Ingrijirea sanatatii

Remedii naturale pentru afectiuni ale tiroidei

In acest articol voi prezenta cateva sfaturi care pot fi de folos nu doar pentru tiroidita Hashimoto, ci pentru toate dezechilibrele tiroidei, de la noduli, hipertiroidism si hipotiroidism. Tiroidita Hashimoto, fiindca este una dintre cele mai grave dintre toate afectiunile tiroidei, este prima afecțiune care a fost recunoscută drept boala autoimuna. Descrisa pentru prima dată în 1912 de către un medic japonez al cărui nume il poarta, astazi ea reprezintă aproximativ 20% dintre persoanele care suferă de boli tiroidiene, fie că este vorba despre o crestere semnificativa a volumului glandei sau varianta de hipo si hipertiroidism – oscileaza intre cele doua, atat in faza initiala a bolii cat si pe parcurs

S-a dedus ca in cazul persoanelor cu Hashimoto ca exista o permeabilitate intestinala exagerata, ceea ce permite pasajul in sânge al unor fragmenta moleculare nedigerate sub forma peptidica, care sunt alergeni pentru sistemul imunitar. Este recomandata deci excluderea glutenului fiindca el contine o proteina numita gliadina care are o structura moleculara asemanatoare cu cea a celulelor tiroidiene, ceea ce determina „sistemul imunitar” sa le atace pe acestea din urma, de unde si denumirea de boala auto-imuna.

Simptomele celor care au probleme cu tiroida cat si a sindromului Hashimoto

  • Stari de agitatie, nervozitate
  • Senzatie de nod in gat sau de sufocare (in special la emotii puternice)
  • Depresie sau anxietate
  • Palpitatii, care pot sa apara chiar si in conditii de repaus, fara sa existe o afectiune cardiaca
  • Aparitia unei umflaturi la baza gatului
  • Cresterea în greutate
  • Umflarea fetei si a pleoapelor
  • Intoleranta la frig sau la calduri mari
  • Uscarea pielii in exces
  • Scaderea transpirației
  • Incetinirea tranzitului si constipatie frecventa
  • Durere musculară asociată cu incetinirea activităților metabolice
  • Scaderea tensiunii arteriale
  • Unghii fragile
  • Retentie de apa
  • Starea de oboseală generalizata
  • Impotenta
  • Sterilitate in special la femei
  • Insomnii
  • Tulburari de concentrare
  • Caderea parului
  • Plus multe altele.

Ce se poate consuma/folosi si ce nu se consuma – valabil si pentru toate persoanele cu probleme de tiroida

Persoanele care au probleme in familie si care nu isi pot exprima supararea/durerea, au de obicei probleme cu tiroida. Se recomanda acest exercitiu zilnic, fara oprire sau cel putin in perioadele cele mai tensionate din viata, minim 2 saptamani la rand.

Sportul este vital in astfel de afectiuni. Aveti nevoie de sport ca si de aer, fiindca in felul acesta veti putea elimina mai usor toxinele blocate in interiorul corpului vostru, in special in zona gatului si a pieptului. Saritul pe trambulina, masajul, orice varianta de miscare a limfei va aduce mari beneficii asupra intregii sanatati. De aceea, daca faceti sport (alergati sau sariti pe trambulina), sa nu purtati sutiene obisnuite sau bustiere, care nu permit miscarea limfei in aceste zone, in special zona sanilor.

Glutenul: „Exista multe studii care leaga tiroidismul Hashimoto de gluten. Glutenul afecteaza peretii intestinelor si afecteaza negativ absorbtia nutrientilor esentiali, precum seleniul, necesar pentru protectia glandei tiroide”. Glutenul se afla in orice fel de cereale sau faina de grâu, integral sau alba, cu excepția pseudo-cerealelor care sunt mei, hrișca, quinoa, semințele de susan, dovleac, floarea soarelui, chia si porumbul de floricele, singurul care a scapat de modificarea genetica. Rezistati pana la minutul 30 cand incepe sa discute de gluten.

