Oameni buni, cu mic cu mare, adunati-va si vedeti minunatia de gradina a Adrianei! Ia uitati ce vinete, ardei, dovlecei, rosioare, ardei si alte bunatati si-a plantat! Daca deja a inceput sa-si adune recolta, imaginati-va ce nebunie va mai fi prin iulie, august… Felicitari draga noastra, si asteptam poze cu recolta bogata!
Adriana m-a rugat sa precizez ca a avut un ajutor de nadejde, vecina ei draga careia ii multumeste din tot sufletul.
Oricine care are un coltisor de rai numit gradina, poate sa-mi trimita poze care vor fi postate aici, la sectiunea Gradina Bio. Sfaturi de gradinarit si orice este legat de frumusetea si bunastarea unei gradini bio, sunt primite cu toata bucuria si vor fi apreciate de toti cititorii.
Superba! Tare imi doresc si eu asa o gradina!!!
ApreciazăApreciază
Mi-e imi zici Alina. Si Adriana are si un bebelus dragalas, caruia trebuie sa-i acorde toata atentia. Ce mai, pe mine una m-a facut de rusine 🙂 E un exemplu pentru noi.
ApreciazăApreciază
Trebuie sa credem in visurile noastre si sunt convinsa ca Dumnezeu ni le va auzi.
ApreciazăApreciază
Adriana si de la mine mii de felicitari, gradina e o minunatie!!! Asa este de fapt cel mai bine, sa-ti faci singur absolut tot, numai atunci poti avea certitudinea, ca nu sunt nici stropite, nici manipulate genetic, s.a.m.d.
ApreciazăApreciază
Fetelor, sper sa gaseasca timp si Adriana sa intre sa va raspunda felicitarilor voastre. Draga de ea, are si un bebelus dragut de care se ocupa 7/24.
ApreciazăApreciază
Wooooooooow!!! Si eu vreau un coltisor de gradina ca acesta al Adrianei… ca eu nu am numai un balcon cu ghivece… Oricum si eu am deja recolta 🙂 cateva rosii cherry coapte, cativa castraveti cornishon si multe frunze comestibile :)))
ApreciazăApreciază
E chiar un colt de paradis. Angi, stii pana la urma urmei si pe balcon e bine. Multi au balcon, chiar foarte mare si nu gasesc timp sa-si planteze nimic. Imi aduc aminte cand stateam si noi la bloc, aveam o terasa cam cat 3 balcoane din astea romanesti si plantam an de an toate bunatatile acolo. Multe ghivece cu plante aromate, vreo 4,5 ghivece cu rosii, ardei, vinete, flori agatatoare, flori pe langa balustrada, asa un coltisor viu in care ne simteam bine. Poate ne trimiti si tu poze cu plantele din balcon, ar fi un exemplu pentru multi.
ApreciazăApreciază
Superbe pozele. Se vede ca a muncit la garadina ca e asa de aranjata si curata. Eu care stau la et 2 la oras nu am mai vazut asa gradina de cand traiau bunicii. Rod bogat si gustos!!!!
ApreciazăApreciază
Multumesc Tatiana de comentariu. Chiar are o gradina de vis, eu una n-am vazut asa ceva frumos organizat de cand sunt.
ApreciazăApreciază
Va multumesc din suflet pentru cuvinetele de lauda.
Meritul nu este numai al meu asa cum i-am spus si Ligiei ci si al vecinei mele care m-a ajutat la plantarea rasadurilor si care m-a invatat sa am grija de gradinita mea de vis.
Asa cum i-am promis si Ligiei din toamna si mai ales la primavara voi face poze cu toate etapele ce trebuie urmate pantru a avea un mic colt de rai ca al meu.
Astept si eu cu nerabdare alte poze cu gradini minunate .
ApreciazăApreciază
Asa Adriana, incurajeaza-i si tu sa trimita poze, sa vedem si noi cum arata alte gradini. Nu trebuie nimeni sa se simta complexat de faptul ca gradina ei/lui nu arata ca cea de mai sus. Suntem toti curiosi, asteptam cu drag fiecare poza.
