Evenimente

12 Days Before Christmas: Povestea El-Dor Plant

Update: Castigatorul concursului de astazi este d-na Adina Scintei. 

Screen Shot 2012-12-13 at 10.29.35 PM

Astazi va prezint povestea firmei El-Dor Plant, care cresc vlastari si germeni pentru cei interesati si ii livreaza in toata tara prin curier rapid. Cand am programat postarea, nici nu am stiu ca astazi 13 decembrie este ziua cand s-a nascut El-Dor Plant 🙂 Gand in gand cu bucurie!

400775_283920721669926_100001560003270_808106_2086752477_n

Anul 2010

In sfarsit am reusit sa construim ceea ce noua ne-a lipsit tare mult in momentele de mare cautare. Si anume, sa putem gasi iarba de grau si vlastarii gata facuti. Noi nu am fost asa norocosi cand ne-am hotarat sa urmam cu strictete dieta de la Institutul Hippocrate, astfel ca am invatat pe drum sa crestem din ce in ce mai bine aceste minunate plantute. De un real folos ne-au fost informatiile de pe blogul Ligiei. Iti multumim!

La cererea multor persoane doritoare care din diverse motive nu-si puteau creste singure sau altele aveau pur si simplu suficiente probleme de sanatate ca sa se mai ocupe si de asta, am inceput sa crestem tot mai multe plantute, pana cand balconul efectiv s-a transformat intr-o sera care nu putea face fata cererii.
  Drept urmare minunatul nostru teren de la tara (comuna Mosoaia, aprox.15 km de Pitesti) gazduieste cu bucurie o mica sera cu plantutele magnifice iar muncitorii de la sera suntem noi, familia.

284962_193345214060811_100001560003270_529966_2978332_n

Anul 2011

Sera devine mica pentru cererea de plantute. Marim sera, schimbam sistemul de incalzire pentru iarna. Costuri mari dar iubirea noastra si mai mare. De multe ori am vrut sa renuntam dar voi, prietenii nostrii care consumati aceste plantute ati sprijinit cu ganduri pozitive si nu numai, intreaga noastra activitate, ne-ati convins sa continuam. Va multumim!

Fiind adeptii principiului: „Importantă nu este mâncarea din viața ta, ci viața din mâncarea ta” va oferim cu mare drag tot ce este viu si de calitate.

403107_283920645003267_100001560003270_808104_877200063_n

Anul 2012

Sera devine din nou neancapatoare. Ultima modificare, speram. Schimbam centrala cu alta de capacitate mai mare, schimbam sistemul de ventilare, schimbam sistemul de udare cu unul automat si mai completam cu si mai multa dragoste. Toate celelalte raman neschimbate: seminte bio, pamant curat (fara ingrasaminte), apa curata, aer curat si in final produse de calitate.

In prezent ne straduim sa oferim produse de calitate si sa cream un magazin online asemanator cu magazinul lui Michael Bergonzi de la Institutul Hipocrate din Florida, magazin care sa ofere de la pamant, seminte si tavi pentru crescut vlastari, aparatura de bucatarie pana la vlastarii gata crescuti. Multumim Michael Bergonzi pentru sfaturi!

262586_193341090727890_4824235_n

Activitatea noastra nu se rezuma doar la a creste iarba de grau si vlastari. Facem mult mai mult. Promovam un stil de viata sanatos, ajutam pe cei in nevoie si incercam sa facem cunoscute proprietatile si gustul minunatului suc din iarba de grau. Incercam sa includem vlastarii crescuti cu multa pasiune in diverse retete delicioase create de „Masterchef-ul El-Dor Plant”, Natalia Popescu, prin participarea noastra la foarte multe evenimente: potluck-uri, demonstratii, seminarii, targuri si expozitii etc.

Am ajuns la cel mai important moment. Noi cei care muncim cu multa iubire la sera ii aducem un pios omagiu celei care a pus bazele acestei activitati, Laura Popescu. Laura  a fost la Hippocrates si a depasit la un punct boala printr-o alimentatie raw food 100%, venind inapoi in tara cu multa energie si forta multa de munca. Asa cum spunea si ea, nu totul tine de alimentatie si trebuie sa ne ingrijim neaparat si de linistea sufletului nostru. Stresul, munca in exces, caderile si dezamagirile sufletesti au daramat in cazul ei tot ce cladise prin alimentatia vindecatoare si fiindca nu vrem sa aducem durere in sufletul vostru, urmeaza sa scriem (impreuna cu Ligia) o postare pe acest subiect. Iti multumim Laura noastra draga pentru toata mostenirea lasata!