Carbohidratii toti inclusiv alimentele bogate in amidon, cafeaua, lactatele si ouale, zaharul: toate agravează functiile normale ale tiroidei, mai putin alimentele bogate in grasimi naturale de care corpul are atata nevoie. Daca nu se poate sa le eliminati din alimentatie, cel puțin consumați lactate si oua de tara, care au hormoni naturali de crestere dar nu contin hormoni de crestere artificiali, decat daca au fost hranite animalele/pasarile cu furaje sau cereale modificate genetic. Cele din agroindustrie conțin hormoni de creștere artificiali care afectează funcția normala si echilibrul tiroidei, crescând in același timp si potențiale chisturi, fibroame, noduli la tiroida si sani.

Stati departe de soia, care creează dezechilibre majore hormonale in corp. In special persoanele care au probleme cu tiroida trebuie sa o evite complet, dar si copilașii de orice vârsta, fiindcă le poate afecta funcționarea normala a organelor de reproducere. Soia creste orice nodul pe tiroida, fibrom, chist, tumori si culmea, „ajuta” si la creșterea unor astfel de anormalități poate care chiar nu existau înainte. Soia de asemenea, afectează tiroida/tot sistemul reproductiv prin hormonii care ii conține, aducandu-i într-o balanța neechilibrata, neacceptata pentru oameni. Chiar daca mulți ani s-a recomandat soia pentru echilibrarea alimentatiei, este contraindicata consumului uman cat si celui animal, fiindcă si pe ele le afectează major prin creșterea de tumori/chisturi/fibroame. Mai multe detalii aici.

Stati departe de mei si toate din familia verzei, care pot fi consumate doar sub forma de muraturi. Acestea contin un component care activeaza dezechilibre la nivelul tiroidei.

Suplimente organice cu seleniu (se ia 200% din doza recomandata zilnica sau mai mult, pentru că organismul suferind are sigur probleme cu absorbtia de minerale şi atunci n-o să asimileze tot); se consuma zilnic si se verifica prin analize vitamina D si feritina. De obicei la aceasta boala nu se asimilează așa bine cele doua si este nevoie sa se suplimenteze. Seleniul este esențial pentru procesul descompunerii hormonului T3 in T4, însă cantitatea necesara este mult mai mica. Surse vegane de seleniu ar fi: toate leguminoasele, ciupercile, fructe tip nuca si fructele exotice bio.

Plasma de quinton hipertonica: Sunt persoane care au eliminat complet glutenul, soia si lactatele si au luat 3 fiole pe zi de quinton hipertonic si dupa o luna fara alt tratament alopant (euthyrox) si-am refacut analizele TSH (hormon de stimulare tirodiana) si valoarea scazuse de la 11.5 la 7.7.

  • Zinc organic: Se mareste consumul de zinc organic prin alimentatie si suplimente.
  • Suplimente de coenzimă Q10: este un puternic antioxidant.

Omega 3 zilnic, si ar fi diverse forme, ideal talbele, cum ar fi cele de canepa sau alge marine, care contin omega 3-6-9 intr-o proportie ideala, altfel nu se pot asimila.

Vitamina C pudra: despre care puteti citi aici mai mult si gasiti si link-ul la produsele folosite de noi.

Superalimente pudra raw si bio, care scad inflamatia din corp: Turmeric, Shilajit, algele marine neaparat raw si bio, Cat’s claw, Ashwagandha, Ginseng, He Shou Wu, MSM, seminte de Canepa, Chaga, Reishi si toate ciupercile medicinale etc. Toate aceste pudre le puteti gasi aici.

Clorofila: Se creste cantitatea de clorofila din surse proaspete mai ales, cum ar fi vlastarii proaspeti pe care ii puteti gasi aici.