ApreciazăApreciază
Adriana, spune-ne ceva ponturi impotriva daunatorilor. Privesc cu invidie la vinetele tale, pentru ca ale mele au fost mancate de coropisnite si greieri, e plin de galerii de-ale lor…
E superba gradina! De admirat! Jos palaria! Asa de curata mai rar! Maica-mea sapa zilnic la noi in gradina sa scoata buruienele si pe cand ajunge in capat iar e plina, nu e niciodata fara buruiene…
ApreciazăApreciază
Scuze ca n-am raspuns pana acum dar efectiv nu prea am timp de net in ultima vreme, profitam de vremea frumoasa si toata dimineata stau in curte cu copilasii
Raluca crede-ma pe cuvant ca nu le-am stropit cu absolut nimic, si eu ma minunez cat de frumoase sunt, eu in afara de ingrasamant natural nu am pus absolut nimic in gradina, doar apa si multa dragoste
si la mine au fost o garmada de buruieni dar le-am smuls zilnic si uite ca au disparut ..mai ies pe ici pe colo dar sunt cu ochii pe ele:)))
si eu am coropisnite dar in casa…nu inteleg cum intra ca am plase peste tot la geamuri si la usi
incearca la toamna sa pui ingrasamnt natural dupa ce sapi gradina sa vezi ce bine o sa le mearga la vara urmatoare la toate legumele
ApreciazăApreciază
Adriana, multumesc mult ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi. Inseamna ca esti harnica tare tare, daca tii pasul cu buruienele :D.
Noi punem gunoi primavara, inainte sa sapam gradina. Cred ca e mult mai ok de pus toamna, ca sa apere pamantul de ger. Dar toamna nu am reusit pana acum sa ne mobilizam. Si in plus, nu e gradina goala niciodata, ca de multe ori patrunjel, praz, etc. avem si pe timpul iernii daca nu ingheata.
Multumesc mult! Multa sanatate!
ApreciazăApreciază
Mi-e rusine cand ma gandesc la gradina mea, parasita. Am plantat impreuna cu mama cam tot ce-si doreste omul sa culeaga toamna din gradina lui si am ingrijit-o o vreme, apoi, datorita ploilor si caldurii excesive nu am mai intrat deloc sa-i iau pulsul; parca striga la mine, saracuta. Cu toate acestea, rosii si castraveti, dovelcei si ardei sau vinete – sunt din belsug. Pana acum simteam ca nu fac fata ingrijirii a doi copilasi…. treburilor casnice….si muncii in gradina…. dar m-a ambitionat frumusetea din curtea Adrianei. Ma pun la treaba si (sper) sa trimit si eu poze… bogate. :-* Bravo, Adriana! esti o luptatoare! Eroina, ce mai!!!!! Felicitari si vecinei tale ca te ajuta! Prietenul….. nu te lasa la nevoie! (Ma voi gandi la voi mereu cand voi lucra in gradina).
ApreciazăApreciază
Pentru ca gradinaritul organic este si pasiunea mea veau sa va trimit cateva retete utile folosite ca insescticide si fungicide naturale. Tratamentul 1: Usturoi, aproximativ 150 de gr maruntit se infuzeaza in 5 litri de apa. Dupa 30 de minute se filtreza sis se lasa sa se raceasca. Se adauga putin sapun sau lapte si se pulverizeaza pe plante. Tratamenul se repeta la interval de 14 zile, Tratament 2: pelin proaspat maruntit se se infuzaza in 5 l apa. Dupa 10 min se filtreaza, se lasa sa se raceasca, se adauga putin sapun sau lapte. Se pulverizeaza pe plante. Tratamentul este recomandat de 3 ori la interval de 10 zile. Tratament 3: Ardei iute 150 de gr maruntit se infuzeaza in 5 l de apa. Se filtreaza dupa 30 de min, se lasa sa se raceasca si se pulverizeaza pe plante. Este un revulsiv puternic. Indeparteaza toate insesctele. Tratament 4: Emulsie consistenta de rufe, preferabil cu pelin din cel vandut de tarani, se dizolva 30 -40 ml in 4 l de apa. Se adauga 250 ml alcool de 70 de grade. Se pulverizeaza pe plante. Este un insecticid cu spectru larg de actiune. Aceste insecticide actioneaza cu succes impotriva afinelor ( paduchi) , musculite, omizi, melci, paianjeni, purici de plante.
ApreciazăApreciază
Fungicide: Tratamentul 1, cu usturoi. Tratament 2: Hrean radacina, 150 de gr, infuzat in 5 l de apa. Se foltreaza dupa 30 de min. Dupa ce se raceste se utilizeaza prin pulverizare pe plante si pe sol. Si la fungicide este recomandata adaugarea la solutia de pulverizat sapun sau lapte pe post de adeziv
ApreciazăApreciază
Minunata gradina!!!. Felicitari.
ApreciazăApreciază