Ingrijirea sanatatii

Ajutati-va organismul sa arda grasimile

Stiati ca organismul nostru arde grasimitile in timp ce dormim? Acest lucru se intampla doar daca cautam sa avem un stil de viata echilibrat si totodata daca in timpul zilei am facut miscare, cel putin 30 de minute de miscare intensa si totodata daca deja dormim in intervalul orar 22-7.

Ce inseamna 30 de minute de miscare?

Inseamna ca zilnic, timp de 30 minute alegem sa facem miscare intr-un ritm alert. Aici nu se include alergatura prin casa si treburile casnice ci se incadreaza mersul rapid, ideal intr-un mediu cat de putin poluat, intr-un parc, padure sau in mediul rural. Alegeti aceste zone in locul strazilor aglomerate si poluate, pline de noxe imbibate de metale grele si substante alergene.

Thin leaves of a conifer variety hang in the midday light. Taken at the United States Botanic Garden in Washington, DC.

De ce sa ne odihnim in intervalul orar 22-7?

Fiindca o ora dormita inainte de ora 24, este ca si cum am fi dormit 2 h dupa ora 24. Va aduceti aminte cu bunicii nostri se culcau odata cu gainile si dimineata la 5 era in picioare, gata de lucru. Intre orele 19-24, corpul se odihneste si regenereaza cel mai bine, fiecare organ avand orarul specific de curatire si regenerare celulara. Spre exemplu ficatul si rinichii, elimina natural toxinele din corp intre orele 23-11, adica toata noaptea si pana dimineata la ora 11. De aceea, se si recomanda un mic dejun mai tarziu, cu scopul de a nu impiedica detoxifierea. Daca reusim sa dormi in acest interval, corpul nostru va putea cu usurinta sa arda grasimile in exces si sa le elimine adecvat.