Evenimente

12 Days Before Christmas: Povestea El-Dor Plant

Update: Castigatorul concursului de astazi este d-na Adina Scintei. 

Screen Shot 2012-12-13 at 10.29.35 PM

Astazi va prezint povestea firmei El-Dor Plant, care cresc vlastari si germeni pentru cei interesati si ii livreaza in toata tara prin curier rapid. Cand am programat postarea, nici nu am stiu ca astazi 13 decembrie este ziua cand s-a nascut El-Dor Plant 🙂 Gand in gand cu bucurie!

400775_283920721669926_100001560003270_808106_2086752477_n

Anul 2010

In sfarsit am reusit sa construim ceea ce noua ne-a lipsit tare mult in momentele de mare cautare. Si anume, sa putem gasi iarba de grau si vlastarii gata facuti. Noi nu am fost asa norocosi cand ne-am hotarat sa urmam cu strictete dieta de la Institutul Hippocrate, astfel ca am invatat pe drum sa crestem din ce in ce mai bine aceste minunate plantute. De un real folos ne-au fost informatiile de pe blogul Ligiei. Iti multumim!

La cererea multor persoane doritoare care din diverse motive nu-si puteau creste singure sau altele aveau pur si simplu suficiente probleme de sanatate ca sa se mai ocupe si de asta, am inceput sa crestem tot mai multe plantute, pana cand balconul efectiv s-a transformat intr-o sera care nu putea face fata cererii.
  Drept urmare minunatul nostru teren de la tara (comuna Mosoaia, aprox.15 km de Pitesti) gazduieste cu bucurie o mica sera cu plantutele magnifice iar muncitorii de la sera suntem noi, familia.

284962_193345214060811_100001560003270_529966_2978332_n

Anul 2011

Sera devine mica pentru cererea de plantute. Marim sera, schimbam sistemul de incalzire pentru iarna. Costuri mari dar iubirea noastra si mai mare. De multe ori am vrut sa renuntam dar voi, prietenii nostrii care consumati aceste plantute ati sprijinit cu ganduri pozitive si nu numai, intreaga noastra activitate, ne-ati convins sa continuam. Va multumim!

Fiind adeptii principiului: „Importantă nu este mâncarea din viața ta, ci viața din mâncarea ta” va oferim cu mare drag tot ce este viu si de calitate.

403107_283920645003267_100001560003270_808104_877200063_n

Anul 2012

Sera devine din nou neancapatoare. Ultima modificare, speram. Schimbam centrala cu alta de capacitate mai mare, schimbam sistemul de ventilare, schimbam sistemul de udare cu unul automat si mai completam cu si mai multa dragoste. Toate celelalte raman neschimbate: seminte bio, pamant curat (fara ingrasaminte), apa curata, aer curat si in final produse de calitate.

In prezent ne straduim sa oferim produse de calitate si sa cream un magazin online asemanator cu magazinul lui Michael Bergonzi de la Institutul Hipocrate din Florida, magazin care sa ofere de la pamant, seminte si tavi pentru crescut vlastari, aparatura de bucatarie pana la vlastarii gata crescuti. Multumim Michael Bergonzi pentru sfaturi!

262586_193341090727890_4824235_n

Activitatea noastra nu se rezuma doar la a creste iarba de grau si vlastari. Facem mult mai mult. Promovam un stil de viata sanatos, ajutam pe cei in nevoie si incercam sa facem cunoscute proprietatile si gustul minunatului suc din iarba de grau. Incercam sa includem vlastarii crescuti cu multa pasiune in diverse retete delicioase create de „Masterchef-ul El-Dor Plant”, Natalia Popescu, prin participarea noastra la foarte multe evenimente: potluck-uri, demonstratii, seminarii, targuri si expozitii etc.

Am ajuns la cel mai important moment. Noi cei care muncim cu multa iubire la sera ii aducem un pios omagiu celei care a pus bazele acestei activitati, Laura Popescu. Laura  a fost la Hippocrates si a depasit la un punct boala printr-o alimentatie raw food 100%, venind inapoi in tara cu multa energie si forta multa de munca. Asa cum spunea si ea, nu totul tine de alimentatie si trebuie sa ne ingrijim neaparat si de linistea sufletului nostru. Stresul, munca in exces, caderile si dezamagirile sufletesti au daramat in cazul ei tot ce cladise prin alimentatia vindecatoare si fiindca nu vrem sa aducem durere in sufletul vostru, urmeaza sa scriem (impreuna cu Ligia) o postare pe acest subiect. Iti multumim Laura noastra draga pentru toata mostenirea lasata!

