Ingrijirea sanatatii

Elimina anxietatea din corpul tau folosind acest exercitiu simplu

„Minte, trup si suflet sanatos” este motto-ul care ar trebui sa ne calauzeasca mereu. Din pacate, de multe ori acordam alimentatiei un loc mai important si nu bagam in seama gandurile coplesitoare si conflictele din minte, cu care trebuie sa ne luptam zilnic. Daca ma intrebati, pentru mine sanatatea mintii este pe primul loc, fiindca de la multe conflicte nerezolvate, de la stres acumulat si suparare, se nasc toate bolile care se agraveaza daca si stilul de viata general nu este echilibrat. Aici puteti vedea detalii despre acest subiect, in postarea „Mancam sanatos, dar totusi ne imbolnavim”.

Personal, de cand ma stiu, am cautat metode eficiente de echilibrare a emotiilor, de eliberare a supararilor, a anxietatii, a stresului cotidian si am incercat cam tot ce se poate pe acest pamant pentru a-mi indeplini acest scop. Se stie ca in caz de anxietate sau atacuri de panica, corpul trage un semnal de alarma, spunand ca exista diverse carente in corp, printre care vitamina B si lipsa fierului. AICI gasiti detalii despre acest aspect.

Pe langa o alimentatie variata, se folosesc in completare si diverse metode sau terapii. E bine sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie si e si mai bine daca ai un terapeut care sa te ajute. Din pacate, in opinia mea, foarte putini pot cu adevarat sa te ajute. De aceea, mi-am dorit ca in caz de anxietate in primul rand, sa am la indemana o metoda mai usoara, mai rapida si ma bucur din inima ca am descoperit-o. Am inceput la randul meu sa o recomand din 2013 incoace si foarte multe femei dar si barbati, au avut rezultate foarte bune dupa ce au folosit-o cu sfintenie.

Cei care ati citit Jurnalul de Sarcina (prima editie din 2013) si de anul acesta Jurnalul unei mame, stiti ca am povestit acolo despre o perioada grea, in care din cauza oboselii cronice acumulate si din cauza situatiei noi in care ma aflam, ma simteam mai putin activa profesional si neproductiva din acest punct de vedere. La multe dintre noi oboseala cronica, stresul dupa nastere, noutatea in general si lipsa vechii rutine productive, ne cam dezechilibreaza, ne fac sa ne simtim ca nu mai suntem stapane pe situatie si ca totul este un haos atat in minte cat si in casa. Acumularea oboselii din pacate agraveaza aceasta situatie si specialistii spun ca datorita ei, de multe ori vedem lucrurile din jurul nostru intr-o lumina si mai intunecata. Din pacate, proaspetii parinti nu se asteapta la asa ceva si de aici ajung la starea aceasta care poate fi inteleasa doar de cei care au trecut pe aici. Cei care nu au copii sigur vor afirma: „cat de rau poate sa fie?” si raspunsul este simplu, veti vedea cand veti ajunge in situatia aceasta 🙂

Trecand peste asta, in acele momente tensionate pur si simplu simteam ca-mi pierd mintile si nu stiam ce as putea face ca sa ma echilibrez din nou. Raoul mi-a recomandat un exercitiu simplu, care nu este doar pentru proaspetele mamici, ci din contra, este folosit de milionari si oamenii mari ai lumii. Ulterior am auzit ca este o medota foarte apreciata, numita ”Morning Pages”, recomanda prima data in cartea ”The Artist’s Way”, scrisa de Julia Cameron.

