Ingrijirea sanatatii

Suplimentele lipozomale

Suplimentarea aportului zilnic de nutrienți cu vitamine și minerale administrate pe cale orală, deși accesibilă oricui datorită ofertei atât de bogate de pe piață, ridică câteva semne de întrebare pe care cu toții ar trebui să ni le punem. Când alegem un supliment alimentar, trebuie să ținem cont de următoarele aspecte:

Absorbția
Biodisponibilitatea
Eficiența
Calitatea materiei prime

De ce am ales aceste produse? Sunt prima gamă de suplimente nutritive care folosește o tehnologie de ultimă generație pentru a mari absorptia lor si anume, tehnologia lipozomală. În timpul procesului patentat de încapsulare, nutrienții sunt „înveliți” de niște sfere minuscule de fosfolipide pentru a crea suplimentul lipozomal. Aceste sfere fosfolipidice au un strat dublu-protector, la fel ca și celulele din organismul nostru, un strat care le protejează în drumul lor prin sistemul digestiv de acizii din stomac pentru a îi transporta în siguranță în intestinul subțire unde se vor absorbi foarte ușor în sânge si apoi la nivel celular prin tot corpul, unde e cea mai mare nevoie de ei. Mai mult decat atat, acel invelis liposomal se integreaza perfect in peretii celulelor noastre, ajutandu-ne si in acest fel.

5 beneficii ale acestor suplimente:

 • Trec cu bine de bariera digestivă cu absorbție maximă: aproape toți nutrienții rămân intacți în stomac și sunt ușor absorbiți apoi în sistemul circulator;
 • Rapiditate și eficiență: lipozomii sunt transportați la nivel celular rapid, iar rata lor de supraviețuire e mai mare.
 • Puritate: toate ingredientele din aceste produse sunt:
  • Fără zahăr,
  • Fără organisme modificate genetic,
  • Fără arome sau coloranți alimentari,
  • Fără agenți de umplere (nu sunt capsule),
  • Potrivite pentru persoanele cu stil de viață vegan dar și pentru cei care au un stil de viață tradițional.

Pentru că nu au în componentă nimic artificial pentru conservarea acestora, s-a folosit etanol extras din cereale pentru a le păstra proprietățile pe termen de 18 luni. Cantitatea de alcool ar corespunde unei lingurițe de vin roșu. Persoanele pentru care acest aspect reprezintă un impediment sunt asigurate prin testele efectuate că etanolul se evaporă în 45 minute – 1 oră de când ați desfăcut pachețelul.

 • Calitate: sunt absolut valoroase atât prin calitatea ingredientelor cât și a tehnologiei folosite, care este de varf la ora actuala. Singura metoda care da o absorbtie mai mare este cea injectabila, dar aceea nu este nici practica, nici placuta. Datorită acestor lucruri se diferențiază ca preț de alte suplimente de pe piață. Beneficiile asupra sănătății sunt dovedite clinic prin studiile întreprinse, prin urmare raportul calitate-preț este unul corect.
 • Intărirea sistemului imunitar;
 • Scăderea colesterolului;
 • Metabolizarea proteinelor;
 • Creșterea absorbției de fier în intestin;
 • Protejarea țesuturilor și celulelor împotriva radicalilor liberi/stresului oxidativ;
 • Formarea colagenului pentru o piele sănătoasă și radianta*;
 • Vase de sânge curate, oase și cartilaje puternice.

Combinarea suplimentelor lipozomale:

Natura combină inteligent substanțele nutritive în produsele alimentare care acționează împreună foarte eficient pentru a oferi o multitudine de beneficii pentru sănătate. De exemplu, broccoli conține vitamina C, acid alfa lipoic, vitaminele B și o întreagă gamă de alți compuși benefici. Aceste substanțe nutritive combinate au un efect mult mai mare asupra sănătății decât un nutrient individual care acționează singur.

