Gradina bio · Viata sustenabila

Mere galbene viermanoase

Da, m-ati auzit bine. Preferam merele viermanoase si cu interiorul mancat sau atacat de diverse insecte, fiindca asa stim ca un mar nu a fost stropit cu chimicale si este in mare parte natural. Uitati-va aici cum arata merele culese de noi, care sunt cele mai bune mere pe care le-am mancat vreodata.

Le vom pune si la pastrat pentru iarna in gradina, pe un strat generos de ferigi de camp lemnoase, asa cum am invatat de la batrani si voi prezenta asta intr-un video viitor. Stiu ca suna ciudat si multi prefera varianta „in ladite la beci”, insa prind miros de beci si totodata se deshidrateaza mult mai repede. Sub ferigi spun localnicii ca se pastreaza bine, nu ingheata, nu se ofilesc si se pot pastra pana la primavara. Dar pana atunci, va las cu acest scurt video despre merele pe care le adoram.

6 gânduri despre „Mere galbene viermanoase

  1. Daca au viermi sunt bio. Cand eram copil si traia bunicul, acesta le manca cu viermi cu tot!( mere. Pere, prune, etc) . Zicea ca-s cu carne…. Il detestam atunci….😊

    Apreciază

  2. Am făcut un exercițiu simplu. Am luat două mere, unul de origine românească și unul din Polonia. Le-am pus pe raftul unui dulap, timp de o săptămână. După perioada „de probă”, mărul polonez era intact. Cel din producție autohtonă deja începuse să se strice. Din acel moment, de fiecare dată aleg să cumpăr doar mere românești.

    Apreciază

Ce crezi despre acest subiect?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s