Premiul pe care il oferim noi, El-Dor Plant, va fi o masina de facut spaghetti din legume, in valoare de  140 lei. Lasati-ne mai jos un comentariu in care sa ne povestiti ce vlastari ati incercat pana acum si daca v-au fost pe plac.

Castigatorii vor fi desemnati la ora 22:00 prin tragere la sorti, prin Random.org si vor fi contactati ulterior prin email pentru detalii de livrare.

Va multumim!

689549173

281 de gânduri despre „12 Days Before Christmas: Povestea El-Dor Plant

  1. Eu am incercat seminte de floarea soarelui decorticate incoltite. Le-am mancat ca atare, sau le-am facut maioneza cu blenderul. Foarte bune.
    Am gasit si o postare care ne ajuta sa invatam cum sa germinam acasa anumite seminte, mi-am cumparat unele seminte si urmeaza sa ma apuc de treaba, pentru o alimentatie cat mai sanatoasa.

    Apreciază

  2. Ma bucur sa citesc povestea celor de la El-Dor Plant. La editiile precedente al targului Raw am vorbit cu doamnele, am cumparat vlastari, am baut suc din iarba de grau, am luat seminte. Acum sunt la prima recolta de vlastari facuti la germinatorul recent achizitionat, pana acum m-am cam multumit cu germeni. Nu as putea face o ierarhie referitor la care tip de vlastari imi plac cel mai mult, as mentiona doar ca am fost vrajita de gustul vlastarilor de floarea soarelui la prima demonstratie sustinuta de Ligia la Bucuresti.
    Sper ca cei de la El-Dor Plant sa isi continue aceasta frumoasa poveste!

    Apreciază

  3. am descoperit hrana vie de cateva luni. citesc si ma documentez si sunt inca la primii pasi. inca nu am ajuns sa cresc germeni decat sa ii servesc in diferite locatii.tot vlastarii de grau sunt cei pe care i-am savurat pana acum in diferite locatii pe unde am fost.Eu va admir atat de mult incat stiu ca viata e in tot ce faceti!!

    Apreciază

  4. Folosesc vlastari de ridiche rosie si fasole mung atat in salate cat si in sucuri. Ca si gust imi plac ambii dar parca mai mult cei de ridiche rosie.

    Apreciază

  5. Buna ziua!
    Vlastarii i-am descoperit cititnd despre raw vegan. La inceput nu stiam cum se fac dar am avut noroc cu cei de la Auchan care comercializeaza multe tipuri de vlastari. Cred ca i-am incercat aproape pe toti in salate sau alte mici gustari. De curand am inceput sa-mi cresc proprii vlastari. Deocamdata nu am umplut balconul dar poate voi ajunge si acolo pentru cei din jur deja imi cer.
    Mult succes in continuare si mii de multumiri Ligiei pentru ca ofera nu numai un site pentru inspiratie raw vegan cat si o platforma de comunicare intre producatori si potentiali clienti!

    Apreciază

  6. Eu am fost diagnosticata anul trecut cu cancer de san stadiul 1. Acum sunt bine, dar citind mai mult am devenit mai atenta cu ceea ce mananc, atat eu cat si familia mea. Eu cred foarte mult in puterea vindecatoare a plantelor dublata de dragostea de viata si de semeni. Vlastarii nu i-am incercat, e destul de greu sa gasesti ingrediente bio, chiar si vegetale, e bine de stiut ca acestia, ca si multe altele, se pot procura cumva.

    Apreciază

  7. Povestea voastra e un exemplu pentru mine;) v-am intalnit in aceasta primavara la Timisoara si am incercat atunci vlastarii de floarea-soarelui, acasa am mai germinat si lucerna, creson, ridiche, mung, chiar si mustar si nu o sa ma opresc aici:)
    O zi frumoasa!

