Pastile de sanatate

5 pastile de sanatate – 4 iulie 2016

Number 1Organizatia Mondiala a Sanatatii sfatuieste sa se inceapa diversificarea la bebelusi nu mai devreme de 6 luni, insa in ciuda faptului ca toti se instruiesc si cresc odata cu informatiile noi primite, foarte multi medici pediatrii, se incapataneaza si sfatuiesc mamicile sa diversifice la 4 luni. E bine de stiut ca nici la 6 luni sistemul digestiv al bebelusilor nu este inca gata pentru mancare solida, daramite pentru branzica si ousor, cereale si alte ingrediente puternic alergene pentru sistemul digestiv si atat de tanar al copilasilor. Ideal ar fi fara ingrediente greu de digerat chiar si de adulti, fara mancare data cu lingurita fortat care creste in copil o repulsie generala si viitoare pentru mancare si favorizeaza aparitia viitoarelor „mofturi”, ci de preferat sa se foloseasca metoda cea mai naturala recomandata de medici la nivel international, numita autodiversificarea despre care puteti citi mai multe aici. Pentru cei interesati de experienta noastra, va recomand cartea cu retete nu doar pentru bebelusi ci pentru copilasi de toate varstele, „Diversificarea raw si vegana: Sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari”, care poate fi gasita in orice librarie din tara, in supermarket-uri sau la site-uri mari precum eMag, Libris, Carturesti etc.Diversificarea raw si vegana: sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari


Number 2Ca tot veni vorba de bebelusi, multe mamici disperate m-au intrebat ce folosim pentru fetita noastra, atunci cand ii ies dintisorii. Ei bine, am folosit gelul homeopat Osa Gel care ajuta la calmarea durerilor dentare cat si Chamomila de 30+. Dar pentru a fi siguri, verificati inainte cu un medic homeopat fiindca dozarea/concentrarea/dilutia remediilor homeopate se face in functie de varsta si stadiul bolii.


Number 3Foarte multa lume isi cumpara fulgi de cereale din comert si fierb fulgii de ovaz, secara, orz etc. Multi nu stiu ca acestia in procesul de fabricare trec prin diferite etape. Cerealele, indiferent de soiul lor, sunt fierte, presate si ulterior uscate, deci nu necesita fierbere. Exista si brand-uri care produc fulgi de cereale raw, adica cerealele sunt germinate, presate si uscate la sub 40C. Oricum ar fi, acestia nu necesita fierbere ci doar inmuiere pentru jumatate de ora sau mai mult. Noi preferam fulgii bio de ovaz, fiindca sunt singurii au continutul cel mai scazut de gluten dintre toate cerealele, alaturi de Kamut, graul antic egiptean atat de gustos si pretios.


Number 4Stiati ca gemoterapia consta în „valorificarea tesuturilor vegetale embrionare proaspete, precum muguri, ramuri tinere, seminte sau plantule, adica utilizează extracte de tesuturi vegetale aflate in faza de crestere”. Cu alte cuvinte, puterea vindecatoare a plantelor este incomparabil mai mare la extractele din muguri, gemoderivatele, decat la utilizarea plantei in forma ei obisnuita, matura. Noi folosim gemoderivatele cu succes atat pentru copilul nostru, cat si pentru noi ca adulti. Sunt fara egal si actioneaza rapid, fara sa aiba nici un efect advers, fiindca sunt 100% naturale. Aici cat si aici, puteti citi mai multe despre gemoderivate si puterea lor miraculoasa.


Number 5Chiar daca nu are legatura cu sanatatea, stiati ca imediat dupa ce va faceti o salata proaspata in care adaugati ceapa verde sau uscata, de pe mana voastra va disparea mirosul de ceapa daca va spalati cu sare sau daca sub jet de apa, folositi un „sapun” special, de inox sau chiar si un tacam, cum ar fi un cutit de unt sau o lingura. Inoxul venit in contact cu apa si pielea, indeparteaza instaneu mirosul puternic de ceapa care in mod normal persista pentru cel putin 5-7 h.

Inox

6 gânduri despre „5 pastile de sanatate – 4 iulie 2016

  1. Multumim, Ligia. Foarte interesant si util articolul. De unde am putea procura gelurile homeopate sau ce medic homeopat am putea consulta in Bucuresti pt prescriptie? Nu se gasesc pe inyternet… Multumesc mult!

    Apreciază

    1. Cu drag! Se gasesc pe internet insa trebuie sa stii fiecare pentru ce este si medicul naturist iti poate indica dozajul in functie de varsta. Pentru medici homeopati din Bucuresti, vezi discutiile din trecut de pe unul dintre grupurile mele de pe Facebook, Raw Vegan Baby.

      Apreciază

  2. Multumesc Ligia!

    Sincer, imi lispeste timpul si-ti studiez amanuntit toate poastarile tale, dar multe din ele le dau mai departe si-si gasesc aplicarea chiar eficace J Lasa-L in continuare pe Dumnezeul naturii sa-si descopere noua “hrana naturala” potrivita noua. Salutari din Bayern! Johann (aproape vegan – consum iaurt si rar niste oua de la gaini din gradina proprie. Dar carne deloc, inclusiv peste)

    Apreciază

    1. Multumesc, cartile mele reprezinta multa informatie, mult mai multa decat este pe site. Spre exemplu cartea „Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa”, editia 2016 care poate fi trimisa international de mai multe magazine din Romania, sau cele 6 carti ale mele mai pot fi gasite pe Amazon Uk sau Amazon.com. Aici poate fi gasita cartea de Sfaturi si acest magazin trimite in toata lumea.

      Apreciază

  3. Intodeauna informatii interesante si lucruri noi de invatat de la Ligia Pop! Multumesc frumos !
    O intrebare? ce fel de fulgi de ovaz bio sau din kamult consumi si de unde ii procuri ?! as vrea si eu ozav fara gluten sau cu un continut mai scazut 🙂 Kamultul are gluten ?! Multumesc frumos !

    Apreciază

    1. Multumesc Magda. Fulgii ii poti gasi online sau in magazine naturiste si se spune ca toti au cantitati mai mici de gluten sau sunt altii care au cantitati si mai mici, insa se gasesc rar in Romania in magazine online si naturiste. Din kamut nu exista fulgi, ci doar bobul intreg si acesta are un procent scazut e kamut si eu fac painicile astea cu el. Cu bine!

      Apreciază

Comentariile sunt închise