Imagine preluata de la Wikipedia
Sezonul racelilor ar fi primavara devreme si toamna tarzie, dar din pacate nu suntem scutiti nici in timpul anului de surprize neplacute. Mama, cam prin 1997 a descoperit metoda hidroterapiei (folosita inca din 1800), intr-o carte veche iar peste ani am intalnit-o la centrele de tratamente din Romania. Este totul pe principiul saunei, unde se elimina prin transpiratie toxinele, dar realizata la dv. in camera sau baie calda. Asa cum defineste si Wikipedia, hidroterapia este terapia in care apa este folosita pentru diferite boli. Procedura recomandata de Hippocrates, tatal medicinei, fiind la ordinea zilei atat in Grecia antica cat si in Roma. Uitata in Evul Mediu, ca si multe alte lucruri civilizate de la popoarele antice, a fost redescoperita in sec. XVIII si XIX.
Metodele de hidroterapie sunt diverse, precum si hidroterapia de colon despre care am scris aici insa astazi va propun una singura care a dat randament in cazul racelilor atat in familia noastra cat si in a celor carora le-am recomandat-o. Ideea acestui articol mi-a fost data de curand de una dintre cunostintele mele din lumea internetului, care m-a rugat s-o ajut fiindca nu se putea vindeca de o raceala urata. I-am recomandat hidroterapia, si cititi aici ce impresie a avut ea despre hidroterapie.
Vreau sa precizez ca trebuie facuta la primele semne ale bolii pentru a evita neplacerile, dar daca ajungem in cazuri majore de temperatura ridica (40C), treceti imediat la hidroterapie. Depinde acum si de caz, insa sotului meu, intr-o ora dupa hidroterapie ii trec orice simptome de temperatura ridicata si stare de boala. Este o metoda ideala pentru raceli, gripe, simplu guturai cu stranuturi, nas sensibil si stari neplacute. Nu actioneaza in cazuri de tuse de orice fel sau orice are legatura cu plamanii si bronhiile, faringele si laringele. Sa luam pe rand pasii care trebuie urmati cu strictete.
1. Se pregateste patul, dotat cu plapumi si paturi, eventual doua prosoape mari intre care se va aseza bolnavul pentru a transpira dupa hidroterapie. Usile vor fi inchise pentru evitarea curentilor de aer. De asemenea sa aveti la indemana radio-ul sau vreun CD preferat, fiindca veti avea de stat in pat dupa hidroterapie pentru 20 min.
2. Se pregateste langa pat un lighean cu apa rece si prosop pentru stergerea fetei de transpiratie, o cana cu ceai/apa, haine de schimb.
3. Imbracati-va bine, eventual cu un halat de baie si prosoape multe pe spate si inchideti usa de la baie; trebuie sa se creeze un mediu de sauna.
4. Pregatiti de asemenea un lighean cu apa rece, chiar langa dv.
5. Veti avea nevoie de un lighean inalt/cadita sau o caldare in care veti introduce picioarele, deoarece apa calda trebuie sa va acopere gleznele. Alaturi veti avea nevoie de jumatate de caldare de apa fiarta si o cana.
6. Timp de 20 min, trebuie sa stati cu picioarele in apa, adaugand pe parcurs apa fiarta cat suportati, simtind ca transpirati abundent. Daca nu transpirati, inseamna ca ati fi suportat apa mai fierbinte sau aveti nevoie de mai multe prosoape pe dv.
7. Dupa 20 min., se scot picioarele rapid, si introduc in apa rece pentru o secunda dupa care se sterg rapid.
8. Fuga la pat, acoperiti-va cat puteti de bine, fara ca aerul sa intre pe undeva si stati sub paturi inca pentru 20, 30 min. Cu cat mai mult cu atat mai bine, dar nu peste 40 min. Veti transpira abundent, si daca aveti un ajutor este perfect. Va va pune muzica in surdina, va va sterge fata de transpiratie cu prosopul ud si rece, va va da sa beti ceai cu paiul, fara sa va ridicati, ca nu cumva sa intre aerul rece pe undeva.
