Sfaturi Sanatate

Despre BPA – ce spun diverse organizatii guvernamentale cat si site-ul oficial al Uniunii Europene!

Despre BPA si BPS s-a discutat mult din anii 2000 incoace, iar studii si informatii sunt cu duiumul atat platite cat si gratis. Stiu ca inca multi merg pe principiul – daca eu n-am auzit, nu exista informatia, insa nu este chiar asa.

BPS si BPA, sunt prezente in mai tot ce contine plastic (sunt si optiuni fara BPA), textile, bonuri fiscale tiparite pe hartie termala si in multe altele. Acestea, dupa spusele specialistilor de mai jos si a multor altora, dezechilibreaza hormonal, afecteaza fertilitatea si pot cauza alergii la nivelul pielii, valabil atat la oameni cat si la animale. Asta scrie pe site-ul oficial al Uniunii Europe, la categoria European Chemicals Agency.

Urmariti si video-ul meu de mai jos.

Multi vor spune, pai folosim geluri igienizante! E bine de stiut ca BPA-ul este foarte solubil mai ales in prezenta etanolului, izopropanol din gelul igienizant. AICI gasiti un studiu recent, preluat de pe website-ul ACESTA.

In 2017 am scris un articol pe tema aceasta, intitulat Chimicale prezente in tot ce contine plastic, in care discutat mai mult pe aceasta tema.

Un gând despre „Despre BPA – ce spun diverse organizatii guvernamentale cat si site-ul oficial al Uniunii Europene!

Comentariile sunt închise