    Apreciază

  8. Eu nici nu mai stiu cat am incercat – brocoli, schinduf, fasole mung, linte…- dar preferatii mei, pe care ii pregatesc saptamanal sunt trifoi rosu si lucerna. Am vazut un comentariu mai sus despre cei de floarea soarelui. Chiar in seara asta am sa pun la germinat, sa-i incerc si pe ei 🙂

    Apreciază

  9. Sunteti de admirat! Felicitari!!!! Sunt incepatoare , dar imi place tare mult sucul din iarba de grau, imi da foarte multa energie. Va urez succes in tot ce faceti!

    Apreciază

  10. Cand eram in scoala generala, profesoara de biologie ne-a pus sa facem un experiment. Sa punem seminte intr-un recipient pe o bucata de vata imbibata in apa. In prima faza, am pus grau, am vazut ca ieseau cu greu vlastarii, asa ca mama a pus intr-un recipient langa seminte de floarea soarelui. In 2 zile au crescut vlastarii. Am luat nota 10 pentru ca in timp util am „crescut” 100 de seminte. Pe atunci nu stiam ca ii pot folosi in salate. Acum insa stiu si sunt minunati. Perspectiva este insa si mai frumoasa: gandul ca viata este peste tot, si mai mult, ca ea „creste” si e frumoasa, parca te bucuri nespus si te incanta fiecare aspect si rod al naturii.

    Apreciază

  11. Eu sunt la inceput de drum (4 luni) si nu am incercat pana acum vlastarii dar cu siguranta ii voi incerca ; le doresc celor de la El – Dor Plant multa putere de munca!

    Apreciază

  12. Felicitari pentru munca si determinarea depusa! Eu nu am incercat deocamdata nici un fel de vlastari, am vrut sa incerc sa cultiv vlastari de grau, dar din pacate nu am spatiu unde sa fac acest lucru, tocmai din acest motiv as fi foarte curioasa sa incerc.

    Apreciază

  13. Preferatii mei sunt vlastarii de brocoli!! Dar inca mai am multe de incercat, poate pana la urmatorul concurs imi schimb parerea :). Felicitari pentru munca enorma, atat Ligia cat si El-Dor Plant! Multumim!

    Apreciază

  14. Felicitari! Noi am incercat germenii de schinduf, de quinoa, de ridiche, de lucerna, de fasole mung si sucul din iarba de grau! Minunate in perioada rece!

    Apreciază

  15. Felicitari, El-dor Plant!
    La targul Ligiei am mancat de la voi cei mai deliciosi vlastari de floarea soarelui!

    Eu pun acasa vlastari de brocoli, lucerna si floarea soarelui.
    Am pus si ridiche rosie, dar mereu au mucegait sau miroseau foarte suspect.
    Asa ca am renuntat momentan la ei.

    Cel mai mult imi plac vlastarii de lucerna, in smoothie sau salata sau asa goi 🙂

    Foarte frumoasa aceasta campanie de promovare.

    Abia astept si celelalte 11 povesti!

    Cu drag,
    Iuli

    Apreciază

  16. Felicitari, aveti toata admiratia mea! Mi-a placut f mult principiul dupa care va ghidati! Vlastari n-am consumat inca, desi cunosc beneficiile, dar cu siguranta o sa incep curand! Mult succes si pe viitor!

    Apreciază

  17. Au fost buni cei de floarea soarelui, cei de ridiche mi se par piscaciosi la limba :).. felicitari pentru munca si efort!

    Apreciază

  18. Pana acum am crescut doar iarba de grau pentru suc. In curand o sa cumpar si seminte pentru germinat diverse, sa vad ce reactie au sotia si fata 🙂

    Apreciază

  19. Eu am aflat despre El-Dor Plant tot de la tine de pe blog. II felicit pentru curaj si pentru viziune. Bineinteles ca in spatele prezentarii acestea frumoase se afla o munca imensa dar si aducatoare de satisfactii. Imi dau seama de asta ptr ca si noi am avut gradina si stiu ce presupune lucrarea pamantului
    Pana acum am folosit vlastari de lucerna, floarea soarelui, hrisca si naut, si eu si copiii, ba chiar si sotul 🙂

