Evenimente · Surse utile

12 days before Christmas 2020. Ziua 12: Make A Wish si Magazin Produse Fonta

Update: Castigatorii sunt cei de mai jos. Toti vor fi contactati prin email sau Facebook daca comentariul a fost facut acolo. Verificati-va si spam-ul pentru a va asigura ca a intrat mesajul. 

  • Pachetul de la Make a Wish merge la Ancuta Cupsa. 

Pachetele de la Magazinul de fonta:

  • Set tavi paine/cozonac va merge la Dana Leonov. 
  • Presa pentru prajituri „nuci” va merge la Alexandra Madalina.
  • Tigaie fonta cu dubla scurgere va merge la Ana Apetrei. 

 


Am pregatit pentru voi un concurs cu premii frumoase, care sustin sanatatea si starea de bine. De data aceasta va fi ceva mai special, adica in aceste 12 zile pana la Craciun veti gasi pe site-ul meu povestea a 12 afaceri romanesti de familie, pe care incercam sa ii ajutam in aceste vremuri provocative. Fiecare isi va spune povestea pe scurt si totodata au dorit sa va ofere si un cadou sau mai multe.

Concursul a inceput pe 14 decembrie, iar castigatorii vor fi anuntati aici pe site intre 5-8 ianuarie. Castigatorii vor fi contactati de fiecare firma in parte pentru detaliile de livrare. Regulile sunt simple anul acesta:

  • Trimite acest mesaj la cel putin 3 persoane, ori prin email, ori prin Facebook.
  • Urmareste timp de 12 zile fiecare postare si lasa un comentariu doar la postarea cu produsele pe care ti le doresti.
  • Intereseaza-te de produs, apasand pe link-ul fiecarui magazin si scrie din descrierea produsului, 3 motive pentru care doresti sa alegi aceste produse.

Ziua 12 vine cu doua povesti frumoase! 

Povestea Make A Wish

„Make a Wish începe acum 10 ani, atunci când descopeream hrana vie și în câteva săptămâni îmi schimbam complet stilul de alimentație. Acesta a fost pentru mine marele ‘trigger’ al unei schimbări mai ample, care însemna să ies din bula de confort și să mă expansionez. Aveam să încep să călătoresc în India, să descopăr yoga, meditația, un stil de viață mai liber și noi profunzimi ale sufletului. În tot acest timp am împărtășit cu ceilalți ceea ce mă pasiona cel mai mult, și anume hrana vegană – nu doar raw, căci între timp descoperisem și sistemul de vindecare ayurvedic, care mi-a oferit multe răspunsuri și pe care îl studiez și în prezent. Hrana vegană este pentru mine o lume plină de culoare și vitalitate, dar și un spațiu care mi-a înlesnit cunoașterea de sine.

Am gătit pentru oameni într-o multitudine de feluri, de la catering pe bicicletă și până la evenimente mici sau mari, pop-up lunch-uri, workshop-uri și retreat-uri spirituale, tabere de ecologie sau festivaluri de dans. Gătitul m-a însoțit oriunde am fost și de 4 ani încoace în viața de familie. Anul acesta a venit momentul să dau mai departe din toată această cunoaștere, iar Cursurile online de Gătit Intuitiv au devenit o cale de împărtășire care îmi aduce nespusă bucurie.

Produsele homemade pe care le prepar alături de partenerul meu reprezintă completarea unei alimentații naturale și proaspete; ele vin sub forma de alimente de bază – cum este ghee-ul sau untul clarifiat – sau ca add-on-uri gustative – cum sunt condimentele sau sortimentele de granola.

