Ingrijirea sanatatii

Mancam sanatos si totusi ne imbolnavim?

De multe ori am auzit acest text si multi nu pot sa inteleaga din ce motiv corpurile noastre sunt atat de sensibile la simple raceli, gripe sau alte feluri de boli care nu ne parasesc, in special atunci cand avem o alimentatie apropiata de natura.

Alimentatia sanatoasa cu un procent cat mai mare de cruditati, ajuta enorm corpul sa-si echilibreze pH-ul dar in acelasi timp nu este suficienta, in sensul ca pH-ul din corp poate fi schimbat de atat de multe situatii, cauze si atitudini negative. Pot sa fie probleme de natura spirituala si personala, conflicte interioare nerezolvate, nemultumire si stare de negativitate acumulata in timp si depozitate bine de tot in corp si eventual realimentata zilnic, conflicte cu alte persoane, lipsa poftei de viata si lipsa visurilor de viitor, expunerea si sensibilitatea la radiatiile din jur, lipsa somnului de calitate (intre 22-6), lipsa exercitiului fizic, dezhidratarea acuta etc. Acestea sunt doar o parte, insa trebuie indetificate cauzele care daca sunt rezolvate si combinate cu o alimentatie buna, cu siguranta vom reusi sa ne schimbam sanatatea interioara. Uitam mereu ca daca nu mentinem zilnic un echilibru intre minte, trup si suflet sanatos, indiferent daca mancam sau nu sanatos, suntem predispusi la bolile secolului nostru.

Va recomand sa cititi si un articol scris de Dr. Rares Simu, intitulat „Daca persista in viata omului conflictele, acestea pot sa aproduca efecte devaste la nivel fizic, indiferent cate fructe, legume sau apa de izvor consuma.”

Nu uitati aspectul cel mai important. Nu va concentrati atentia doar asupra alimentatiei, fiindca nu este suficient, ci lucrati pentru sanatatea intregului: minte, trup si suflet sanatos! Spre exemplu, alimentatia sanatoasa nu este nimic fara exercitiu zilnic, somn de calitate sau fara curatarea mintii de ganduri negative, rautate si dusmanie. Daca nu lucrati pe toate laturile, ci va ingrijiti doar de alimentatie, nu este suficient! Conform Dr. Steven Standiford, chief of surgeon at the Cancer Treatment Centers of America, daca nu iertam nicio boala nu poate fi tratata, nici macar cancerul.

1. Starile sufletesti apasatoare, mentinerea gandurilor rele si „crosetarea” unor scenarii in minte, pe care ne concentram toata ziua. Da, suntem ceea ce gandim si aici vedeti detalii. Aici ma refer la starile negative si activitatea zilnica mentala, care sunt in general centralizate in jurul lucrurilor negative care ni se intampla, in loc sa fie concentrate pe identificarea elementelor pozitive si mentinerea multumirii in mintea noastra. Parca am fost programati sa indentificam doar raul, doar lucrurile care ne nemultumesc, doar situatiile care ne aduc apasare si disconfort si mai rau, sa aplecam urechea la barfele din jurul nostru, sa ne simtim afectati, sa facem scenarii in mintea noastra, sa ne plangem de mila, sa criticam si sa comentam fiecare aspect mai putin bun de la noi si de la altii. Da, dragii mei, toate acestea puse impreuna plus multe alte conflicte nerezolvate cu cei din jurul nostru, plus conflictele din noi insine, aduc aciditate in corp, slabindu-l si transformandu-l un mediu foarte, foarte prielnic bolilor. Aici este un articol al dr. Constantin Dulcan, care sustine cateva puncte.

2. Lipsa somnului de calitate. Daca nu suntem in pat cat mai repede, ideal la orele 22, corpul nu poate sa-si desfasoare activitatile de curatire si regenerare, intrand intr-un dezechilibru care cu greu poate fi refacut in timp si ce sa mai spun de nopti nedormite, care sunt cu adevarat ucigatoare pentru corp si echilibrul pH-ul din organism. De multe ori ne gaseste ora 23-24 tot la computer (aici ma incadrez eu cand trebuie sa raspund la sutele de comentarii si intrebari zilnice) si nu este deloc bine. Trebuie sa ne ingrijim corpurile tinand cont de toate laturile si asta, pentru ca trebuie sa constientizam ca acest corp care ne-a fost dat, trebuie sa aiba o rezistenta cu bataie lunga, de zeci de ani.