9. Dupa ce au trecut 20-30 minute, un ajutor este apreciat la momentul acesta, deoarece veti avea nevoie de cineva care sa va stearga energic pe tot corpul cu prosopul ud si rece, si care sa va ajute sa va schimbati.
10. Daca ati mai putea sa stati in pat, v-ar face bine, fiindca veti mai traspira o tura, eliminand inca toxinele. Lichidele sunt foarte importante ca sa nu va deshidratati. Puteti lua un dus cald dimineata, fiindca pe parcursul noptii tot veti mai traspira si pielea va fi din nou acoperita de toxine.
S-ar putea sa va placa si urmatoarele articole pe aceasta tema:
Foarte interesant!!! Bravo de postare!!! Si eu ader la asa ceva pentru ca organismul meu a fost „bombardat” cu pastile intr-o perioada e vietii mele mai dificile, sa zic asa, si numai raspunde eficientei pastilelor, oricat de puternice ar fi, insa cu hidroterapia, este foarte bine!!! Am sa postez si eu ceva despre hidroterapie pe blogul meu, caci am o carte numai despre asa ceva, si cu siguranta o sa-i fie de folos persoanei care nu are la indemana cartea.
Sanatate,
Iulia
ApreciazăApreciază
Adresa la blogul care ti-am zis eu este
http://iulia4alfred.blogspot.com/. Aceea de la nume, inca nu am postat nimic 🙂 😀 ca nu prea m-am obisnuit dar mai mult am lucrat la blogul de sus.
ApreciazăApreciază
Este un inceput, si este important ca invatam pe parcurs si dupa aceea totul merge bine, natural.
ApreciazăApreciază
Merci Iulia, chiar sa scrii si tu despre asta, fiindca atat de putin oameni cunosc aceasta alternativa atat de simpla. Merci de comantariu.
ApreciazăApreciază
mie imi ajunge paracetamolul
ApreciazăApreciază
Sunt foarte multi oameni care se feresc de medicamente in general, sau poate sunt alergici la penicilina, cum am fost si eu, sau la anumite medicamente contra racelii, guturaiului, gripei. Multi sunt convinsi de efectele adverse ale medicamentelor asupra organelor gen, stomac, ficat, rinichi, fiind patiti si satui in acelasi timp. Fiecare alege varianta cea mai sigura si rapida in functie de convingerile personale.
ApreciazăApreciază
Stiu ca e putin off-topic dar as vrea sa va prezint o alta metoda de hidroterapie.
Sper sa va fie de folos!
COLON HIDRO TERAPIA
Este o metoda alternativa de tratament ce restaureaza si mentine sanatatea colonului si implicit a intregului organism.
Obiceiurile moderne de alimentatie,produsele rafinate si procesate,lipsa unui aport optim de vegetale si apa,viata sedentara ,stresul isi pun amprenta asupra sanatatii si calitatii vietii. Toate acestea afecteaza in primul rind sistemul digestiv si consecutiv organele de excretie (rinichi,plamini,piele)si sistemul imunitar cu repercursiuni atit la nivel fizic cit si psihic.
Alimentele de origine animala,conservantii si aromele sintetice,produsele rafinate(faina alba,zaharul,etc),condimentele,alcoolul,medicamentele au un efect iritant asupra mucoasei intestinale generind, ca mijloc de protectie,producerea de mucus in exces.Acumulindu-se, acesta se solidifica si se transforma intr-o crusta aderenta la peretii colonului ce reduce diametrul acestuia avind ca rezultat o iritare si mai puternica,incetinirea tranzitului intestinal, constipatie, generarea de toxine ca rezultat al putrefactiei reziduurilor alimentare ce ramin un timp prea indelungat in colon,proliferarea microorganismelor patologice si a parazitilor si o absorbtie deficitara a nutrientilor din alimente.In mod normal pasajul alimentelor prin tubul digestiv ar trebui sa se produca in mai putin de 24h dar,din pacate,in conditiile actuale de viata s-a ajuns la 48-72h sau chiar mai mult.O functionare intestinala optima presupune ca numarul vizitelor la toaleta sa fie egal cu numarul meselor principale,acestea sa se produca fara efort sau durere si in mod spontan (fara stimulente de tipul cafea,tigari,laxative,etc).