Oferim un premiu compus din:

  • Ghee (borcan 720ml)
  • Granola cu scorțișoară (ambalaj 500g)
  • Condimentul casei (plic 80g)
  • Dukkah – condiment egiptean (plic 125g)
  • Biscuiți cu ovăz (ambalaj 300g)
  • Ceai digestiv feminin (plic 40g)”

Povestea Magazin Produse Fonta

Turnarea fontei este o adevarata arta pastrata din cele mai vechi timpuri si de care se leaga progresul omenirii. Turnatoria noastra de fonta este o echipa formata din personal cu o bogata experienta si traditie in metalurgie feroasa. Odata cu venirea crizei economice, care a inchis multe activitati de productie in Romania cum este si cea de fonta, piata a fost invadata de produse de calitate indoielnica din import, acestea aducand cu sine si nemultumirea destul de mare a clientilor.

Din dorinta de a reinvia traditia producerii de fonta romaneasca reala, de calitate si care sa satisfaca cerintele clientilor, am deschis o mica fabrica langa municipiul Slatina, in comuna Valea Mare din judetul Olt. Produsele din fonta turnate aici sunt destinate uzului casnic dar si industrial, cat si mobilier stradal pentru amenajarea parcurilor sau gradinilor. In prezent echipa noastra este formata din 33 de salariati cu inalta calificare in producerea si prelucrarea fontei cenusii de cea mai buna calitate. Din categoriile de produse enumeram doar cateva: usi de soba, usi de seminee, plite de diferite dimensiuni, gratare din fonta, picioare de banci, accesorii sobe, flanse, lagare de fonta, contragreutati tractoare, piese de schimb pentru masini agricole etc. Ca si un cadou pentru clientii nostri, toate produsele din fonta vin gata asezonate, pentru a scuti clientul de efortul asezonarii. Pentru acest concurs special, oferim urmatoarele pentru 3 castigatori diferiti: 

  • Set tavi paine/cozonac in valoare de 210 lei va merge la un castigator,
  • Presa pentru prajituri „nuci” in valoare de 179 lei va merge la un alt castigator, 
  • Tigaie fonta cu dubla scurgere in valoare de 99 lei va merge la un alt castigator, 

24 de gânduri despre „12 days before Christmas 2020. Ziua 12: Make A Wish si Magazin Produse Fonta

  1. Visez la tăvile din fontă de multă vreme. Și acum ca ati scris si pretul imi dau seama ca se merita investiția. Imi doresc tăvile de cozonac, eu fac pâine cu maia aproape zilnic si m-ar ajuta aceste tăvi. Fontă menține mai bine căldură, uniform, nu are BPA si alte elemente nepotrivite alimentație, se curăță usor si are durabilitate mare de viata.

    Apreciază

  2. Interesante produse, multumim Ligia Pop ca aduci in atentia noastra firme cu produse sanatoase, foarte variate. E important ca acestea sa fie cat mai cunoscute, astfel incat produsele lor sanatoase sa aduca beneficii la cat mai multa lume. Ai toata aprecierea mea, chiar daca nu am castigat niciodata nimic!

    Apreciază

  3. Ce minunății!😍

    Make a Wish, produsele homemade reprezintă completarea unei alimentații naturale și proaspete; ele vin sub forma de alimente de bază – cum este ghee-ul sau untul clarifiat – sau ca add-on-uri gustative – cum sunt condimentele sau sortimentele de granola.

    Ghee, granola cu scorțișoară, condimentul casei Dukkah – condiment egiptean, biscuiți cu ovăz ceai digestiv feminin, yami, ce de-a bunătăți! Daaaaa, le ador și le doresc!

    Turnarea fontei este o adevarata arta pastrata din cele mai vechi timpuri si de care se leaga progresul omenirii. Produse din fonta gata asezonate, pentru a ne scuti de efortul asezonarii. Ce gospodina nu si-ar dori măcar unul din produse?! 😉

    1.Set tavi paine/cozonac -》pâinea mea va fi mult mai afectuoasă
    2.Presa pentru prajituri „nuci” -》chiar caut de ceva timp așa ceva, doar că nu m-a mulțumit nimic și am tot amânat achiziția uneia. Cine știe, poate era un semn…😉
     3.Tigaie fonta cu dubla scurgere… ce bine mi-ar prinde!

