Frumusete si intretinere · Marturiile cititorilor

Raw food si mentinerea corpului la o greutate normala

Echilibrul intre minte, trup si suflet este ideal atunci cand ne dorim sa ne bucuram de o viata lunga, fara durere si cu un corp care se mentine in forma. Se stie ca pe langa toate, un procent echilibrat de nutrienti adusi zilnic in banca trupului, ajuta in functionarea buna a corpului alaturi de celelalte. Aici gasiti ce trebuie sa consumati saptamanal pentru a evita carentele.

In decursul anilor, un numar mare din celebritatile lumii au incercat sa introduca un procent mare de cruditati proaspete in alimentatia lor, aici incluzandu-se Oprah, Barbara Streisand si chiar Elvis Presley, care a fost fascinat de alimentatia raw cand prietenul lui Larry Geller, care era raw foodist, i-a povestit despre avantajele acestui tip de alimentatie. Din pacate a incercat-o doar pentru 2 zile, s-a simtit foarte bine insa dupa care vointa l-a parasit.

In ultimii 10-15 ani, multe celebritati au trecut de partea veganismului, si mult s-au inclinat spre un procent mare de cruditati, intre 75-100% raw food. Celebritati precum Demi Moore, Uma Thurman, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sting, Woody Harrelson, Alicia Silverstone, David Bowie, Devon Aoki, Carol Alt, Doreen Virtue, Ginnifer Goodwin, Daryl Hannah, Angela Bassett, Jason Mraz, Donna Karan, Susan Sarandon, Cher, Margaret Cho, Edward Norton, Madonna, Jared Leto, Lisa Bonet, David Duchovny, Michael Keaton, Téa Leoni, Charlie Trotter, Beyoncé, Jack Lalanne, Charlie Trotter, Mimi Kirk, Karyn Calabrese si mult altii au incercat sau se declara raw foodisti sau adeptii unei alimentatii care cuprinde peste 60-75% cruditati si restul mancare gatita vegana.

Multi o sa spuneti ca ereditatea conteaza si nu va contrazic. Sunt intr-adevar vegani si vegetarieni care au consumat o viata acest tip de alimentatie, dar fiindca au facut mereu greseli majore, au suferit considerabil. Nu uitati ca junk-food se afla in orice alimentatie si depinde foarte mult de alegerile noastre zilnice. Multi nu s-au informat cum trebuie, avand o alimentatie plictisitoare sau nu au avut grija de sanatatea si linistea mintii, si au ajuns sa grabeasca procesul de imbatranire si sa moara de boli si in dureri groaznice. Aflati aici de ce totusi cei care mananca sanatos, ajung sa se imbolnaveasca.

Mai jos va dau doar cateva exemple de oameni cunoscuti international, care au consumat in ultimii 20-40 ani raw food intr-un procent mare si au imbatranit cu gratie, incetinind procesul de imbatranire, fara boli si dureri asa cum este „normal” pentru cei care sunt la o varsta inaintata.

Mimi Kirk (79 de ani in 2017)

A fost declarata „Sexiest Vegetarian/Vegan over 50” by PETA (People for Ethical Treatment of Animals) si a devenit vedeta datorita alimentatiei ei naturale. Mimi a fost vegetariana de 40 de ani si la acest punct are o dieta bazata intr-o proportie foarte mare pe raw food.

Karyn Calabrese (70 de ani in 2017)

Este vestitul model, autor si detinatoarea restaurantului raw food din Chicago, „Karyn’s Fresh Corner„. A aparut pe show-ul lui Oprah Winfrey in 5 mai 2000, show-ul avand ca titlu „Age Defying Women”. Karyn a fost vegana pentru 30 de ani si de 20 de ani consuma o alimentatie raw food. Arata superb in 2000 si acum arata bine, chiar daca are 65 de ani.

In aceste videoclip-uri, era de 62 de ani.

