Alimentatia raw vegana · Sfaturi pentru sarcina

Noua mea dragoste: argila galbena

Siti foarte bine ca nu fac reclama decat gratuita, la produsele pe care le gasesc exceptionale si de aceea imi permit din nou sa va recomand un produs de care m-am indragostit: Argila Galbena de Algo.

Se spune ca unele femei insarcinate au pofte ciudate cateodata, ca si-ar dori sa guste pietrele, pamantul, varul, aerul etc.  Asa mi s-a intamplat si mie cand am re-descoperit o noua „pasiune”: argila galbena. Am baut apa de argila si inainte, insa o consumam nu fiindca imi placea in mod special ci pentru ca ajuta la mentinerea sanatatii si inca o fac in 2022.

Cum se procedeaza? Se lasa 2-5 bulgari in 2 litri de apa seara si a pe parcursul celei de a doua zi, se bea doar apa putin agita. Argila se lasa la fund, nu se consuma. Aceiasi bulgari ii foloseam la maxim 2 ture, cu toate ca se recomanda sa se arunce dupa prima folosire.

Normal ca aud guri care imediat mi-au spus ca este un puternic detoxifiant si sa nu fac asa ceva in sarcina, la fel cand au auzit ca beau sucuri verzi, vlastari diversi sau cand consum zilnic smoothie-uri cu spirulina si chlorella dar si comprimate din alge. Raspunsul meu la aceasta afirmatie fara sens este si va fi mereu acelasi – ati prefera sa tin toxinele acumulate zilnic in mine din mediu si mancare si sa intoxic copilul sau mai bine sa le dau treptat afara, asa cum stie foarte bine corpul meu sa o faca? Nu vi se pare logic acest proces de detox? Trebuie sa permitem corpului zilnic sa scoata cat poate din noi, indiferent in ce stadiu de viata suntem fiindca altfel se vor acumula tot mai multe reziduri care se vor transmite fara sa vrem si copilasului din noi sau prin alaptat.

De ce ne este atata teama de produsele de origina naturala si vegetala si nu ne este teama de produsele cu adevarat nehranitoare si de multe ori daunatoare cum ar fi cantitatile si portiile mari de mancarea traditionala sau chiar si cea junk vegetariana (prajeli, snitele, soia etc) sau de produsele de panificatie atat de procesate si lipsite de orice nutrient, de produsele ambalate, de chimicalele si cosmeticele chiar nocive, de apa bauta care daca i-ati face un test nu cred ca ati mai vrea sa puneti gura pe ea, de gandurile noastre negre, de barfa si de invidie care sunt extrem de acide si care imbolnavesc si intoxica corpul, plus multe alte elemente care fac parte din viata de zi cu zi care ne-ar pune pe ganduri.

Trebuie sa va ganditi ca orice pulbere naturala, leguma, fructa, samanta, nuca sau fasole care se poate manca cruda si incoltita, se poate consuma cu masura fara sa va ganditi ca sunt toxice. Normal ca nu veti manca in exces cate 2-3 kg din prima, fiindca mi se pare si asta fara sens insa am auzit povesti de genul – „nu consum canepa decat 2 lingurite pe zi, fiindca asa este recomandat si nu vreau sa ma droghez” – din nou lipsa informatiei. Daca era drog credeti ca se mai vindea la farmacie fara prescriptie sau alt fel, sau stiati ca sunt mai multe soiuri de canepa si ca doar din anumite soiuri se folosesc FRUNZELE pentru droguri si nu semintele? Intr-o postare viitoare voi lua fiecare samanta, nuca, frunza in parte care este considerata „toxica” de catre diversi „specialisti” si voi vorbi de ele.

Sa ne intoarcem totusi la argila galbena, care de fapt este roza atunci cand se dizolva in apa si sa vedem o parte din beneficile sale, preluate de pe site-ul Argila Algo:

  • Argila scoate metalele grele din corp.
  • Gargara si consumul de apa cu argila intareste gingiile si mentine dintii sanatosi.
  • Pentru mai multe detalii, vizionati video-ul de mai jos si vizitati site-ul Argila Algo unde puteti face si comenzi la cantitati mai mari sau mai mici.
  • Cititi despre vindecarea altor boli in FORMULA AS.
  • Este o argila in care se intalnesc o gama larga de minerale si oligoelemente. Are un continut bogat in minerale naturale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na, K etc.).
  • Are o remarcabilă putere de absorbtie, binefacerile ei multiple recomandand-o in cele mai diverse afectiuni si suferinte.
  • Argila stimuleaza producerea de enzime antioxidante, anticancerigene si care incetinesc procesele degenerative.
  • Argila neutralizeaza veninul, toxinele, unii virusi etc.