Fara sare de masa iodata: consumati doar sarea neiodata extrasa direct din ocnele romanesti. Forma de iod prezent prin lege in sare, nu este iodul pe care corpul il recunoaste ca si iod. Detalii mai multe in postarea aceasta.

Fara vase de teflon, aluminiu, inox obisnuit cu exceptia celui de  316 TI cunoscut ca si 18/10 sau varianta de otel inox, 18/0 care nu contine deloc nichel, fara caserole/ambalaj de plastic care la fel va afecteaza echilibrul hormonal. Detalii despre ce vase folosim noi, gasiti in postarea aceasta.

Fara cosmetice/detergenti chimici care contin paraben, triclosan, ftalati, aluminiu; eliminati toate deodorantele sintetice si piatra de alaun (care contine saruri de aluminiu) si chimicale sintetice de orice natura, fiindca acestea toate influenteaza drastic functionarea normala a tiroidei si a organelor genitale. Chimicalele de acest gen se blocheaza de multe ori in zone diverse ale corpului, cu precadere in zona gatului si a pieptului/sanilor.

Radiațiile electromagnetice diminuate: Trebuie luate in considerare si radiațiile electromagnetice. Protejați-va cat puteți iar informații mai multe găsiți pe site-ul de aici.

Metalele grele au un rol decisiv: In dereglarea tiroidei sunt implicate si metalele grele din aer, apa (consumata si de la dus) si din alimentație (cartea de ton si somon este cea mai bogata in mercur si alte metale grele), precum si particulele radioactive precum uraniu, plutoniu, mercurul din peste si plombe metalice etc.

Tratamentul homeopat: Pe langa toate, cei care au reusit sa isi imbunateasca conditia, au urmat si tratamente naturiste. Aici gasiti o lista cu medici homeopati din Romania. Nu va pot face o recomandare specifica, sunati si discutati pana gasiti pe cineva care va poate ajuta.

Eliminarea metalelor grele se face folosind urmatoarele suplimente:

  • Shilajit – o roca vulcanica cu proprietari curative si care mai conține in plus si peste 80 de minerale care nu se gasesc in alte parti.
  • Sucul de grau consumat zilnic timp de o viată, doar sub forma proaspătă. Aici mai multe detalii.
  • Sucurile zilnice din varietate mare de frunze si vlăstari, combinate cu suc de mere, rodii sau ananas. Zilnic trebuie consumate prin rotație 3-5 feluri de frunze sau vlăstari variați. Retete gasiti in cartea de bucate online sau in cartile mele tiparite.
  • Apa filtrata in toata casa, inclusiv la dus, fiindcă apa se absoarbe in proporție de 60-80% prin piele. Apa trebuie filtrata prin dedurizare si prin filtre de carbon sau ideal de cocos, schimbate odată la 6 luni sau la termenul lor de expirare, care se masoara de obicei in metri cubi (ex. 25-50 mc). Apa de la robinet contine metale grele, pe langa substante radioactive, erbicide, pesticide, insecticide, cloruri, nitrați si alte chimicale foarte nocive corpului uman. Apa se absoarbe 70-80% si prin piele la dus, de aceea trebuie filtru la toata casa. Puteti citi aici ce folosim noi.
  • Prezenta substantelor radioactive precum plutoniu si uraniu, afecteaza enorm sanatatea tiroidei. Intoxicarea cu metale grele este prima cauza a celor care au probleme cu tiroida, asa ca faceti-va un test indiferent daca aveti probleme cu tiroida sau nu pentru a verifica nivelul lor din corp. Pentru a detoxifia tiroida de aceste metale grele, trebuie prima data sa eliminam cauzele actuale ale intoxicarii gasite in acest articol si de mai multe ori pe saptamana sa consumam mult sulf (gasit in ceapa, usturoi, kale, varza, fasole, naut, linte etc.), acid fulvic si superalimentul shilajit despre care stim ca este medicamentul natural numarul 1 din medicina ayurvedica, continand peste 80 de minerale si avand si proprietatea de a ajuta acele minerale sa ajunga mult mai usor la celule. Noi de AICI il cumparam si livreaza si in Romania prin curier rapid.
  • Eliminarea ca la carte, mai exact folosindu-se diga de catre dentisti a plombelor metalice/amalgamul, sursa continua de contaminare cu mercur (metal greu).
  • Algele marine insa doar cele bio/organice si raw, vedeti aici de ce, cum ar fi spirulina, chlorella, dulse, irish moss, kelp, nori – contribuie la eliminarea metalele grele din corp. Algele marine, pot fi consumate zilnic timp de o viata, împreună cu alte superalimente si in orice perioada din luna, pentru vitalizare. Noi luam si cate 3-8 pe zi din fiecare (comprimate) in funcție de efortul fizic însă obligatoriu sa fie raw si bio, cu peretele celular spart, altfel au o eficacitate scăzută. Cele convenționale sunt mai scumpe si de multe ori recoltate din zone foarte poluate, care din nou pot dezechilibra tiroida. Detalii aici.
  • Tablete de Zeolit real.
  • Plasma de Quinton, care pe lângă faptul ca aduce toate mineralele de care organismul are nevoie pe parcursul zilei, ajuta si la eliminarea metalelor grele, anemiilor si carentelor de calciu etc.