3. Lipsa exercitiului fizic, pe langa faptul ca intepeneste incheieturile, slabeste oasele, mentine aciditatea in corp, moleseste muschii si ligamentele, mai si scade si sistemul imunitar, facandu-l lenes si greoi la apel. Nu stim sa ne intindem inainte de a ne ridica dimineata din pat, si vedeti aici exercitii simple, nu stim sa ne intindem in timpul zile precum felinele, si uitam de noi, cufudandu-ne in munca. Daca nu aveti timp de sala, luati-va timp sa va ridicati de la birou si sa va intindeti-va muschii de cel putin 3-4 ori pe zi, indiferent daca sunteti la servici sau acasa, mariti pasul in loc sa mergeti lent, inspirati adanc, ridicati-va ochii din astfalt si admirati copacii si cerul. Daca pana sa ajungeti cu privirea la copaci sau cer, dati de cate vreo privire glaciara, nu o luati in mod personal. Oamenii in general sunt mult prea ingreunati de probleme personale si de multe ori se vede asta pe fetele lor. Mai bine zambiti scurt sau ridicati-va privirea mai sus.

„Exercitiul fizic construieste sistemul imunitar intr-un mod in care nutrientii din alimentatie nu pot sa il realizeze, de aceea exercitiul fizic este un component important intr-un stil de viata sanatos”. In concluzie, „Great Health is not possible without vigourous exercise each day” spune Bob McCauley, autorul cartii Achieving Great Health, din care am citat si paragraful de mai sus.

4. Lipsa unei alimentatii echilibrate, bazata in mare parte pe mancare gatita lipsita de nutrienti, nuci si cantitati mult prea mari admise de fructe, dar si prea putine pe cantitati mari de clorofila cum ar fi normal – vlastari, verdeturi, algele marine raw bio si radacinoasele variate. Pentru mai multe detalii, vedeti articolul acesta in care mentionez ce sa nu lipseasca din alimentatia saptamanala. Dupa numeroase studii si totodata, dupa parerea generala a medicilor „urmarind cauzele deceselor oamenilor si ale animalelor, eu am efectuat 17.500 autopsii si am ajuns la urmatoarea concluzie: Fiecare om sau animal decedat pe cale naturala a murit din cauza hranei sarace, adica din cauza deficientei de substanțe nutritive. Organismului dvs. le sunt necesare 90 de suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de baza si proteine si 3 acizi grasi. In total 90 suplimente in dieta zilnica.” Ascultati-l pe celebrul dr.  Joel Wallach, discutand despre acest subiect.

5. Munca continua si petrecerea timpului doar in interior. Petrecerea unui timp limitat in natura, ceea ce nu e normal, fiindca si in interior este foarte multa poluare de la toate cele din jur. Da, de la parchetul laminat, covoarele sintetice, cuverturile sintetice sau vopsite chimic, solutiile chimice de curatat care chiar si tinute in dulap, emana gaze toxice, aparatele electrocasnice, plus poluarea electromagnetica.

6. Dezhidratarea. Daca nu consumam un pahar de apa la fiecare ora, intram in categoria oamenilor dezhidratati. O sa-mi spuneti, bine, bine, dar eu beau odata un litru. Din pacate, nu se ia in calcul fiindca atunci cand bem o asa cantitate mare, corpul nu o poate folosi asa cum trebuie. Este nevoie de cantitate mica si la fiecare ora, altfel nu ne ajutam corpul.

