Tortulet din frisca si mure

Despre Ligia

Ligia Pop

↓ Scroll down for Ligia’s English-language bio

Ligia Pop este raw food chef (bucatar specializat in alimentaţia vegana fara foc), consultant in nutritie (raw food) si autor a 8 carti de specialitate si o metoda de pian. Din 2010-2017, a organizat anual Raw Generation Expo, un eveniment national in Bucuresti si in diverse mari orase ala tarii, prin care promoveaza un stil de viata sanatos. Din 2017, ea va organiza Raw Generation Conference, un eveniment complex dedicat educarii in vederea unui stil de viata echilibra. De asemenea, este gazda show-urilor TV online „Ligia’s Kitchen“ si „De Vorba cu Ligia“. Este jumatate romanca, jumatate grecoaica, cetatean roman si american.

Prin intermediul acestui site promoveaza din 2009 incoace, un stil de viata mai sanatos, fara a forta pe nimeni sa renunte la mancarea gatita sau la cea traditionala. Alimentatia raw food inseamna prin definitie, integrarea in dieta a unui procent mare de hrana vie de provenienta vegetala, intre 50% si 90%, in functie de alegerea fiecaruia, restul pana la 100% putand fi mancare gatita vegetariana sau traditionala.

Ligia Pop este liderul documentat in materie de raw food din Romania. Fiind mereu preocupata de o viata sanatoasa, incepand din anul 2008 si-a urmat chemarea si s-a reprofilat pe promovarea unui stil de viata sanatos, devenind raw food chef (bucatar specializat in bucataria fara foc). Din anul 2009, a promovat acest stil de viata prin publicarea de postari si articole pe acest website, prin evenimente locale si nationale, carti tiparite, episoade video si aparitii in mass media. Curentul a luat o amploare foarte mare prin intermediul actiunilor sustinute de ea. La ora actuala, un rezultat indirect al activitatii ei este existenta multor magazine bio si restaurante, cofetarii, firme de catering si centre de sanatate din tara care promoveaza o alimentatie bazata preponderent pe cruditati, firme care nu existau in 2009 fiindca nu era cerinta pe piata pentru aceste lucruri.

Ligia este autoarea a noua carti, listate aici in ordine cronologica de tiparire:

Cartile ei se pot gasi in marea majoritate a librariilor mari din tara, in magazinele Auchan, Metro, Kaufland si Carrefour si in magazinele online mari cum sunt eMag, Libris, Librarie.Net, Carturesti etc.

In 2011 a castigat, alaturi de alti 15 bucatari din diverse tari, titlul international YouTube Next Chef, fiind singurul bucatar raw vegan din lume care are aceasta onoare.

 

YouTube Next Chef

In 2014 cartea ei, „Reţete vegane fără foc” a castigat premiul national la Gourmand World CookBook Awards. Premiile Gourmand World sunt considerate cele mai prestigioase distinctii din domeniul culinar, putand fi comparate ca importanta cu premiile Oscar din cinematografie.

Certificat Gourmand World Cookbook Awards pe Romania

Ligia este de asemenea consultant in nutritie, fiind absolventa cursului de nutritie creat de David Wolfe.

Certificate

Ligia a studiat muzica de-a lungul a peste 17 ani si este licentiata in muzica la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iasi. Este profesoara de pian, autoarea metodei inovative de pian descrise in cartea „Pasi in lumea muzicii” si fondatoarea studioului privat „Fun Piano Lessons” din Washington, DC, SUA, unde a predat lectii de pian in cadrul reprezentantei oficiale Yamaha din acel oras la peste 200 de elevi cu varstele cuprinse intre 3 si 85 de ani, timp de aproape 5 ani.

Pentru a vedea lista aparitiilor Ligiei in mass-media (in SUA si Romania), va invitam pe pagina de Aparitii in Mass-Media.

In English

My name is Ligia Pop. For those who wish to discover who is the person behind the picture you see above, I am half-Romanian and half-Greek and I have dual Romanian and American citizenship. I was born and grew up in Romania, and I am happily married to this wonderful man. I studied music for as long as I can remember, for more than 17 years. I always followed my passions, and those pursuits have materialized into the accomplishments you see below (and above).

I studied music since primary school. I graduated from the Iasi Conservatory of Music with a degree in voice and piano studies. In 2004, I moved to the United States, where I founded Fun Piano Lessons, a studio that specializes in teaching piano lesssons to beginner and intermediate students of all ages, with an emphasis on a friendly, caring attitude toward the students.

I am a published author, raw food chef, nutrition consultant, piano teacher and artist. I love to cook, create and improve raw food and vegan recipes.

I’ve written the following books, which have been published in print in Romania:

243 comentarii la “Despre Ligia

  1. Pingback: Editia a 6-a, Raw Generation Expo, 12 mai 2013 | Raw Generation Expo

  2. Pingback: Editia a Cincea, Raw Generation Expo, 7 octombrie 2012 | Raw Generation Expo

  3. Pingback: Editia a Patra a Targului Raw Generation, 25 martie 2012 | Raw Generation Expo

  4. Pingback: Consultanta privata cu Ligia Pop | Ligia Pop

  5. Pingback: Lansarea cartii „Diversificarea raw si vegana”: 8 octombrie la Bucuresti | Ligia Pop

  6. Pingback: Curtea Veche Publishing » Ligia Pop, petrecere de lansare pentru părinți grijulii: “Diversificarea raw și vegană”

Ce crezi despre acest subiect?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: