Retete fara foc

Branza raw vegana cu morcovi dulci si condimente

Fiindca m-ati rugat sa va arat cum se fac si retete sarate, antreuri, folosind blenderul, m-am gandit sa va prezint o reteta delicioasa de branza raw vegan cu morcovi dulci si condimente alese. Reteta este simpla si nu necesita fermentare. In plus, va puteti folosi imaginatia si adauga verdeturi si condimente preferate, fiindca reteta permite.

Branza raw vegana cu morcovi dulci si condimente

  • Porții: 5
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

Branza
  • 200 g caju crud
  • 100 g seminte decorticate de floarea soarelui crude
  • 2 catei de usturoi
  • mix de condimente macinat fin, si anume 5 g din urmatoarele:
  • coriandru, cimbru, patrunjel, piper, busuioc, rozmarin, maghiran
  • 50 g drojdie inactiva de bere
  • 70 g psyllium
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel
  • 70 ml apa filtrata
  • sare neiodata de ocna dupa gust

Pentru ornat:

  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 10 g cimbru uscat
  • 10 g patrunjel uscat

Preparare:

Toate ingredientele uscate, adica semintele, nucile, condimentele si sarea  se adauga in cupa blenderului, dar fara sa adaugam apa. Dupa ce s-am macit si s-au amestecat bine, le adaugam intr-un bol de sticla sau de lemn. Radacina de morcov si patrunjel se toaca cubulete marunte. Morcovul si patrunjelul tocat ii adaugam peste mixul uscat macinat in prealabil in blender, impreuna cu restul ingredientelor si apa. Amestecati cu mainile compozitia care trebuie sa fie lipicioasa. Daca mai este nevoie, adaugati apa pana se formeaza un aluat care sa stea impreuna daca este modelat. Daca se intampla sa adaugati prea multa apa, puteti drege compozitia adaugand seminte/nuci macinate fin cat si psyllium, care de obicei leaga compozitia. Dupa ce compozitia s-a legat, adaugati-o in forme culinare rotunde si presati bine cu o lingura sau cu o presa metalica. Eu am ales si optiunea sa intind o foaie inalta de 5-7 cm si ulterior am venit cu formele si am taiat rotitele de branza. La final am rulat rotitele prin morcovii si patrunjelul destinate pentru ornat pe care le-am tocat marunt, presandu-le in compozitie. Doar ca idee, daca nu va permite timpul, la magazinele naturiste exista mixuri dulci din morcovi si radacinoase uscate si acelea pot fi folosite cu succes in locul morcovilor si patrunjelului proaspat. Branza raw vegana cu morcovi dulci si condimente

Pastrare:

Se pot pastra timp de 2-3 zile la frigider, intr-un recipient de sticla cu capac. Se vor pastra proaspete si vor avea un gust de vis pe masura ce se matureaza lent. Gustul este foarte bun si reteta este un antreu sarat foarte usor de realizat, la fel de potrivit ca gustare cat si ca fel principal de mancare.

CINE POATE CONSUMA RETETA:

  • Persoanele care sufera de orice afectiune, insa folosind masura.
  • Copii de la un 6 luni incolo.
  • Femeile insarcinate si cele care alapteaza, insa cele care alapteaza.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

10 gânduri despre „Branza raw vegana cu morcovi dulci si condimente

  1. Conform Cronometer.com reteta aceasta are 70% grasimi. Nu e nesanatos sa mancam atatea grasimi? Din ce am citit eu in cartile scrise de Colin Campbell, Caldwell Esselstyn, Neal Bernard si chiar si Brian Clement, grasimile scad capacitatea de oxigenare a celulelor.
    In cartea Lifeforce a lui Brian Clement gasim urmatorul comentariu: „fat reduces the bodies ability to carry oxygen”. Nu trebuie sa cumparati cartea, doar cautati pe net Lifeforce + citatul anterior.

    De ce recomandati atatea retete bogate in grasimi?