    Apreciază

  20. Felicitari El-Dor! Aveti o poveste frumoasa si plina de energie pozitiva ca toate lucrurile simple facute din suflet! Pare o joaca de copii afacerea voastra si modul in care a evoluat! Cred ca va adus si multe bucurii sufletesti! Sunt bucuroasa ca sunt tot mai multi oamenii interesati de o alimenatatie sanatoasa si de principii cu valoare umana si ca sa zicem asa, „verzi” ca un fir de iarba semet. Eu consum cu mare placere germeni de ridichie rosie, brocolli, varza rosie. Am avut probleme cu cresterea geremenilor de creson pe care ii iubesc dar fiind o samanta mucilaginoasa nu m-am descurcat prea bine. Nici cu geremenii de floarea soarelui care imi plac enorm, nu ma descurc! Cred ca voi comnada de la dumneavoastra cat de curand! Si poate o tava si ceva pamant ma va ajuta sa cresc mai usor lastarii de floarea soareleui! Imi plac si germenii de naut, fasole mung etc etc!! Sunt o mare amatoare de cruditati si de lastari si germeni. Ma bucur ca existati si va urez numai bine in activitate! Doamne ajuta!

    Apreciază

  21. Felicitari si mult succes in continuare! Eu am incercat vlastarii de grau, dar vreau sa incerc si altceva. Deocamdata sunt la inceput, dar usor, usor ma voi obisnui cu acest stil de viata!

    Apreciază

  22. o portie de germeni sau vlastari este intotdeauna binevenita; multumim ca existati, atat El-dor Plat pentru ca-i produceti, cat si Ligiei Pop ca ni prezinta.
    Sarbatori fericite !!!

    Apreciază

  23. Felicitari pentru tot ce faceti.
    Eu consum vlastari de lucerna in salate si sunt foarte multumita.
    O zi buna!

    Apreciază

  24. Ieri, am mancat din prima mea productie de germeni, cei de grau! Erau atat de frumosi dimineata cand i-am scos la lumina incat mi-a aparut un zambet tamp pe fata pe care l-am pastrat toata ziua. I-am mancat amestecati cu bucatele de gref rosu si miere. Au fost o simfonie pentru papilele mele gustative si am savurat fiecare lingurita! Urmatorii pe lista sunt germenii de hrisca, boabele fiind de aseara la hidratare!
    E minunat sa dai viata unor seminte/boabe si sa le vezi cum cresc, mai ales cand ajungi sa vezi verdele crud care se naste din fiecare samanta! Sunt fascinata atunci cand vad iarba de grau cat de verde e si cata viata are in acel verde crud. Nici nu imi pot imagina cum e sa intri dimineata intr-o sera incare se da viata germenilor si vlastarilor! Presupun ca te izbeste verdele crud si cheful de viata! Nu-i asa?

    Apreciază

  25. am inceput cu ser si gemeni de grau si naut, e o diferenta inegalabila fata de ce a fost inainte, e bine ca in comert se promoveaza acum si produsele naturale

    Apreciază

  26. eu am incercat pana acum lastari de ridiche si de cheapa, cumparati de la Auchan. As vrea sa incerc si altii: de lucerna, brocoli, floarea soarelui…

    Apreciază

  27. felicitari pentru inspiratie si pentru efortul depus 🙂
    eu am consumat si imi place foarte mult sucul din iarba de grau spelta, orz, ovaz, vlastarii de floarea-soarelui sunt nemaipomeniti in orice, mai ales consumati ca atare, brocolli, hrisca, ridichie alba si rosie in salate, lucerna cu migdale inmuiate si cei de naut bineinteles. Sunt curioasa sa mai gust si kale. Sarbatori frumoase tuturor!!

    Apreciază

  28. Buna tuturor!:-)
    Noi suntem fan vlastari de ridiche si de grau. Celor mici le pun in smoothie vlastari de lucerna, sunt singurii pe care ii accepta.
    Mult succes in continuare! 🙂

    Apreciază

  29. Buna ziua,

    Ce bine ca s-a gandit cineva sa cultive germeni si vlastari, pentru ca noi acasa nu ne prea ocupam 🙂

    Apreciază

  30. Ce frumos ati scris……
    Mult succes, sa deveniti tot mai mari, invatandu-i si pe ceilalti…

    Pana acum am incercat vlastari de floarea soarelui si lucerna, dar planuiesc sa-i aduc in alimentatia permanenta.

