Evenimente

Ziua internationala a iei

Findca celebram ziua internationala a iei m-am gandit sa postez cateva imagini cu mine purtand o superba ie din Bucovina, aleasa din cufere vechi de zestre. In anul 2009, cand am vizitat manastirile din Bucovina si Moldova, am gasit o comoara fara pret intr-un sat langa o manastire, si anume o colectie de ii foarte vechi, oferite spre vanzare de batranelele din sat. Chiar daca spuneau ele ca nu mai le pot purta si ca stau degeaba, prafuite, mi s-au parut o achizitie nemaipomenita, iile fiind de o eleganta si de o frumusete rara. M-a incantat faptul ca erau originale, cusute chiar de mainile lor dibace in tinerete, la lumina opaitului in seri friguroase de iarna. carpite doar pe alocuri, unde au fost mancate de molii peste atata amar de vreme cat au sezut in cufere.

Ia romaneasca de Bucovina

Pozele sunt din luna februarie, cu o luna inainte de nasterea lui Sophie, facute de Raoul in studioul nostru de acasa pentru coperta revistei Superbebe. Va doresc o zi superba si insorita si nu uitati sa pretuiti si sa purtati ia noastra romaneasca, atat de apreciata in alte tari!

Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.
Ligia purtand o ie aleasa din Bucovina.

12 gânduri despre „Ziua internationala a iei

  1. Buna seara, Nu spun ca nu sunt frumoase, mai ales daca le porti tu…….influenta sovietica este insa evidenta…..  Romancele poarta alte culori….deci fara propaganda……si fara suparare Toata stima pt.Ziua Iei……Aurel Bria

    ________________________________

    Apreciază

  2. mie imi plac ,sunt frumoase si sunt din material natural,cat costa?Si ce bine iti sta.La printesa ta nu i-ai luat?O zi buna.

    Apreciază

  3. Buna Ligia,

    Sper ca acest mail sa te gaseasca zambind si cu buna dispozitie, gangurind langa cea mica ( suntem nascute in aceeasi zi). Pana acum nu am mai scris nimanui, nici macar comment, asa ca sper sa ajunga. Te dernajez astazi cu acest mail, cu toate ca nu ma astept la un raspuns pe masura, deoarece nu esti doctor si ca urmare nu-ti poti da decat cu parerea… o fac totusi pentru ca ai citit mult mai multe si ai mai multe cunostinte. Cu ajutorul tau am inceput de cateva luni de zile sa mananc raw in totalitate (imi fac doar supa de linte cam o data la 1-2 saptamani) si ma descurc bine. Imi place, iar daca nu, arunc si-mi fac altceva, nu pot indesa in mine doar ca am ‘gatit’, asa ca pana acum pot spune ca m-am rasfatat cu acest stil de a manca, mai ales cu dulciurile:). Cu ajutorul tau mi-am facut sucul de grau si multe altele. Am ajuns la ele treptat si inca mai am de atins, dar in timp, nu ma grabesc, iar daca vreau sa mananc ceva, doar caut la tine si gasesc un mod de a gati ce am pofta in acea zi. Pentru tot ce depui in realizarea siteului tau, iti multumesc si sunt sigura ca vorbesc in numele multora. Ajuta pe cine vrea sa vada, cine nu, merge mai departe – este vorba doar de optiune. Gresit cred este ca nu am facut analize inainte, deoarece am hepatita C, ca sa pot vedea cum decurge totul si nu este mai grav, dar eu mereu mi-am ascultat organismul iar acum ma simt mult mai bine, nu ma mai ‘inteapa’  nimic; nu ma gandesc decat ca multe alimente si produse sunt descrise ca fiind ‘grele’ pentru ficat. Acum eu nu vreau sa mai merg la doctor, am fost trecuta prin acele etape cand eram in facultate de a-mi face dosar pentru tratamentul visat:) nu am reusit si nici nu mai vreau pentru ca nu iau medicamente si nici nu am de gand; oricum si inainte sa mananc raw, am hotarat ca pot trai mult si asa. Te intreb daca ai idee de ceva care sa ma ghideze mai bine pe acest drum, deoarece vreau sa am un copil si nu vreau sa apara ceva neasteptat pe drum, iar a 2-a mare problema este ca mereu am luptat cu pusul kilogramelor, nu reusesc mai mult de 2-3, pe care daca ma ‘ingrijorez’ le pot da jos intr-o zi, iar acest stil de viata este descris ca invers a ceea ce mi-as dori eu.

