Retete fara foc

Smoothie energizant din legume

Va prezint o reteta de smoothie energizant din legume si ghimbir, care este ideal pentru intarirea sistemului imunitar, in special acum la inceput de primavara. Pe langa un boost de energie, veti beneficia si de efectele curative ale acestui smoothie mentionate mai jos.

Smoothie energizant din legume si ghimbir

  • Porții: 4
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Suc de radacinoase

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 cartof dulce de marime mica
  • 1 sfecla rosie de marime mica
  • 2 lujeri apio
  • 2 cm radacina ghimbir

Instructiuni

Toate ingredientele se spala bine, fara sa se indeparteze coaja care este plina de nutrienti, si se adauga pe rand in storcatorul cu presare la rece, tocate in prealabil. Odata terminat de facut sucul a fost foarte usor de curatat acest storcator.

Suc de radacinoase

Consum

Sucul proaspat stors se bea imediat, cu inghitituri mici. Daca il veti lasa chiar si la frigider intr-un recipient de sticla, acesta se va oxida si nutrientii se vor diminua in mare parte.

Beneficii

  1. Morcovii sunt cunoscuti pentru proprietatile lor miraculoase. Pe langa faptul ca sunt bogati in vitamina A, mai contin vitamina C, fier si calciu. Imbunatatesc vederea, au efect antirid, contribuie la detoxifierea ficatului, previn cancerul si bolile cardiace.
  2. Sucul de radacina de patrunjel este benefic pentru mentinerea unui sistem imunitar puternic, ajuta la mentinerea sanatatii rinichilor, lupta impotriva celulitei si diverselor forme de hepatita, este antiviral si are proprietati antibiotice.
  3. Cartoful dulce este o sursa bogata de antioxidanti, contine vitamina D, rar intalnita in cruditati, si contine mai multe forme de vitamina B, in special B6. Este foarte bogat in vitamina A, vitamina C si E, in fier, calciu si magneziu, mangan si potasiu.
  4. Sucul de sfecla rosie curata si purifica sangele, scade tensiunea arteriala rapid, lupta impotriva inflamatiei. Potrivit unui studiu condus de Wake Forest University, oxigeneaza creierul incetinind progresia dementiei la copii si adulti. Consumat zilnic pe o perioada de cateva luni, regenereaza ficatul si vindeca ciroza, scade zaharul din sange si are proprietati anticancerigene, intareste sistemul imunitar si lupta impotriva bolii Alzheimer. Sfecla contine vitamina C si A, acid folic si minerale precum calciu, fier, potasiu si mangan.
  5. Sfecla Apio este un ocrotitor al sistemului cardio-vascular si al sistemului digestiv. Este bogat in antioxidanti si contine acid folic, calciu, potasiu, vitamina K, C si A.
  6. Ghimbirul este un miracol natural. Pe langa proprietatile lui de a lupta contra cancerului, ajuta in mentinerea unui sistem imunitar si digestiv sanatos. Este un puternic anti-inflamator, ajuta la absorbtia eficienta a nutrientilor din corp, este un antiviral si un antibiotic puternic, scade colesterolul si mentine sanatatea celulelor. Pentru mai multe detalii despre ghimbir, cititi si aceasta postare.

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

8 gânduri despre „Smoothie energizant din legume

  1. Multumesc. E foarte bun dar eu fac acest suc cu mar telina morcov si sfecla rosie. Dar nu e bine sa se bea mai mult de un pahar o data e prea concentrat. O zi buna

    Apreciază

    1. Se poate face insa va fi foarte gros. Cu storcatorul iese ca un nectar fin, pe cand la blender trebuie sa adaugi multa apa ca sa iasa asa si implicit trebuie sa adaugi indulcitor, ca altfel nu are nici un gust.

      Apreciază

  2. Buna Ligia pop! As vrea si eu un storcator de fructe dar nu stiu care sunt benefice pt a își păstra vitaminele.care sunt diferențele intr-un storcator de fructe cu Ax melcat sau acesta care il aveți kuvings?

    Trimis de pe iPhone-ul meu

    Pe 2015/03/24, la 1:38, Ligia Pop a scris:

    > >

    Apreciază

    1. Florentina,

      Storcatorul care il avem are ax melcat, asa sunt in general cele prin presare la rece. Vezi video-ul in care vorbesc despre avantajele acestui storcator.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

  3. Ligia, intrebare oarecum off topic, dar trebuie sa intreb: cum se impaca sotul tau cu tot ce gatesti? Copiii sunt foarte deschisi la noutati, de copil nu intreb, eu pe al meu il conving sa manance toate combinatiile posibile, dar sotul…al meu cere mereu carne, mereu friptura, lapte de vaca, pe principiul ca a mancat asa 30 de ani (a se intelege…are 35 de ani, nu 50, nu 60, nu mai mult, dar degeaba:) si e greu sa schimbe meniul acum, mai ales sa treaca pe „atatea buruieni” :(. Fac de multe ori lapte din seminte pe care il beau cu cel mic pentru ca tati isi bea singurel laptele de vaca:). Intelegi la ce ma refer – cum l-ai convins pe sotul tau sa fie deschis la alimentele pe care le gatesti, mult mai sanatoase si gustoase de altfel decat cele traditionale. Orice sugestie ma ajuta. Eu am reusit sa introduc destul de putine noutati in meniul familiei. Sotul accepta lapte de cocos si de nuci si a mai mancat icre din seminte de chia care i-au placut. In rest, esec pe toate planurile :). o zi frumoasa. Geo

    Apreciază

    1. Georgiana,

      Eu nu a trebuit sa imi conving sotul, fiindca suntem mereu pe aceasi unda. Referitor la tine, incearca sa faci o intelegere cu el si sa incerci ceva diferit. Pentru inceput gateste pentru el in loc de 3 mese in care sa fie in mare parte produse animale, doar 1 sau 2 cu aceste produse si una dintre mese sa fie ovo-lacto-vegetariana. Pe parcurs incearca doua mese din 3, ulterior 1 masa vegana si una ovo-lacto si tot asa. Important e sa nu il fortezi fiindca el tot timpul va dori sa manance ce isi doreste si tu nu il poti convinge ci il poti imbia doar cu preparate vegetariene gatite, insa foarte gustoase si niciodata plictisitoare. El cu timpul va aprecia aceste gusturi si va cere mai mult, daca le-ai facut delicioase. Alceva nu stiu ce sa iti spun. Trebuie sa experimentezi si vezi cum va functiona, altfel nu are rost sa fortezi nota si sa il obligi sa manance ce va place voua. Retete vegetariene gasesti pe internet fiindca sunt cu duiumul, atat in romaneste cat si in engleza (acelea sunt mai variate si de multe ori foarte interesante), asa ca tot inainte.

      Mult spor,
      Ligia

      Apreciază

Comentariile sunt închise