7. Lipsa nutrientilor de calitatate si dezechilibrul dintre ei. Cei care ajung sa se imbolnaveasca, au la baza pe langa toate celelalte probleme cat si o cantitate minima de nutrienti ramasa in corp sau un dezechilibru mare dintre ele. Din pacate, nu stim sa ne hranim corect sau nu vrem. Stim care dintre preparate ne fac rau sau ingreuneaza corpul, fara sa aduca nutrienti, dar le consumam fiindca sunt bune la gust sau fiindca ne aduc aminte de copilarie. Daca faci asta de cateva ori pe luna, este aproximativ in ordine, insa daca alegi sa mananci asa zilnic, corpul ajunge sa fie complet deprivat de nutrienti. Atunci cand banca de nutrienti este aproape goala sau cand predomina un exces de proteine, intervine boala. Corpul nu poate functiona fara o alimentatie variata, pur si simplu nu poate. De aceea, incepand cu varsta de 30 de ani cand incepe procesul de imbatranire, foarte multi tineri ajung in preajma acestei varste sa arate ca la 40-50 de ani. A manca sanatos inseamna a consuma pe parcursul unei saptamani, pe langa o alimentatie traditionala si cele de aici. Chiar daca mancati traditional, indrazniti sa consumati si ingrediente care aduc nutrienti in corp. Mancarea gatita s-a dovedit a fi aproape complet lipsita de nutrienti, poate niste minerale rezista, insa si acelea sunt deformate ca structura chimica datorita temperaturii marii, refrigerarii si reincalzirii.

 

Cauzele imbolnavirii ar putea fi foarte multe si spun asta, fiindca oamenii din ziua de azi sunt expusi la mult mai multe elemente externe care le-ar putea afecta sanatatea fata de parintii si bunicii nostri.  Acestea ar putea fi cele de mai jos, plus multe altele:

  • Radiatiile din jurul nostru care sunt mult mai puternice ca pe vremea parintilor nostri. Folosirea zilnica a telefonului mobil si a Wi-Fi-ului care este pretutindeni si de care sunt afectati in primul rand copilasii si persoanele convalescente sau cu sistemul imunitar slabit. Aici sunt cateva studii stiintifice care dovedesc acest lucru.
  • Folosirea zilnica a internetului si statul in preajma computerului si tuturor radiatiilor emise de toate aparatura electrocasnica, fara sa mai vorbim de statii electrice si de antenele radio si de telefonie.
  • WiFi care sunt pretutindeni venind de la vecini, de la noi, de peste tot si care ne asemenea afecteaza hormonal mai mult decat realizam. Aici sunt sisteme de protectia contra radiatiilor electromagnetice demonstrate stiintif de atatia oameni de stiinta. Le adoram fiindca am vazut diferenta in energie si concentrare atat la copil dar si la noi.
  • Folosirea vaselor de teflon, a recipientelor de plastic despre care puteti citi aici, a tuturor ambalajelor de plastic, a tot ce contine plastic si a cosmeticelor pline de derivati sintetici si parabeni, care la fel schimba echilibrul hormonal si influenteaza pe deasupra si fertilitatea si functiona normala a tiroidei.
  • Imbracamintea din fibre sintetice care ne intoxica corpul, aici detalii.
  • Si lista ar putea continua, insa va las pe voi sa descoperiti cum sa aveti o viata echilibrata, citind cartea mea de mai jos, Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa.

Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

54 de gânduri despre „Mancam sanatos si totusi ne imbolnavim?

  1. Multumim de articol Ligia, iti dau dreptate in afirmatiile tale, dar cred ca cel mai greu este sa ne luptam cu noi insine sa ne schimbam, sa devenim mai organizati si sa ne gasim echilibrul interior. Daca am ajunge sa nu ne mai intereseze de ceea ce spun altii sau ce gandesc altii despre noi cu siguranta ne-am simti mult mai bine.
    O saptamana linistita si frumoasa iti doresc!

    Apreciază

    1. Eu as sugera sa-ti gasesti un model/mentor/ghid spiritual si sa-i ceri ajutorul. De unul singur e aproape munca de Sisif.

      Apreciază

  2. Buna dimineata! Multumim pentru sfaturi si urari. La fel si dumneavoastra!

    ________________________________

    Apreciază

  3. Aveti perfecta dreptate, ce fel de apa alcalina recomandati? Pe la noi a aparut ALCALINIA, analizata de Larex, izvorul Perla Moldovei,privat,
    Mi-ar fi placut sa aiba si o certificare eco….

    Apreciază

  4. Buna dimineata,

    De mai mult timp citesc articolele cu interes, de aceea spelez la dvs cu rugamintea de a-mi zice ce parere aveti de produsele Herbalife (am fost la o prezentare si am nevoie de o parere mai avizata cu privire la acele bauturi formula 1, formula 2)

    Va multumesc.

