Sfaturi Echilibrare Hormonala · Sfaturi Sanatate

Despre magneziu in cateva video-uri scurte

Ca si completare, gasiti si aceste articole mai recente pe acelasi subiect. 

Magneziul – mineralul esential in corp
D3-K2-Magneziu Lipozomal Hypernatura


Despre magneziu se poate scrie o carte. Exista multe variante de magneziu: oxid, malat, glicinat, citrat, lactic, taurat etc. insa voi mentiona cateva. Cele din prima lista sunt pentru nevoi specifice, nu se iau oricand ci la momente diferite din zi, marea majoritate in timpul zilei. Unele se iau pe stomacul gol, altele la masa. E bine de stiut ca cele din prima lista interfereaza cu antibioticele si medicamente care tratează refluxul gastroesofagian.

  • Mg oxid – cea mai ieftina varianta de magneziu care se absoarbe greu in organism si este de evitat.
  • Mg lactat – aditiv alimentar (E329) în diverse alimente si bauturi, ca regulator de aciditate.
  • Mg taurat – reduce nivelul de cortisol, pentru sanatatea oaselor si a dintilor; echilibrul electrolitic, functionarea normala a sistemului nervos si sinteza proteinelor normale.
  • Mg L-treonat este pentru protejarea impotriva declinului cognitiv si diviziunii celulare cat si de eliberarea de energie in timpul metabolismului.
  • Mg pidolat – mentine sanatatea sistemului nervos, reducerea oboselii si a migrenelor.
  • Mg malat – pentru sanatatea cardiovasculara, sustine functia musculara si creste nivelul de energie.
  • Mg gluconat – echilibreaza functiile inimii si ale ficatului.
  • Mg oratat – actiunea protectoare asupra inimii si vaselor de sange.

Ca si concluzie la prima lista, stati departe de fiecare din formele acestea: carbonatul, sulfatul, gluconatul sau oxidul de magneziu. Sunt printre cele mai ieftine forme regasite in suplimente si care nu sunt absorbite mai deloc.

Acestea trei de mai jos sunt pentru nevoi generale ale corpului, care acopera in multe cazuri si efectele celor de mai sus. Asta ca sa evitam sa luam toate variantele enumerate mai sus.

  • Mg citrat este pentru prevenirea constipatiei, reducerea oboselii si anxietatii, ameliorarea migrenelor, sanatatea sistemului nervos, muscular, a dintilor si oaselor si intarirea sistemului imunitar. Se ia in timpul zilei, la masa.
  • Clorura de magneziu este mai ales pentru cei care merg la sala fiindca previne crampele musculare si carceii. Ajuta in caz de migrene, anxietate, insuficienta cardiaca si hipertensiunea arteriala. Se ia in timpul zilei, la masa.
  • Mg glicinat sau bisglicinat este pentru nevoile generale ale corpului. Acest studiu arata ca glicina poate ajuta la imbunatatirea somnul si trata unele boli inflamatorii, inclusiv diabetul si afectiunile cardiace. Se ia la ultima masa de seara.
  • Varianta lipozomala care la fel este tot pentru nevoile generale. Se ia la ultima masa de seara.

Sa nu uitam ca sunt multi factori care influenteaza asimilarea suplimentelelor iar mai jos gasiti 3 video-uri scurte pe aceasta tema.

Daca doriti sa gasiti mai multe informatii in video-uri scurte, eu postez zilnic pe aceste retele de socializare:

2 gânduri despre „Despre magneziu in cateva video-uri scurte

Comentariile sunt închise