Ingrijirea sanatatii

Ambalajul care păstrează intacte proprietăţile alimentelor

Nu-mi sta in fire sa dau copy-paste, insa am vrut neaparat sa impart cu voi articolul de mai jos fara sa ii alterez continutul si va invit sa il cititi in intregime la Financiarul.ro. Poza a fost preluata tot de pe acelasi site.

Noi folosim astfel de sticla violeta de mai bine de 3 ani, pentru a stora apa alcalina si suplimentele noastre, precum cele de spirulina si chlorella. Renumita firma Canah, care comercializeaza seminte si produse din canepa, de asemenea folosesc acelasi fel de sticla pentru anumite din produsele lor.

Experiment-1

 „Sticla de culoare violet a fost utilizată de către egiptenii antici. Este interesant faptul că egiptenii foloseau borcane violet sau aurii pentru a conserva şi proteja cele mai preţioase substanţe (preluate din natură) în vederea unei depozitări pe termen lung.

Încă de la începutul producţiei de sticlă (aproximativ anul 3500 î. Hr.), recipientele de culoare violet sau cele aurii au fost utilizate pentru a conserva salvii preţioase, uleiuri, esenţe sau medicamente alternative.

Până la începutul secolului 20, acest tip de sticlă putea fi întâlnit la unii doctori şi farmacişti, care îşi depozitau remediile în sticle sau borcane din sticlă violet, realizate manual.

Din 1995, odată cu cercetările mai amănunţite ale oamenilor de ştiinţă, a început primul proces mai amplu de producţie mecanică a sticlei violete. Experimentele realizate au demonstrat în mod clar cât de important este să depozitezi substanţele sensibile la lumină în acest tip de sticle, în special în domenii precum homeopatie, remedii florale, tincturi, esenţe, suplimente alimentare cu un conţinut energetic mare şi uleiuri esenţiale.”

6 gânduri despre „Ambalajul care păstrează intacte proprietăţile alimentelor

  1. Multumim pentru informatii.Si tincturile tot in sticlute inchise la culoare ; de asemenea eu am niste suplimente aduse din State si toate sunt in astfel de sticlute.

    Apreciază

  2. Chiar zilele astea citeam despre recipientele de sticla violet. Eu am aflat de acestea din cartea „Zero limite” in care se povesteste ca vechii hawaieni puneau apa in ele si le lasau la soare sa se incarce cu energie. M-am bucurat tare mult cand am primit in dar o astfel de sticla albastra de 2 litri . De atunci in fiecare zi imi energizez apa la soare si o beau. Nu stiu ce efect are , dar stiu ca de atunci nu am mai fost bonlava 🙂

    Apreciază

  3. am lucrat in domeniul sticlariei…sticla clorata violet/mov ,inclusiv totzi pigmentii violeti..folositi in pictura in industria sticlariei…contin aur coloidal..in diferite proportii…de aceea sticla violet este foarte scumpa..in comparatie cu. sticla verde sau albastra

    Apreciază

  4. Multumesc Petrutza de informatie.Deci pe acest mecanism al aurului se bazeaza pastrarea un timp mai indelungat al alimentelor.Probabil,nu lasa sa se inmulteasca prea usor bacteriile,alte microorganisme.

    Apreciază

Comentariile sunt închise