Ingrijirea sanatatii

Adevarul despre aspartam

Alaturi de MSG, aspartamul reprezinta pentru mine un chimical nociv, care nu are ce sa caute in corpul uman. Regasit in bauturile dietetice, in guma de mestecat pentru copii si adulti despre care se spune ca nu are zahar, in diverse preparate dietetice ambalate si nu numai. E 951 cum este regasit la ingrediente, face ravagii in organism si ar trebui evitat precum otrava.

„Aspartamul – E951, este de departe, cel mai periculos aditiv chimic de pe piata alimentara. Un raport al FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA) releva faptul ca peste 75% din reactiile adverse reclamate de aditivii sintetici se datoreaza aspartamului!  Multe dintre aceste reactii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezenta chiar moartea, dupa cum se releva intr-un raport al DHHS (Departamentul de Sanatate si Servicii Umane) al SUA din 1994.

Iata doar cateva din cele peste 90 de simptome documentate in raport: spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panica, vorbire ingreunata, tahicardie, palpitatii, pierderea memoriei, pierderea auzului, ameteli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseala accentuata, iritabilitate, insomnie, respiratie ingreunata etc.

Cercetatori care studiaza efectele aspartamului au aratat ca acesta declanseaza si agraveaza urmatoarele boli cronice: tumori pe creier, scleroza multipla, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retard mintal, fibromialgie, diabet etc.” Citeste mai mult apasand pe link.

Un gând despre „Adevarul despre aspartam

  1. Stim multi ca aspartamul si multe alte substante sunt nocive si totusi cei mai multi le folosesc.Unii pt ca inca nu stiu(nefiind preocupati),altii nu sunt destul de hotarati sa scape din capcana patronilor vanzatori de iluzii ieftine(si acestia vor cadea la randul lor in aceleasi capcane pe care le sevesc altora in goana lor pt profit).Aici intra si comoditatea umana dar si in ce directie i-si investesc oamenii banii si cantitatea de resurse disponibile .Primul lucru ce trebuie facut este informarea.Apoi urmeaza schimbarea intr-o proportie din ce in ce mai mare a obiceiurilor de consum de la rau,la bine ca nu suntem o lada de gunoi.In al treilea rand,e faptul ca trebuie sa urmarim dotarea cu mijloace simple(unde e posibil) pt a obtine rezultate favorabile sanatatii noastre dar si placerii sanatoase si nu vicioase a existentei noastre .Pe scurt,sa lucram spre binele si bunastarea noastra personala si a familiilor noastre si nu spre cea a ruinarii noastre.Avem nevoie urgenta sa facem o discriminare corecta intre bine si rau si sa luptam cu toate fortele pt bine.Noul slogan ar fi:cat mai mult prin propriile forte si tot mai multa inteligenta in alegerile noastre zilnice.

    Apreciază

Comentariile sunt închise