Retete fara foc

Salata probiotica cu avocado si vlastari

De mai multi ani folosesc o combinatie foarte interesanta dupa gustul meu, dintre avocado, varza murata si vlastari. Le consum ori sub forma de sandwich sau sub forma de salata si totusi, de ce imi place asa de mult?
  1. Varza proaspat murata este pentru mine un intaritor al sistemului digestiv si al sistemului imunitar, prin bogatia de probiotice atat de necesare pentru regenerarea florei microbiene din intestine.
  2. Avocado este fructul meu preferat, datorita gustului extraordinar si datorita grasimilor „sanatoase” atat de necesare cand vine vorba de mentinerea unui sistem cardiac sanatos datorita potasiului care regleaza tensiunea arteriala, pentru echilibrarea greutatii corporale, pentru echilibrarea zaharului din sange, dar si pentru faptul ca, contine luteina care previne cataracta si fiindca este o sursa concentrata de vitamina E.
  3. Vlastarii reprezinta pentru mine mancarea viitorului deoarece sunt niste bombe nutritionale.  In acest stadiu, in care planta se pregateste foarte bine pentru crestere, are o concentratie de nutrienti care este cu 30% mai puternica decat la plantele mature. Vlastarii sunt niste surse extraordinare de proteine, de calciu si magneziu, de fier si vitamine unice, care nu pot fi gasite in alte forme in natura.
  4. Combinatia de gusturi este unica, ceva de nedescris si este fix dupa gustul meu.

Salata probiotica cu avocado si vlastari

  • Porții: 2-3
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Salata probiotica cu avocado si vlastari

Ingrediente:

  • 1 fruct avocado bine copt
  • ½ varza murata tocata marunt
  • 50 g vlastari de floarea soarelui
  • 25 g vlastari de lucerna
  • morcovi razuiti pentru ornat

Preparare:

Pulpa avocado-ului se toaca cubulete folosindu-se un cutit ceramic, pentru a preveni inegrirea. Se toarna peste cubulete zeama de varza pentru a preveni oxidarea. Se toaca marunt varza murata si vlastarii. Se amesteca toti si se consuma imediat.

Pastrare:

Salata este ideal sa fie consumata pe loc, pentru ca isi va schimba culoarea si calitatea nutritionala. Eu nu v-as recomanda sa o pastrati la frigider, ci sa o consumati imediat, mestecand-o foarte bine, pentru a ne asigura ca nutrientii se vor asimila.

CINE POATE CONSUMA RETETA:

  • Copiii de la 6 luni incolo.
  • Femeile insarcinate si cele care alapteaza.
  • Persoanele de toate varstele.
  • Persoanele care sufera de diverse afectiuni, deoarece toate ingredientele sustin echilibru si o stare de bine interioara.
Salata probiotica cu avocado si vlastari
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

5 gânduri despre „Salata probiotica cu avocado si vlastari

  1. Waw! Ce bine arata si sunt convinsa ca e si gustoasa…trebuie s-o incerc neaparata!
    Multumesc Ligia!

    Apreciază

  2. Astazi dupa ce am facut rost de varza murata si de vlastari am facut aceasta salata.Super gustoasa! Sotul meu a fost incantat.Multumim draga Ligia!Va urmarim si invatam multe de la voi.
    Asteptam cu drag expo 2016 Bucuresti!

    Apreciază

  3. Buna ziua
    Am vrea sa venim la Iasi.
    Aveti un showroom?! Putem procura aparate si ingrediente de la dv?!
    Apoi avem o continuitate pentru comenzi, aveti posibilitatea de a distribui aceste minunatii de ingrediente?

    Apreciază

Comentariile sunt închise