    Sper ca nu te-am deranjat, nu astept raspuns, inteleg ca ai ‘n’ lucruri pe cap si o sa te urmaresc in continuare. Multumesc inca odata pentru tot si iti doresc sa ai cat multa lumina in privire.

    ________________________________

    Apreciază

  4. Mai,frumusico, ce mai faci? Iti sta tare bine cu ia. Sa stii ca am incercat multe din retele tale, care sunt delicioase. Te rog sa-mi lasi si mie nr. tau de telefon. Am pierdut toate numerele de telefon. Cand veniti la Tulcea, va (adica eu si Marius) asteptam(acum pe toti 3)! Te pup si astept nr. tau.
    Felicitari pentru tot ceea ce faci si pentru existi pentru toti cei care ne bucuram de tine!

    Apreciază

  5. *retetele /ca* existi, dar ai inteles tu. emotiile se citesc doar cu emotie.
    apucasem sa trimit comentariul fara sa recitesc, asa se intampla cand esti emotionat, ca in cazul meu!

    Apreciază

  6. @AUREL BRIA Influenta sovietica? Stimate domn, esti in eroare majora. Bucovina nu inseamna doar zona Cernauti, rapita Romaniei de catre URSS, ci si sudul acestei provincii istorice, de la Suceava spre nord si est, cu orasele Radauti, Campulung, Vatra Dornei, Siret. Aici este zona manastirilor de care vorbeste Ligia, aici romanii au fost dintotdeauna majoritari, chiar si in perioada stapanirii austro-ungare, in ciuda politicilor de colonizare masiva a germanilor, evreilor si altor nationalitati din imperiu, iar sentimentul romanesc este mai viu si curat decat in muuuuulte alte regiuni. Inainte de a mai face asemenea afirmatii gratuite, va invit sa va documentati la fata locului. Bucovina isi primeste oaspetii cu drag.

    Apreciază

  7. si iti sta bine ca mamica cu trei… ii ” (cu trei fire albe in par ) varianta cantecului ! dar la tine nu se pune !… ai un par negru si frumos !…si iti sta bine tot ce imbraci !… chiar si acum cu burtica ! multa sanatate tie fam tale si copilasului tau !…. sa auzim numai de bine !………

    Apreciază

  8. citesc de vro trei ani aici despre raw vegan si din alte surse…dar azi 29.06. 2013 incep 30 de zile dieta, daca voi fi multumita continui. Scriu aici sa ma incurajez sa nu esuez.. Iti dau si poze before and after daca vrei Ligia. Scopul meu e sa inlatur: oboseala cronica, grasimea ( am de dat vro 10 kg jos), durerile de cap. Si ce mai mult ma deanjeaza ca-mi cade parul fara oprire si numai are pic de volum, arata mai urat ca al unei batrane de 80 ani, cu toate ca nu l-am agresat niciodata cu vopsit, coafat extrem sau uscat cu feon decat in cazuri extreme foarte rar. Sper sa revin cu poze before and after dupa cele 30 de zile si cu toate motivele mele de a alege aceast stil de viata. Personal inca de mica am dovezi cat rau mi-a facut hrana gatita animala si ca nu e un moft al unor oameni fara treaba. De maine incep trei zile Master Cleanse. Doamne ajuta!

    Apreciază

Comentariile sunt închise