    Trimis de pe Samsung Mobile

    Apreciază

    1. Buna ziua, legat de produsele Herbalife eu nu va pot spune nimic incurajator. Fiecare este insa liber sa aleaga ce considera ca este necesar pentru corpul sau.

      Apreciază

  5. Draga Ligia,

    Foarte frumos ai pus mai ales la sectiunea cu exercitiul fizic. Tu esti in poza? E tare frumoasa.

    Pupici.

    Apreciază

  6. Stimata si draga Doamna Ligia Pop, V-am descoperit doar de cateva saptamani,sunt incantata de ceea ce am gasit despre d-stra si ceea ce am aflat de la prietena mea din Cluj.Sunt vegetariana doar de 3 luni dar ma simt minunat iar analizele (dupa 3 luni) sunt foarte bune, tinand cont ca am 62 de ani si promovez prin tot ceea ce fac,inclusiv afacerea mea, stilul de viata sanatos BIO.Sunt o persoana activa, foarte ocupata.Va rog frumos sa-mi trimiteti informatii, pentru cele trimise pana acum, va multumesc frumos. Cu deosebita stima, prof. Rica Brad, Diamant director Life Care. SEBIS-jud. ARAD.

    Apreciază

    1. Buna ziua, si ma bucur de marturia d-voastra. Legat de informatii, acestea le trimite automat site-ul la toti cei care sunt abonati. Cu bine si multa, multa sanatate!

      Apreciază

  7. Buna dimineaa LIgia!! Multumesc pentru randurile frumoase si atat de adevarate! Sa ai o zi senina si frumoasa ca sufletul tau cald!

    Apreciază

    1. Sunt multe de adaugat, eu m-am referit in aceasta postare doar la cateva. Am precizat in postarile anterioare si alte reguli de aur pentru o viata sanatoasa.

      Apreciază

  8. Esti o scumpa careia ii multumesc pentru sfaturile care imi fac mult bine de fiecare data !
    🙂
    Iti (va) doresc multa sanatate !
    Cu drag !

    Apreciază

  9. multumit de sfaturi … eu cu gndurile negative ma lupt de aceea imi gasesc preucupari fele de fel si in natura si oriunde se poate pentru a-mi tine mintea ocupata – asa cfed eu ca daca ii dau ,, de treaba,, nu mai aretimp de ,, prostii,,sau cel putin se diminuiaza . Si are efect … va pup pe suflet Amalia

    Apreciază

  10. Ligia, ce carte recomanzi pentru a-ti educa gandirea ? Ma refer aici la cei care nu reusesc sa-si stapaneasca gandurile negatice, le e greu sa se elibereze de stres si au nevoie de un indrumator pentru a ajunge pe acest drum. Multumesc

    Apreciază

  11. Draga mea, ca tot ai adus vorba de stari sufletesti, ma tot gandesc de ceva timp sa ma apuc de yoga dar nu stiu unde. Am citit pe net si am vazut ca nu in toate locatiile unde se spune ca se face yoga, chiar se face yoga; sau ca unele tipuri de yoga au si alte implicatii…Stii cumva unde as putea sa merg sa fac yoga…clasica? O zi frumoasa iti doresc!

    Apreciază

        1. Sa fim seriosi Mihaela, multe exercitii se regasesc si in exercitiile clasise si in mare parte sunt exercitii de intindere a musculaturii, de relaxare a intregului corp si de detox – fiindca asta este si scopul ei sau a exercitiului fizic in general, corect? Ce urmeaza dupa aceea e curatenia mintii, despre care am scris mai sus si care nu tine neaparat de vreo miscare/religie. Insa fiecare are libertatea sa aleaga sa imbine ce optiuni/miscari doreste pentru curatenia trupului si a sufletului.

          Apreciază

  12. Foarte bun articolul si ma bucur ca s-a abordat si aceasta tema, deoarece enorm de multi oameni sunt convinsi ca doar alimentatia naturala e suficienta pentru a ramine sanatosi. Eu am ajuns sa constat aceasta prin experienta directa, am facut si yoga, mi-am schimbat alimentatia dar pina ce nu am rezolvat problemele majore din viata mea nu m-am vindecat de boli. Am reusit aceasta in 2006 si de atunci mi-am imbunatati rapid starea de sanatate si am eliminat complet boala si durerile din viata mea. Faptul ca am rezolvat problema bolii si a suferintelor de tot felul nu inseamna ca am urmat o cale spirituala dar macar atit am fost in stare sa fac… mai departe ramine de vazut.