Cura cu argila se amelioreaza multe alte boli, precum ciroza, cancere si alte complicatii:

Tulburari digestive (foarte vestita pentru asta)

  • ulcer gastro-doudenal
  • gastrita cronica
  • colita, enterocolita
  • rectocolita, hemoroizi
  • pancreatite cronice
  • hepatite cronice
  • colecistite
  • constipatie
  • diaree, dizenterie

Afectiuni renale

  • infectii urinare
  • nisip si calculi renali
  • insuficienta renala

Afectiuni metabolice si endocrine

  • diabet zaharat tip 2
  • hiper / hipotiroidie
  • noduli tiroidieni
  • noduli mamari
  • spasmofilie

Contraindicatii

Argila nu are nici un efect secundar, deci nu poate face nici un rau si supradozarea nu are efecte secundare. Daca totusi va este teama, se pot face cure de cate 3 saptamani, dupa care luati pauza. Vedeti mai multe amanunte aici.

80 de gânduri despre „Noua mea dragoste: argila galbena

  1. Draga Ligia, tocmai am aflat ca sunt insarcinata si ca am RH negativ. Sunt foarte trista pentru ca eu voiam sa am o sarcina cat mai naturala, fara medicamente, vaccinuri si fara ecografii multe.. Din ce am citit pana acum, daca copilul are RH pozitiv, va trebui sa facem si eu si el tot felul de vaccinuri, ceea ce imi displace. Poti sa imi dai niste sfaturi, exista vreun remediu natural pt a nu dezvolta anticorpi fata de copilul meu…nu stiu..vreo metoda cat mai naturala si sigura de a avea o sarcina normala si fara sa fie nevoie de chimicalele din injectii? Multumesc!

    Apreciază

    1. Buna.si eu am rh negativ si am 2 sarcini usoare,am mancat orice dar cat mai natural si organic.am facut 2injecti antiD.una la 20saptamani şi una dupa naştere,şi cate 2ecografii.nu inteleg de ce in romania se fac cate 5_6 ecografii.am nascut in ambele dati doar cu moaşa şi o asistenta,fara doctori,intr-o camera privata si intima.asta intr-un spital de stat din Uk.

      Apreciază

    2. Buna! Si eu am RH- si nu trebuie facut nimic special in privinta asta, numai o analiza de sange odata in luna sau in doua luni pt nivelul de anticorpi, nu mai tin minte exact,dar la prima sarcinal RH-ul nu creaza probleme. Dupa nastere trebuie o injectie antiD, daca copilul va fa RH+ si atat. Am doi baietei cu RH+ 🙂 .

      Apreciază

      1. Multumesc pentru incurajari Alina si Olga! M-am mai linistit intre timp, doar ca m-a luat prin surprindere vestea. Sa dea Dumnezeu ca acesta sa fie singurul lucru care imi umbreste sarcina! Va pup!

        Apreciază

  2. Am cumparat acum ceva timp argila albastra dar n-am avut curaj sa o folosesc. ica provoaca constipatie ? Cum pot sa ma feresc de asta mai ales ca am ceva probleme de genul acesta ?

    Apreciază

    1. Nu provoaca nici o constipatie, ci din contra ajuta la tranzit. O folosesc cei cu constipatie cronica si au rezultate exceptionale, deci fara probleme.

      Apreciază

    2. Daca te constipa argila opreste tratamentul cateva zile : nu maninci carne, gratare, oua, mancare grea, cafele, cola,ceai negru. Treci pe ceva mai usor,adica ciorbe, branzeturi usoare, lichide multe, biscuiti, dulciuri simple gen fursecuri. Ideea e sa maninci mai usor.Probabil ai probleme cu fiere,cand te constipi cand ai tranzitul mai bun. Iti recomand sa faci cura dupa luna plina, detoxifierea e mai binevenita si nu uita sa bei mai multe lichide mai ales in primele zile sa nu te constipi. Nu bea lapte decat dupa vreo 3 ore, cafea putina si dupa mincare doar, limiteaza untul,adica grasimile directe, ca efectul argilei sa fie tintit. Vei avea o pofta nebuna de mezeluri,evita-le sau maninca fierte(eu pun parizerul,sunca in apa clocotita circa 1 min)Carnea fiarta de pui e mai indicata decat cea prajita.Incepi tratamentul cu cantitate mica 100 ml /2 ori/zi dimineata e cel mai benefic si seara eventual, asa vreo 3 zile. Bea-l incet ,cu inghitiuri mici.Vei urina mai mult si vei dormi traznet.Maresti cantitatea la un pahar de 200 ml/2/zi in rest cum scrie tratamentul.
      Ca orice tratament naturist se incepe cu cantiati mici,dar se continua mult timp, e benfic chiar si 2 -3ani,daca il tii cum scrie pe prospect.Numai antibioticele se iau in doze de atac
      Sanatate si incredere.Eu de 3 ori am renuntat la tratament ca ma constipa cumplit si mai imi dadea si o foame exagerata.Am invatat metoda „pasilor mici” si e salutara !!!!!