    Prea puțin reprezintă „Mulțumesc, Ligia Pop!”
    Ne-ai prezentat produse minunate, am învățat multe, am descoperit minunatii ale naturii ignorate până acum…

    Crăciun binecuvântat!
    Multă sănătate întregii familii!

    Apreciază

  4. Multumesc, ne-ati prezentat doar produse de calitate, toate excelente si benefice oricui isi doreste o viata sanatoasa si cit mai de durata.

    Apreciază

  5. Multumesc frumos pentru toate aceste informatii pe care le impartasesti cu noi! Produsele vegane sunt sanatoase si mi le-as dori,iar tavi de fonta caut de mult timp si nu gaseam. Chiar daca nu castig ceva din aceste premii, am castigat mult mai mult din prezentarile acestor produse. Stiu de acum ce sa cumpar si de unde. Am incredere acum in aceste produse.

    Apreciază

  6. Sunt cu siguranta foarte multe motive pentru care ar trebui sa alegem Magazinul produse de fonta, dar 3 dintre ele sunt:

    -> Durabilitatea produselor (am o oala de fonta mostenita de la bunicul meu si cred ca le va ramane si copiilor mei 🙂 )

    -> Materiale robuste

    -> Produsele sunt fabricate in tara noastra draga, ceea ce conteaza enorm pentru sustinerea economiei romanesti

    Tare ne-am folosi unul dintre aceste frumoase premii, as putea face nuci delicioase pentru cei 4 mici pofticiosi, sau as coace paine / cozonaci in soba noastra cu lemne (momentan avem niste tavi… parca ar fi de unica folosinta…), sau am coace turte pe plita in tigaia de fonta care se curata usor si cu spor!

    Cu nadejde si recunostinta,
    O mamica a 4 copilasi dragalasi

    Sarbatori binecuvantate!

    Apreciază

  7. Doresc presa din fonta tip nuci ptr ca este făcută din fonta cenușie de calitate, este rezistenta în timp și îmi plac prăjiturile făcute în casa. Vreau sa facă nuci ptr copiii și nepoții mei.

    Apreciază

  8. Îmi plac produsele de fonta pentru că le poți folosi o viață, nu se lipesc clătitele făcute în tigaie, pot folosi orice ustensila pentru ca nu se zgârie suprafața lor și este cel mai nontoxic material.

    Apreciază

  9. Ce premiu fain…imi place Make a Wish pentru ca.sustine sanatatea fizica si mentale si starea de bine,
    Produsele din fonta Nu au BPA,iti dau posibilitatea sa gatesti sanatos si au durabilitate crescuta. Asa mi as dori forma de nuci 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    Apreciază

  10. Wow. Ce produse faine. Cine nu le-ar vrea?

    Produsele de la Make a wish sunt homemade, sanatoase si calitative.

    Produsele din fonta sunt utile, sanatoase si de durata.

    Apreciază

  11. Produsele Make a Wish: mi le doresc pentru că sunt sănătoase, homemade și de calitate. Ghee folosesc zilnic la gătit așadar știu cât de bun este.

    Produsele din fonta: știu de mult timp că a gati in fonta este sănătos, de aceea folosim cu drag in bucătărie tigăi din fontă. In plus, produsele Font Kast Calor sunt fabricate in Romania și sunt artizanale.

    Apreciază

  12. Mi-ar plăcea taaaaare mult să am aceste comori în bucătărie. De când m-am căsătorit, am dezvoltat o pasiune pentru gătit și caut să îmbunătățesc mereu.

    Imi doresc mai ales presa de nuci. Ador nucile umplute! Ca să nu mai zic de tăvi. Din martie, de când a început toată pandemia aceasta la noi, fac pâine doar acasă.

