Tortulet din frisca si mure

Despre Ligia

Ligia Pop

↓ Scroll down for Ligia’s English-language bio

Ligia Pop este liderul documentat in materie de alimentatie sanatoasa si raw food din Romania. Fiind mereu preocupata de o viata sanatoasa si nutritie, pe parcusul a 15 ani a aprofundat acest subiect prin studierea informatiilor oferite de personalitati internationale, profesori, doctori si academicieni in domeniu. Incepand din anul 2008 si-a urmat chemarea si s-a reprofilat pe promovarea intensa a unui stil de viata sanatos, devenind raw food chef si urmand mai intens specializarea in nutritie. Din anul 2009, a promovat acest stil de viata prin publicarea de articole pe acest website, prin aparitii in mass-media, prin prezentari de sanatate si participarea la evenimente nationale.

In anul 2010, a inceput publicarea celor 8 de specialitate carti si emisiunilor ei, care sunt continuate si pana in ziua de azi, fiind gazda show-urilor TV online „Ligia’s Kitchen“ si „De Vorba cu Ligia“. Secvente din aceste emisiuni sunt preluate constant de diversele televiziuni nationale din 2010 si pana in prezent. Curentul „raw foodist” a luat o amploare foarte mare prin intermediul actiunilor sustinute de ea si inca este in crestere. La ora actuala, un rezultat indirect al activitatii ei este aparitia multor magazine bio si targuri in domeniu, a unor aparaturi, ingrediente si suplimente care inainte nu se gaseau in tara (dar pe care ea le-a prezentat in articolele si emisiunile ei), cat si restaurante raw sau restaurante care au in meniu si preparate raw, cofetarii raw, firme de catering raw si centre de sanatate din tara, care promoveaza o alimentatie bazata preponderent pe cruditati, firme care nu existau in 2009, fiindca nu era cerinta pe piata.

Ligia Pop este jumatate romanca, jumatate grecoaica, cetatean roman si american. Este consultant in nutritie, raw food chef si autor a 8 carti de specialitate. Avand si o pregatirea muzicala de-a lungul a peste 17 ani, licentiata in muzica la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iasi. Este profesoara de pian, autoarea metodei inovative de pian descrise in cartea „Pasi in lumea muzicii” si fondatoarea studioului privat „Fun Piano Lessons” din Washington, DC, SUA, unde a predat lectii de pian in cadrul reprezentantei oficiale Yamaha din acel oras la peste 200 de elevi cu varstele cuprinse intre 3 si 85 de ani, timp de aproape 5 ani.

Din 2010-2017, a organizat anual Raw Generation Expo, un eveniment national in Bucuresti si in diverse mari orase ala tarii, prin care promoveaza un stil de viata sanatos. Din 2017, organizeaza Raw Generation Conference, un eveniment complex cu speakers renumiti, dedicat educarii in vederea unui stil de viata echilibrat.

Prin intermediul acestui site promoveaza din 2009 incoace, un stil de viata mai sanatos, fara a forta pe nimeni sa renunte la mancarea gatita sau la cea traditionala. Alimentatia raw food inseamna prin definitie, integrarea in dieta a unui procent mare de hrana vie de provenienta vegetala, intre 50% si 90%, in functie de alegerea fiecaruia, restul pana la 100% putand fi mancare gatita vegetariana sau traditionala.

Ligia este autoarea a 9 carti publicate, cu inca 3 in lucru, listate aici in ordinea cronologica de tiparire:

Cartile ei se pot gasi in marea majoritate a librariilor mari din tara, in supermarket-uri precum Auchan, Metro, Kaufland, Carrefour etc. cat si in magazinele online mari, unde pot fi gasite toate 8 cartile intotdeauna, cum sunt eMag, Libris, Librarie.Net, Carturesti etc.

In 2011 a castigat, alaturi de alti 15 bucatari din diverse tari, titlul international YouTube Next Chef, fiind singurul bucatar raw vegan din lume care are aceasta onoare.

YouTube Next Chef

In 2014 cartea ei, „Reţete vegane fără foc” a castigat premiul national la Gourmand World CookBook Awards. Premiile Gourmand World sunt considerate cele mai prestigioase distinctii din domeniul culinar, putand fi comparate ca importanta cu premiile Oscar din cinematografie.

Certificat Gourmand World Cookbook Awards pe Romania

Ca si completare, este absolventa cursului de nutritie creat de David Wolfe.

Certificate

Pentru a vedea cele peste 1.000 de aparitii in mass-media (in SUA si Romania) , va invitam pe pagina de Aparitii in Mass-Media.

In English

My name is Ligia Pop. For those who wish to discover who is the person behind the picture you see above, I am half-Romanian and half-Greek and I have dual Romanian and American citizenship. I was born and grew up in Romania, and I am happily married to this wonderful man. I studied music for as long as I can remember, for more than 17 years. I always followed my passions, and those pursuits have materialized into the accomplishments you see below (and above).

I studied music since primary school. I graduated from the Iasi Conservatory of Music with a degree in voice and piano studies. In 2004, I moved to the United States, where I founded Fun Piano Lessons, a studio that specializes in teaching piano lesssons to beginner and intermediate students of all ages, with an emphasis on a friendly, caring attitude toward the students.

Today, I am a published author, raw food chef, nutrition consultant, piano teacher and artist. I love to cook, create and improve raw food and vegan recipes.

I’ve written the following books, which have been published in print in Romania:

243 comentarii la “Despre Ligia

  1. Pingback: Editia a 6-a, Raw Generation Expo, 12 mai 2013 | Raw Generation Expo

  2. Pingback: Editia a Cincea, Raw Generation Expo, 7 octombrie 2012 | Raw Generation Expo

  3. Pingback: Editia a Patra a Targului Raw Generation, 25 martie 2012 | Raw Generation Expo

  4. Pingback: Consultanta privata cu Ligia Pop | Ligia Pop

  5. Pingback: Lansarea cartii „Diversificarea raw si vegana”: 8 octombrie la Bucuresti | Ligia Pop

  6. Pingback: Curtea Veche Publishing » Ligia Pop, petrecere de lansare pentru părinți grijulii: “Diversificarea raw și vegană”

Ce crezi despre acest subiect?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: