Pastile de sanatate

Stiati ca mierea este topita inainte de a fi pusa in borcane?

Am intalnit multe persoane care nu stiau ca mierea naturala gasita de obicei in magazine, in piete sau direct de la producatori, mai mereu inainte de a fi adaugata in borcane este topita si rastopita la temperaturi mari. Ce inseamna asta? Atunci cand mierea este topita, toate enzimele si marea majoritate din nutrientii atat de benefici sunt distrusi, iar mierea isi pierde aproape toate calitatile pentru care este laudata. Ati observat ca mierea cumparata este lichida, cleioasa, prea densa, ca un sirop de zahar topit si intarit? Acela e semnul ca a fost topita odata sau de mai multe ori.

Intr-adevar sunt si unii apicultori care o incalzesc usor, doar pana la 40°C, cand inca se mai pastreaza nutrientii in ea, insa marea majoritate nu stiu asta si o incalzesc mai mult decat e necesar. Ei pun butoaiele de miere direct pe soba sau pe incalzitoare industriale, daca sunt din tabla sau in oale cu apa fiarta, ori folosesc alte practici nesanatoase pentru topire.

Multi spun ca mierea de salcam nu se cristalieaza. Asa ar trebui sa fie daca e culeasa la timp sau uneori se cristalizeaza mai greu, insa mai toata mierea de salcam nu contine doar 100% salcam, ci si flori de padure/ camp.

Daca ar fi vorba sa vorbim si despre polen, acesta la fel este uscat la peste 100°C si nutrientii sunt distrusi in mare parte. Exista insa si variante raw, adica crude, care de obicei pot fi gasite in frigiderele magazinelor naturiste sau online. Daca cumparati online, trebuie doar in anotimpurile reci, ca sa nu fermenteze pe drum. Polenul trebuie pastrat ulterior la frigider.

Ca si sfat, alegeti-va cu grija apicultorii de la care luati produsele stupului, ca sa si beneficiati de calitatile atat de laudate ale acestora. Noi o luam de aici. Mierea de albine raw, adica netopita, are urmatoarele beneficii:

  • Este un antibiotic si un antibacterian natural
  • Energizeaza natural corpul
  • Are proprietati anti-inflamatorii
  • Contine enzime atat de necesare pentru orice proces din corp
  • Tracii numeau mierea hrana vie, pentru ca se asimileaza usor si are un continut in microelemente similar cu cel al sangelui uman
  • Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei
  • Stimuleaza digestia si ajuta la sanatatea sistemului digestiv, plus la mentinerea in echilibru a florei intestinale
  • Pastreaza sistemul endocrin in echilibru, adica toate organele din corp care produc hormoni
  • Plus multe alte proprietati de care puteti citi in articole si carti de specialitate.

5 gânduri despre „Stiati ca mierea este topita inainte de a fi pusa in borcane?

  1. Nu am stiut pana acum de soarta acestui aliment natural si descrierea aceasta este atat de valoroasa si plina de iubire pentru miere si consumatori. Este mierea de la Bio garantata? Citesc cu interes vestile Tale intelepte.

    Apreciază

    1. Si cea bio este topita. Trebuie sa cereti asta la apicultori si sa mergeti doar la persoane de incredere. Noi spre exemplu, cumparam doar de la fratele meu.

      Apreciază

  2. va multumesc personal……ptr. toate sugestiile si sfaturiile pe care mi le data….va doresc multa,multa sanatate si sa fiti mereu fericita….cu stima…iulian

    Apreciază

  3. Mierea folosită la temperaturi mari (ex.in prăjituri la cuptor) devine toxică sau doar își pierde toate calitățile nutritive? Am persoane apropiate cu care ma tot confrunt pe aceasta tema! Mulțumesc tare mult!

    Apreciază

Comentariile sunt închise