Ingrijirea sanatatii

Secretele longevitatii

Pe data de 5 iunie, 2012 pe postul de televiziune ABC News din Statele Unite, s-au prezentat rezultatele unui studiu facut pe centenari, care a dovedit ca nu doar cei care stapanesc ereditar o „baza” de gene bune pot trai indelung ci si cei care au un bogat istoric familiar de boli, suferinta si moarte prematura. Studiul a vrut sa sublinieze faptul ca buna dispozitie este cheia pentru o viata lunga si lipsita de suferinta. Sunt cateva secrete care sunt subliniate in studiu iar de asemenea cateva aspecte sunt completate de mine.

1. Indepartati gandurile negative cu ganduri de multumire si bunatate

Viata va fi mai luminoasa daca vom avea mai putine ganduri negative si daca ne vom concentra atentia pe lucrurile bune din viata noastra. Intr-un cuvant, daca vom fi mai multumitori, mai putin preocupati de „capra vecinului”, mai putin ofensati de orice remarca neimportanta, mai putin influentati de rautatea celor din jur, de coruptie si nedreptate. Daca va ingrijorati, nu puteti indrepta situatia prezenta ci din contra veti rascoli zilnic frustarea si veti deveni tot mai suparati pe situatia prezenta de la zi la zi. Cred ca realizati ca orice forma de negativism, aduce aciditate imediat in corp si implicit boala care poate aparea in timp sub diverse forme de cancer sau diverse boli. Orice forma de negativism modifica pH-ul din fiecare celula chiar daca vrem sau nu, asa ca aveti grija la ce vorbiti si ce ganditi fiindca vi se va intoarce impotriva voastra. Nu uitati ca sunteti o masinarie mai mult decat minunata care functioneaza dupa niste reguli foarte exacte si fara sa vrem, ne putem face mai mult rau decat bine.

2. Indepartati negativitatea prin miscare

Atunci cand esti plin de suparare, parca nu iti vine sa faci nimic, insa suntem sfatuiti sa gasim solutii pentru a iesi imediat din starea aceasta daunatoare corpului. Chiar daca nu simtiti nevoie, incepti sa faci o activitate fizica de orice fel. Faceti o plimbare, admirati natura, priviti cerul si ascultati sunetele naturii. Luati-va bicicleta, mergeti la sala, dansati cu geamurile larg deschise, orice fel de miscare este perfecta.

3. Inlocuiti negativitatea cu bucuria de a trai si de a zambi

Pentru multi, viata este doar o alergatura si o continua stare de stres si suparare, insa oare asa trebuie sa fie sau o facem noi mai dramatica si mai pesimista decat este de fapt? Viata poate fi frumoasa si luminoasa, atat intr-o familie bogata cat si intr-o familie saraca cu multi copii, care traiesc de pe o zi pe alta.

Diferenta mare dintre cei care sunt bucurosi in viata si cei care nu sunt, este ca au o atitudine/perceptie diferita asupra vietii. Cei in casa carora zambetul ocupa un loc foarte important, bucuria si credinta ca totul va fi bine indiferent de circumstante, au in posesia lor cele mai sigure solutii pentru liniste interioara si dorinta de a trai si de a face din existenta lor pe acest pamant ceva special, ceva ce doar ei pot creea.

Poti sa fii sarac sau bogat, dar daca zilnic traiesti cu gandul ca viata este ceva apasator, ca este un iad continuu, ca nu poti sa gasesti deloc bucurie, daca asculti doar vesti infioratoare de la mass-media si incepi sa crezi ca in preajma ta sunt doar oameni care iti vor raul, sa stii ca in timp chiar asa se va intampla. Mereu ma gandesc la vorba aceea, „Cu ce moneda dai, cu aceeasi moneda primesti.” Stiu ca se refera la altceva, insa si in materie de ganduri, vorbe si atitudine este la fel si teoria aceasta am testat-o de nenumarate ori. Te gandesti la rautate, primesti rautate, te gandesti cu frica la esec, esec va fi si tot asa. Sau alegi sa elimini instantaneu orice gand rau si sa te gandesti doar la lucruri bune, frumoase si vei avea parte de zile si experiente bune iar viata ta se va schimba radical fiindca vei vedea chiar si partile mai putin bune cu alti ochi si din alta perspectiva mai optimista.

