Marturiile cititorilor

Ramona Chivereanu – efectele hranei vii in viata personala

Acest articol este scris de Ramona Chivereanu care si-a dorit sa ne impartaseasca trasformarile prin care a trecut corpul ei de cand consuma raw food in proportie de 80%.

Incep prin a iti scrie cum am aflat eu despre alimentatia raw vegan: ei bine Ligia Pop si Mimi Walter sunt „vinovate” pentru acest lucru. In primavara anului trecut am gasit blogurile lor si tot ce am citit la ele m-a fascinat. Apoi am vazut si cateva filme, am mai citit si pe alte bloguri si prin iunie am inceput sa adaug cat mai multe hrana vie in alimentatia noastra (a mea si a iubitului meu).

Efectele s-au vazut dupa nici 2 saptamani, cand problemele cu constipatia au disparut, am inceput sa dorm mai bine, sa am mai multa energie. Eram o fire sensibila, raceam foarte des, ma durea mereu capul, aveam caderi de calciu, hipertensiune. Dupa apoape un an de hrana cruda, ma simt foarte bine, nu am mai luat de multa vreme nici un medicament, durerile menstruale s-au redus semnificativ, pielea arata mult mai bine, nu mai am celulita, nu mai am probleme cu tensiunea, nu mai am caderi de calciu, sunt mai vesela, mai optimista.

Mananc raw cam 80%, iar carne, lactate si oua mai gust destul de rar atunci cand ies in oras, caci sunt o mare pofticioasa. Si pentru ca am tot auzit de la cei din jurul meu ca trebuie sa ai timp si bani ca sa mananci raw, vreau sa spun ca nu e deloc asa; prepararea mancarii dureaza mult mai putin decat atunci cand gatesti cu foc, iar in ceea ce priveste banii, eu am am tinut o evidenta timp de cateva luni si atunci cand mancam gatit si acum si suma de bani e cam aceeasi ( 600-650 de lei pe luna/2 persoane).

  • Pentru mai multe retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariilor din tara, in supermaketuri, in magazinele online mari precum eMag sau altele, la magazine care livreaza in toata lumea precum Amazon UK sau USA, sau cu autograf de pe Raw Vegan Mall. Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.


3 gânduri despre „Ramona Chivereanu – efectele hranei vii in viata personala

  1. Mersi Ligia. De cand ti-am trimis articolul s-au mai schimbat cateva lucruri, carne si oua nu mai mananc deloc, iar lactate foarte rar (cascavalul din pizza vegetariana), iar procentul de hrana vie a crescut pe la 90-95%.

    Apreciază

  2. E totusi bine sa obtii in timp si dispozitive pt usurat prepararea hranei vii pt ca ofera o mai mare diversitate de jonglat cu amestecurile,se fac mai usor,se pot face unele lucruri si atunci cand nu sunt conditii pt a le face in mod natural,poti face o conservare mai buna,poti sa obtii lucruri mai fine si sa intri in profunzimea gatitului la rece obtinand un rafinament mai inalt,poti prepara diverse sortimente de unt vegetal,smothie verde dintr-o diversitate de plante(frunze verzi) nu doar din cereale,conserva si pastra: legume,ciuperci prin uscare chiar daca nu ai pe moment conditii naturale corespunzatoare.Aceasta chiar daca pt inceput o pornesti cu unelte mai simple si ieftine.Sa dau si eu o reteta simpla de obtinere a unui piper pt cei care au probleme cu aciditate,dar e sanatos si pt cei care nu au probleme.Nimic mai simplu,se amesteca:piper rosu cu oregano.Aroma va fi identica cu a piperului obisnuit dar nu va avea iutime si nu va fi agresiv pt tubul digestiv.Singura problema va fi pretul care va fi mult crescut.Dar merita.

    Apreciază

Comentariile sunt închise