Alimentatia raw vegana

Suc din iarba de grau cu mere

Stim cu totii ca sucul verde de grau este o sursa nemaipomenita de nutrienti si de aceea trebuie sa-l introducem cat mai des in alimentatia noastra. Va propun aceasta reteta delicioasa care este mai usor de consumat.

Suc din iarba de grau cu mere

  • Porții: 1
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
  • 1-2 maini bune de iarba de grau verde, proaspat taiat
  • 2-3 mere coapte natural

Instructiuni:

Iarba de grau se adauga in storcator, strangandu-se in manunchiuri pentru a facilita preluarea ei. Ulterior se adauga si merele si sucul este gata. Sucul este mai gros, fiindca la storcatoarele prin presare la rece, mai toate sucurile contin si pulpa. Personal nu prefer sucurile clare, recunoscand beneficiile pulpei pentru digestie si procesarea fructozei. Daca doriti, puteti sa il faceti doar din iarba de grau, fara mere. Am adaugat mere pentru a fi mai usor de baut de catre incepatori. Noi preferam sa adaugam iarba de grau in orice suc verde, alaturi de frunze comestibile, vlastari si suc de mar. Daca faceti doar suc de grau, avem cateva recomandari.

Sfaturi pentru prepararea si consumul sucului de grau gasiti mai jos sau AICI:

1. Cat sa consum prima data dintr-un suc doar din iarba de grau? Ca si adulti, puteti incepe cu jumatate de lingurita sau o lingurita de suc de grau, in primele ocazii si mariti doza treptat pana la 50-60 ml odata. Imediat dupa ce ati baut sucul, puteti consuma un pahar de apa sau zeama de la jumatate de lamaie sau mai putin. Faceti in asa fel incat sa-l introduceti zilnic in alimentatia dvs., chiar daca este diluat cu sucul de la alte fructe sau legume. 2. Dupa cat timp maresc doza? Dupa o saptamana, incercati o lingura si tot asa pana ajungeti la o doza de 50-60 ml. Doar ca idee, la institutele de sanatate se consuma doua doze (doar suc de grau) pe zi a cate 60 ml. 3. Cu ce poate fi combinat? Daca vi se pare prea puternic, puteti sa-l diluati cu suc de legume precum alte frunze/legume, verzi (broccoli, frunze de telina, spanac, salata, macris, de sfecla sau gulie etc). Daca inca vi se pare prea puternic, atunci adaugati la stoarcere si doua mere. Sucul de grau se poate bea combinat cu apa de cocos, cu zeama de lamaie, diluat cu apa sau amestecat in alte sucuri din frunze. 4. Pot copiii consuma suc de grau? Si copiii pot consuma suc de grau, incepand cu primele 6 luni de viata. La copii se pot administra 1-2 picaturi pentru inceput si se poate ajunge in timp (poate sa dureze si 2 luni) la jumate de lingurita. Copiii mai mari de 10 ani pot consuma tot treptat si pana la 50 ml pe zi sau doua doze de 50 ml pe zi. Sucul de grau poate fi „ascuns” in sucuri de legume, de frunze cu mar, sau in ceai.  5. Cat timp se consuma? Nu exista limite, daca puteti, consumati-l zilnic timp de o viata fara oprire.

Beneficii:

„La sfârşitul anilor ’70, după studiul a cei peste 100 de compuşi ortomoleculari nutriţional-activi existenţi în grâul verde încolţit, Dr. Erp–Thomas (reputat cercetător în nutriţia clinică) a lansat cu ocazia articolului „A New Concept in Diet” (din „Rising Sun Publication” – Boston, SUA), ipoteza cum că iarba verde provenită din încolţirea grâului (grâul verde încolţit) reprezintă „alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional”. Dr. Erp–Thomas susţinea că, bagajul micronutriţional a 3 litri de suc de grâu verde încolţit organic este echivalent cu cel a peste 70 Kg de legume de grădină cultivate în condiţii bio. Cercetările ulterioare au confirmat cu prisosinţă acest fapt, ba mai mult, mulţi medici au dezvoltat studii şi observaţii clinice în vederea elucidării limitelor potenţialului terapeutic al acestui miraculos aliment. Multe concluzii au depăşit aşteptările. Sucul de grâu verde încolţit beneficiază de o compoziţie micronutriţională de invidiat. Astfel, în el se găsesc:
  • Numeroase minerale, între care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul.
  • Aminoacizi, antioxidanţi, enzime şi fitohormoni.
  • Vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii (mai bogaţi decât în morcov) ca şi precursori ai vitaminei A, vitamine din grupul B (chiar şi vitamina B17 sau amigdalina), vitaminele C (mai multă decât în citrice), E, K, D şi PP.
  • Cantităţi impresionante de clorofilă.” Sursa
Pentru mai multe detalii despre calitatile sucului de grau, cititi si aceasta postare. Pentru sfaturi utile de cultivare, vedeti cartea mea Retete cu germeni si Vlastari, Surse de Sanatate si Energie. In cartea mea veti gasi sfaturi de cultivare a peste 15 feluri de germeni si vlastari + peste 50 de retete sanatoase cu vlastari cum ar fi sucuri, salate, diverse preparate si smoothies.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

Un gând despre „Suc din iarba de grau cu mere

Comentariile sunt închise