      Apreciază

    3. luati seminte de in de la plafar/Mega-Image, si luati 2-3 lingurite seara sau pe parcursul unei zile, eu asa am scapat de constipatie.

      Apreciază

  3. Sunt de acord cu metodele de detoxifiere, insa nu cred ca e bine sa exageram. Organismul nostru este un mecanism perfect pus la punct, astfel ca are modalitati naturale de a elimina toxinele si reziduurile. Kilograme de argila – cred ca e un pic exagerat. Zic sa ne lasam organismul sa se regleze in mod natural, cu atat mai mult daca mancam corect si sanatos. Desigur, o cura de detoxifiere cu argila este binevenita, dar ma sperie un pic ideea de „kilograme” de argila. Chiar si produsele sanatoase, consumate in exces, pot avea efecte adverse. Stim despre vitamine si minerale ca sunt bune, insa atata timp cat exista un echilibru in organism. Un surplus de vitamine si minerale poate crea probleme organismului.

    Pe scurt, cred ca trebuie sa lasam organismul sa-si faca treaba. Nu cred in „toxine care se acumuleaza” zilnic, pentru ca avem un sistem care stie sa le elimine. Parerea mea:)

    Apreciază

    1. Eu nu cred ca am consumat-o in exces (vezi cantitatile recomandate, adica 2 litri de apa tulbure pe zi) si chiar daca ar fi fost asa, oricum nu are efecte adverse. Daca mananci spre exemplu 1-2 kg de migdale sau 3-4 kg de portocale intr-o zi, sigur corpul va reactiona intr-un fel ciudat, insa daca consum zilnic apa tulbure de la 200 g de argila si nici atat, fiindca multa ramane pe fundul paharului, chiar nu mi se pare ca exagerez.

      Apreciază

      1. As dori sa adaug ca totusi exista si contraindicatii la utilizarea argilei si anume la cei cu probleme la vezica biliara.Am testat si eu din dorinta de o detoxifiere si am resimtit intradevar anumite probleme la vezica biliara.Daca mai exista si calculi riscul este cu atat mai mare.Acest lucru este specificat si pe siteul producatorului.

        Apreciază

  4. chiar te iubesc !ma intrebam cind ai sa postezi ceva adespre argila.am cuparat 10 kg de argila algo o consum de ceva timp si o folosec mult ca si comprese chiar si fond de ten…pisata cu ulei de masline mi a iesit un fond de ten superb.te rooooog mult spune mi e normal sa fie nisipoasa?am avut indoieli, mi a fost teama de acel nisip mai ales ca sotul o foloseste pt rinichi….un sfat de al tau m ar ajuta .am citit tot ce se poate pe net numai ca este cam nisipoasa si as vrea sa stiu daca e normal..este roz sub forma de bulgarasi si se dizolva in cateva minute.

    Apreciază

    1. Da, asa este si a mea si e normal sa fie nisipoasa, este doar de pe fundul unei foste mari. Eu consum si acel nisip fara probleme si este chiar indicat in afectiuni renale, deci fara probleme.

      Apreciază

  5. Buna Lidia! In cazul in care fac apiterapie, pot consuma argila, avand in vedere ca neutralizeaza veninul? Sau nu este cazul si veninului de albine? Multumesc.

    Apreciază

  6. eu o folosesc de un an in fiecare zi. nu constipa deloc.
    la inceput am facut curele de 21 de zile dar de asta-vara consum zilnic, macar dimineata, un pahar pe stomacul gol. este un excelent pansament gastric si inlatura senzatia de foame pentru cca. 2 ore.
    nu am mai avut deloc probleme intestinale (indigestii, enterocolite etc.) de cand o consum.
    mi-a intrat in reflex si nu prea mai pot fara ea 🙂
    cu drag va recomand sa incercati macar!

    Apreciază

  7. Buna ziua,as vrea sa subscriu la miracolul „argila Bocan”.Nu-l cunosc personal pe acest domn,dar cu siguranta as fi onorata daca as avea ocazia.Am 53 de ani si consum aceasta argila Algo de cel putin 9 ani.Acest lucru se petrece mai ales atunci cand sunt in”groapa de potential” si am nevoie de ceva energie.Nu am nici o indoiala ca este foarte buna si daca imi permit sa afirm acest lucru este pentru ca am consumat-o acum 9 ani ,timp de 2 luni inainte de o operatie de cancer mamar,am fost puternica in lupta cu boala si am trecut cu bine acea cumpana a vietii mele,in foarte mare masura si datorita argilei care mi-a dat putere,cum imi place mie sa spun.De aceea o folosesc ori de cate ori este nevoie in cure care depind de cat de rapid ma refac.Va iubesc pe toti cei care credeti in minunile naturii,dar si pe ceilalti care aveti nevoie de curaj pentru a incerca.