Angela Stokes

Lumea internationala a fost zguduita in 2008 cand a aparut pe CNN cazul Angelei Stokes, o tanara obeza pentru varsta ei, care a slabit 160 pounds (72,5 kg) cu ajutorul alimentatiei raw vegane.

Filmul Fat, Sick & Nearly Dead

Va recomand filmul Fat, Sick & Nearly Dead (1 si 2), unde exemplul unui singur om a motivat peste 2 milioane de oameni supra-ponderali sa slabeasca. Exemplele din film sunt cateva persoane care erau aproape de limita, sau au reusit sa slabeasca cate 15-60 kg cu ajutorul curelor de 30-60 zile, numai prin intermediul sucurilor preparate din fructe si multe, multe legume frunzoase. Pe tot parcursul curei, medicii au tinut sub observatie toate analizele care initial erau devastatoare, iar pe parcurs se imbunatateau vizibil de la zi la zi. Nivelul colesterolului scadea, inima si sistemul imunitar se intareau, calciul si toate mineralele erau in ordine, proteinele la fel, etc.

Annette Larkins ( 75 de ani in 2017)

O noua vedeta din SUA si din lume in materie de mentinere cu ajutorului unui regim raw food, este Annette Larkins, care are 71 de ani, nu are nici o afectiune si a mancat timp de 27 de ani 100% raw food. Multi ar spune ca ar putea fi genetic insa daca ascultati interviul de mai jos, veti auzi ca familia ei are un istoric medical nu tocmai bun, cu multe cancere de san la activ.

Care sunt secretele lor? Secretele centenarilor – rezultate provenite dintr-un studiu recent, sunt prezentate in postarea „Secretele Longevitatii”.

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

30 de gânduri despre „Raw food si mentinerea corpului la o greutate normala

  1. Ca de obicei, interesant articol…. dar voiam sa te intreb, asta pt persoane foarte ocupate ca mine, ai prin arhiva meniuri pe zile, retete usoare si grozave, eu nu sunt raw vegan dar vreau sa devin, insa mi-ar fi mult mai usor sa le gasesc pe toate la un loc, structurate pe zile eventual.
    Multumesc

    Apreciază

  2. F. f. bun articol, ma ajuta mult genul acesta de informatii, sunt vegetariana de aprox. 5 ani dar nu raw , insa incerc sa pastrez un obicei de o masa gatita (eventual pranz) si doua de cruditati/zi si mi-ar prinde si mie f. bine un set de retete raw, mai la indemana de preparat si nu prea sofisticate…multumesc mult!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  3. Foarte bun articolul,dar din pacate la noi nu avem cu cine sa discutam,sa ne consultam ,ca sa putem fi vegani si sa ne mentinem si greutatea in parametrii normali! Vreau sa mananc sanatos ,dar daca nu am pe cine sa consult ,sa-mi spuna ce ,cum si in ce cantitati,nu pot.La momentul asta sunt ovo-lacto-vegetarian de la inceputul anului si am slabit de 98kg la 86kg si sunt putin speriat!

    Apreciază

  4. Interesant articol.Multumesc pentru toate postarile tale, am invatat mult din ele.Este valabil acest lucru si la persoanele de 60 ani?

    Apreciază

  5. Peste tot citesc despre cum sa slabim, dar la mine problema este invers, cum sa ma ingras ? Sunt vegana, dar sunt foarte slaba si nu reusesc sa pun nici un gram pe mine. Ce ar trebui sa fac ?

    Apreciază

    1. Dina, trebuie sa vezi daca ai probleme cu tiroida sau daca ai arderi intense in corp. Stiu multi oameni ca tine care consuma o alimentatie traditionala si sunt slabi toata viata, chiar daca au si multe probleme de sanatate.