    Apreciază

  31. Felicitari El-Dor , pentru ceea ce faceti si succes pe mai departe!
    Trebuie sa recunosc ca sunt incepatoare ,v-am descoperit de curand citind articolele de pe site-ul Ligiei Pop.Deocamdata sunt la stadiul de documentare.Incepand din ianuarie 2013 intentionez sa comand de la dvs.vlastari si iarba de grau, pana cand voi reusi sa cumpar un germinator si un blender .Deci deocamdata inca nu stiu ce gust au , dar astept cu nerabdare sa incerc.
    Va felicit inca o data pentru evolutia pe care ati avut-o din 2010 pana in prezent si va doresc mult succes in viitor!

    Apreciază

  32. E nemaipomenit ceea ce faceti in slujba sanatatii oamenilor. Aceste mici minunatii de plantute sunt atat de necesare in sezonul rece cand nu mai sunt legume si fructe autohtone pe piata. Felicitari pentru initiativa !

    Apreciază

  33. Wow, ce coincidenta! Saptamana asta mi-am cumparat primul germinator (in sfarsit am reusit sa strang banutii) si am inceput prin germinarea boabelor de mazare, de schinduf, de lucerna si de broccoli. Mi-au placut toti, dar daca ar fi sa aleg, as pune broccoli pe primul loc. Acum sunt in proces de germinare semintele de in, de ridiche chinezeasca, trifoi si linte. Abia astept sa le incerc!
    Ma bucur sincer pentru succesul de care se bucura firma El-Dor plant! Va doresc in continuare spor si energie nelimitata pentru a va sustine pasiunea!

    Apreciază

  34. Va multumim ca existati! Si eu sunt fan alimentatie raw-vegan si desi sunt incepatoare, ma bucur in fiecare zi de beneficiile acestei alimentatii si sunt tot mai fascinata, a devenit mai mult decat un hobby, cred foarte mult in puterea vindecatoare a acestui stil de viata. Am avut chiar o perioada de cateva saptamani prin primavara cand am tinut un regim mai strict, bazat doar pe sucuri de legume si suc de iarba de grau, vlastari si germeni…de brocoli, lucerna, floarea-soarelui, trifoi, ridiche si rezultatul dupa doar 3 saptamani a fost fantastic, am scapat de o biopsie la care eram programata pt ca rezultatul a fost negativ. Nu va puteti inchipui ce sentimente de bucurie am trait aunci si care m-au convins inca o data ca alimentatia crudivora chiar VINDECA! Va pup, cu drag!

    Apreciază

  35. Am incercat pana acum vlastari de lucerna si iarba de grau (suc), crescute in germinatorul de la El-Dor:). Sunt in curs de crestere vlastari de ridicre, creson si schinduf.Succes mai departe cu afacerea. Numai bine!

    Apreciază

  36. Salut! Sunt incepatoare deocamdata la capitolul germeni si vlastari, dar consum cu mare placere germeni de grau, linte si naut, in special in salate. Am inceput cu cateva boabe de grau, care au incoltit repede si frumos, asa ca am mai incercat si cu alte seminte. De asemenea, ii administrez in piureuri germeni de grau macinati si fetitei mele de doi ani. Sanatate tuturor!

    Apreciază

  37. Salut! Eu sunt incepatoare deocamdata in ceea ce priveste alimentatia cu germeni si vlastari, dar consum cu placere germeni de grau in salate. Am inceput cu cateva boabe de grau care au germinat repede si frumos, asa ca am mai incercat si cu linte si naut. De asemenea, ii administrez fetitei mele de doi ani, in piureuri, germeni de grau macinati. Sanatate tuturor!