Premiul pe care il oferim noi, El-Dor Plant, va fi o masina de facut spaghetti din legume, in valoare de  140 lei. Lasati-ne mai jos un comentariu in care sa ne povestiti ce vlastari ati incercat pana acum si daca v-au fost pe plac.

Castigatorii vor fi desemnati la ora 22:00 prin tragere la sorti, prin Random.org si vor fi contactati ulterior prin email pentru detalii de livrare.

Va multumim!

689549173

281 de gânduri despre „12 Days Before Christmas: Povestea El-Dor Plant

  1. Si eu si motanul meu suntem fani iarba de grau si orz, fiecare in felul lui. Eu daca apuc le fac suc, el daca le prinde le face varza. Dar ne impacam noi si le impartim frateste.

    Apreciază

  2. De la El-Dor Plant am incercat vlastari de floarea soarelui (preferatii mei), lucerna, varza rosie, brocoli, iarba de grau, ridiche alba si ridiche rosie. Separat am crescut acasa vlastari de floarea soarelui, creson si lucerna, dar prefer sa comand (sunt in continua agitatie intr-un Bucuresti agitat si intarzii cu udarea vlastarilor).
    Ma bucur ca exista afaceri de acest gen, mai ales pentru promovarea stilului de viata sanatos. Le-am vazut pe doamnele de la El-Dor Plant la vreo 2 prezentari si am vazut de fiecare data o umbra de tristete in ochii lor desi erau intr-un mediu prietenos, cu oameni frumosi, facand lucruri frumoase. Citind acest articol am aflat de ce.
    Le urez mult succes in ceea ce fac pentru ca fac mult bine oamenilor prin produsele pe care le comercializeaza si in mod special prin promovarea stilului de viata sanatos!

    Apreciază

  3. A fost grozav sa citesc povestea asta, e o privire in culise pe care nu s-a ivit pana acum vreo ocazie sa o aflu. Inteleg acum despre ce este de fapt El-Dor, si abia acum apreciez total munca din spatele numelui. Eu am o istorie destul de consistenta cu hrana vie si cu vlastarii (cei de alfalfa fiind preferatii mei) dar astept cu nerabdare sa vad juice-baruri El-Dor in punctele-cheie ale Romaniei 😉

    Apreciază

  4. Nu am consumat inca vlastari, dar consum seminte germinate;imi plac in mod special germeni de floarea soarelui si de grau

    Apreciază

  5. Minunat ceea ce faceti voi, am descoperit placut surprinsa acest articol. De ceva vreme imi bat capul cu alimentatia cat mai corecta atat pt sanatatea proprie cat si pt cea a planetei. Sa dea D-zeu ca toti oamenii sa se transforme si sa adopte sanatatea prin alimentatie. Acum experimentez iarba de orz si de grau, le utilizez atat in salatele de fructe cu cereale si cu seminte dar si la salatele si mancarurile raw sau semi-raw. Mult succes in continoare si cu siguranta voi dori sa comand seminte bio. Minunat

    Apreciază

  6. Eu am incercat doar germeni de grau pe care ii folosesc in salate dar mi-as dori sa incerc si alte soiuri.
    Felicitari pentru curajul de a incepe o astfel de afacere si pentru tenacitatea de a o continua si de a o dezvolta!

    Apreciază

  7. Am mancat numai germeni de broccoli cumparati de la un magazin naturist. voi incerca si vlastari cat de curand. numai bine!

    Apreciază

  8. Felicitari pentru munca depusa. Nu pot sa spun ca e usoara, dar cu siguranta iti da o mare satisfactie. Avand un copil cu Down Syndrom, l-am alimentat anii in sir cu diferite preparate sanatoase care sa-i imbunatateasca starea. Pana la 2 ani si jumatate a mancat grau incoltit in amestec cu alte adausuri (fructe, legume, plante medicinale). Anii in sir am preparat suc de orz verde sau alte sucuri din legume,fructe sau muguri de plante. Si in prezent actionez pe acest plan. Sunt convinsa ca toate acestea au influentat in bine starea copilului meu-suntem in clasa a XII-a in invatamant de masa. Ma bucur ca tot mai multi sunt aceia care doresc o alimentatie sanatoasa. Felicitari pentru Ligia Pop, un exemplu demn de urmat. Va doresc sanatate deplina!

    Apreciază

  9. Felicitari El-Dor si Ligiei pentru tot ceea ce faceti!Pana acum am incercat vlastari de trifoi,hrisca, varza rosie si lucerna. Totodata, consum germeni de grau, schinduf, fasole mung si linte rosie si fac suc din iarba de grau. Inca ma acomodez cu noile gusturi desi consum hrana raw de 1 an iar vlastarii de trifoi si varza rosie precum si germenii de grau si sucul de iarba de grau sunt singurele 100% pe placul meu. In viitorul apropiat intentionez sa incerc si alte tipuri de vlastari/germeni. Multumesc!

