Diversificarea raw și vegană: sfaturi și rețete pentru bebeluși și copii mai mari

Ediția: I/2015
Pagini: 184
Dimensiuni: 18,5 x 24,25 cm
ISBN: 978‐606‐588‐840‐1
Publicată de: Curtea Veche Publishing
Fotografii de: Raoul Pop

Prin cartea aceasta cu peste 165 de retete gatite vegane si raw, mi-am dorit sa fie o carte dedicata bebelusilor si copiilor mai mari si intregii familii.

Diversificarea raw și vegană: sfaturi și rețete pentru bebeluși și copii mai mari
Coperta primei ediții a acestei cărți

Pentru cei care nu ma cunoasteti, gasiti aici mai multe detalii. Cartile mele de sanatate si nutritie, se pot gasi in librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate magazinele/ librariile mari online, precum eMagCarturesti, Libris etc. Acestea au fost livrate din 2010 in toate colturile lumii si pot fi livrate si international de catre mai multe magazine online, cum ar fi acest magazin sau in Republica Moldova de acest magazin.


Retetele din aceasta carte sunt o solutie pentru copiii mici si mari, care din cauza stomacelului mic, mananca intotdeauna putin si des, odata pe ora sau din doua in doua ore. E vital ca odata ce copiii mananca cantitati mici, sa li se ofere preparate de calitate, bogate in nutrienti valorosi. Daca alimentatia saptamanala este variata, si chiar daca la fiecare masa mananca si cateva lingurite, acel preparat va oferi copilului o portie de nutrienti de calitate, care il va ajuta sa creasca echilibrat.

Puteți urmări o scurtă prezentare a cărții la începutul acestui episod al emisiunii „De Vorbă cu Ligia”:

Întrucât una dintre etapele delicate din viața tinerilor părinți o constituie diversificarea hranei bebeluşului, cartea de față îi ghidează competent asupra celor mai potriviți paşi de urmat, cunoştințele în domeniu ale autoarei fiind dublate de experiența sa nemijlocită.

Alături de numeroase sfaturi, cele peste 165 de savuroase rețete raw, dar şi de preparate vegane gătite, destinate nu doar copiilor, ci întregii familii, reprezintă o excelentă bază de pornire pentru crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase ale copilașului vostru, ce-i vor asigura un start în viață plin de vigoare, de sănătate şi bună dispoziție.

Rețetele se pot combina cu o alimentație tradițională, asta în cazul in care doriți să îi oferiți copilașului și preparate obișnuite. Rețetele sunt împărțite pe luni și este simplu să realizați un meniu zilnic dar sa le si reluati mai tarziu, fiindca pot fi consumate de copii mai mari si intreaga familie.

Puteti consulta cuprinsul cartii in imaginile de aici.

Cuprins-pagina-1
Cuprins-pagina-2

25 de gânduri despre „Diversificarea raw și vegană: sfaturi și rețete pentru bebeluși și copii mai mari

  1. desi mancarea raw este buna pentru adulti, trebuie sa ne documentam corect inainte de a pune bebelusii si copii mici la solutii de nutritie care ar putea sa nu le ofere toata gama de nutrienti necesari

    Apreciază

    1. Ema,

      Iti recomand cartea si discutam dupa aceea. Carente majore sunt si intr-o alimentatie bogata in preparate animale, asa ca la toata lumea diversitatea este cheia. La fel se intampla si intr-o alimentatie vegana, fiindca atat timp cat este mereu varietate, totul este in ordine. Cum alimentatia devine plictisitoare, bazata doar pe cateva ingrediente, intervin carente.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

      1. Buna Roxana,

        I-am dat libertatea sa guste din fiecare si daca ar fi dupa ea, ar manca foarte multe lactate si ii place mult pestele, fiindca eu sunt din Tulcea si cred ca i-am transmis prin gene aceasta atractie pentru peste. Daca vrei sa aflii ce mananca Sophie, iti recomand cartea de mai sus, unde am scris peste 165 de retete incercate de ea pe care inca le consuma cu drag.

