Retete Raw Food · Transformari - Marturii Vii

Retete incercate de cititori

Ati mai vazut vreodata asa tort superb? Va vine sa credeti ca este o retete fara foc. Larisa, acum cateva luni a descoperit site-ul meu, si nerabdatoare a incercat cat mai multe din retetele propuse de mine. I-am cerut imediat sa-mi trimita cateva din incercarile ei, si am ramas fara glas, in special vazand tortul de mai sus.

Tort de capsuni sau fructe de padure, cu blat de cafea

  • Blat delicios
  • 1 cana migdale
  • 3 Lg nuca cocos
  • 2 Lg cafea din cereale
  • 2, 3 picaturi esente vanilie
  • 3 curmale
  • 1 Lg miere sau dupa gust

Continuarea retetei, chiar aici. Larisa a facut tortul la dublu, adica doua blaturi si doua straturi de umplutura.

Vestita reteta de Raffaello a fost si pe placul Larisei, incercand amandoua variantele, atat cele cu nuca de cocos cat si cu cacao.

Rosii/ardei umpluti

  • 3-4 rosii/ardei goliti in interior
  • 1 ½ cana seminte floarea-soarelui inmuiate, sau nu
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 3 foi salata sau orice frunza verde
  • 1 lg ulei masline
  • 2-3 buchetele conopida*
  • 1 morcov mic
  • 1 Lg seminte in inmuiate, pentru legarea compozitiei
  • 1 lg cimbru tocat
  • 1 lg patrunjel tocat
  • sare si condimente dupa gust

* Conopida se va procesa separat, fiindca nu va trebui tocata prea mult, ci trebuie lasata sa aiba consistenta unui orez. Intr-un robot se maruntesc ingredientele pentru umplutura. Se umplu rosiile sau ardeii cu compozitia realizata. Puteti adauga orice ingredient care va implini gustul dorit. Vreau sa precizez ca reteta nu este luata de pe site-ul meu, si nici Larisa nu-si mai aduce aminte de unde o are.

Si una dintre retetele delicioase de smoothie verde, cu fructe si frunze verzi.

Si faceti in final, cunostinta cu Larisa, cea care ne-a incantat privirea cu aceste pozele delicioase. Ea a incercat retetele fara foc cu entuziasm si dorinta de a se hrani mai sanatos, iar rezultatele au fost extrem de gustoase si pe gustul ei. Vreau sa-i multumesc si eu pe aceasta cale pentru ca a fost de acord sa le fac publice. Iar draguta de ea, mi-a raspuns la acest articol cu urmatoarele:

„Eu inca o data iti multumesc, pentru ca fara a descoperi site-ul tau cu atatea bunatati sanatoase, si mai ales leacul leacurilor „SUCUL VERDE”, nu as fi facut niciodata acel tort minunat, dar mai ales nu as fi fost vindecata NICIODATA de constipatia cronica care m-a chinuit 18 ani … Ce bine ca te-am intalnit !”

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 9 carti ale mele tiparite. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

7 gânduri despre „Retete incercate de cititori

  1. Stimatelor/Stimatilor, aceste produse sunt o neeeebunie! Superbe, arta, gust, savoare, sanatate in primul rand! Si mai ales ca exact cele fotografiate au fost si gustate in realitate. Am gasit-o pe Larisa. E pe bune! Felicitari Larisa si Multumesc!

    Apreciază

    1. Cristian,

      Multumesc mult pentru comentariul tau. Chiar a avut un succes articolul despre Larisa si toate bunatile ei, in jur la 80 de vizionari zilnice de cand l-am postat. Tortul acela m-a dat si pe mine peste cap, este perfect!

      Numai bine,
      Ligia

      Apreciază

  2. buna
    sant elena si as vrea sa te intreb cum pot sa pun o reteta de o prajitura foarte buna
    facuta cu morcovi ?
    este o prajitura vegana ,doar atat ca morcovii sant fierti la aburi
    multumesc

    Apreciază

  3. Sa dau si eu aici o reteta.Mie imi plac budincile si tot am incercat sa fac budinca la rece.Cel mai bine mi-a iesit astfel:am amestecat:lapte nepasteurizat certificat microbiologic(acuma se gaseste prin toate orasele mai mari la automate) sau lapte vegetal cu:seminte de psylium si cu resturile ramase(srotul) de la fabricarea uleiului din:in,susan,mac(am o presa pt obtinerea uleiului).Pt indulcire am pus extract stevie.Se lasa asa cam 1 minut si se intareste.Se poate pune deasupra putina miere plus cacao sau pudra de roscove,cicoare instant sau se pun acestea in compozitie(mai putin mierea) inainte de a se intari iar dupa intarire se pudreaza cu scortisoara.Srotul acesta de seminte de:mac,in,susan ramase de la prepararea uleiului se poate pastra in ambalaje bine inchise pt un timp nu prea indelungat la frigider(se stie ca inul macinat mai ales in contact cu aerul,dezvolta procese de oxidare,alterare).Aceasta budinca e si detoxifianta,gustoasa si nu are prea multe calorii(mai ales in versiunea cu extract de stevie si deasemenea datorita si faptului ca uleiul a fost extras inainte.Budinca se poate consuma si cu un piure de castane(dar nu e la rece) si cu o frisca vegetala sau obisnuita.In aceste cazuri,avand mai multe calorii,trebuie sa fii atent la cantitate.

    Apreciază

  4. Bestial arata tortul! Dar eu am o intrebare intrebatoare: cum faceti de arata asa de bine fructele congelate? Vreau sa pun si eu anul asta, insa din experienta de anul trecut (a mamei), care a pus mai multe fructe intr-o punga, acestea s-au stropsit, amestecat unele in altele…iar la dezghet s-au fleoscait si nici ca aratau asa tepene ca cele din poza…

    Apreciază

    1. Fructele se pun la congelator intr-o cutie de sticla sau daca nu ai, intr-o punga. Ideea este ca sa nu fie una peste alta, ci sa fie doar un singur strat, iar fructele sa fie una langa alta, cu spatii mici naturale intre ele insa sa nu fie nici un strat deasupra lor. In felul acesta se vor congela individual si se vor putea folosi mai tarziu pentru ornare. Vezi link-ul dat pentru instructiuni pas cu pas. http://simplysugarandglutenfree.com/how-to-freeze-berries-so-they-dont-stick-together/

      Apreciază

Comentariile sunt închise