M-a atras metoda imediat, fiindca era simpla si nu trebuia sa plec din casa la vreun terapeut. Am practicat-o pe atunci doar cateva saptamani insa va spun cu mana pe inima, ca m-a transformat intr-o persoana mult mai calma, care imi acceptam situatia mult mai usor, fara sa ma mai plang de oboseala si de stresul situatiei noi in care eram. Mintea mi s-a clarificat si parca mi s-a luat o greutate de pe creier. Vedeam lucrurile mai clar, mai organizat si gaseam solutii mai rapid. Aceasta metoda o reiau din timp in timp, cand simt ca-mi explodeaza creierii de oboseala sau tensiune, acumulata excesiv dar si cand am un proiect nou si mintea mi-e incetosata si nu pot sa gasesc solutii.

Care ar fi pasii care trebuie urmati?

  1. Dimineata pe racoare, alege un loc linistit unde nu poti fi intrerupt.
  2. Nu pleca la drum cu asteptari miraculoase, ci detensioneaza-te si relaxeaza-te.
  3. Ia 3 pagini goale de A4 si un pix preferat.
  4. Incepe si scrie neaparat de mana, fiindca doar asa vei constientiza mai bine totul, insa scrie fara noima sau ordine tot ce iti trece prin cap. Nu este un jurnal si aceste foi vor fi distruse, deci scrie orice iti vine in minte, chiar daca nu are logica. Cum ar fi: „ma simt obosita, ma ard ochii, vai, ce ma scoate din sarite usa dulapului care s-a rupt, of, azi trebuie sa merg la cumparaturi si traficul o sa ma omoare, ce vecini stupizi, asculta manele la prima ora.” Nu scrie neaparat gandurile de mai sus 😀, fiindca am dat doar un exemplu ca sa vezi ca nu trebuie sa existe ordine si logica in ceea ce scrii. Lasa mintea sa umble unde vrea ea, fiindca doar asa va scoate din constient si subconstient, depozite cimentate de trairi, frustari si dureri.
  5. Dupa ce ai terminat, lasa acele foi deoparte. Aici eu am adaugat ceva in plus: scrie cel putin 10 lucruri pentru care esti multumitor si pastreaza doar pagina cu aceste 10 lucruri.
  6. Rupe, arde si distruge cele 3 pagini pe care ai scris toate greutatile din capul tau. Eu le dadeam foc ca sa fiu sigura ca nu da cineva peste nebuniile scrise 🙂
  7. Fa asta cat de mult timp poti, insa si pe termen scurt (minim o saptamana) vei vedea rezultate. Daca perseverezi timp de 2-3 luni sau mai mult, rezultatele nu vor intarzia sa apara si pe plan profesional, si in linistea si organizarea din casa, fiindca acest proces activeaza creativitatea, echilibrarea si organizarea. Vei vedea rezultate pozitive si in relatiile cu cei din jur si in familie.

Va urez mult succes si astept sa aud rezultatele voastre!

8 gânduri despre „Elimina anxietatea din corpul tau folosind acest exercitiu simplu

  1. Simt ca este o metoda care m-ar auta si pe mine, care chiar e posibil sa mi se potriveasca. Multumiri pentru ca ne-ai impartasit metoda ta.

    Apreciază

  2. Ati punctat foarte bine partea cu „cat de greu este cu copiii”. Este obositor si stresant cand este copilul tau, si foarte frumos cu copiii care nu sunt ai tai, unde nu ai raspundere… Interesanta metoda!

    Apreciază

  3. Cam asta e societatea din ziua de azi. Sa te faca sa-ti pierzi cumpatul , sa mananci complet nesanatos, sa ai o viata dezordonata, etc. E o lupta grea cu tine insuti cand e vorba de autocontrol, fara stres si fara nimic. Fiecare trebuie sa abordeze o solutie unica in care sa elimine toate gandurile negative si sa fie ca un atom pozitiv !

    Apreciază

  4. A republicat asta pe ALIVE și a comentat:
    Aplic deja aceasta metoda, asadar o recomand cu incredere! Imi place la nebunie cum a imbunatatit-o Ligia cu cele 10 lucruri pentru care sa fii recunoscator si vreau sa o adopt si eu! Asa ca spor la scris!

    Apreciază

Comentariile sunt închise