    Apreciază

  10. Nu am consumat pană acum vlăstari,dar doresc sa-mi schimb stilul de viața. În acest moment sunt la capitolul studiu, citesc și încerc să aflu cât mai multe despre bucătăria raw. Felicitări pentru ceea ce ați întreprins. E fascinant!

    Apreciază

  11. FELICITARI pentru ajutorul pe care il aduceti oamenilor prin produsele oferite,eu personal am facut sucul de grau si alte frunze verzi,mi-am achizitionat un storcator manual,iar la capitolul germeni imi plac cei de grau,de ridiche rosie si acum incep sa consum si linte si naut.Sper sa imi reuseasca!!Felicitari inca odata!Chiar avem nevoie,in zilele noastre,de un strop,macar,de sanatate,de viata care se afla in plantutele alea!

    Apreciază

  12. Dragii mei, va felicit pt ca impartasiti cu ceilalti din experienta voastra.Este mare lucru si nu poate sa inteleaga oricine.Anul acesta a murit sora mea…si as fi incercat orice !!Cred cu tarie in alimentatia naturala,.. netrecuta prin foc. Am cunoscut ,cu acest prilej , numai oameni care ne-au amagit,jecmanit,au profitat ,…nu as fi crezut niciodata ca omul a ramas lup…Dar asta e….noi am ramas cu durerea ei cu multumirea!???
    Pacat ca nu v-am cunoscut mai devreme, dovediti ca mai SUNT INCA OAMENI. Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa aveti parte NUMAI de bucurii. Este o etapa pe care ,cu greu , incercam sa o depasim. Liniste, pace ,lumina!!

    Apreciază

  13. Am incercat vlastari de mai multe feluri: floarea soarelui, lucerna, parca si fasole, dar imi doresc mult sa ii incerc pe cei de iarba de grau. Inca nu am avut ocazia, dar sunt convinsa ca pe viitor dorinta mea se va implini. Felicitari celor de la El-Dor Plant si mult succes pe mai departe.

    Apreciază

  14. Multumesc pentru postare si va doresc mult succes in activitatea frumoasa si sanatoasa pe care o desfasurati.Mi-as dori sa gasesc si in Galati vlastari de floarea soarelui, lucerna,etc. Eu consum multe seminte si germeni . Felicitari celor de la El-Dor Plant , succes in extinderea afacerii ! . Numai bine!

    Apreciază

  15. Am facut iarba de grau, este deosebita, asa de dulce si de concetrata si cu adevarat m-am simtit mult mai bine si mi-au placut cel mai mult vlastarii de floarea soarelui. Sunt deliciosi. Si cred ca faceti o treaba foarte buna, caci veni acolo unde este lipsa cea mai mare a noastra a tuturor oamenilor. Va multumesc si doresc din toata inima ca ceea ce a inceput Laura sa cuprinda pe cati mai multi.

    Apreciază

  16. Sunt abia la inceput de drum catre o viata sanatoasa si nu am consumat inca vlastari si germeni, deci imi este foarte folositoare aceasta „poveste”, ma bucur ca se pot cumpara si livra vlastari si germeni. Abia astept sa ii incerc!

    Apreciază

    1. Nu am consumat vlastari,dar vreau sa incerc.Sunt incantata pentru faptul ca o astfel de firma exista in Romania.

      Apreciază

  17. Felicitări El-Dor Plant! Sunteţi un exemplu şi mi-aş dori să existe şi alţi furnizori de încredere, aşa ca voi! Succes pe mai departe!

    Apreciază

  18. Eu locuiesc in Italia in momentul de fata si aici nu se gasesc vlastari de vanzare nici pentru bani grei, mi se pare minunat ca in Romania exista o astfel de firma, ma bucr sa vad ca are tot mai mult succes, e semn foarte bun. E incredibil cate feluri de vlastari fac, eu una nu am mancata tatea feluri, nu e usor sa gasesti seminte aici. Mult succes in continuare!

    Apreciază

  19. O poveste minunata … intr-adevar multa munca, pasiune si o familie unita …. toate pentru ca noi sa ne bucuram de minunatii vlastari … Multumim El-Dor Plant

    Apreciază

  20. Felicitari pentru activitatea dumneavoastra si mult succes in continuare. Este o initiativa deosebita mai ales avand ca scop promovarea unei alimentatii sanatoase. Eu sunt o incepatoare in hrana raw vegan, citesc din toate sursele posibile si am inceput sa experimentez diverse preparate. Am consumat germeni de grau care mi- au plaucut mult si cat de curand urmeaza sa incerc si vlastarii.