    Apreciază

      1. Eu nu am facut yoga ci doar exercitii care ar putea intra la categoria yoga, adica intinderi de musculatura, de articulatii, diverse exercitii care se intalnesc si in gimnastica – exercitii in general care cuprind toata musculatura corpului, inclusiv fata, gatul – exercitii pe care le-am gasit intr-o carte de prin 1960. Acum ca sunt insarcinata in aproape 6 luni, am un program special de fitness pe care il urmez si multe din acele exercitii nu le mai pot face.

        Apreciază

      2. Nu fac yoga la o sala, ci acasa, dar iti pot face o recomandare despre un grup care mi s-a parut serios, fac yoga la modul clasic si serios si nu o dau in „alte alea”. Indian teacher este Avisek Majumdar, il poti gasi si pe Facebook.
        Yoga classes in Timisoara and Bucharest with an Indian teacher. Bucharest: every Sunday 9:30 – 11:00 Intermediate Yoga & 11:15 – 12:30 Beginners Yoga. Inscrieri: 0723347206 contact@yogatimisoara.ro
        Descriere
        Satyananda Yoga is a system developed by Swami Satyananda Saraswati which incorporates practices derived from ancient sources, presented to the modern society in a practical and scientific form. Satyananda Yoga encompasses all the major branches of yoga, including hatha, karma, bhakti, jnana and raja yogas. By approaching all aspects of the human being – body, mind, emotions and psyche – Satyananda Yoga leads the practitioner towards a more harmonious and balanced state.

        Apreciază

    1. Iuliana, a practica yoga inseamna sa te implici cu totul in teoriile lor religioase imbinate cu alimentatie si sport. Eu sunt doar pentru partea cu sportul si atat, si daca ei vor sa numeasca yoga niste simpe exercitii care se intalnesc si in sportul normal, sa le numeasca asa. Eu consider ca exercitiile de intindere si de sport, de orice fel sunt benefice organismului. Cu bine!

      Apreciază

  13. Deosebit!
    Toate sfaturile și ideile d-voastră sunt geniale.Vă mulțumim că existați și ne umpleți viața cu astfel de experiențe.

    Apreciază

      1. Buna Ligia,
        am si eu o intrebare mai offtopic, ce i drept.
        Am citit pe facebook undeva ca folosesti vopseaua Viva san (Tinto sano de fapt, nu i asa?).
        Si eu sunt in cautare de o vopsea cat mai naturala, dar care totusi sa acopere mai bine firul de par decat henna&co, si sa mi dea si posibilitatea de a deschide un pic nuanta. Momentan folosesc Sante, dar nu sunt multumita, e nevoie de prea multe aplicari pt a obtine nuanta dorita, si nu pot decat sa nunatez foarte foarte putin nuanta mea naturala.
        Am citit pe site ul vivasan, si nu am gasit nicaieri compozitia exacta a produsului. Am mers pe site ul producatorului elvetian, si vad acolo ca ar contine peroxid de oxigen. Nu au nici acolo o compozitie exacta ( chiar ma mir cum de au voie sa faca asa ceva, sa fiu sincera) asa ca nu sunt sigura daca nu e cumva vorba despre decolorant cand vorbesc de peroxid de oxigen.
        Poti sa mi spui te rog daca vopseaua e 100% naturala? Sunt sigura ca te ai documentat , din moment ce ai folosit o

