Gradina bio

Gradina fara sapare – recoltarea cartofilor

Continuand seria filmuletelor despre experimentul cu gradina fara sapare, in video-ul de mai jos o sa va aratam pe scurt cum au crescut cartofii sub fan, fara sa fie udati deloc, fara sa fie musuroiti, poate doar cu fan, fara gandaci de colorado de care n-am avut parte sau alte probleme legate de cartofi. Nu uitati ca fanul a fost pus din toamna direct in faneata, adica pe o iarba deasa si inalta, fara ca pamantul sa fie aerat cu furca speciala, fara carton si altele, ci doar un strat gros de ferigi, urzici, coada soricelului si alte plante din zona, peste care am pus si un strat de fan de vreo 20 cm.

Aceste straturi pana in primavara au aratat precum cele de mai jos si cam pe 10 aprilie aprilie cand am plantat cartofii, erau perfecte pentru plantat. Ma gandeam sa va pun doar video-ul cu recoltarea catorva cuiburi de cartofi, insa pentru cei care n-au apucat sa le vada, le voi enumera pe toate mai jos.

4 gânduri despre „Gradina fara sapare – recoltarea cartofilor

 1. Pentru cultivarea cartofilor de toamnă până în noiembrie, dl. Ion Cazacu recomandă plantarea lor în iulie, pe locul unde a fost anterior usturoi, fiind astfel reduse șansele de îmbolnăvire a cartofului

  Apreciază

  1. Multumesc, insa deja am facut asa cu alta tura. Il urmaresc pe d-l Cazacu si mi-am salvat tot ce spune referitor la culturi. Din fericire, cartofii nostri nu au fost bolnavi si nici urma de gandaci de colorado.

   Apreciază

 2. Mă bucur că v-am descoperit chiar daca destul de târziu, insa niciodată nu este prea târziu. Felicitări pentru tot ce faceți si felicitări pentru tot ce transmiteți semenilor.

  Apreciază

Comentariile sunt închise