Retete fara foc

Iaurt raw vegan din nuci tinere de cocos

Poate ati vazut ca de cativa ani prin supermarket-urile din Romania au aparut „young coconuts” sau nuci de cocos tinere, care au o pulpa usor de curatat, delicioasa si un lichid racoritor si bogat in nutrienti, total diferit de ruda lui, nuca matura, pe care o cunoastem cu totii. Din anii 2000 erau cunoscute si folosite in intraga lume retete de iaurt din nuci sau din seminte ori din nuci de cocos. Dar nu strica sa ne reamintim si de aceea am vrut sa va arat cum se face. Iaurtul din nuca de cocos tanara este foarte simplu de facut si nici nu necesita probiotice. Este excelent la gust, identic cu iaurtul traditional si poate fi combinat cu fructe sau mancat ca atare.

Iaurt raw vegan din nuci tinere de cocos

  • Porții: 2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Iaurt raw din young coconut Ingrediente:
  • pulpa de la 2 nuci de cocos tinere
  • 500 ml apa filtrata calduta, la 37°C
Instructiuni: Curatati si deschideti nuca de cocos folosind aceasta metoda, verificati lichidul sa nu fie alterat si daca este, nu folositi nici lichidul nici pulpa. Daca nuca de cocos este sanatoasa, savurati lichidul si curatati rapid pulpa. Daca este un strat prea subtire, cum se intampla la unele nuci, veti avea nevoie de inca o nuca. In mod normal o nuca are cam ½ cm grosime pulpa in partea de sus si mai subtire in partea de jos. Adaugati in blender apa calduta si pulpa, transformand totul intr-un lapte foarte cremos, fara bucati de pulpa. Lasati laptele intr-un bol de sticla la temperatura camerei si gustati-l dupa 1 ½ zile. Daca este putin acrisor, precum iaurtul, este gata. Daca nu este, mai lasati-l putin. Gustati din nou peste cateva ore fiindca odata ce incepe sa fermenteze, procesul va fi mult mai rapid ca inainte. Daca il veti lasa prea mult, s-ar putea sa devina prea acru. Pastrare: Odata ce gustul va este pe plac, rasturanati-l intr-un borcan de sticla cu capac sau intr-un bol de sticla cu capac si pastrati-l la frigider timp de 2-3 zile. Iaurt raw din young coconut CINE POATE CONSUMA RETETA:
  • Copiii de la 6 luni incolo.
  • Femeile insarcinate si cele care alapteaza.
  • Persoanele de toate varstele.
  • Persoanele care sufera de diverse afectiuni, deoarece toate ingredientele sustin echilibru si o stare de bine interioara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

12 gânduri despre „Iaurt raw vegan din nuci tinere de cocos

  1. Super de super.Ligia esti minunata.am inceput sa.ti urmez retelele.nemaipomenit ma simt.te rog sa ne mai trimiti retete.iti multumesc din suflet.imaginatia imi lipseste ;in rest am toate ingredientele ,aparatele.nu stiu sa le combin.iti multumesc ptr.intelegere.la revedere ,pe curind.

    Apreciază

  2. Buna Ligia, caut nuci tinere de Cocos de ceva timp. Ne poti spune in care supermarketuri gasim mai exact?
    Multumesc

    Apreciază

  3. Wauuu….foarte bun.este primul iaurt facut si am ramas surprins placuta de gust!!!L-am devorat cu fulgi de ovaz si semințe decorticate de cânepă!!!Foarte foarte bun!Mulțumim pentru toate rețetele!SUNT minunate si delicioase!!

    Apreciază

    1. Rahela,

      Ma bucur din tot sufletul ca ti-a fost pe plac. Mi-au luminat ziua fiindca stiu ca multa lume de teama noutatii, pur si simplu nu vrea sa incerce si ii apreciez pe curajosi. Multumesc!

      Ligia

      Apreciază

  4. Buna Ligia! De ceva timp incerc sa fac iaurt din baby coconut dar in Elvetia nu se gasesc deloc. Ma intrebam daca pot face din lapte de cocos bio, pe care il gasesc la market bio. Recomanzi folosirea de probiotice in realizarea iaurtului? Sau el fermenteaza fara sa adaugi niciun supliment? Multumesc de atentie si multa sanatate!

    Apreciază

    1. Buna Gina,

      Se gasesc, insa poate le-a trecut sezonul. Stiu persoane raw vegane din Elvetia care consuma young coconut. Iti poti lua online de la Orkos.com, noi asa luam si sunt minunate toate fructele si legumele lor bio. Poti face si din cea matura, insa trebuie sa filtrez laptele, fiindca pulpa nu e asa fina si dupa aceea sa il pui la fermentat. La cea matura, poti adauga o pastila de probiotice (continutul) la 2 nuci de cocos mature. Eu am incercat si fara si merge, deci nu este obligatoriu sa le pui probiotice. Depinde mult de temperatura din casa si de calitatea nucilor de cocos.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

      1. Multumesc frumos pt toate informatiile prezentate pe acest site. Si eu sunt in cautare de retete si informatii care sa ma lumineze mai mult cum sa-mi alcatuiesc meniul cat mai variat si in cea mai mare parte crud. Asa ca tot ce citesc aici este de un real folos. Am o intrebare va rog frumos, care nu se refera la nuca cocos, dar nu am stiut unde sa scriu. La sucurile verzi, din diferite plante, folositi planta intreaga sau doar frunzele, fara tulpini? De ex la leurda, untisor, spanac, frunzele de la diverse legume, loboda etc. Va multumesc si va urez succes in tot ceea ce faceti.

        Apreciază

        1. Buna draga mea Eli,

          La frunze si vlastari, poti folosi atat frunza cat si lujerul iar la vlastari chiar si radacinile bine spalate.

          Cu drag,
          Ligia

          Apreciază

  5. Din pacate nu am gasit young coconut prin zona, insa am folosit o nuca de cocos normala. Am strecurat laptele si a iesit un iaurt foarte fin!! L-am devorat cu curmale si seminte de floarea soarelui! Multumesc de reteta, o sa incerc sa mai caut young coconut!

    Apreciază

Comentariile sunt închise