    Apreciază

  13. Dragoste la prima vedere in ceea ce priveste tavile cozonac :))
    1. Produs romanesc
    2. Calitate inalta
    3. Durabilitate

    Produsele Make a Wish sunt ideale pentru o alimentatie sanatoasa, homemade si gustoase 🙂

    Apreciază

  14. Produsele de la Make a wish sunt homemade, sanatoase si calitative. Ma tenteaza ghee-ul sau untul clarifiat, avand colesterol iar de la Magazinul Produse de Fonta aleg presa pentru prajituri „nuci”, pentru ca este făcută din fonta cenușie de calitate, este rezistenta în timp și cu manere din lemn de protectie.

    Apreciază

  15. Sunt minunate aceste produse pline de traditie, iar gustul prajiturilor sau mancarii este cu siguranta mai sanatos si autentic. Imi doresc sa le am in propria bucatarie!

    Apreciază

  16. Wow!! Produsele de fonta sunt suuuper! Imi amintesc atmosfera din bucatarie pe vremea bunicii. Strașnic premiu! Mi-ar place sa castig!

    Apreciază

  17. Ce e asa grozav la vasele de fonta?

    Vasul de fonta, dupa ce a trecut prin foc (la propriu), si a ajuns in bucataria ta ultra moderna, merita tot respectul. Vasele de fonta fara smalt sunt ideale si mult superioare oricarui vas de gatit inventat pana acum. Odata ce te vei imprieteni cu tigaia de fonta, vei ajunge sa o iubesti!

    1. Sunt folosite de peste 2000 de ani si inca nu li s-a descoperit nici un cusur;
    2. Nu elimina in mancare absolut nici o substanta toxica, fiind unul din cele mai sanatoase materiale in care se poate gati;
    3. Sunt solide si rezistente daca sunt ingrijite cum trebuie;
    4. Cu cat sunt mai folosite, cu atat devin mai bune;
    5. Atunci cand sunt asezonate cum trebuie, mancarea nu se ,,prinde”;
    6. Sunt versatile si merg pe orice tip de foc, de aceea este nemaipomenit cand incepi o mancare pe aragaz si o termini in cuptor;
    7. Sunt usor de curatat;
    8. Nu necesita detergenti speciali;
    9. Raport calitate-pret foarte bun, tinand cont ca un vas de fonta poate fi folosit de cateva generatii;
    10. Datorita stratului gros de material, vasele de fonta asigura o temperatura constanta si riscul sa arzi mancarea este mic;
    11. Sunt foarte rezistente si in general sunt facute dintr-o singura bucata, deci nu exista riscul sa ramai fara maner;
    12. Chiar daca ruginesc, se pot repara cu un pic de efort;
    13. Mancarea rezultata este foarte gustoasa, stim cu totii ce gustoasa era mancarea ,,la ceaun” facuta de bunicii nostri;
    14. Nu necesita mult ulei sau grasime ca sa gatesti in ele;
    15. Sunt versatile si nepretentioase, putand fi folosite pe orice fel de aragaz (electric, gaz, inductie), in cuptor si chiar direct pe jar;
    16. Fonta este un metal dens si mentine caldura mult timp, astfel ca mancarea se gateste uniform;
    17. Poti gati in ele la orice temperatura, friptura chiar capata o crusta frumoasa atunci cand e gatita la foc mare;
    18. Poate inlocui alte vase: poti face intr-o tigaie de fonta si mancare, si friptura, si omleta, si pizza, si prajituri astfel ca daca nu ai spatiu mult in bucatarie, ia-ti cateva piese din fonta si nu vei mai avea nevoie de nimic altceva;
    19. Datorita faptului ca este greu, un vas de fonta nu se va rasturna niciodata; cu siguranta ati avut tigai al caror maner era mai greu decat tigaia;
    20. Toti marii bucatari din restaurante celebre folosesc tigai de fonta.

    Ce mai vrei de la un vas de gatit?

    Apreciază

Comentariile sunt închise