Surse utile

Raw Vegan Mall: un magazin online cu produse atent selectate

Din 2011 website-ul nostru Raw Vegan Mall si-a inceput activitatea si fiindca doar o parte din voi ati inteles cum functioneaza si ce principii se urmaresc, am sa va povestesc mai multe in aceasta postare.

Ce motiv ati avea sa va faceti cumparaturile la Raw Vegan Mall?

De la inceput, cand am creat ideea acestui mall virtual, mi-am dorit sa ajut persoanele care navigau de la un magazin naturist la altul pentru diverse produse, fiind un proces anevoios si chiar obositor de multe ori. Multi nu stiau in ce magazine sa aiba incredere, faceau cautare pe Google cand aveau nevoie de un produs, insa cand descopereau un magazin bio sau naturist, le era teama sa comande fiindca nu stiau in ce produse sa se increada, ce sa comanda.

Fiindca tot timpul cititorii imi cereau link-uri cu produsele folosite de noi, m-am gandit sa avem un magazin virtual – Raw Vegan Mall, care sa functioneze ca un ghid pentru cei care vor sa faca cumparaturile mai usor, si sa selecteze doar produse de calitate de piata Romaniei, produse pe care le folosim si noi.

Intotdeauna am selectat doar magazine care vand produse de calitate si ingrediente pe masura. Nu am adaugat niciodata produse aleatorii ci mi-am selectat magazinele si produsele, in asa fel incat la noi sa gasiti doar produse de calitate care sunt adaugate manual. Din 2011 si pana in prezent am adaugat anual produse interesante pe care le descopeream si pe care le incercam, si de aceea exista o selectie mare.

Au fost si persoane care atunci cand mi se cerea si oferam link-uri diverse, imediat sareau si spuneau ca fac reclama. Chiar nu inteleg unele persoane din acest punct de vedere. Cand fac postari si vorbesc despre anumite lucruri, cum a fost in aceasta postare cand vorbeam de Vitamina C, imediat dupa ce am publicat postarea am primit sute de mesaje cu intrebarea ce produs folosesc eu. Deci, cand ofer ghidaj unii spun ca fac reclama, iar cand nu ofer recomandare, mi se cere ghidaj si sunt certata ca nu ofer link catre produs. Multi stiu ca ofer ajutor atunci cand mi se cere si de aceea, o sa continui sa va ofer link-uri cu produse care va pot schimba viata, chiar daca va place sau nu, si chiar daca eu poate nu castig nimic din acea recomandare. Aici este chiar o postare pe Facebook, de pe pagina mea oficiala, cand am si pus aceasta intrebare, si toata lumea a spus ca prefera ghidaj, fiindca e mult mai simplu sa incerce produsele incercate de mine, decat sa faca cumparaturi fara sa stie ce cumpara.

Daca de atunci ati vazut ca unele produse au disparut de pe site, s-a intamplat acest lucru din doua motive mari:

  1. 90% din produsele eliminate in ultimii nu s-au ridicat la asteptarile noastre (sau ale clientilor) si ne-au dezamagit. De aceea am vrut sa le eliminam de pe site, pentru va feri pe voi de produse de proasta calitate atat de natura alimentara cat si aparatura casnica. Stim ca va incredeti in recomandarea noastra si de aceea nu vrem sa va dezamagim.
  2. 10% din produsele eliminate au fost scoase fiindca magazinele care le detineau, aveau standarde etice diferite de ale noastre, tratau clientii ca pe niste gunoaie, nu se tineau de cuvant in privinta garantiilor, trimiteam comenzi incomplete sau produse desfacute, sau incercau sa-i determine pe clienti sa cumpere doar de la ei, vorbind de rau alte magazine care aveau produse asemanatoare, ceea ce mi se pare o lista de respect fata de toate magazinele din intreaga tara. Loc sub soare este pentru toata, insa eu cred ca in special pentru cei care sunt sinceri cu clientii si care isi respecta cuvantul.

S-a intamplat asta de la inceput dar si pe parcurs cu o parte din magazine. Trebuie sa intelegeti ca noi nu stam la discutii cand vine vorba de calitatea unui produs sau de lipsa de bun simt a magazinului care detine chiar si produse bune. Daca aceste doua principii sunt incalcate, magazinele respective nu au ce sa caute sub „umbrela noastra” de recomandare. Noi vrem sa va oferim doar produse de calitate si vrem sa fiti tratati frumos si cu respect.

Pentru a vedea cate pachete veti avea, urmati acest sfat:

Noi nu detinem stoc, ci magazinele care sunt listate pe platforma se vor ocupa de preluarea comenzii de la noi, de livrare si de incasare. Faceti-va cumparaturile in functie de magazin, asa cum fac marea majoritate a clientilor vechi.  Langa fiecare produs in parte, pe pagina principala, exista numele produsului si sub el se afla denumirea magazinului, in cazulul de mai jos, magazinul Natur.

Cine este in spatele magazinului Raw Vegan Mall, cine proceseaza comenzile si cine raspunde la telefon?