    Apreciază

  8. Super, Ligia. Multumesc pentru postarile tale excelente. Imi place stilul „condeiului” tau si te citesc in permanenta cu mare placere. Succes cu blogul si sanatate multa.

    Apreciază

  9. Buna, Ligia!
    Si eu am facut anul trecut cura cu argila Bocan, exact cand am iesit din iarna caci aveam nevoie de detoxifiere desi nu mai sunt carnivora de 5 ani…acum, nu stiu ce sa zic, eu am citit in prospectul lor ca argila provine din China si ma gandeam, oare noi,in Romania, nu avem argila?….caci una autohtona ne-ar „imbogatii” si cu energiile pamantului…ale locului unde ne-am nascut….nu-i asa???

    Apreciază

    1. Silvia, argila galbena este din Tibet, din fundul unei foste mari secate si cu siguranta ne poate imbogatii sistemul cu energii unice. Exista si la noi argila albastra, de Raciu, insa mie nu imi place si chiar daca e locala, mi se pare foarte fada si fara gust.

      Apreciază

      1. Eu am consumat in octombrie 2012 argila Bocan timp de 3 saptamani si nu am avut simptome neplacute. Apoi, in decembrie 2012 am inceput sa iau argila albastra de Raciu tot pentru 3 saptamani (citisem ca ar fi cea mai buna argila), dar aceasta ultima experienta cu argila m-a facut sa imi pierd increderea in acest produs natural…
        In timpul curei cu argila albastra (nu mai stiu exact cand, dar la cel putin 1 saptamana de cura) am avut probleme cu stomacul timp de cateva zile: balonari, diaree. Am mai avut un asfel de episod si inainte de a incepe cura cu argila Bocan, motiv pentru care am inceput sa iau argila (eu am avut probleme cu stomacul de mica). Dar dupa ce am inceput cura cu argila Bocan si pana la cel de-al doilea episod nu am mai avut probleme de acest gen.
        In ianuarie 2013 am avut de 2 ori infectie urinara cu hematurie (sange in urina) si tot de 2 ori am si racit la cateva zile dupa ce a debutat infectia urinara (avand febra si stare de slabiciune, adica nu o raceala usoara). (Cura cu argila albastra nu am mai continuat-o si in ianuarie.) La ecografie s-a vazut ca am nisip la ambii rinichi, dar mai mult la dreptul. E adevarat ca aveam putin nisip la rinichiul drept si in urma cu 2 luni, dar m-am gandit ca e posibil ca argila sa se fi depus la rinichi si din acest motiv sa fi acumulat nisip la ambii rinichi in asa scurt timp.
        Mi s-a parut ca argila albastra nu a avut niciun efect, ba mai mult, mi-a facut rau. Nu mi se pare normal ca dupa o cura cu argila Bocan sa nu am nicio problema, iar dupa cura cu argila albastra sa am atatea efecte neplacute. Am dedus ca ceva nu e in regula, ori cu argila de Raciu ori cu argila in general.
        Desi, in urma acestui articol s-ar putea sa mai dau o sansa argilei.

        Apreciază

  10. hi ligia m-ar interesa si pe mine argila galbena dar chiar nu stiu aici la noi unde s-o caut,chiar nici exact sub ce nume.ai putea cumva sa ma ajuti?thanks

    Apreciază

    1. draga Dina eu l am sunat pe domnul Bocan si am facut comanda la dansul ….raspunde de fiecare data , e un om foarte serios.am trimis banii prin western union si in 2 saptamani am primit o.nr tel.0788351263este nr personal al dansului si chiar daca nu raspunde fiind ocupat ai sa ai mirarea ca te fa suna el,faptul ca mi raspunde de fiecare data si ma incurajeaza mi a dat putere sa merg mai departe.cu totii avem frici cind incercam ceva nou dar daca est bine informat ….nu mai sunt probleme.

      Apreciază

  11. Buna seara. Am citit mail-ul dv despre argila. Eu am aceasta cutie de argila pe care am comandt-o de la Alba Iulia, daca imi amintesc bine, anul trecut ( am asteptat 2 luni pana a ajuns transportul). Lucrez in vanzari, deci 90% din timp mi-l petrec in masina. Ajutati-ma cu un program in acest sens. Cum as putea sa consum aceasta argila, daca sunt mai tot timpul in masina? Se poate da la copii de 4 ani? multumesc

    Apreciază

    1. Nu am cum sa va fac un program fiindca nu ofer consiliere personala. Luati argila in borcane cu capac in masina, agitati si beti de cate ori este necesar. Se poate da de la 6 luni la bebelusi, insa in cantitati mici dupa cum recomanda cei de la Algo. Sanatate!

      Apreciază

  12. Interesant articol! Am consumat intern argila verde si argila albastra, pe stomac gol si am fost f multumita. Nu stiam ca exista argila galbena in Romania:), iti multumesc!