Simptome si afectiuni determinate de acumularile toxice la nivelul colonului:
-tulburari digestive~constipatie,diaree,digestie lenta,distensie abdominala,flatulenta, inflamatii, ulceratii,colon spastic,disbioza,afectiuni hepatice,diverticulita,sindromul colonului iritabil
-parazitoze intestinale~viermi,bacterii,fungi(in special candida)
-tulburari metabolice si de excretie~imposibilitatea de a slabi oricit de multe si drastice diete ai tine sau imposibilitatea de a lua in greutate,sindrom de malabsorbtie, edeme,celulita(toxinele se acumuleaza in celulele grase, fortind organismul sa produca mai multe celule grase pentru a putea scoate excesul de toxine din circulatie,protejind astfel organele importante)
-probleme dermatologice~acnee,psoriazis,eczeme,cearcane,riduri,transpiratie excesiva sau urit mirositoare,imbatrinire precoce a pielii(pielea este cel mai mare organ de excretie,orice dezechilibru al unuia sau mai multor organe excretorii le forteaza pe celelalte sa ii suplineasca functiile)
-probleme osteo-articulare~artrita,reumatism,dureri
-oboseala cronica,nivele scazute de energie,somnolenta, iritabilitate,depresie, migrene
-afectiuni imunologice~astm,alergii,imunitate scazuta(raceli frecvente)
-scaderea capacitatii de concentrare, de memorare si a claritatii mentale
-tulburari circulatorii,toxemie
Daca aveti unul sau mai multe din simptomele enumerate mai sus colon hidroterapia este o solutie pentru dumneavoastra.
De asemenea, aceasta terapie este de un real folos persoanelor bolnave de cancer prin ajutorul dat organismului in eliminarea toxinelor rezultate din dezintegrarea tumorilor in cazul celor ce urmeaza un program metabolic de tratament sau a substantelor toxice utilizate in cadrul chimioterapiei.
O alta utilitate majora a acestei metode este ca mijloc de pregatire pentru interventii chirurgicale sau diferite metode de investigatie (colonoscopie,biopsii) asigurind un diagnostic mai precis si evitind starile de rau produse de ingestia diferitelor substante utilizate in mod curent.
Colon hidroterapia este o metoda blinda ce implica infuzia de apa purificata si dezinfectata in colon via rectum la o temperatura si presiune optima ce sint permanent monitorizate. Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sint de unica folosinta eliminind orice posibilitate de contaminare.Intreaga procedura se realizeaza in sistem inchis ceea ce permite ca tot continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare fara nici un fel de miros dezagreabil sau alte situatii ce ar putea sa va lezeze sensibilitatea.
Procedura este complet nedureroasa si veti fi uimiti de eficacitatea ei inca din timpul sedintei dar mai ales dupa terminarea ei.
Beneficii:
– detoxifierea si curatarea colonului de reziduuri si paraziti
-tranzit normal,regulat,refacerea tonusului si formei normale a colonului
-stimularea si intarirea sistemului imunitar
-detoxifierea intregului organism
-prevenirea unor afectiuni digestive(hemoroizi,cancer,inflamatii,etc)
-stare generala de bine, cresterea energiei,claritatii mentale
-controlul apetitului si al greutatii, tratarea retentiei hidrice si a celulitei
Contraindicatii:
-hemoragii,inflamatii acute sau cancer la nivelul colonului,hemoroizi,aderente pelviene,fisuri sau fistule anale,hernie sau interventii chirurgicale abdominale recente,sarcina dupa luna a treia,tulburari cardiace severe,insuficienta renala severa.