        Multumesc frumos

        Roxana

        Apreciază

        1. Buna Roxana,

          Scrie asa: vopsea vegetala cu extract de mei, mesteacan, ulei de seminte de struguri si coaja de nuca. Nu contine amoniac si parabeni. Fortifica si restabileste structura parului. Contine intr-adevar peroxid de sodiu, insa este un decolorant slab folosit si recomandat in general fiindca are o folosire larga (cauta pe Google fiindca nu este nociv). Pentru mine a fost important sa gasesc ceva natural si mai ales fara parabeni si amoniac, mai ales acum si sper sa fie asa cum spun ei fiindca este buna, nu perfecta fiindca este vegetala si se duce mai repede (mie imi si creste repede parul si imediat se vede la radacina), insa rezista pe par si acopera in mare parte firele albe. Nu se poate compara cu henna care nu acopera decat parul vopsit (asa era la mine, se fixa doar pe suvitele vopsite), insa eu oricum nu mai pot folosi henna fiindca indreapta parul la crete si mie mi l-a inmuiat destul si a largit bucleul mult prea mult. Ce sa-ti zic, eu am cautat toate variantele si am gasit vopsele care contin henna, plus peroxid, plus multe altele si la fel, fara parabeni si amoniac. Cam astea ar fi variantele si eu una sunt multumita ca exista si astea. Acum ai vazut ca am o culoarea prea inchisa, fiindca am combinat doua (negru cu maro) si mi-a iesit foarte inchis, astept sa se mai spele dar nu se spala 🙂 Te pup si mult succes!

          Apreciat de 1 persoană

        2. Multumesc frumos Ligia,

          pentru raspunsul atat de sincer si detaliat.
          Si eu am parul cret si in plus foarte subtire, si abia acum realizez ca intradevar, ai dreptate, mi l a subtiat si mai mult. De largirea buclei nu mi am dat seama.
          Si la mine prindea mai ales pe varfurile care fusesera vopsite, acum multa vreme.
          Pare ok ce povestesti tu, o sa incerc si eu vopseaua asta. Poate reusesc sa dau o nunta un pic mai deschisa firului de par, pentru ca si mie mi a iesit cam inchis cu Sante, si pe mine nu ma prinde culoarea asta inchisa

          Cu drag
          Roxana

          Apreciază

        3. Draga Roxana,

          Te asteptam la salonul organic EverGreen (daca esti din Bucuresti) pentru vopseaua organica Organic Colour Systems din Marea Britanie si poti citi detalii despre aceasta vopsea pe site-ul lor http://www.organiccoloursystems.com.

          Trebuie sa stii insa ca nu exista vopsea 100% organica/naturala care sa fie si permanenta pentru ca asta inca nu s-a inventat, dar totusi s-a ajuns destul de departe eliminand amoniacul, peroxidul, resoscinolul, nonoxinolul si etanolamina. Henna ajuta la o colorare semi-permanenta dar nu este recomandata in primul rand celor care au parul foarte uscat si deteriorat, pentru ca aceasta usuca si se invaluie pe firul de par ca o pelicula si nu il lase sa respire. In plus henna nu acopera uniform si nici firele albe.

          Ceea ce mai este foarte important este ca nu doar ingredientii listati mai sus trebuie sa dispara dintr-o vopsea, ci si echilibrarea ph-ului, acesta nu trebuie sa
          urce prea sus, ci vopseaua si produsele de ingrijire trebuie sa mentina pH-ul parului la acelasi nivel.

          Poti citi detalii si la noi pe site: http://salonorganic.ro/servicii/coafura/vopsea-naturala-fara-amoniac

          Daca nu esti din Bucuresti iti putem aduce Tints of Nature – vopseaua de retail a aceleai companii Herb UK.

          Toate cele bune,

          Corina

          Apreciază

        4. Si inca un amanunt bine de stiu. Henna pe langa faptul ca usuca parul care deja e uscat, mai si largeste buclele celor care au parul cret ceea ce mi s-a intamplat mie dupa mai multe folosiri.

          Apreciază

  14. Buna Ligia!
    Multumim pentru articol, foarte interesant. Pe cand si altceva referitor la sarcina? Te rugam mult, stiu sigur ca sunt multe femei care asteapta articolele tale. Multumesc!

    Apreciază

    1. Ela, stiu ca sunt asteptate articole despre sarcina mea, insa toate amanuntele vor fi in cartea la care lucrez acum.N-as vrea sa transform acest site in sfaturi pentru sarcina 🙂

      Apreciază

  15. Eu va las cu ideile dumneavostra despre yoga, sunt parerile dumneavoastra. Dar nu are nimic de-a face cu religia. Nu puteti compara Yoga cu strechingul. Da, daca vreti sa vedeti asanele ca niste exercitii de gimnastica, foarte bine, dar e un mod superficial. Plus ca exista foarte multe stiluri de yoga.

    In alta ordine de idei daca eu voi spune ca raw-foodul sunt simple salate veti veni cu argumentele dumneavoastra ca nu este asa. Binenteles, e o perspectiva a mea de a vedea raw-foodul.