        Cu bine,
        Ligia

        Apreciază

  2. Azi dimineața am intrat in posesia acestei cărți pe care o așteptam încă de când citeam Jurnal de sarcina. Sunt super happy ca am așa un ajutor de nădejde, mai ales ca sunt departe de casa. Pentru asta îți mulțumesc Ligia si pentru ca datorită ție am renunțat la vechile practici si am îmbrățișat cu drag alimentatia raw vegana mai ales ca acum si alăptez iar copilului meu ii va fi mult mai usor sa cunoască prin mine aceste taine. Multumesc Universului încă o data ca exiști printre noi si aștept cu nerăbdare următoarea carte 🙂

    Apreciază

  3. Buna Ligia,
    Locuiesc in Canada,Montreal si am incercat sa cumpar cartea ,varianta online ,
    dar nu reusesc ,serverul de aici nu imi da acces,asa ca nu am cum sa o cumpar:(
    Te rog,ma poti ajuta? Stii o posibilitate?
    Multumesc
    Cristina

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cristina draga,

      Din 2010 mii de romani din alte tari au comandat foarte usor cartea mea din Romania. Varianta online nu exista ci doar variantele tiparite. Site-uri precum Carturesti, Elefant trimit cartile mele international si daca nu reusesti nici acolo, da-mi de stire si aranjez cu un magazin din Romania sa iti trimita.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

  4. Buna Ligia,
    Ii dau fetitei mele in varsta de 4 ani , de aproximativ 2 ani si jumatate lapte de migdale dimineata si seara. Crezi ca ar trebui sa-l intrerup sau sa il inlocuiesc? Ma gandeam sa-i fac lapte de caju.
    Multumesc
    Marina

    Apreciază

    1. Buna,

      Trebuie sa ii mai dai si altfel de lapte vegetal, nu doar de migdale, fiindca corpul are nevoie si de alte tipuri de nutrienti. Iti recomand sa il combini cu canepa, sau sa ii dai de orez integral combinat cu canepa, sau de susan integral cu orez sau cu migdale etc.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

      1. Am incercat cu lapte de canepa dar nu-i place. De orez nu ii dau pentru ca face crize epileptice si in curand vreau sa o trec pe dieta keto. Eu ma gandeam la caju dar am inteles ca este prea gras sa-i dau zilnic. As putea sa-i dau de susan combinat cu caju?

        Apreciază

        1. Da-i canepa cu altceva combinat si da, poti sa ii dai susan neaparat integral cu caju sau cu migdale, insa niciodata zilnic acelasi ingredient.

          Apreciază

  5. Buna, Ligia!
    As vrea sa achizitionez cartea pentru cineva, daca exista in limba engleza . Ma poti ajuta cu o recomandare daca o pot gasi si asa? Multumesc anticipat.

    Apreciază

    1. Buna Anca,

      Cartile mele nu sunt inca in engleza, pe viitor poate. Cele in romana pot fi trimise de diverse magazine din Romania si international daca vei avea nevoie.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

  6. Bună ziua.
    Am găsit cartea recomandată și am început să gătesc cu drag lui bebe supele de legume.
    La 5 luni i-a ieșit primul dintisor și acum are doi. Am o întrebare.
    Ce pastă de dinți folosești pentru Sophie și când ai început periajul?
    Nici nu vreau să mă gândesc ce conține pasta de dinți pentru copii care poate fi și înghițită.
    Mulțumesc anticipat!

    O zi frumoasă!

    Apreciază

  7. Buna Ligia,
    Am cautat cartea si nu se mai gaseste pe nicaieri disponibila, de unde as putea sa o cumpar?
    Am inceput diversificarea si chiar am mare nevoie de ea.
    Astept cu drag un raspuns din partea ta.
    Multumesc

    Apreciază

    1. Buna Alina,

      Se reediteaza acum, insa dureaza parca o vesnicie. Stii tu cum se misca lucrurile in Romania… Sper sa apara in decembrie, dar pana atunci iti pot trimite pe privat 2 link-uri de la niste magazine online care cred ca o mai au.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

  8. Buna Ligia,

    Mi am comandat aseara 3 dintre cărțile tale, dar pe cea cu Diversificarea nu o gasesc nici eu nicaieri. Mai exista disponibilă pe vreun site? Am un bebe de 9 luni, diversificat clasic si m ar ajuta cartea ta.

    Multumesc mult,
    Oana

    Apreciază

  9. Am un bebeluș de 2ani si as vrea sa i dau lapte de soia boabe cu ce pot sa l combin sa fie bun la gust sa l accepte bebe?! Mulțumesc frumos

    Apreciază

    1. Cristina,

      Daca copilul e autodiversificat, nu este nevoie. Noi i-am dat o perioada, insa doar pentru cateva zile si ne-am oprit, la sfatul unui medic pediatru din SUA, care ne-a indrumat in drumul nostru spre autodiversificare.

      Mult succes!

      Apreciază

Ce crezi despre acest subiect?