Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Desert raw din frisca si mure

Va prezint un desert rapid si sanatos, preparat doar din ingrediente 100% naturale.

Desert raw din frisca si mure

  • Porții: 2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Desert raw din frisca si mure

Ingrediente frisca raw vegana:

  • 200 g caju raw
  • 70 g psyllium
  • 50 g ulei de cocos raw
  • Indulcitor natural pudra sau miere raw dupa gust
  • 10 g pudra de vanilie raw
  • 100 ml apa filtrata

Pentru final

  • Mure
  • Indulcitor natural pudra

Preparare:

Adaugati toate ingredientele pentru frisca intr-un blender. Daca mai este nevoie de apa, puteti adauga pe parcurs, insa nu foarte multa, ca sa nu iasa lichida. La sfarsit adaugati putin psyllium ca sa o intariti. Desert raw din frisca si mure

Asamblare:

Frisca obtinuta in blender se adauga intr-un pahar, peste care adaugam murele proaspete sau congelate. Se preseaza indulcitorul pudra deasupra si se consuma imediat.
Desert raw din frisca si mure
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

10 gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Desert raw din frisca si mure

  1. Multumesc Ligia, combinatia asta mure cu migdale cred ca e teribila. O sa o incerc si eu. Fotografiile retetei sunt grozave si apetisante.

    Apreciază

  2. Draga Ligia,

    Nu prea inteleg cand se adauga psyllium? La urma toate cele 70 de grame?

    Multumim pt reteta, am sa o fac chiar maine.
    Georgiana

    Apreciază

    1. Buna Georgiana,

      Psyllium-ul se adauga in blender ori la inceput, ori la final si se mai amesteca putin. Eu am adaugat fix dupa ce am mixat in blender pentru scurt timp caju-ul cu apa, vanilia, indulcitorul si uleiul de cocos. Daca te uiti la video vei vedea ca le-am amestecat bine, s-au transformat in lichid si dupa aceea am adaugat psyllium-ul si am mai amestecat compozitia inca putin in blender.

      Cu bine,
      LIgia

      Apreciază

        1. Nu l-am inmuiat fiindca cateodata nu il hidratez inainte, deci este alegerea fiecaruia daca vrea sa il inmoaie in prealabil sau nu. Oricum pentru majoritatea, care cumpara caju din comert, cel pe care scrie caju crud, e bine de stiut ca acela este pasteurizat si nu este necesar sa fie inmuiat, fiindca oricum nu conteaza fiindca este „mort” si nu are enzime vii in el. Doar cel raw se poate inmuia pentru efecte dorite, adica trezirea enzimelor si nutrientiilor activi din caju raw.

          Apreciază

  3. Stimata d-na, v am mai adresat rugamintea sa puneti in paranteza denumirea in romana a termenilor din limbile straine, folositi de dvs Nu dvs. completati aceste retete-sfaturi pe care ni le oferiti. este vorba de POSTACI auoitori. Nu toti avem posibilitatea sa stim limbi straine. Poate de acum incolo ne indepliniti doleanta. Va multumim.

    Apreciază

Comentariile sunt închise