    Apreciază

  38. In primul rand vreau sa felicit aceasta FAMILIE DE OAMENI ADEVARATI care doresc sa ajute ,sa informeze alti oameni.”Suntem ceea ce mancam si gandim”.Sunt de admirat ceea ce au facut si ceea ce fac , merita toata aprecierea noastra.Imi place acuraterea povestirii,simpla, adevarata.
    Da, consum germeni de grau,imi plac ca aperitiv si ca desert.Vlastari inca nu am consumat dar sigur voi consuma cat mai urgent.
    Toata admiratia mea pentru Ligia Pop ca face cunoscute aceste „necunoscute” de pe meleagurile mioritice.
    VA DORESC TUTUROR SANATATE!.
    Cu consideratie,
    prof. Rica Brad.

    Apreciază

  39. Este nemaipomenit ceea ce faceti voi, aduceti un plus de prospetime, sanatate, energie prin hrana sanatosa si atitudine pozitiva. Eu mananc germeni de grau, fasole mung, floarea soarelui, broccoli, ridichie rosie, linte si o sa incerc acum lucerna si trifoi. Va doresc sa aveti numai impliniri si sa ve mearga totul ca pe roate.

    Apreciază

  40. Buna ziua

    Felicitari pentru evolutia pe care ati avut-o, este un exemplu viu, ca daca iti propui ceva si crezi suficient de mult in acel lucru, se materializeaza si devine adevar.

    Si noi ne indreptam catre o alimentatie vegana, momentan am ajuns in stadiul 50-50 vegetarieni-raw vegan.
    Cei mai buni vlastari dupa gustul nostru sunt cei de floarea soarelui (au un gust extraordinar, ii mancam si goi) si cei de ridiche, foarte concentrati si buni la gust.

    Mult succes in tot ceea ce veti face in continuare!
    O zi cu zambete

    Orianda

    Apreciază

  41. Felicitari pt tot ceea ce faceti,munca pe care o depuneti.Am consumat si eu ocazional germeni de griu,sanatosi dar mai trebuie sa lucrez la gust:)

    Apreciază

  42. Am mancat linte germinata si vlastari de grau. Felicitari pentru daruirea si profesionalismul aratat in ceea ce faceti.
    Multa sanatate si Sarbatori Fericite!
    Daniela

    Apreciază

  43. Ne plac foarte mult germenii si vlastarii, preferam broccoli, lucerna, trifoi rosu, praz, iarna cel putin sunt la ordinea zilei. Pentru ca am incercat si noi sa obtinem germeni acasa si stiu ca este greu ca timp, conditii pentru un produs de calitate si resurse, apreciem enorm activitatea dumneavoastra si va felicitam.

    Apreciază

  44. Felicitari, sunteti o familie curajoasa.
    Eu am incercat mai multe tipuri de vlastari dar ii prefer pe cei de floarea soarelui si alfa alfa.

    Apreciază

  45. Buna ziua,

    Am consumat vlastari de ridiche si de varza rosie, ambele feluri mi se par geniale. As dori sa incerc si alte sortimente, sper ca pe viitor sa pot comanda de la dvs, deoarece mi se pare foarte buna ideea de a comercializa vlastari, mai ales crescuti cu intentia de a face un bine si nu doar din motive comerciale.

    Cu stima,
    Georgia

    Apreciază

  46. Felicitari pentru initiativa de a dezvolta o afacere naturala intr-o lume atat de toxica.
    Eu folosesc frecvent vlastari de lucerna, hrisca si naut.

    Apreciază

  47. Am consumat pana in prezent germeni de grau si de fasole mung.
    Felicitari pentru articol!

    Apreciază

  48. am consumat numai germeni de grau , in rest nu…dar as dori sa incerc , nici vlastari nu am incercat inca , am incercat si eu odata sa cultiv de orz , dar se pare ca nu m-am priceput indeajuns , in schimb pisica fiica-mii i-a apreciat teribil !

    Apreciază

  49. Ce initiativa frumoasa…….incet, incet lucrurile se schimba si oamenii vor deveni tot
    mai constienti si vor manca tot mai sanatos.
    Eu am consumat pana acum iarba de grau, dar si vlastari de linte si lucerna, in salate dar si in alte preparate. Sunt gustosi si sanatosi!

    Apreciază

  50. Buna ziua,
    Eu am incercat prima data sa germinez hrisca si nu mi-a iesit prea bine… in cea mai mare parte se uscase.Cum n-am avut succes am inceput sa cumpar si pana acum mi-au placut germenii de lucerna, brocoli, ridiche si nu am putut manca nautul germinat, avea un gust prea puternic. E tare bine cand poti achizitiona semintele deja germinate, gata de mancat :). Numai bine va doresc si succes in afaceri!