    Apreciază

    1. Ceea ce spuneti dvs. se aplica doar la cei care sunt raw vegani de ani de zile si nu la cei care sunt incepatori in acest drum, sau cei care consuma inca produse animale, asa cum sunt 90% din cititorii site-ului meu care incearca sa isi imbunatateasca stilul de viata si acestea sunt doar niste retete intermediare. Pentru avansati, aceste retete nici nu se aplica si ei au multe principii diferite de abordare a alimentatiei, cum ar fi faptul ca ei nu consuma multe preparate „procesate” in blender sau robot ci mai mult le prefera in stare naturala, ca au deja alte principii in ce priveste mesele zilnice, cantitea de sucuri verzi care nu contin nici urma de dulce sau legume bogate in amidon, consuma un procent mic de fructe aproape inexistent, se preocupata mult de tot ce tine sanatatea mintii, a trupului si a sufletului etc.

      Principiile promovate de Brian Clement, de care imi precizati in email sunt corecte, adica sa limitam consumul de nuci si seminte si sa nu facem excese, insa sa nu uitam ca el se adreseaza deja unor vegani cu experienta, care incearca sa isi perfectioneze stilul de viata deja ordonat, celor care au experienta mare in domeniu cat si celor care sunt foarte bolnavi. Eu ma adresez altei categorii de oameni care fac pasi spre o viata mai sanatoasa, pornind de la 90% produse animale si toate aceste retete intermediare le sunt de mare ajutor fiindca le schimba anumite obiceiuri si ii face sa se indrepte spre un stil de viata mai altfel decat sunt ei invatati.

      Apreciază

  2. Draga mea Ligia ,iti multumesc pentru aceasta reteta fantastica!!! Citind reteta ,mi-a plăcut foarte mult ideea de branza raw. Am folosit aceleași ingrediente prezentate in reteta si vreau sa iti spun ca a ieșit o branza fabuloasa, cu un gust fin si aromat !!!

    Apreciază

  3. Draga Ligia,
    Felicitari si multumiri in primul rand pentru toate informatiile pe care ni le oferi si care se bazeaza pe o documentare temeinica; desi nu are legatura directa cu acest ultim articol, imi permit sa te intreb in legatura cu spirulina si chlorella daca vitamina A continuta intr-o cantinate f importanta in aceste alge poate fi daunatoare in mod special in cazul unei sarcini. La o medie de 4-5 capsule, fiecare din cele 2 alge asigura aprox 90% din necesarul zilnic de vitamina A (este specificat pe cutie). multumesc mult, te salut cu drag

    Apreciază

  4. Buna,
    Felicitari pentru activitatea ta!
    O intrebare scurta: germenii de grau cumparati la cutie din magazin se pot pastra la frigider doua-trei saptamani, pana se termina, sau trebuie neaparat consumati in 2-3 zile?
    Multumesc.

    Apreciază

    1. Buna Adina,

      Germenii de grau eu ti-as recomanda sa ti-i faci singura. Spun asta fiindca se fac usor si foarte rapid, si ai o garantie ca sunt proaspeti si din grau bio, de calitate. Cei din magazin sunt foarte vechi, de multe ori uscati si nu prea au prea multi nutrienti in ei. Eu ti-as recomanda mai mult vlastarii de floarea soarelui care iti pot fi trimisi oriunde ai fi in tara. Noi doar asa cumparam si foarte rar cumpar din supermarket-uri fiindca nu imi plac ca sunt mereu vestejiti si aproape morti. Cei de la El-Dor Plant sunt mereu foarte proaspeti, bio si ajung la tine foarte bine, 24-48 h. Poti sa le ceri sa-ti fata si germeni de grau sau de orice vrei tu, insa depinde daca au seminte bio. Aici este site-ul de unde cumparam noi: http://www.eldorplant.ro/produse/Vlastari-sprouts

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

  5. Buna Ligia,

    Exista vreo posibilitate de a comanda Jurnalul de sarcina din strainatate?
    Referitor la vitamina A, banuiesc ca trebuie facuta diferenta intre retinol si carotenoizi.
    Sunt insa interesata de aceasta carte care, sunt sigura, ofera informatii pretioase pt toate viitoarele mamici.

    Multumesc, o zi buna

    Apreciază

Comentariile sunt închise