    Apreciază

  13. eram suparata un pic ca nu mai vedeam raspunsurile ….am gasit intamplator …nu sunt anuntata cind apare raspunsu.l de ce?am intrebat si despre crema de caju ce mixwe imi trebuie …am cautata dar nimic ….se poate sa fi raspuns dar nu am vazut…ce parere ai de magimix4200?

    Apreciază

    1. Trebuie sa te abonezi la comentarii daca vrei sa le primesti inapoi, nu vin direct. Am raspuns ce parere am despre acel robot, e doar un robot nu un blender care nu e destinat sa faca frisca, maioneze sau creme. Poate face din ingrediente fierte o pasta fina, dar nu din nuci.Asa cum ai spus si tu, nu a functionat si gata.

      Apreciază

  14. Este itr-adevar una din cele mai benefice cure (cura cu argila Algo) si poate fi urmata toata viata, fara riscuri. Si afirm asta in urma nenumaratelor experiente personale legate de aceasta argila. Pentru mine, cura cu argila a fost una din cele mai uimitoare experiente. Sceptica la inceput, am zis sa incerc, ce poate sa-mi strice, oricum ma simteam rau, urmasem o serie de tratamente cu antibiotice pt sinuzita, raceam destul de des, hipertensiune, sindrom vertiginos, o viata minunata ce mai ! Si nu am gresit cind am hotarit sa consum argila ( de fapt apa argiloasa). Atit de bine nu m-am mai simtit de foarte multa vreme, aveam din nou energie, imunitatea s-a imbunatatit simtitor, deci nici sinuzite repetate la 2 luni nu am mai facut, nu ma mai durea capul, tensiunea si-a revenit la normal, dar cel mai uimitor si relevant a fost cind seara , in plin puseu de sinuzita, sub tratament medicamentos, aveam dureri cumplite de cap si sinusuri, care nu cedau la nimic. Epuizata, am hotarit sa-mi fac o cataplasma cu argila, asa ca, mi-am preparat pasta de argila, am ivelit-o intr-un prosop si mi-am trintit-o pur si simplu pe fata in zona fruntii si pometilor. Nu stiu cind am adormit, iar dimineata m-am trezit atit de odihnita si fara dureri ca nici mie nu-mi venea sa cred. De atunci argila nu lipseste din casa, o folosesc in cosmetica, in cada in apa de baie(cu sare grunjoasa este un remediu excelent pt raceala), la spalatul pe dinti.
    Este un remediu excelent pt multe afectiuni, mai ales in sfera renala, dar trebuie sa ai vointa si rabdare, ca orice remediu nu-si face simtite efectele dupa 3 zile de consum, dar sigur rezultatele benefice sunt de durata.

    Apreciază

  15. Buna Ligia! Chiar daca nu vorbesc despre argila sa nu fie cu suparare…am incercat praful din grau verde si m-am obisnuit cu el la gust, dar cel cu spirulina inca nu pot…il beau tinand nasul cu degetele 🙂 siii …nu au avut vreun efect negativ la alaptare la mine.Cantitatea de lapte nu s-a modificat….poate la calitate da. Deci se poaet consuma fara griji pentru bebe.Iti doresc Ligia succes la alaptare si sa ai cat mai putin dureri la sani. Eu m-am chinuit 1 luna si jumatate pana mi-au disparut de tot durerile.La mine si bebe tragea foarte tare…vroia laptele sa curga cat mai repede si mult din prima secunda 🙂 Multi pupici si multa sanatate in continuare tie si familiei tale!

    Apreciază

    1. Romina draga, exista comprimate de spirulina si chlorella si stiu ca ambele sunt recomandate de specialisti in sarcina si alaptare. Nu este pentru cantitate de lapte ci este pentru imbunatatirea calitatii acestuia. Legat de alaptare, eu fac consiliere inainte si nu voi avea problemele care le au de obicei mamicile, atunci cand lasa copilul sa traga la san fara sa-l pozitioneze corect, adica sa ajunga sanul fix pe zona moale a cerului gurii bebelusului. Mamele nu stiu asta si lasa in gurita bebelusului decat prima parte a sanului, care e prea solicitata si care normal ca se crapa si creaza dureri maxime. Cu asta nu se joaca, chiar daca dupa o luna, doua se invata. Lucrurile astea se invata inainte de nastere sau in momentul in care se alapteaza copilul, pentru a evita probleme de genul acesta. Multe mamici spun ca stim din instinct sa alaptam, stim, dar nu stim cum sa facem din prima ca sa nu avem dureri. In concluzie, eu m-am pregatit si stiu ca nu voi avea probleme. Cu bine!