Ce se poate consuma in plus pentru a ajuta la funcționarea echilibrata a tiroidei?

  1. O alimentatie saptamanala foarte variata, care sa cuprinda ingredientele de aici.
  2. Cura interna cu argila galbena Algo, timp de o luna – o lingura mare de argila se lasă peste noapte intr-un litru de apa. A doua zi se amesteca bine si se bea tot conținutul, tulburând apa înainte de consum. Nu se folosește pentru amestecare decât lemn sau plastic.
  3. Polen crud (tinut la frigider) – 2 ligurite/zi, inainte de masa. Se poate amesteca cu miere raw, sau netopita de apicultori.
  4. Tinctura de propolis – cate 40 de picaturi pe o bucatica de paine, de 3 ori /zi, cu 30 de minute inainte de mese sau se amesteca cu miere. Propolisul are actiune antinodulara, combate nodulii tumorali si adenoamele tiroidiene, regleaza functiile tuturor glandelor, intareste sistemul imunitar si omoara parazitii intestinali pe care toti ii avem in corp. Propolisul poate oferi rezultate pozitive in tratamentul tiroidei autoinmune si conduce la un important numar de vindecari la subiectii suferinzi de gusa.
  5. Urzica – ceai 1-2 pahare/zi. Regleaza functiile tiroidei, aduce calciu, seleniu si siliciu in corp si purifica sangele.
  6. Orz verde – 1 pahar/zi de suc pur sau se poate folosi si pudra din orz verde; depurativ si reglator.
  7. Ovaz verde – 1-2 pahare/zi. Stimulent al tirodei, un bun depurativ si diuretic, un fortificant general.
  8. Telina – 1/2 pahar/zi de suc amestecat cu alte legume sau frunze verzi. Reglator endocrin, tonic hepatic, tonic al sistemului nervos, favorizeaza retragera toxinelor din umorile organismului si provoaca eliminarea lor.
  9. Papadia – ceai 1/2 pahare/zi sau proaspata in sucuri verzi sau salate. Regleaza activitatea glandulara si metabolismul si intareste functia hepatica.
  10. Tinctura de gentiana – cate o lingura de 4 ori /zi, in cure de 3 luni, cu 15-30 zile de pauza. Are puternice efecte de stimulare a metabolismului, creste capacitatea de absorbție a nutrientilor si favorizează secreția normala de hormoni tiroidieni.
  11. Urzica si salvie sub forma de ceaiuri, pentru curatarea si eliminarea de metale grele, cat si echilibru hormonal.
  12. Ceai de teci de fasole pentru reglarea zaharului din sange, doua cani pe zi.