    Numai bine.

    Apreciază

  16. Draga Ligia,

    Indraznesc si eu cu o intrebare apropo de mancat sanatos si implicatii asupra sanatatii:

    De vreo 11 saptamani am incercat, cu pasi mici ce-i drept, sa imi aduc stilul de viata mai aproape de cel sanatos. Mananc zilnic foarte multa mancare cruda (tone de salate de toate felurile), nuci si seminte, iau alge marine zilnic. Mentionez ca nu sunt vegetariana, dar tin post de doua ori pe saptamana, nu mananc alta carne decat pui/peste si si pe aceea doar o singura data pe zi, in cantitate nu mai mare de podul palmei. In afara de asta fac si fitness/tae bo aproape zilnic. Evident ca in toata aceasta perioada de 11 saptamani am reusit sa slabesc frumos zic eu (nici inainte nu eram vreo grasa dar am ajuns de la 57 de kg la 48 in 11 sapt pentru inaltimea de 1,62). Bun, si acum problema: Odata cu aceasta schimbare de stil de viata mi-a disparut si menstruatia. Si sunt FOARTE stresata din cauza asta. Stiu primul sfat (du-te la medic, si o voi face doar ca mi-e teama de eventuale tratamente cu hormoni pe care mi le va da si pe care nu prea vreau sa le iau – in principiu as prefera sa intervin cat mai putin cu medicamente asupra corpuiui). In aceste conditii, te-as ruga, daca se poate sa imi spui daca ai mai intalnit asemenea situatii de amenoree sau daca stii cazuri similare, la astfel de schimbari de dieta. Mentionez ca nici inainte nu mancam prostii, doar ca am redus simtitor procentul de carne, lactate nu consum aproape deloc (max 50 g urda slaba pe saptamana) si le-am inlocuit cu elemente de hrana vie. Orice sfat, parere ar fi foarte buna. Multumesc mult de tot.

    Apreciază

  17. Buna ziua! Sunt putin offtopic, dar tot legat de sanatate vreau sa va intreb daca stiti un doctor bun, cu vederei largi si neindoctrinat pt noduli mari la sani. Intrebarea este pt sora mea de 25 de ani care are aceasta problema,de mai multi ani. Un doctor i-a dat doar un unguent, care nu a avut efect. Acum nodulii au crescut si sunt foarte durerosi. Ce i se recomanda mai degraba ecografie sau mamografie? In fine, daca stiti un doctor bun in domeniu sau o clinica de incredere, va rog sa-mi spuneti.
    Multumesc!

    Apreciază

    1. Eu am apelat la DL Doctor Alexandru de la: http://www.steauadivina.com/terapii/ayurveda/
      Il recomand cu caldura pentru ca are o abordare profunda a lucrurilor legate de sanatate pornind de la starea sufleteasca, felul in care anumite emotii suprimate duc la aparitia acestor noduli, etc.Medicamentele pe baza de plante ( foarte multi germeni) sunt cam scumpe dar foarte bune. Totodata trebuie urmat cu strictete programul recomandat, odihna, somn de calitate, alimentatie, eliminarea stresului si a alimentelor care contin hormoni, gandire pozitiva, credinta multa etc.

      Eu din pacate tot am ajuns la cutit dar numai din vina mea, practicam foarte mult ciclismul montan, somnul devenise o raritate, eram foarte nervoasa, agitata, alimentatie precara cu multa carne iar de tratament mi-am batut joc.A fost o lectie dura dar se pare ca unii doar asa invata,

      Apreciază

  18. Buna din nou 🙂
    Pare ceva banal dar cred ca am o problema cu marimea portiilor de mancare.
    Regulile de genul: mananci pana nu iti mai este foame sau te ridici de la masa inainte sa te simti plin sunt prea relative pentru mine si pot fi inselatoare.
    deci…
    De ce trebuie sa tinem cont cand decidem cat sa punem in farfurie?
    – specificul alimentelor respective?
    – greutatea noastra corporala?
    – timpul pana la urmatoarea masa?

    Apreciază

  19. Buna dimineata,
    as vrea sa stiu de unde procurati legume si fructe cu calitati nutritive si nu goale, asa cum sunt cele din piata ?!

    Apreciază

Comentariile sunt închise