Vit C + Glutathion

 • Protecție antioxidantă sporită. Glutationul neutralizează rapid radicalii liberi prin el însuși și reactivizează vitaminele C și E, extinzându-și propriile abilități de a curăța și neutraliza oxidanții. Un antioxidant se caracterizează prin capacitatea sa de a opri procesul de oxidare. O moleculă care inițial nu are un electron, va fura unul de la o moleculă adiacentă, lăsând-o pe aceasta fără un electron, iar acesta se va comporta prin a fura un electron de la propriul vecin, provocând astel o reactie in lanț. Antioxidanții donează electroni, stopând astfel procesul de oxidare și restabilind echilibrul. Glutationul menține echilibrul transferului de electroni cunoscut sub numele de redox. Sănătatea depinde de capacitatea celulelor de a mentine acest echilibru redox. Glutationul protejează celulele prin menținerea echilibrului redox, atât în interiorul celulelor, cât la suprafața acestora. Când acest lucru este întrerupt, celulele mor.
 • „Imunitate” crescută. Glutathione susține „imunitatea” prin capacitatea sa de a stimula producția și activitatea celulelor naturale ucigașe (NK). În plus, glutationul ajută la creșterea limfocitelor (celulele albe) necesare răspunsului imun adecvat.* Un studiu epidemiologic a sugerat s-a redus riscul de a dezvolta cancer oral (1,2) la persoanele care au ingerat cantități mai mari de glutation din dietă, de exemplu, provenit de la fructe și legume naturale mature, consumate imediat dupa ce au fost culese.
 • Detoxifiere celulară. Glutathione este practic inegalabil în capacitatea sa de a identifica și elimina toxinele, substanțele chimice și potențialii agenți cancerigeni care au pătruns în organism și s-au absorbit. Depozitele cele mai mari de glutathione se află în ficat și rinichi, organele responsabile de detoxifierea primară. Glutathionul are o afinitate pentru depozitarea în tractul gastro-intestinal, prevenind absorbția de toxine.* O altă activitate de detoxifiere efectuată de glutathionul este capacitatea sa de a proteja ADN-ul împotriva mutațiilor cauzate de substanțe chimice nocive, agenți de mediu sau obiceiuri dăunătoare pentru stilul de viață (3).
 • Nota: Sunt peste 125.000 de studii cu privire la efectele benefice ale glutationului în diferite tipuri de afecțiuni, unele evaluând eficacitatea sa în susținerea funcțiilor biologice necesare creării și menținerii homeostaziei.

Vit C + Complexul de B-uri

 • Vitaminele B și vitamina C sunt esențiale pentru producerea de energie, jucând un rol important în oxigenarea globulelor roșii și eliberarea de energie.
 • Fără oxigen = fără energie!
 • Creierul funcționează 24/7 transmițând semnale importante și instrucțiuni intregului organism, facilitînd astfel interacțiuni complexe care generează diferite stări, sentimente, emoții.
 • Starea noastră emotională depinde de un echilibru delicat al substanțelor chimice cerebrale numite neurotransmițători, toate cu personaje unice – fericire, relaxare, anxietate, vigilență, tensiune etc. Multe dintre vitaminele B acționează ca și co-factori pentru enzimele responsabile de producerea acestor neurotransmițători.
 • Rezistența și elasticitatea pielii, a părului și a unghiilor depind, de asemenea, de acțiunile combinate ale vitaminelor din complexul B și ale vitaminei C. Vitamina C este un factor esențial în producerea colagenului. Colagenul este responsabil de elasticitatea vaselor de sânge, sănătatea articulațiilor și gingiilor, a părului și unghiilor.

Vit C + Acid R-Alfa Lipoic

 • Vitamina C are un efect mult mai mare asupra „imunității” atunci când acționează alături de acidul anti-oxidant alfa lipoic. Datele din studii sugerează că utilizarea acestor antioxidanți poate avea efecte benefice asupra persoanelor tratate pentru infecții virale, cum ar fi hepatita cronică C, și ar putea fi de asemenea utilă pentru oboseala cronică care a fost asociată cu un răspuns imun afectat.
 • Acidul alfa-lipoic este considerat adesea un “antioxidant mitocondrial” superior datorită rolului său vital în transformarea glucozei in ATP pentru a produce energie. Acidul lipoic neutralizează radicalii liberi și leziunile celulare oxidante asociate.
 • Acidul alfa – lipoic ajută de asemenea regenerarea vitaminelor antioxidante C și E, în plus, acidul alfa-lipoic promovează activitatea altor antioxidanți cum ar fi glutationul și coenzima Q10, care sunt doi compuși esențiali anti-îmbătrânire.
 • Acidul lipoic crește nivelul de glutation ale țesuturilor, care altfel scad odată cu vârsta, prin restabilirea activității glutathion-peroxidaza.
 • Adăugarea acidului alfa-lipoic (ALA) în dietă îmbunătățeste receptivitatea receptorilor insulinici, reducerea stresului oxidativ și, în consecință, scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2.

