Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Suc verde din kale

Episode 40 - Ligia's Kitchen Va prezint un nou video in care prepar un suc verde din kale si vlastari de floarea soarelui, folosind storcatorul prin presare la rece Kuvings. In acest video va voi arata modul in care am pregatit acest suc si cum ne-a ajutat acest storcator.

Suc din kale și vlăstari de floarea soarelui

  • Porții: 2-4
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 100 g vlastari de kale
  • 1 legatura de frunze de kale (7 frunze)
  • 100 g vlastari de floarea soarelui
  • 4 mere golden
  • 4 mere verzi
  • 1 bucata de ghimbir de aprox. 3 cm

Instructiuni:

Vlastarii de floarea soarelui si de kale i-am spalat bine, in special radacinile la cei de kale. Merele romanesti le-am spalat bine, folosind apa puternic alcalina speciala pentru spalat legumele si fructele. Frunzele de kale sunt din gradina noastra si sunt complet bio, asa ca le-am clatit doar sub apa de la robinet. Am adaugat pe rand in storcator: frunzele de kale, vlastarii de floarea soarelui si cei de kale, insa nu toti odata ci pe rand iar din cand in cand am adaugat  spre bucuria mea cate un mar intreg, deoarece acest storcator are o palnie extralarga de alimentare de 7.5 cm. Suc verde din kale si vlastari de floarea soarelui

Consum:

Se consuma imediat dupa stoarcere, de preferat pe stomacul gol sau la 30 de minute dupa masa sau inainte de masa. Daca il lasati sa stea, chiar si intr-un recipient de sticla, se va oxida si proprietatile se vor diminua. Puteti consuma si pana la 2 litri pe zi din acest suc. Important e sa nu beti acelasi suc zilnic ci sa variati soiurile de frunze si vlastari pentru a oferi corpului nutrienti diversi.

Beneficii:

Acest suc este plin de vitamine, minerale si proteine.
  • Frunzele de kale sunt bogate in calciu pentru oase si dinti sanatosi, vitamina C care intareste sistemul imunitar si previne racelile fiind ideal in anotimpul rece, potasiu si pectina care ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale etc.
  • Vlastarii de floarea soarelui sunt bogati in fosfor, calciu si magneziu, minerale excelente pentru oase si dinti. Contin proteine complexe, avand cel mai mare procentaj proteic dintre toate semintele. Au de asemenea fier si cupru, care este un ajutor de nadejde in folosirea fierului de catre organism; potasiu, predominant in tesutul creierului si necesar pentru functionarea normala a sistemului nervos; contin 92 USP unitati de vitamina D, rar gasite in legume, si in final, acid folic precum orice planta verde etc.
  • Merele contin cantitati mari de vitamina C, contin fenoli, un fel de  antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului, bolilor cardiace si cerebrale. Contin fitonutrienti care feresc corpul de boli, precum Alzheimer şi Parkinson. De asemenea merele ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos, contin quercitina, un flavonoid care scade colesterolul si previne bolile cardiovasculare etc.
  • Ghimbirul este bogat in antioxidanti, un anti-inflamator si anti-viral recunoscut, imbunatateste functionarea tractului gastro-intestinal, imbunatateste circulatia sangelui si il detoxifica. Pentru mai multe detalii despre ghimbir, cititi aceasta postare.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

10 gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Suc verde din kale

      1. Se pot folosi seminte organice/ bio pentru ambele categorii sau seminte conventionale pentru plantat. Sunt diverse site-uri si fa o cautra prin Google de „seminte de kale” si imediat iti vor aparea destule rezultate. Aici este unul dintre ele. Nu-i cunosc, nu stiu cine sunt si daca semintele sunt bune, insa poti incerca. Spre bucuria mea, in ultimii ani au inceput diverse site-uri sa aduca aceste seminte care nu exista inca in Romania.

        Apreciază

  1. buna Ligia,
    Ai idee care e durata maxima de folosire continua? tot caut un storcator cu presare la rece care sa tina macar 1 h de folosire continua pentru cantitati mai mari de suc…

    Apreciază

    1. Buna Cosmin,

      Storcatoarele prin presare la rece de uz caznic nu se pot folosi o ora fara oprire. Trebuie sa folosesti storcatoare de uz comercial pentru asa ceva. Trebuie sa intreb la Kuvings Romania, si daca voi avea alt raspuns, am sa te anunt.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

    2. Buna Cosmin,

      Mi s-a spus ca din cauza faptului ca motorul este destul de puternic, 240W, aparatul se poate folosi si jumatate de ora fara oprire, dupa care trebuie sa il lasi sa se odihneasca.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

      1. Multumesc Ligia,
        Cele comerciale/industriale sunt totusi in alta liga (10.000 euro+). Imi place mult ideea spatiului larg pentru fructe si legume si faptul ca si le marunteste singur si cum „eu cand storc, storc pentru toata familia”, ma intereseaza mult aspectul asta al unei folosiri mai lungi de 30 de minute pentru ca din ce mi-a intrat pe mana pana acum, cam toate erau limitate la 30 de minute de folosire.
        Merci inca o data!
        Costin

        Apreciază

Comentariile sunt închise