Pentru mai multe informatii si programari:
Cabinet colon hidro terapie Aquahealing
-adresa: str. M. Eminescu nr.163,et.6,ap.605(linga statia de ambulanta)
Bucuresti
-telefon: 0724982350
-site: http://www.aquahealing.ro
-mail: info@aquahealing.ro
ApreciazăApreciază
Draga mea,
Eu am facut 2 astfel colonics si sunt extraordinare. Daca sunt facute de personal specializat, rezutatele sunt uimitoare si lispsite de orice risc de infectie. Mi-ar placea sa iau textul de mai sus si sa-l integrez intr-un post dedicat pe site-ul meu. Stiam ca se fac si in Romania, dar din pacate doar in Bucuresti. De asemenea am o cunostinta, Andreea Lazarescu din Bucuresti care ar fi interesata sa angajeze pentru cabinetul ei, o persoana specializata in colon therapy. Ia legatura cu ea daca esti interesata sau stii pe cineva, si pe mine anunta-ma daca esti interesata despre postul pe site-ul meu.
Numai bine,
Ligia
ApreciazăApreciază
si cloonohidroterpia este f buna,insa leneveste omul, care lasa totul in seama aparatelor, DAR in cazuri grave este bine intervenit si curatat colonul
ApreciazăApreciază
Am scris de colon hidroterapia chiar aici. Numai bine!
ApreciazăApreciază
Buna fetelor,
In ultima vreme m-am interesat de aceasta terapie datorita unor probleme cu constipatia. In afara de asta, am inteles ca este ultima moda printre vedetele de la Hollywood pentru slabire si celulita. Am apelat in acest sens la Clinica Mentor Macro, unde am fost tratata super, am primit explicatii la orice intrebare, am cumparat si cartea scrisa chiar de specialistii cabinetului despre colonhidroterapie si sunt mandra ca am ajuns la a 6 sedinta. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ce poate iesi din corpul meu! Ma simt extraordinar, sunt activa, mi-am revenit dupa multi ani in ceea ce priveste tranzitul intestinal si acum astept beneficiile contra celulitei:) apropo, preturile sunt super si au si pachete speciale si promotii.
ApreciazăApreciază
Astazi am incercat acesta metoda de hidroterapie, dar am adaptat-o putin. Mai intai de toate trebuie sa mentionez ca sunt in a treia zi de raceala si déjà ma simt foarte slabita si mai ales iritata de faptul ca iarasi am racit; de data acesta insa este o raceala destul de serioasa, cu dureri musculare, febra, frisoane, tuse seaca, dureri de cap, sinusuri infundate.
Din acesta prima experienta, pot spune ca ma simt cat de cat revitalizata, faptul ca am transpirat abundent mi-a dat sentimentul ca am eliminat din toxinele din corp si déjà la nivel emotional ma simt mai bine. Consider totusi ca metoda aceasta ar fi fost mult mai eficace in faza de debut / a simptomelor de raceala sau gripa.
Cum am procedat eu si ce as face diferit data viitoare:
1. Am stat aproximativ 10 minute cu tot corpul in apa fierbinte, in cada, si nu doar cu picioarele in lighean. Avantajul a fost ca am transpirat abundent inca de cand eram in cada, dar marele dezavantaj a fost ca mi s-a facut rau (ameteala si stare de slabiciune) cand am iesit din cada.
2. Am stat fix 20 de minute sub plapuma, asa cum este descris mai sus. Am transpirat foarte mult, iar cand m-am ridicat din pat sa ma sterg si sa imi schimb hainele, aceeasi senzatie de slabiciune. Eu cred ca se datoreaza atat bolii in sine, cat si tensiunii ridicate (adica exista deja o tendinta de hipertensiune la mine +baia calda). Asa ca, data viitoare voi sta doar cu picioarele in lighean.
3. Dupa aceea, mi- am schimbat hainele cam la fiecare 20 de minute (de 3 ori). Am transpirat foarte mult.
Una peste alta, data viitoare cand voi simti ca “ma ia raceala”, voi incepe cu hidroterapia. De asemenea, as spune ca procedura trebuie facuta cu cateva ore inainte de culcare pentru ca se transpira serios si e nevoie de mai multe schimburi de haine.
ApreciazăApreciază