REFERINTE:

• GSH Master Defender Against Disease, Toxins and Aging by Dr. Thomas Levy
• Glutathione The Ultimate Antioxidant by Alan Pressman, DC
• “The Alpha Lipoic Acid Breakthrough” by Burt Berkson, MD, PhD
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5413479/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162377/
• Randomized controlled trial of oral glutathione supplementation on body stores of glutathione. J.P. Richie. Published in the European Journal of Nutrition, May 2014.
• Jacqueline Newson BSc (Hons) Nutritional Therapy, Abundance & Health – Maintain a Marvellous Memory 21.12.16.
Busu C, Circu M L, Wei L et al. Glutathione in cerebral microvascular endothelial biology and pathobiology: implications for brain homeostasis.Int J Cell Biol. 2012: 434971.
Dringen R. Metabolism and functions of glutathione in brain. Progress in Neurobiology. 2000; 62, 6:649–671
Glutathione metabolism during aging and in Alzheimer disease http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15247041.
Gut microbiota regulates antioxidant metabolism. https://sciencedaily.com/releases/2015/11/151106062708.htm [Accessed 20.12.16].
Holford P & Cass H (2002). Natural Highs. Piatkus Ltd: London.
• . Bandaranayake I & Mirmirani P. Hair Loss Remedies—Separating Fact From Fiction
• 2. Cutis. 2004;73:107-114
• 3. Cha HS et al. ResearchArticle Effect of Pumpkin Seed Oil on Hair Growth in Men with Androgenetic Alopecia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2014: 1-7.
• 4. Heidecker B et al. Dietary supplement increases anagen hair rate in women with telogen effluvium: results of a double-blind, placebo-controlled trial. Therapy 2007; 4, 1 : 59-65.
• 5. Herskovitz I & Tosti A. Review Article Female Pattern Hair Loss Ingrid .Endocrinology and Metabolism. 2013, 11(4): 1-8.
• 6. Kim JO et al. ResearchArticle. Preclinical and Clinical Studies Demonstrate That the Proprietary Herbal Extract DA-5512 Effectively Stimulates Hair Growth and Promotes Hair Health. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2017, 1-11.
• 7. The Trichological Society. Nutrition and hair health. http://www.hairscientists.org/human-hair/nutrition-and-hair-health [Accessed 1.5.17].
• Kulacz, R. and T. Levy. (2002) The Roots of Disease: Connecting Dentistry and Medicine. Philadelphia, PA: Xlibris Corporation.
Levy, R. and F. Schlaeffer. (1993) Successful treatment of a patient with recurrent furunculosis by vitamin C: improvement of clinical course and of impaired neutrophil functions. International Journal of Dermatology 32(ll):832-834.

6 gânduri despre „Suplimentele lipozomale

 1. Foarte interesant pentru sanatate noastra.Se pot lua toate odata B C Glutathione sau pe rind, respectiv terminam o cutie si incepem alta.Multumesc.

  Apreciază

 2. Buna Ligia. As vrea sa stiu daca se pot lua mai mult de doua suplimente. As vrea si vitamina c si vitamina B si glutathione, toate lipozomale si cum le iau, cum le combin? Se pot amesteca toate in același pahar sau nu? Multumesc.

  Apreciază

  1. Buna,

   Ia-le asa cum sunt grupate mai sus, in diferite momente ale zilei. Nu pot fi luate toate odata, ca s-ar putea sa-ti faci rau.

   Cu bine!

   Apreciază

Comentariile sunt închise