      Apreciază

      1. Da, am probleme cu tiroida si mi-am cumparat o ciuperca kombucha (am auzit ca este buna si la tiroida) si am si arderile intense la care, din cate am inteles, nu este leac. Cat timp mancam lactate si oua am avut greutatea ideala, dar de cand am renuntat si la ele am slabit mult si nu mi se pare deloc normal pentru ca probleme cu tiroida am avut din totdeauna. Intradevar in rest ma simt foarte bine si alte probleme de sanatate nu am, dar oasele mele sunt foarte inestetice.

        Apreciază

  6. hi! Va recomand sa vizionati documentarul FORKS OVER KNIVES aditional la cel de mai sus.Este foarte documentat stiintific si pe aceeasi tema GASITI si cartea cu acelasi nume pe .AMAZON.com pt.retete.Ceea ce a scris Lidia la inceputul articolului este adevarat.Am AVUT aceeasi exp. dupa 3 luni de veg.,( 400-500g /zi ),fructe3-5/zi si mers 1h.(brisk)10 000 de pasi.F.important este sa asociati corect alimentele(cautati tabelul prof. dr. ghe .mencinicopschi in SI NOI CE MAI MANCAM

    Apreciază

  7. continuare)vol. 1 pag.102-103.Eu nu combin fructe cu vegetale fiindca vor fermenta in stomac.Vom obtine aceeasi nutrienti si din fructul fermentat?Eu nu cred.In doc. Fat,sick…ei amesteca.Nu mincati in acelasi timp fruce dulci ,uscate cu fructe acide.La temp. de 38 grade celsius enzimele(vezi wikipedia enzyme)se distrug.Acesta cred ca este unul din pricipalele motive ptr.care trebuie sa consumam row food(live food).80%row food si 20%mincare gatita cred ca este un bun raport.Daca veti face suc veti arunca fibre veg.Acestea va ajuta la detoxifierea organismului.Cred ca ar fi mai bine sa folositi un blender daca nu aveti timp.Daca fibrele va dau probleme de disconfort adaugati putin cumin(chimion)praf.Pt.proteine vezi Quinoa in wikipedia(english).Atentie la deficinta de vit.B12 si Fe .
    Vizionati Forks over knives si dupa aceea Fat,sick…Pt.SORIN:1-2lbs/week sa slabesti is a safe way.1lbs.=453g.verifica BMI(IDEAL 18-25),HEARTRATE ZONE PT. VIRSTA TA.sA SLABESTI 1LBS /WEEK INSEAMNA SA CONSUMI 3500CAL MAI PUTIN PE SAPT.adica 500cal/zi.mai putin decit consumi acum.despre portii(servings) cauta in http://www.fruitsandveggiematers.org

    Apreciază

  8. Eu sunt vegetariana de vreo 2 ani si am aceeasi problema ca si Dina in privinta greutatii. Mi-ar placea sa devin vegana, chiar raw, dar mi-e teama sa nu slabesc si mai mult (acum am 1.70 cm inaltime si 46 kg). Nu am probleme cu tiroida si nici arderi intense (mi-am facut analize), dar cred ca am colon iritabil. Problema mea e ca nu am pofta de mancare, si din acest motiv mananc putin. Ligia, imi poti spune te rog daca stii vreun smootie care sa stimuleze pofta de mancare? Eu am inceput sa imi fac dimineata un smootie din: 1 banana, 2 seminte de susan macinate si 1-2 lingurite de miere plus apa.
    Am citit cate ceva despre ingrasare si,o parte din regulile pe care ar trebui sa le respectam se regasesc si in acest articol. Cred ca pana la urma e vorba de atingerea echilibrului. Aceste reguli includ:
    – odihna suficienta si un somn de calitate
    – exercitiu fizic (aerobic mai putin, mai mult fitness)
    – evitarea stresului
    – mese la ore fixe
    – hidratare suficienta
    Am citit ca si germenii de grau ar fi buni pentru cresterea greutatii si vitalizare.

    Apreciază

    1. Rall, te stresezi prea mult gandidu-te ca esti slaba pentru inaltimea ta. S-a facut un studiu recent care a demonstrat ca persoanele care se straduiesc sa se ingrasa nu reusesc fiindca tot timpul sunt obsedate de faptul ca sunt slabe si dicteaza corpului acest lucru, care reactioneaza ca atare. Acelasi lucru se intampla si cu persoanele care vor sa slabeasca, sunt obsedate de gandul ca sunt grase si corpul aude decat – sunt gras, sunt slab si nu se va intampla niciodata contrariul.

      Apreciază

    2. scuze ca ma bag, dar ti-ai facut vreodata o analiza de depistare a bolii celiace? este data de intoleranta la gluten , si e o cauza destul de frecventa pentru care organismul nu asimileaza mai nimic din ce mananci. Daca te stii si mai anemica, ar fi bine sa te interesezi si sa faci testarea. Din pacate in Romania nu e prea mediatizata problema, si putini stiu despre asta. Poate nu e cazul tau, insa e bine de stiut.

      Apreciază

      1. Mersi pentru sugestie, Mi-am facut analize de sange de curand, chiar si pentru boala celiaca si totul e in regula. Cred ca pana la urma, intestinul iritabil e cauza lipsei de apetit si a faptului ca nu ma ingras. Am avut probleme cu stomacul de cand eram mica. Ma deranjam la stomac si aveam crampe daca mancam diverse alimente sau combinatii de alimente, in special de la lactate (lapte, branza). Cand am mai crescut am inceput ma documentez si sa respect anumite reguli de alimentatie si simptomele s-au diminuat mult. Am fost slaba de cand eram mica iar greutatea mi-a crescut la un moment dat, acum vreo 6 ani si s-a mentinut 1-2 ani, dar atunci imi crescuse pofta de mancare si mancam mai mult.
        Acum vreau sa incep o cura cu argila, si sper sa rezolv problema cu intestinul.

        Apreciază

  9. Eu nu pot sa tin acest regim vegetarian. Imi doresc dar nu pot. Cum mananc legume fierte sau crude si chiar fructe, stomacul incepe sa imi fiarba. Ma balonez, am gaze. Totusi mananc caci imi plac, dar cred ca si grupa mea sanguina (Gr.0) imi cere carne. Semintele le manac crude. Nu le pun in salata.

    Apreciază

    1. Elena, fa un control fiindca ceva nu este in regula (s-ar putea sa fie gastrita, colon iritabil etc). Tu crezi ca, corpul tau reactioneaza altfel la carne care este extrem de greoaie pentru sistemul digestiv si ca o suporta mai bine? Tot aceleasi reactii se intampla in organismul tau care intr-un final va ceda. Senzatiile de care povesteti sar putea sa fie si de la combinatii gresite, paine-cartofi, paine-legume, fructe imediat dupa masa etc.

      Apreciază

    2. Elena,aceeasi problema ca si tine am avut-o toata viata.Dar ,de cand consum 2 linguri pe zi de seminte de chia,ma simt foarte bine.Trebuiesc consumate crude,ori in mancare ,ori inmuiate in apa.

      Apreciază

    3. Buna Ligia.Sti cumva care sunt alimentele dintre cele mai bune care stimuleaza atat circulatia ,cat si oxigenarea buna a sangelui?

      Apreciază

  10. Eu incerc sa tin multe legume/fructe/leguminoase + lactate + peste (fructe de mare etc)
    Chiar ce parere ai despre peste/fructe de mare ?
    Iarna cum te descurci cu cruditatile pentru ca eu nu prea bine, nu vreau sa iau rosii din plastic din Kaufland si alte chestii de gen …

    Multumesc

    Apreciază

    1. Legat de peste si fructe de mare, fiind foarte poluate nu cred ca se prea incadreaza intr-o alimentatie sanatoasa insa fiecare isi alege felul de alimentatie in functie de cum simte. Iarna consumam doar legume/fructe cat mai locale si nicidecum cele aduse de prin alte tari, vezi postarea in care am scris despre asta. Sanatate!

      Apreciază

Comentariile sunt închise