Sursele alimentare vegetale de iod natural care ajuta la echilibrarea functiilor tiroidei, in orice afectiune a ei

  • Algele marine raw si bio neapărat, altele convenționale si poluate dezechilibrează glanda tiroida. Vedeti aici de ce si ce variante folosim noi.
  • Sarea de ocna neiodata
  • Mazarea galbena (boabe germinate sau fierte la aburi), mazare verde (germinata sau la aburi)
  • Ciuperci champignon
  • Caju crud, smochine uscate fara zahar si sulfati, banane bio, nuci, merisor
  • Hrisca raw (culoarea bej/verzui, nu maro care este prajita) si mei fiert
  • Morcov, pastarnacul, telina
  • Catina fara miere si uleiul de catina
  • Drojdia de bere inactiva de la magazine naturiste, dar fara monosodiu-glutamat.

De studiat si aceste site-uri:

14 gânduri despre „Remedii naturale pentru afectiuni ale tiroidei

  1. În protocolul de Vindecare ale tiroidei ( meniu) domnul doctor Doru Laza foloseste soia și ca contraindicație inul.

    Apreciază

  2. Multumesc Ligia! Eu am hipertiroidism. Se merge pe acelasi regim de hrana in ambele disfunctii? Având in vedere diferenta dintre hiper si hipo? Si o alta intrebare: Avem la Bucuresti un naturopat care are reusite in dereglarea tiroidei? Multumesc

    Apreciază

  3. Informație utilă !BRAVO și MULT SUCCES! Schimp de experiență experiență:Selenul in combinație cu Vit E timp de 3luni,la fel se obțin rezultate bune

    Apreciază

  4. Buna ziua,

    Multumesc foarte mult pentru studiul tau asiduu si timpul petrecut spre a ne impartasi noua aceste informatii foarte importante. Eu printre altele am tiroida hashimodo si doctorita endocrinolog mi-a spus ca spirulina pe care am luat-o la indicatiile altui medicului cardiolog, a contribuit la afectiunile tiroidei si ca algele marine trebuiesc excluse. u aveam alte cunostinte legate de beneficiile algelor, dar nu m-am gandit la diferenta majora dintre pudra si capsule. Am retinut doar ca trebuie sa le exclud total. V-ati gandit vreodata sa va deschideti magazin online si noi sa va trimitem diagnosticul despre care ati dat deja informatii pe site, iar tu ne livrezi pachetul?

    Multumesc!

    Apreciază

    1. Buna Camelia,

      Asta stiu medicii din Romania, si iti spun de ce, algele marine conventionale deregleaza intr-adevar functiile tiroidei, dar nu algele marine raw si bio care sunt recomandate de medicii internationali endocrinologi in afectiuni ale tiroidei. Este o mare diferenta dintre cele doua, citeste te rog aceasta postare. Legat de magazin online, avem si asa ceva, adica o platforma unde listam produsele folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara. AICI poti gasi magazinul online cu produsele folosite de noi, inclusiv algele marine folosite de noi si copil.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciat de 1 persoană

    2. Buna seara. Care este diferenta majora intre pudra si capsule? Va intreb pentru ca si eu am probleme cu tiroida si am si 2 noduli.. Si nu stiu ce sa aleg printre altele intre pudra sau capsule de chlorella. Va multumesc mult pentru raspuns.

      Apreciază

  5. Draga Ligia,

    Informații colosale pentru mine care am Hashimoto.

    Îți mulțumesc din suflet!

    Apreciază

  6. Draga Ligia,

    As vrea niste informati. Cei care s-au operat de tiroida, ce pot sa consume.TSH e foarte mare nu scade, ce se poate lua?

    Iti multumesc mult!

    Apreciază

    1. Buna Elena,

      La fel si la cei care nu au tiroida, tot fara gluten, produse semipreparate si mezeluri, fara afumaturi, lactate, oua si zahar.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

Comentariile sunt închise