      Apreciază

      1. Comprimatele de spirulina si chlorella de unde le procuri? Ce marca sunt?
        Multumesc & o zi minunata sa ai!

        Apreciază

  16. Buna ziua draga Ligia, multumesc din suflet pt mesajele primite de la tine, te urmaresc de ceva vreme, si-mi place tare mult, cum abordezi problemele, pe toate planurile de sanatate.Eu sunt o persoana mai in virsta, dar….. imi plac tare mult tinerii activi ca tine si cu multa ambitie si initiativa.Eu deocamdata nu sunt in tara si nu am posibilitatea sa trec de tot pe mincare vegetariana, dar cind o sa revin , o sa am multa nevoie de multa informatie de la tine, si cred de un robot de maruntit bine semintele, nucile dar si legumele.
    Am mai multe probleme de sanatate, si am toate motivele sa maninc vegetale, si acum maninc dar nu in totalitate, si-mi tin in friu un diabet care ma supara.
    Dar…..sa revin la argila……
    Am consumat acum 8-9 ani in urma argila ALGO roz {tu ii spui galbena}, timp de un an si am eliminat vreo 4 pietre de la rinichi, si nu a mai fost nevoie de operatie.Iar acum de curind, in anul ce a trecut, am consumat cam 3 luni, ca am terminat-o si nu am mai avut, nefiind acasa {eu sunt din Pitesti}.Acum am folosit-o pt un ulcer la stomac, care s-a declansat in toamna, si acum sunt bine.
    DEsigur ca voi continua cind ma voi intoarce acasa.
    Dar altceva vreau sa scot la iveala, timp cit am folosit argila , nu am mai folosit medicamente de diabet,, si am avut glicemia normala, si se mentine bine si acum,,,cu numai 3 luni de folosire a argilei
    Deci recomand sa se foloseasca cu incredrere ca e excelenta la mai multe boli, sa se caute site-ul Argila ALGO, ca acolo se spune totul despre ea
    Multumesc de mesaj iti urez sanatate , un bebe frumos si sanatos si nastere usoara……..Mariana Petrescu

    Apreciază

  17. Mai exista si carbunele medicinal care stiu ca e asemanator ca si beneficii cu argila. Stiti daca e vreo deosebire intre cele doua?

    Apreciază

  18. Buna seara,
    Tatal meu are diabet tip 2. Cum ati recomanda sa foloseasca argila, mai exact in cure de cate zile? Multumesc.
    Sper sa nu te deranjez cu mesajul meu. Sarcina usoara si multa sanatate la toti 3!

    Apreciază

    1. Teodor, ia legatura cu cei de la Argila Algo fiindca cu siguranta stiu mai multe. Vezi ca diabetul se poate vinde in 30 de zile cu raw food. Sanatate!

      Apreciază

  19. Buna, vreau sa te intreb in legatura cu argila daca este periculos daca as manca fara sa o amestec cu apa. Pur si simplu in starea in care se gaseste de cumparatat. La fel cum zicea cineva ca unele femei insarcinate au pofta de var sau pamant, eu de cand ma stiu am pofta de chestii de genu si cand eram mica am dat peste creta scolara dar stiu ca nu este sanatoasa, iar aceasta argila am incercat-o si imi place foarte mult fara apa! Multumesc 😉

    Apreciază

  20. si…inca i intrebare :”> Mama mea folosea argila alba. Uitandu-ma la ambalajul de pe aceasta pagina am observat ca e exact la fel cu al mamei. E o diferente intre argila alba cu cea galbena? sau difera doar numele.
    Si cea alba in apa se face roz…
    Multumesc fff mult!!!!!:)

    Apreciază

  21. Dragă Ligia am început și eu cu argila..mai ales că d-ul Bocan e de aici de lîngă mine…..sunt la inceput de drum și cu mâncarea,e mai greu acum pt. că aici la noi nu prea avem un magazin cu produse specifice dar caut și comand nu mă las…sunt foarte mulțumită de tot până acum..dar așa cum am spus sunt la început.M-aș bucura tare mult dacă ar fi prin Alba Iulia o întrunire…ceva unde am putea învăța mai multe despre gătit e.t.c.Aștept cu nerăbdare de 3 săptămâni mașina de spaghete……blenderul l-am achiziționat….mai rămâne dezhidratorul și storcătorul.Totul e minunat…mă simt foarte bine ..mulți mă întreabă dacă nu mie foame sau poftă după celelalte……nu ,nici de una nici de alta.Dar mai am multe de învățat.Îți doresc numai bine ,sănătate și putere de muncă.

    Apreciază

  22. Draga Ligia,
    scuza-ma daca ai mai scris pe undeva, vreau sa te intreb despre ecografii in timpul sarcinii. Stiu ca sunt indicate cat mai putine, mie mi-a recomandat dr un minim de 4 (la 12 saptamani, 22, 30 si 36). Eu sunt insarcinata in 8 saptamani si as vrea sa sar peste cea de 12 saptamani, pe de alta parte..sunt curioasa sa stiu ca ceea ce am in burtica se dezvolta bine. Tu ce parere ai despre ecografii? Sunt chiar atat de nocive pentru copil? Sa le fac doar pe cele 3, cand copilul va fi mai mare? Multumesc anticipat, stiu ca timpul tau e foarte limitat acum.

