Gama de vase SaladMaster

SaladMaster
SaladMaster

Din 1946, produsele SaladMaster au fost create dintr-un inox chirurgical care nu emana elemente toxice si metale grele in mancare, din dorinta de a pastra gustul intens si nutrientii cat mai putini afectati de temperaturile ridicate. La ora actuala aceste vase sunt printre cele mai apreciate de pe piata internationala.

Din 2011 incoace cunosc aceste vase si am scris in 2015 un articol unde le recomandam pentru cei dintre voi care si le pot permite. Sunt bucuroasa ca exista in Romania si se pot regasi si in Colectia mea de Produse Recomandate.

Beneficii:

  • Nu se emana in mancare metale grele si alte chimicale prezente de obicei in vasele de gatit.
  • Mancarurile vor avea gust mai bun, indiferent de ingredientele folosite.
  • Nutrientii sunt mult mai putin afectati decat prin gatitul normal daca se respecta instructiunile, deoarece mancarea se va gati la 85℃ si nu la peste 100℃, dar si timpul de gatire va fi de cateva ori mai mic decat la vasele normale. Ca si exemplu, o supa care normal trebuia foarta o ora, va fi gata in mai putin de jumatate de ora folosind vasele SaladMaster.
  • Se economiseste gaz sau curent, asta fiindca este scurtata perioada de preparate si totul se gateste la un foc foarte mic. 

Vasele SaladMaster sunt facute din trei materiale diferite: doua feluri de otel inoxidabil, cu un miez de aluminiu.

  • Pe interior, vasele sunt imbracate intr-un otel inoxidabil special numit 316 Ti, care este folosit in mod normal pentru instrumente chirurgicale si este cunoscut pentru rezistenta, durabilitate si pentru faptul ca nu emana chimicale. Acest inox este un aliaj cu titaniu, pentru a rezista cel mai bine la coroziunea produsa de acizii din mancare. Inoxul 316 Ti rezista mult mai bine in timp decat inoxul obisnuit de 18-8 (care este facut cu 18% crom si 8% nichel), fiind folosit la vasele de inox premium. Inoxul 316 Ti din vasele SaladMaster a fost testat pentru reactia lui cu acidul din mancaruri, si s-a confirmat ca reactioneaza mult mai putin decat inoxul folosit in mod normal in vasele de bucatarie (304 sau 18-8).
  • In mijloc, vasele contin un strat de aluminiu numit 3004, care este renumit pentru transferul bun de caldura. Acest strat de aluminiu nu vine niciodata in contact cu mancarea. Doar stratul interior de inox 316 Ti are contact cu mancarea.
  • Pe exterior, vasele sunt imbracate intr-un otel inoxidabil numit 436 (care este facut cu molibden si niobiu) pentru a rezista la zgarieturi, coroziune si pentru a putea fi folosit si la cuptoare cu inductie.

Puteti descarca o descriere tehnica a inoxului 316 Ti:

Puteti descarca raportul de analiza al compozitiei metalice:

Veti vedea ca vasele SaladMaster vin toate cu un capac, care contine o valva de aerisire numita Vapo-Valve. Cand veti prepara mancarea cu aceste capace cu valva, veti vedea ca nu va fi nevoie sa dati focul la maxim pentru a fierbe apa, si odata ce da in clocot, veti putea sa faceti mancarea cu focul dat la minim. Din testele realizate de laboratoare independente, s-a vazut ca mancarea din vase incepe sa se faca atunci cand temperatura vaporilor care scapa prin valva, ajunge la 85 de grade si ca se pastreaza mult mai multi nutrienti in alimentele preparate cu aceste vase decat in vasele normale, unde temperatura de fierbere ajunge la 100 de grade.

Puteti descarca raportul de analiza al temperaturii si al nutrientilor pastrati in mancare:

Vasele SaladMaster sunt comercializate in Romania de catre firma Saladmaster-Romania. Sunt vandute doar dupa o demonstratie in persoana si pot fi achizitionate la bucata sau in seturi care intalnesc diverse nevoi precum setul Clasic, setul Personal, setul Profesional, setul Master sau setul Executive Chef. Va invit sa aflati mai multe despre aceste vase minunate prin pagina FB CookforHealth sau prin site-ul lor, sau sa ii contactati telefonic la +40 787 781 722.

Setul Clasic Saladmaster
Setul Clasic Saladmaster
Setul Personal SaladMaster
Setul Personal SaladMaster
Setul Profesional SaladMaster
Setul Profesional SaladMaster
Setul Master SaladMaster
Setul Master SaladMaster
Setul Executive Chef SaladMaster
Setul Executive Chef SaladMaster