    Apreciază

  51. Buna ziua! Suntem si noi o familie raw-food- ista de vreo 3 ani. Cunoastem El Dor Plant de la expozitia bianuala a Ligiei Pop. Am si cumparat acum 2 ani o masina de stors suc de grau pe care l-am gustat prima data oferit de dv. la expozitia Ligiei. Am mancat de-a lungul anilor nenumarate feluri de vlastari. Poate ca cel mai mult ne plac cei de soia si cei de floarea soarelui. Dar in fapt ne plac toti! Iar sucul de grau este o minune cu adevarat. Va dorim numai bine si va multumim pentru toate!
    Iulia, Dan si Ionut din Ploiesti.

    Apreciază

  52. Ma bucur din suflet ca exista si in Romania astfel de tendinte si preocupari. Deocamdata nu consum germeni de grau sau vlastari, dar sunt din ce in ce mai interesata de acest subiect si mai e un pas pana a incepe. Multumita Ligiei, am inceput sa gandesc diferit despre mancare, iar cu ajutorul vostru vom putea face ca schimbarile sa devina realitate! Flicitari, El-Dor Plant si mii de multumiri!

    Apreciază

  53. In primul rand felicitari pentru initiativa de a construi firma El-Dor Plant. Arata senzational!
    Am incercat germeni de grau, de floarea soarelui si de ridichie.

    Apreciază

  54. Felicitari El-Dor Plant ! Faptul ca ne incantati gustul si ne vindecati organismul cu produsele voastre, va plaseaza in fruntea clasamentului in topul firmelor de succes ! Va multumesc pentru tot ceea ce faceti. Ca idee, tocmai am finalizat de mancat o salata extraordinara, pornind de la un curry raw de ananas cu orez din pastarnac si am adaugat vlastari de floarea soarelui si germeni de broccoli. Rezultatul a fost fantastic de bun ! Tineti-o tot asa ! Sunt sigura ca acolo sus, cineva va iubeste si va trimite Lumina si va netezeste acest drum ! Desi povestea ei este trista, ceea ce face ea pentru noi, prin voi – conteaza enorm ! In final va doresc ca sera voastra sa devina din ce in ce mai neincapatoare 🙂 !

    Apreciază

  55. In primul rand doresc sa le felicit si sa le multumesc doamnelor de la EL-DOR Plant de la care am cumparat in mai multe raduri tot felul de turtite si valstari.
    Multumesc si Ligiei Pop pentru toate informatiile valoroase postate pe grup si blog.

    Apreciază

  56. Sincere felicitari si succes pe mai departe! Eu am incercat vlastarii de ridichie rosie si germenii de grau si linte. Sanatos, aratos si delicios 🙂

    Apreciază

  57. Felicitari din tot sufletul El-Dor! Personal apreciez foarte mult munca acestor oameni dar cel mai mult faptul e facuta cu mare pasiune, fapt pentru care ma plec in fata dumnealor, deoarece altruismul de care dau dovada, consider ca e calitatea suprema
    a unui om! Germenii de grau au fost si vor ramane preferatii familiei mele, deoarece sucul pe care-l bem zilnic din ei, ne duce cu gandul la prospetime, primavara in suflet, fiind o mare placere atunci cand il savurezi cu ochii pe zapada proaspat ninsa de afara! Felicitari din tot sufletul!

    Apreciază

  58. cei de floarea soarelui sunt minunati in salate dar imi plac si cei de soia daca ii gasesc foarte, foarte proaspeti. Si cei de grau sunt buni, dar sunt tare curioasa sa-i incerc pe cei de ridiche … ma gandesc ca daca au din iuteala specifica ridichii, trebuie sa fie minunati!

