Sfaturi Detox Metale Grele/Paraziti/Colon · Sfaturi Echilibrare Hormonala · Sfaturi Sanatate

De ce oamenii din trecut nu aveau nevoie de suplimente?

Oamenii din trecut traiau mult si bine pana la 120 de ani sau mai mult, fiindca erau alte conditii de trai cu un ritm mai linistit de viata, cu multa activitate in aer liber, poluare mai putina si detaliile de mai jos. Am fost facuti sa credem prin filme si carti ca:

  • mureau pe capete si ca multi nu apucau 50-60 de ani din cauza ca nu existau medicamentele chimice,
  • erau foarte sensibili la fiecare adiere de vant, se imbolnaveau rapid si nu aveau sansa sa se recupereze,
  • erau in totala necunostinta de tot ce tine igiena,
  • plus multe alte aberatii.

Oameni buni, nu e chiar asa cum a fost totul prezentat. Oamenii din trecut cunosteau foarte multe plante si remedii naturale si nu aveau nevoie de altfel de sustinere. Asa cum spun si multe carti mai ferite de public, erau tot felul de centre si clinici pentru intretinere si vindecare, iar pentru bolile terminale care erau foarte rare erau remedii rapide si eficiente. Se foloseau diverse tehnologii de vindecare prin vibratii si sunete, curenti electrici, terapii cu apa rece sau termala, care acum ies la iveala si care au fost suprimate si facute disparute. Aveau tone de remedii naturale cunoscute si folosite de medicii vremurilor, care aveau efect mai rapid si sigur si care intre timp au disparut ca prin minune.

Cunosteau peste 5.000 de plante medicament din flora spontana si batranii povestesc de toate acestea. Bolile moderne nu existau, fiindca nu erau conditiile de poluare pe toate planurile in care traim acum. Procentul de metale grele si poluanati radioactivi din aer, sol si panza freatica n-a ajuns niciodata in istoria pamantului la asa cote alarmante.

Conform mai multor statistici facute intre 1900-1914, era un procent mai mare de oameni care treceau de 120 decat procentul celor care mureau inainte de 60 de ani. Odata cu inceperea razboaielor si a anilor repetati de foamete indusa in diverse zone ale lumii, populatia traumatizata a intrat in declin si procentul a scazut, nu neaparat ca nu erau puternici, ci fiindca efectiv erau malnutriti si infometati. Asta povesteau si batranii din trecut atat din Romania cat si din alte zone, sunt atatea video-uri si inregistrari in arhivele lumii si arhivele Vaticanului sunt pline de dovezi.

Sa nu uitam ca in timp, pe langa faptul ca nu consumau produse artificiale, lipsite de nutrienti si „imbogatite” cu liste lungi de E-uri, mancau foarte putin si erau foarte activi mai tot anul in mijlocul naturii, inconjurati de aer curat. Purtau haine din fibre naturale si mergeau foarte mult desculti. Erau caliti si nu purtau polare si alte haine sintetice care blocheaza porii pielii.

Nu mancau zilnic sau saptamanal zahar si produse din faina alba. Mancau rar produse de panificatie si foloseau tot rar combinatia lapte + zahar + oua, atat de nociva pentru sistemul digestiv. Mancau multe legume si plante din flora spontana, repet – stiau batranii peste 5.000 de plante si ciuperci mancate cu masura si cu efect terapeutic si de intretinere. Mancau putine fructe, care nu erau asa de dulci ca in zilele noastre.

Intr-adevar mancau si cantitati mici de lactate raw si fermentate si de carne reala fara hormoni si antibiotice, si nu se temeau de grasimi saturate „nocive” ( mit care a fost distrus in ultimele studii incepand cu anul 2019 incoace). Alegerea apartine fiecaruia, insa corpul are nevoie de grasimi saturate pentru un sistem cardiac sanatos. Nu o spun eu, ci au inceput sa strige studiile de ceva ani incoace si sa o sustina tot mai multi medici din Elvetia, SUA, Germania, Austria si alte tari. Puteti opta pentru untul si uleiul de cocos care tot la grasimi saturate intra, important e sa nu le ocoliti. Discutia poate continua la nesfarsit, insa va las pe voi sa aprofundati subiectul.

Daca doriti sa gasiti mai multe informatii in video-uri scurte, eu postez zilnic pe aceste retele de socializare:

5 gânduri despre „De ce oamenii din trecut nu aveau nevoie de suplimente?

  1. Multumim. Adevarat spus, traiau si mancau simplu, cu masura, fara culori si amelioratori. Binecuvantau mancarea, avand o deosebita recunostinta pentru ceea ce aveau pe masa.

    Apreciază

  2. Cum se explică demonizarea zahărului? Vă referiți exclusiv la sucroză (zahărul alb) sau la toate formele de zahăr în general (dextroză, maltodextrină, aspartam, acesulfam-K, sucraloză etc.)? 🤔

    Apreciază

    1. Zaharul chiar si cel provenit din surse naturale trebuie consumat cu masura, fiindca nu este sub nicio forma benefic pentru organism. Aici am putea vorbi si de categoria de carbohidrati. Acestia au acelasi efect in corp si reprezinta sursa multor boli prin crearea unui mediu pro-inflamatie in care cu usurinta se dezvolta orice afectiune. Cititi va rog acest articol despre zahar de toate felurile. https://ligiapop.com/2010/06/17/35-de-motive-pentru-a-consuma-cat-mai-putin-zahar/

      Apreciază

Comentariile sunt închise