Aceasta postare a fost continuarea articolului „Raw food si mentinerea corpului la o greutate normala”

Sursa pozei: Hippocrates Health Institute

18 gânduri despre „Secretele longevitatii

  1. sunt perfect de acord cu mesajul si ideea, dar nu pot sa nu ma intreb daca a repeta atat de obositor omorati, omorati, din incipit, nu e el insusi o doza de negativism de-a dreptul contraproductiv. mergea un evitati, contracarati, faultati chiar… cuvintele au totusi puterea si incarcatura lor energetica. daca cineva mi se adreseaza asa, parol ca m-a omorat deja.

    Apreciază

  2. Eu cred ca merita sa repetam la nesfarsit anumite mesaje…si asta pentru ca uitam, uitam, uitam….uitam sa zambim, uitam sa gandim pozitiv, uitam sa iubim.

    Apreciază

  3. Buna Ligia, ce parere ai despre fructele de catina? obisnuiesti sa consumi? se gasesc in perioada aceasta a anului si ma gandeam sa fac o cura.

    Apreciază

    1. Nicoleta, am si retete in cartile mele cu catina 🙂 Imi plac si mie, insa fac amestecuri diferite cu alte fructe (afine, mure, prune), putina miere alteori adaug si scortisoara, cuisoare sau alte condimente. Consum pasta sau lichidul strecurat.

      Apreciază

  4. Ati observat vreodata cat de incruntati sunt soferii (ei/ele) si cat de absorbiti ?
    De fiecare data cand vad astfel de fete imi amintesc sa zambesc!
    de fapt cam de fiecare data cand vad fete absente si incruntate , zambesc. Imi aduc aminte de fiecare data cum NU vreau sa fiu.

    Apreciază

  5. Apa in care se hidrateaza nucile si semintele se arunca? O parte din proprietatile benefice ale lor nu se transfera in apa?

    Apreciază

    1. Daca nucile/seminte sunt organice/bio poti refolosi apa. Daca nu sunt schimb-o de mai multe ori si arunc-o fara sa te gandesti de doua ori. Prin inmuiere incepe procesul de germinare in nuci/seminte si ele elimina toate substantele „poluante” din nuca/samanta mama. Toate proprietatile acestora se dubleaza, tripleaza in functie de soi – nutrientii se concentreaza in interior pentru puternicul proces de incoltire.

      Apreciază

  6. Multumesc 🙂 esti foarte prompta ca de obicei. Arahidele se pot consuma crude? (cele care se gasesc in supermarket in mod obisnuit nu neaparat bio).

    Apreciază

  7. Buna Ligia,
    Ce parere ai despre consumul de drojdie proaspata la pachetel (cea activa, folosita pt aluaturi) in combinatie cu miere bio pe stomacul gol? Are acelasi efect cu fulgii de drojdie Sanovita?

    Apreciază

    1. Drojdia de bere proaspata are diverse proprietatii daca este reala si nu neaparat cea din comert care are o lista de E-uri adaugata si drojdia de trestie (fulgii de drojdie) are alte proprietati, vezi aici amanunte. Pe acestia din urma ii poti cumpara de la diverse firme si verifica inainte de a cumpara un produs relativ ieftin fiindca la unele adauga MSG (monosodiu glutamat) care este o otrava pentru creier. Sanatate!

      Apreciază

  8. Foarte interesant si adevarat articolul; de exemplu, eu mergand regulat la sala, am observat cum e starea mea de spirit cand plec de la serviciu: stresata, incruntata si gata de a exploda de multe ori, iar cand ies de la sala parca sunt alt om, parca mi s-ar reseta creierul! Este incredibil cat de mult face miscarea!

    Apreciază

Comentariile sunt închise