata la temperatura camerei nu a fermentat.

    Apreciază

  11. Iar ghimbirul creste si la noi! Am pornit de la o radacina cumparata, inmugurita si acum nu mai cumpar deloc. Doar am pus-o primavara in pamant, am udat-o cu drag si am tinut-o la soare in balcon, in jardiniera 🙂

    Apreciază

  12. Îmi place mult berea de ghimbir, mă bucur că am găsit o variantă naturală, o voi încerca cu siguranţă 🙂
    Ghimbirul e şi foarte bun pentru femeile însărcinate (desigur în cantităţi moderate) pentru combaterea greţurilor.

    Apreciază

  13. Fac ce fac si ajung tot pe acest site ! Mi-am cumparat ingredientele si urmeaza sa pregatesc aceasta minunata bautura ! Multumesc mult , draga Ligia ! As vrea sa aflu cum pot face rost de cartea ” Germeni si Vlastari „! Multumesc pentru tot !

    Apreciază

    1. Multumesc draga mea Laura! Cartea de germeni urmeaza sa o re-editam anul aceasta fiindca de mult s-a epuizat stocul si noi am avut alte prioritati de tiparit. Va fi anuntat-o pe site lansarea. Multumesc frumos de suport!

      Apreciază

  14. Am facut si eu exact ca in filmulet si mi-a iesit superrrrrr. Multumesc pt.ajutor. Sarbatori fericite!

    Apreciază

    1. Foarte gustoasa Am incercat cu un blender mai simplu si s-a descurcat perfect. NU au ramas bucatele de ghimbir deloc. Ii incurajez pe cei ce nu au surse necesare pentru a cumpara aparate performante sa cumpere si ceva mai simple.

      Apreciază

Comentariile sunt închise