Eu si Raoul (sotul meu) suntem cei care va procesam comenzile si chiar de multe ori se intampla sa nu putem sa va raspundem la telefon fiindca suntem la vreo filmare sau la vreun eveniment. Ne-am straduit insa intotdeauna sa va raspundem la miile de mesaje lasate prin site si sa va procesam toate comenziile in aceeasi zi in care ati plasat comanda (in marea majoritate a timpului) si livrarea nu tine de noi, ci de rapiditatea procesarii comenzilor ce tine de magazinele diverse.  Am intervenit intotdeauna cand am putut intre magazinele care nu si-au facut datoria de livrare sau au fost alte motive de intarziere a comenzii si am incercat sa rezolvam situatia in limita timpului nostru disponibil. Realizati ca acest magazin virtual a fost facut pentru voi in dorinta de a va ajuta sa gasiti toate produsele in acelasi loc si, doar eu si Raoul il pastram in picioare si tot noi suntem cei care vorbim cu voi la telefon si va procesam comenzile.

Avem un motiv in plus sa fim loiali magazinului Raw Vegan Mall si ce castigam noi?

Nimeni nu spune ca trebuie sa ne fiti loiali, cu toate ca apreciem mult loialitatea clientiilor nostri. Din partea mea, puteti sa va faceti cumparaturile si in alta parte, doar ca la Raw Vegan Mall puteti gasi o gama mare de produse intr-un singur loc si produsele/magazinele sunt selectate de noi.

Ca si idee, atunci cand cumparati de la noi, noi castigam un comision ne insemnat dintr-o singura cifra nu mai mult, iar acest comision mic de obicei ajuta putin la sustinerea proiectelor pe care le desfasuram in Romania.

Pe platforma promovam cateva magazine romanesti gratuit iar la altele, le percepem un comision foarte neinsemnat care nu afecteaza pretul produsului (care ramane la fel si la site-ul nostru si la site-ul magazinului), si care de multe ori nu acopera toate cheltuielile ce tin de organizarea de evenimente nationale, pe care asa cum stiti le finantam din buzunarul propriu si fara sponsori.

Dar continuam sa mergem inainte, chiar daca de multe ori este dificil si chiar daca toate sutele de produse a trebuit sa le adaug manual si din timp in timp, tot manual sa le modific. De multe ori cand ma prinde noaptea modificand/adaugand/scotand produse, nu ma gandesc cu entuziasmare si bucurie decat la voi si, la faptul ca toate aceste schimbari va vor ajuta si va vor imbunatatii stilul de viata. Efortul meu atat in implicarea legata de acest magazin, cat si in raspunsul la miile de mesaje in mod gratuit de-a lungul anilor, a fost facut intotdeauna cu multa bucurie si dedicare, fiindca am stiut ca prin interventia mea, va pot ajuta sa va fie mai bine.

Ligia Pop

O sa ma intrebati imediat, dar totusi  nu primiti nici o rasplatire?

  • Am fost rasplatita de atatea ori prin multa bucurie regasita in miile de mesaje si prin marturiile voastre in care imi povesteati detaliat cum cartile sau informatiile oferite de mine, v-au schimbat viata.
  • Universul intotdeauna mi-a deschis oportunitati si mi-a facut viata frumoasa, atunci cand am fost gata sa accept oferta.
  • Rasplata mare este ca am reusit sa public 8 carti, care au ajuns din 2010 incoace in multe tari din intreaga lume si ca au putut sa imbunatateasca sanatatea atat a celor care inca consumau produse animale si care consumau cel putin 1-2 ori pe saptamana si preparate raw.
  • O alta mare bucurie, a fost si este ca toate cartile mele se afla in toate librariile din tara atat fizice cat si in cele imense online dar si pe Amazon UK.
  • Iar o alta rasplatire mare a fost ca intotdeauna mi-au fost pregatite de Univers oportunitati superbe, parca tot mai frumoase de la an la an si mi-a fost data posibilitatea de implicare in tot mai multe proiecte frumoase care pot schimba sute de mii de vieti!

Va multumim pentru faptul ca mi-ati fost si ca ne-ati fost alaturi intotdeauna!

4 gânduri despre „Raw Vegan Mall: un magazin online cu produse atent selectate

  1. Stiu ca ati mai mentionat intr-o emisiune trecuta despre echipa care lucreaza platforma.. Si tot asa, ati specificat ca merge destul de greu cu s himbarea site-ului, din cauza echipei.
    Si stiu ca emisiunea a aparut acum ceva timp…

    Stiu ca e o investitie in plus colaborarea cu alta echipa, mult mai eficienta. Dar eu una, vad site-ul putin greoi.. Desi da, prezinta calitate a produselor si diversitate.
    Momentan, nu mi se pare un site pe care sa navighez in mod facil. Desi poate e si din cauza nr mare de produse.

    Multumesc,
    Sabina

    Apreciază

    1. Din pacate, echipa nu a facut nimic si site-ul este la fel ca in trecut. Noua platoforma la care se lucreaza este total diferita de ceea ce este acum.

      Apreciază

  2. La multi ani!Un nou an plin de i bucurii !Sunteti minunati tu si sotul tau!Am aflat atatea lucruri utile pentru mentinerea sanatatii si remedierea unor problem de sanatate ca si pentru multe lucruri utile pentru imbunatatirea calitatii vietii prin folosirea unor detergenti naturali .Va multumesc.

    Apreciază

  3. Bună Ligia. De ce site-ul nu mai este accesibil pentru cei care locuiesc în străinătate? Obișnuiam să îmi fac cumpărăturile pe rawveganmall și cei care veneau în vizită, ne auduceau produsele. Apoi nu am mai avut acces la site și mi-a părut foarte rău.

    Apreciază

Comentariile sunt închise