Carte de Bucate Online

Sunt Ligia Pop, consultant nutritionist, autor a 8 carti de sanatate si raw food chef. Daca nu ma cunoasteti, puteti afla mai multe despre mine aici. Va invit sa preparati si sa va bucurati de aceste retete delicioase si sanatoase, fara zahar, fara lactate, fara aditivi, fara gluten si fara coacere (poate cu mici exceptii)!

In studio, la prepararea retetei de smoothie din visine si superalimente.

Aceasta carte de bucate online contine peste 300 de retete delicioase, pentru toate gusturile. Daca doriti sa aflati si mai multe retete inedite care nu se gasesc mai jos, va invit sa achizitionati cartile mele tiparite, care le puteti gasi in majoritatea librariilor din tara, supermakets, in magazinele online mari precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile mele au fost trimise din 2010 in toate colturile lumii si pot fi livrate si international de diverse magazine online. E bine de stiut ca noi nu avem stoc si nu listam cartile pe nici un site, ci alte magazine din Romania se ocupa de asta.

Multa lume crede ca retetele de mai jos sunt toate retetele regasite in cartile mele. Nu este adevarat. Cartile tiparite cuprind multe alte retete care nu pot fi gasite pe site si nu vor fi postate niciodata. De asemenea, multe retete noi au fost adaugate pe site dupa ce cartile au fost tiparite.

Cartile pe categorii:

  1. Pentru femeile insarcinate si pentru cele care alapteaza, exista retete si foarte multe sfaturi utile in cartile:  Jurnal de sarcina si Jurnal unei mame.
  2. Pentru diversificare, copii mai mari dar si pentru intreaga familie, va recomand cartea Diversificarea raw si vegana: sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari. Aceasta cuprinde peste 165 de retete vegane gatite si raw vegane pentru copilasi si intreaga familie, care nu pot fi gasite pe site.
  3. Pentru copii si intreaga familie va recomand cartea „Deserturi raw pentru parinti si copii sanatosi”, cuprinde 101 retete raw.
  4. Pentru cei care vor sa incerce atat retete sarate cat si de dulciuri, o carte de inceput ar putea fi „Retete vegane fara foc”cuprinde 101 retete raw. 
  5. Mai multe detalii si cuprinsul fiecarei carti in parte, le puteti gasi aici.

Ca sa va fie mai usor, puteti gasi si meniuri gata pregatite pentru voi mai jos. Inca un aspect de retinut pentru cei noi in domeniu, marea majoritate a raw foodistilor din intreaga lume consuma si un procent de mancare gatita, vedeti pagina de Intrebari Frecvente pentru mai multe lamuriri.

Glazed Chocolate Orange Brownies

Meniuri


Plante comestibile


Suc verde din kale si vlastari de floarea soarelui

In loc de mic dejun, pranz sau cina


Salata raw de spaghetti vegetale

Aperitive si salate


lk-034-muraturi-raw

Maioneza, Muraturi, Conserve si altele


Paine fara foc


Nelactate fara foc


Feluri principale


Tort din frisca cu fructe de padure

Deserturi sanatoase, fara foc si fara zahar


An original recipe by raw chef Ligia Pop, author of five books on raw food.

Retete pentru sarbatori


Suc de radacinoase

Racoritoare



Va prezint mai jos copertele cartilor mele tiparite, pe care le puteti gasi in orice librarie online, fizica din Romania sau in supermarket-uri.


Retete Vegane Fara Foc Editia VI
deserturi_cop1_ed-3
Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa - coperta editia II
jurnal_de_sarcina_cop_1_ed-2
Jurnalul unei mame: ghid pentru cresterea copiilor pana la 3 ani
Diversificarea raw si vegana: sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari
Un ghid al detoxifierii in 15 zile
Citește mai mult: Carte de Bucate Online

319 gânduri despre „Carte de Bucate Online

  1. Bună seara Ligia,

    Mă bucur tare mult că am descoperit blogul tău, sincer, accidental.

    Îți mulțumesc pentru informațiile prețioase prezentate aici și pentru rețete.

