Diverse

Bebelusii ar putea vorbi mai repede cu parintii

Cu siguranta ati auzit de metoda foarte laudata a limbajului prin semne la bebelusi. Aceasta metoda este folosita cu succes in Statele Unite. Nu e mare stiinta, sunt DVD-uri sau carti in acest sens cat si multe video-uri pe YouTube.

„Principalul beneficiu adus de limbajul semnelor este acela ca inlatura frustrarile copiilor, a caror personalitate incepe deja sa se dezvolte, desi ei raman fara posibilitatea de a-si exprima dorintele si sentimentele. Invatand limbajul, copiii nu mai sunt si nici nu mai pot fi priviti drept complet neajutorati si ei ajung sa exprime lucruri tot mai complexe. In primul rand, bebelusii arata prin semne cand le e foame, ba chiar indica daca au pofta de lapte sau altceva si daca au mancat destul ori nu.

Apoi, copiii invata sa spuna cuvinte precum „scutec”, „olita”, „murdar”, „curat”, putand raspunde la intrebarile parintilor care vor sti sigur daca trebuie sa ii schimbe sau nu. Dupa cateva luni, copiii pot sa numeasca prin semne foarte multe obiecte si animale din casa, dar si sa le indice parintilor ce povesti citite le plac si care nu, sa multumeasca atunci cand li se ofera ceva, sa spuna ce ii doare sau daca vor sa fie luati in brate, daca vor sa doarma etc. Psihologii atesta ca procesul de invatare a limbajului semnelor accelereaza invatarea vorbirii, daca parintii nu renunta la a vorbi cu copiii, a le citi carti si a se juca cu ei.”

Chiar de curand imi povestea o prietena cat de mult a ajutat-o acest fel de limbaj sa se intelegea cu fetita ei care acum are 8 ani. Este uimitor va spun; copilul nu trebuie sa invete decat cateva semne cu degetelele care ne vor avertiza cand ii este foame, daca-i place mancarea sau laptele, daca mai vrea etc. Daca vrei sa afli mai multe citeste restul articolului din care am preluat paragraful de mai sus si vizioneaza video-urile de mai jos.

Cu bine!

Un gând despre „Bebelusii ar putea vorbi mai repede cu parintii

Comentariile sunt închise