Plante Comestibile

Flori de vara comestibile

Invatand tot mai mult despre flora spontana, am ales sa ma concentrez anul acesta mai mult pe uscarea plantelor disponibile pe tot parcursul anului, pentru a putea folosi pudra la diverse preparate si in timpul anotimpului rece. In sezon le folosim pentru ceaiuri si le consumam imediat in stare proaspata cum ar fi in salate, smoothies, pentru ornarea prajiturilor si inghetatelor etc. In postarea Pudra din plante comestibile povesteam cum fac pudra din plante comestibile pentru iarna.

Pentru mai multe detalii despre plante comestibile considerate buruieni sau flori comestibile, gasiti gratis aici, pe site-ul meu sectiunea „Plante Comestibile„.

Daca doriti sa treceti la alt nivel de invatare, puteti sa va inscrieti la cursul meu pe care l-am inceput in 2024, curs mereu disponibil pe YouTube si care nu se opreste niciodata. Despre ce este vorba, despre plantele comestibile considerate buruieni sau florile ornamentale care sunt comestibile, ce se poate consuma de la ele in stare cruda sau gatita.

Cursul costa 20 lei/luna in Romania, pret diferit de la tara la tara asta fiindca asa a decis YouTube. Apasati pe acest Playlist care contine la acest punct peste 90 de video-uri (mai 2024) si mereu adaug video-uri noi, in functie de sezon si cum se schimba plantele in diverse faze ale anului.

In video-ul de mai jos veti vedea o varietate de flori comestibile. Le-am cules dintr-o zona mai putin poluata, departe de orase si sate, fara sa devastez zona. Sunt printre florile preferate ale tuturor soiurile de albine si am cules cu masura, lasand foarte multe in urma fiindca mai toate erau pline de albine. Nu le stiu la toate denumirea in limba romana, insa le voi mentiona pe cele pe care le stiu:

  • Albastrele
  • Margarete
  • Codita soricelului
  • Centaurea montana, 2 soiuri diferite, cele mov si 1-2 flori mov inchis care nu se prea vad.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 9 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

2 gânduri despre „Flori de vara comestibile

Comentariile sunt închise