    Apreciază

  21. Sunt o novice intr-ale imbinarii si consumarii de vlastari si germeni ( pe lista mea de achizitii musai la inceput de 2013 se afla si un germinator), dar pot spune ca am incercat ( la mesele prietenilor mai “avansati”) si mi-au placut in mod deosebit: germeni de lucerna si grau si vlastari de floarea soarelui. Urmeaza sa diversific si sa experimentez si pe viitor 🙂

    Apreciază

  22. Am incercat vlastari de grau si mi-au placut, motiv pentru care o sa incerc sa introduc in alimentatie si alte tipuri de vlastari si germeni.

    Apreciază

  23. Inca nu am incercat vlastari de niciun fel. Am incercat cateva retete raw pana acum si sunt in stadiul de invatacel. Cred ca este o alimentatie foarte sanatoasa si de aceea mi-as dori ca incetul cu incetul sa introduc in meniurile familiei mele minunatele retete raw.

    Apreciază

  24. Consumam, in familie, orice tip de vlastari, mai ales pe timp de iarna. Ne plac mult cei din trifoi, lucerna, creson, brocoli, floarea soarelui. Cei dulci si crocanti sunt preferatii nostri 🙂 Ne bucuram ca i-am descoperit, sunt sursa principala de hrana vie in anotimpul rece.

    Apreciază

  25. Până acum am consumat doar germeni: de grâu spelta şi de leguminoase (mazăre, fasole adzuki, fasole mung). Dintre vlăstari, mi-ar plăcea să-i încerc pe cei de floarea soarelui.

    Apreciază

  26. Am incercat mai multe feluri de germeni si vlastari, dar ne plac mai ales cei de lucerna, ridiche, vlastarii de ceapa rosie, iar celui mic ii plac in special germenii de varza rosie.

    Apreciază

  27. Cel mai mult imi plac cei de grau si floarea soarelui, sunt foarte gustosi si merg bine in tot soiul de salate si la mic dejun 😉

    Apreciază

  28. Salutare….din punctul meu de vedere, intalnirea cu „Lumea Verde” (asa o numesc eu ;))) ) a fost si va ramane cea mai insemnata cunoastere.Vlastarii, germenii, cat si micutii biscuiti sunt absolut minunati…Vlastari de floarea soarelui, pot inlocui foarte usor carnea, iar salata din germeni si vlastari iti da aripi.In primul rand, aportul de vitamine pe care-l ofera vlastarii este extrem de mare.Sunt sportiv de performanta, hrana realizata din Lumea Verde mi-a oferit energie inainte de antrenament, sa nu uit si de sucul de grau, care e cel mai puternic supliment.Esti ceea ce mananci, si nu a gresit Dr.Gillian McKeith cand a spus, alimentatia sanatoasa, bazata pe vitamine iti pastreaza un corp armonios si puternic. Recomand tuturor sportivilor sa mediteze aceasta arta culinara noua 🙂

    Apreciază

  29. am consumat germeni de schinduf cumparati de la magazin, trebuie sa recunosc nu mi-au placut, aveau un gust amar…

    Apreciază

  30. Am incercat doar germeni de broccoli, insa sunt tentata sa incerc o paleta cat mai larga de germeni si vlastari.

    Apreciază

  31. Vlăstari am încercat de floarea soarelui, lucernă, linte, iarbă de grâu, însă am păpat şi de la El-Dor Plant vlăstărei de diverse tipuri la Raw Generation. Yum Yum 🙂

    Apreciază

  32. Buna seara!

    Am asteptat cu interes prima poveste desi timpul mi-a permis abia acum sa o citesc. Felicitari pentru proiect si succes in continuare! Eu consum cu placere vlastari micuti din seminte de floarea soarelui dar sucul de grau este preferatul meu… Mai ales mirosul imi place.
    O seara buna, multumim Ligia!

    Apreciază

  33. Dragilor , sunteti extraordinari . felicitari .Ma bucur ca am aflat despre voi si astept cu nerabdare sa va cunosc .

    Apreciază

  34. Eu mananc zilnic salata printre care strecur si germeni de grau, brocoli sau lucerna si ma simt minunat!

    Felicitari pentru retetele tale…sunt minunate. Am cumparat si o carte de la tine si ma bucur din plin de delicioasele deserturi raw. Mi-ar placea tare mult sa am aparatul de spagetti pentru dovlecei….ca tare sunt buni!

    Apreciază

  35. Sunt abia la inceput de drum; nu am avut inva ocazia sa consum vlastari ci doar seminte germinate, preferandu-le pe cele de grau, fasole mung si mazare.
    Felicitari ptr ce ati creat !

    Apreciază

Comentariile sunt închise