    Apreciază

  59. Am inceput sa ma interesez de alimentatia raw vegan dupa ce am terminat tratamentul chimioterapic in urma diagnosticarii si a operatiei de neo gastric .Practic nu stiu ce fel de germeni sant indicati post operator si as dori sa primesc informatii de la cineva avizat ca sa incep o alimentatie cu aceasta hrana vie .In acest moment consum doar sucuri facute din mere ,morcovi ,sfecla rosie si varza ,sau salate cu aceleasi produse si mancare gatita cu multe legume .Daca firma d-voastra are relatii cu un nutritionist sau cu terapeuti adepti ai hranei vii va rog sa ma ajutati sa iau legatura cu ei pentru a ma indruma corect in alimentatia cu germeni si in acest fel sa ma bucur de produsele pe care le cultivati cu atata dragoste .

    Apreciază

  60. Pana acum, am incercat germenii de grau si o „bauturica” facuta din vlastari de floarea soarelui, ambii „pregatiti” de o prietena adepta a acestui stil de viata si trebuie sa recunosc ca am fost surprinsa in mod placut de gustul lor. Este o schimbare pe care si eu mi-o doresc in viata mea si pe care, imi place sa cred ca am inceput-o deja…Ma refer aici la a incorpora acest mod de a ne hrani in viata noastra de zi cu zi.

    Apreciază

  61. O munca migaloasa si foarte importanata pentru noi tori cei care am adoptat o astfel de alimentatie! Tineti-o tot asa, lumea are nevoie de oameni ca voi!
    Va pup

    Apreciază

  62. Felicitari familiei El-Dor! Ce frumoasa poveste!
    Pana acum am incercat doar germeni de grau, insa intentionez sa incerc cat mai multi, sunt inca la caitolul documentare! Va multumim!
    Natalia

    Apreciază

  63. Este nemaipomenit ca apar si astfel de firme!!!! Cred ca tot mai multe persoane isi indreapta fata catre ” hrana vie „, fara a astepta sa fie bolnave….Eu cu sotul meu suntem raw vegani de la 1 noiembrie 2012 si ne simtim minunat. Eu am energie cat pentru tot cartierul si poti prinde iepuri cu mine. Sotul meu se simte si el foarte bine. Noi ne punem la incoltit seminte de linte, grau, secara, soia. Eu am si congelat in pungi
    niste portioare, dar ma bucur de El-Dor Plant pentruca putem apela oricand fara a mai avea acasa borcanase, tavite, etc. cu seminte puse la incoltit.
    Multa sanatate tuturor.

    Apreciază

  64. Consum zilnic suc verde de orz si grau din aprilie 2012 care efectiv m-a pus pe picioare, fiind diagnosticata cu
    pancreatita cronica. Consum si germeni de brocoli, lucerna, trifoi rosu, ridiche rosie si vlastari de floarea soarelui.
    Preferatii mei sunt vlastarii de floarea soarelui.

    Apreciază

  65. Am consumat mai mult germeni de grau si ocazional germeni de naut si mazare, vlastari de creson, ridiche, schinduf si lucerna.

    Apreciază

  66. Mie imi plac la nebunie vlastarii de grau si de floarea soarelui. Uneori fac salata cu alte legume sau fructe, alteori ii mananc pestomacul gol ca atare. Foarte buna hrana vie.

    Apreciază

  67. E minunată povestea dumneavoastră! Hrana vie este foarte importanta pentru alimentaţia noastră şi ne bucurăm să ştim ca există o firma la care putem apela pentru vlăstari şi germeni. Noi ne punem la încolţit seminţe de grâu şi secară. Ne place foarte mult dar suntem foarte curioşi să gustăm şi alti vlăstari.
    Mă bucur foarte mult pentru acest subiect.
    Multă sănătate tuturor şi Sărbători Fericite!

    Apreciază

  68. Este de apreciat ceea ce faceti!Felicitari!
    Pana acum am consumat doar germeni de grau si de floarea-soarelui.

    Apreciază

  69. Un stil de viata sanatos e cel mai important lucru !
    Eu nu am consumat vlastari de la dvs, dar mai demult faceam acasa grau incoltit, care combinat cu putina nuca era bun.
    Ar trebui sa reiau obiceiul… Mai ales ca am si copilasii care nu au degustat asa ceva.
    Bafta mulat in afaceri si nu va deziluzionati, caci orice lucru din lumea asta se face cu munca multa. Si rezultatele va vor aduce satisfactii pe masura.
    Sarbatori fericite!

    Apreciază

Comentariile sunt închise