    Apreciază

    1. Silvia, eu nu spun sa le faci sau sa nu le faci, este alegerea ta. In occident, mamicile sunt sfatuite sa nu faca mai mult de 2 ecografii. Daca te uiti in trecut, parintii nostri la cate ecografii ne-au dus? Poti citi mai multe despre ecografii aici si in alte surse. Sa ai o sarcina superba!

      Apreciază

  23. In urma citirii articolului mi-am luat argila si am inceput sa beau.
    Dar stau si ma intreb daca apa de baut trebuie sa fie pura, ca altfel se incarca rinichii, oare apa asta argiloasa nu ii incarca si mai tare?

    Apreciază

      1. Ligia,am început și eu cu argila de 7 zile .De 2 zile a început să mă mănânce pielea în special pe spate și piept,am o mâncărime groaznică,nu am erupții de nici un fel doar se roșește pielea unde mă scarpin și mă fac pielea găinii……am vorbit cu domnul Bocan și mia zis că e de la argilă.Te rog dacă poți să îi spui dacă se poate să îmi răspundă pe aici care e motivul acestei mâncărimi pt. că la telefon a fost fff. grăbit și nu am înțeles mare lucru.Mia zis doar să continui cu ea cea ce și fac dar aș dori să știu ce se întâmplă de fapt …de ce am reacția asta …poate că dintre cei care au consumat argilă au avut și eu așa ceva……dacă da ,ce au făcut ?E cam neplăcut…scărpinatul.O zi bună tuturor !!!!

        Apreciază

        1. Cecilia, e o reactie normala la detoxifierea care se produce in corp. La altii detoxifierea se manifesta si mai rau, cu dureri de cap, stari de voma, stare de lesin, pete rosii pe corp, eczema, raceli puternice, eliminarea mucusului din organism pe toate partile etc. Asa se intampla la orice fel de scoatere a toxinelor din corp si este ceva normal. Ar trebui sa te bucuri ca exista reactii, inseamna ca functioneaza. Sanatate!

          Apreciază

        2. Mulțumesc mult pt.răspunsul ff rapid.E bine că știu acest lucru.Deci se poate și mai rău…wauuu.Deci ,tot înainte !Mulțumesc mult.

          Apreciază

  24. Revin azi, am intrerupt cura cu argila, am citit ca argila contine aluminiu.
    Pe termen scurt sunt de acord ca are efect vindecator, dar pe termen lung nu stiu ce efecte are. Doar si chimioterapia sau antibioticele vindeca oameni, dar asta nu inseamna ca pe termen lung sau la oameni sanatosi sunt sanatoase.
    Fiecare face ce crede ca e mai bine pentru el, dar uneori mai binele e dusmanul binelui.

    Apreciază

  25. Dind o cautare in limba franceza „composition chimique argile”, se gasesc multe raspunsuri, inclusiv wikipedia, care spune ca argila este constituita din silicati de aluminiu, de unde se vede ca predomina aluminiul si siliciul.
    Dind o cautare in romaneste nu prea vad raspunsuri, decit reclame la argila Algo, care are multe minerale(nu neg), insa nu se specifica nimic despre aceste minerale.
    Am gasit totusi „Din punct de vedere mineralogic, argilele sunt alcatuite din compusi aluminosilicatici cu formula chimica:(2SiO2 Al2O3 2H2O) sub forma de particule lamelare cu dimensiuni de maxim 5µ, cu structura cristalina si caracter puternic hidrofil pe situl http://www.scritube.com/stiinta/arhitectura-constructii/PRODUSE-CERAMICE13718.php.

    Apreciază

    1. Elena, uite raspunsul d-l inginer Bocan de la Argila Algo. „Nu exista motiv de ingrijorare, argila contine trioxid de aluminiu, care nu se asimileaza. Acesta s-ar putea descompune doar prin electroliza, si ar rezulta hidroxidul de aluminiu, care este, intr-adevar toxic. Dar in interiorul corpului omenesc nu poate fi vorba de electroliza! Trioxidul de aluminiu este eliminat! De altfel, una dintre proprietatile spectaculoase ale argilei este aceea ca ajuta la eliminarea substantelor toxice, unele foarte periculoase (sunt animale care ingereaza argila dupa ce au fost muscate de serpi veninosi, astfel veninul este neutralizat). Nu mai vorbim de eliminarea metalelor grele din corp, in urma curei cu argila. Sunt persoane care consuma argila de ani de zile, am avut surpriza sa vedem ca dupa un tratament indelungat nu mai este prezent virusul hepatitei C! Si alte nenumarate afectiuni se rezolva prin cura cu argila. Nu exista niciun pericol in a consuma argila, dimpotriva, aceasta face numai bine!” Sanatate!