    Un lucru mi-ar plăcea să adaugi pe viitor și anume, să oferi cărțile tale și într-un format electronic. Le-am găsit pe Amazon și chiar m-am bucurat, întrucât nu sunt în țară și să le cumpăr din Roman ca mai apoi să le car după mine părea o misiune imposibila.
    Mi-ar plăcea totuși să le pot achiziționa în varianta Kindle (sau epub din Apple Store) decât cea publicată cam din același motiv, să nu le car pe viitor. Îmi place foarte mult ideea de a avea în poșetă o bibliotecă întreagă, nu doar o carte. Plus că prin cititul cărților electronice nu contribuim sau contribuim mai puțin la tăierea copacilor fără a renunța la pasiunea pentru citit.

    Este doar o sugestie…

    Cu mult drag,
    Natalia

    Apreciază

    1. Buna Natalia,

      Multumesc pentru gandurile tale bune!

      Cele 8 carti ale mele s-au livrat si ajuns inca din 2010 in toata lumea, chiar scrie aici, la pagina dedicata cartilor mele ca pot fi livrate oriunde in lume. Iar legat de variantele propuse, le stim de cand au iesit pe piata, doar ca pentru cei din Romania, mai dureaza pana vor intelege ca piratarea este un lucru ilegal.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

      1. Bună Ligia,

        Îți mulțumesc pentru promptitudine.

        Cum spuneam, am descoperit blogul tău destul de recent și nu știam despre cărțile tale, tocmai de aceea m-am bucurat când le-am găsit pe Amazon, aici în UK. Am și comandat Jurnal de sarcină.

        Aș vrea să clarific totuși că nicidecum nu m-am referit la piraterie când am sugerat variante eBook pentru volumele publicate, ci m-am referit la varianta .mobi pentru Kindle sau .epub pentru alte eReaders sau tablete. Nici eu nu sunt de acord cu pirateria. Și variantele electronice sunt tot de cumpărat de la Amazon Kindle Store, Apple Store etc. Iar prețul cartilor electronice este in general mai scăzut ceea ce le face mai accesibile pentru publicul larg.

        Personal, am achiziționat multe astfel de cărți, pentru care am plătit. Pe unele le-am putut citi “gratis” cu Kindle Unlimited (un sistem de împrumutare al cărtilor din Kindle Store, poți împrumuta pana la 10 cărți o dată; Kindle Unlimited este gratuit timp de 14 sau 30 de zile și ai acces la mii de volume, după care plătești un abonament de £7,99/luna). Se pot achiziționa cărți electronice și de la Kobo, Barnes&Noble, etc.

        De când sunt mai mult plecată prefer sa citesc ebooks căci e mult mai ușor și e o variantă mai prietenoasă cu mediul înconjurator. Plus că poți sublinia paragrafele importante, adaugă notițe, exact ca la cărțile printate și le poți găsi mai ușor deoarece sunt organizate automat intr-o secțiune separată.

        Am tendința să dau prea multe explicații, știu, dar le consider importante mai ales pentru ca in România cu greu găsești cărți electronice de cumpărat, în limba română. Și asta nu cred ca din cauza cererii scăzute. Cererea există, tocmai de acea exista variante electronice ilegale pentru foarte multe cărți, publicul vrea să citească și cărți electronice. Cauzele pirateriei sunt multiple însă și nu vreau sa continui cu și mai multe explicații.

        Cu drag,
        Natalia.

        Apreciat de 1 persoană

        1. Natalia,

          Stiu ce zici. Sunt cetatean american si imi sunt familiare toate variantele recomandate de tine, insa deocamdata ramanem la variantele tiparite din motivele date. Romanii de obicei dupa ce cumpara o carte in format electronic, simt ‘nevoia’ a o imparti cu cei de langa si nu m-ar deranja daca ar face asta, insa merg mai departe si o pun pe diverse site-uri unde pot fi descarcate. Nu am oferit inca varianta asta, si deja sunt disponibile de descarcat gratuit din 2010 incoace. Au o ‘bunavointa’ pe care eu nu o inteleg si pe care o traduc doar din lipsa de educatie si respect fata de autori in general. Daca se va intampla sa avem variantele electronica, vom anunta.

          Cu bine,
          Ligia

          Apreciat de 1 persoană

  2. Buna Ligia, am cumparat toate cartile tale tiparite , insa nu am gasit o solutie pentru o apa cat mai buna , te rog sa imi spui , tu acum, ce tip de aparat de filtrare sau ionizator folosesti …..sfatul tau conteaza pentru mine …..multumesc anticipat…

    Apreciază

Ce crezi despre acest subiect?