      Apreciază

      1. Multumesc, dar nu sunt convinsa. Pentru ca trioxidul de aluminiu reactioneaza cu acidul clorhidric si rezulta clorura de aluminiu si apa. HCl avem in stomac, iar clorura de aluminiu se spune ca e compusul cancerigen din antiperspirante.
        Pe wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_oxide se spune ca e inclus in lista produselor toxice in SUA.
        Cum ziceam, fiecare face propriile alegeri si nu neg ca pe multi ii vindeca.

        Apreciază

  26. Eu am probleme cu argila. Am gasit pana acum 4 bulgari (din 6 doze cate am pregatit pana acum!) care nu se dizolva in apa si pe care a trebuit sa ii arunc. A mai patit cineva asa ceva?
    Difera foarte mult culoare argilei odata dizolvate in apa – atunci cand se dizolva – de la o doza la alta.
    Sedimentele ramase in pahar si ele difera ca si culoare si consistenta: roz somon vs. alb, respectiv matasoase vs. lipicioase (abia se curata de pe pahar).
    Astept niste raspunsuri in momentul de fata de la ‘producatori’ pentru ca nu sunt deloc multumita de ceea ce am cumparat.

    Apreciază

    1. Adriana, asa este normal. Si la mine unii bulgari nu se dizolva, eu ii sparg pe cei care sunt mai mari inainte de a ii adauga in apa. Culoarea asa trebuie sa fie si difera de la bulgare la bulgare, exact cum ai descris-o si da, nu se curata de pe pahar. Nu ai nici un motiv de ingrijorare insa daca te temi, nu o mai consuma deloc fiindca asa se va intampla la fiecare cutie.

      Apreciază

    2. Și eu am pus bulgări care nu sau dizolvat dar aceia se văd imediat ..cei buni încep imediat să fîsîie ca la pastilele efervescente ..dacă nu fac așa mai pun un bulgăre și după ce beau apa îl arunc cu zațul care rămâne pe fund ..dar așa cum spune trebuie să clătești bine după prima apă băută ,trebuie agitat bine până rămâne zațul curat și are culoare spre roz .Totul e să agiți bine apa înainte de a o bea …eu o tot învârt cu paharul de mai multe ori până o termin și apoi mai pun apă de 2 ori pe ea o agit și o beau.Dacă vrei sună-mă la 0744604664 și mai schimbăm păreri.

      Apreciază

  27. Ce bine daca as fi stiut si eu sa iau argila cand am fost insarcinata . In perioada de alaptare e indicata, as putea incepe sa iau? Bebe are 3 luni. Multumesc!

    Apreciază

  28. Buna, interesant articol. In ultimul trimestru de sarcina aveam o pofta greu de controlat de a manca pamant. Eram disperata, ma uitam in gradina si ma convingeam ca pe acolo mai trec si pisicile…. Tot gandindu-ma ce as putea sa gasesc sa aiba gust de pamant dar sa fie comestibil., am gasit argila Algo pe care am mancat-o pur si simplu 2-3 bulgari mici pe zi. Ma multumea pe deplin. Am sunat inainte de a o consuma la cei de la Algo si mi-am intrebat si medicul care mi-a urmarit sarcina. Dupa nastere a disparut si pofta de argila. Sarcina usoara in continuare .

    Apreciază

  29. Eu folosesc argila pudră pe post de „pansament”.
    Oricând mă lovesc, mă zgâriu sau am vreo iritaţie,
    pun pudră de argilă în loc de pansament clasic iar locul se vindecă rapid.

    Apreciază

  30. draga mea, felicitari pt fetita.seamana cu tati… zi mi, te rog cate comprimate de chlorella sa iau, mentionez ca alaptez. si copilului meu de 3 ani ii pot da?cat? zi mi parerea ta. multam fain.

    Apreciază

    1. Anca, poti sa iei cate vrei. Eu iau si pana la 6-7 pe zi, plus un smoothie cu inca o lingurita de chlorella si spirulina in plus. Dupa un studiu proaspat iesit anul trecut, nu exista limita la algele marine mai ales daca si alaptezi. Si copiii de 3 ani pot sa consume fara probleme, incepi normal cu cantitati mici. Daca ar lua si o pastiluta pe zi din fiecare (si spirulina), ar fi minunat. Sanatate!

      Apreciază

  31. Buna, Ligia! Am inceput si eu sa consum apa de argila, insa am o nelamurire, o intrebare care ma tot intriga… Mineralele din argila nu sunt anorganice? Daca sunt anorganice, ar insemna ca organismul nostru nu are cum sa le asimileze. M-as bucura daca m-ai putea lamuri si iti multumesc anticipat!

    Apreciază

Comentariile sunt închise