Ingrijirea sanatatii

Remedii naturiste pentru dureri de gat si raceli

Durerile de gat sunt tot mai comune si de multe ori daca nu sunt tratate la timp, pot cobora la laringe, faringe si bronhii. Daca apelati la antibiotice chiar si naturale, asigurati-va ca veti consuma probiotice de calitate precum varza murata si alte muraturi in sare proaspat facute fiindca doar acelea contin probiotice de calitate, kombucha, limonada de kefir sau comprimate de probiotice de preferat vegane fiindca se absorb mai rapid. E bine de stiut ca antibioticele, indiferent in ce doza sunt luate, ataca flora microbiana din intestin determinand corpul sa fie mai sensibil la orice fel de boala sau viroza, fiindca imunitatea puternica este data de un intenstin sanatos si de flora microbiana echilibrata. Daca antibioticele sunt luate prea des, acestea oricum nu isi vor mai face efectul in timp si de aceea, este recomandat sa le luati doar in cazuri urgente. Oricum orice medic considerat competent, nu va oferi antibiotic pentru orice guturai.

Racelile simple, guturaiele si gripa nu trebuie deranjate cu antibiotice, ci trebuie lasate sa isi urmeze cursul pentru a ajuta corpul sa isi creeze anticorpi. Alfel daca interveniti, s-ar putea sa raciti de mai multe ori si corpul sa fie mai sensibil, pe cand daca le lasati sa isi faca cursul si aveti un stil de viata echilibrat, va odihniti bine, fiindca atat odihna cat si stresul slabesc corpul, nu consumati zahar si lactate care scad puterea corpului de lupta, va veti bucura de un echilibru care se va manifesta pe mai multe planuri ale sanatatii.

E bine de stiut ca remediile naturiste sunt foarte multe, insa nu la toata lumea functioneaza acelasi remediu. Sfatul meu este sa incercati fiecare remediu in parte si vedeti care vi se potriveste.

  • Aici gasiti o lista mare de antibiotice naturale, de origine vegetala in mare parte.
  • Este necesara hidratare maxima, adica cel putin 1-2 pahare de apa filtrata sau ceaiuri din ora in ora, dar si hidratarea in special a mucoasei nazale. Se stie ca daca mucoasa nazala este uscata, intervin mai usor racelile si acest lucru se aplica atat la adulti cat si la copii. Noi de cand simtim ca ni se usuca mucoasa nazala si mai ales cand lui Sophie ii suiera nasul, incepem zilnic sau la doua zile, terapia cu apa calduta si putina sare, folosind o pompita de apa luata de la farmacie. Toamna tarziu cat si iarna, repetam procedura la Sophie dar si la noi uneori chiar de doua ori pe zi: la trezire si la culcare. Este ideala pentru indepartarea mucozitatiilor si pentru hidratarea mucoasei nazale. Ulterior daca nu uitam, ungem si cu ulei de susan presat la rece, care va mentine mucoasa hidratata dar care nu va indeparta mucozitatile. La copii, pompita si batista bebelusului pot indeparta mucozitatile.
  • Gargara cu apa calduta si cat mai sarata, facuta odata la 2 h sau odata pe ora.
  • Gemoderivatele pe noi ne-au scos din multe belele, prescrise de medicul naturist/ homeopat prin telefon sau in persoana.
  • Medicamentele homeopate functioneaza, insa nu functioneaza daca medicul nu cunoaste ce concentratie sa recomande in functie de evolutia bolii. Aici gasiti o lista selecta cu medicii recomandati de cititori din intreaga tara.
  • Folositi cel mai puternic antibiotic din lume si reteta o gasiti aici. Are un gust extraordinar de bun (dupa gusturile mele) si care functioneaza foarte rapid, insa este foarte piperat.
  • Preventiv si in timpul racelilor, noi folosim argintul coloidal ionic luat la 2-3 zile sau zilnic cateodata, cate 10 ml odata in 2-3 doze pe zi. Trebuie tinut cel putin 5-7 minute sub limba, altfel il luati degeaba. Dar si aici, tot medicul naturist stie cat este necesar pentru fiecare etapa a bolii.
  • Pentru tuse la bebelusi, copii mai mari si adulti, folositi inhalatia pe care ne-o faceau si parintii nostri cand eram mici. Trebuie sa fie facuta seara, cel putin 4 zile la rand, cate 5-10 minute. AICI gasiti detalii despre remediile folosite de noi in caz de tuse, nas infundat. 
  • Aplicare locala cu albastru de metil, folosindu-se un betisor de urechi. Se aplica cate putin pe ambele amigdale, chiar daca gustul este foarte amar. Daca aplicati imediat ce simtiti prima durere, in 5-6 h inflamatia va trece. Puteti pune albastru de metil intr-un pulverizator si pulverizati direct in gat atunci cand este nevoie.
  • Gargara cu apa foarte sarata, folosind sare de ocna sau sare de Himalaya. Puteti repeta de 4-5 ori pe zi.
  • Gargara cu argint coloidal luat din magazinele naturiste sau online.
  • Gargara cu apa foarte sarata, folosind sare de ocna sau sare de Himalaya la care adaugati o lingurita de turmeric pudra.
  • Gargara cu suc de grau, proaspat stors.
  • 1 lingurita de 2-3 ori pe zi dintr-un amestec: miere, propolis si polen (2 parti miere, 2 parti polen si cate o parte propolis).
  • Exista in farmacii un spray numit „Gatulet Fericit”, care contine propolis, apa si miere dar nu contine alcool, deci este indicat si pentru copilasi. Veti gasi diverse variante de spray-uri cu propolis si miere si functioneaza la adulti si copii mai mari daca sunt facute cum trebuie. Acelea insa mai contin alcool.
  • Gargara cu tuica, da, ati auzit bine. Batranii din popor de fiecare data cand ii incearca o raceala, dau o dusca doua pe gat de tuica si le trece. Am incercat de mai multe ori si de fiecare data functioneaza atat gargara cat si dusca 🙂
  • Sirop din miere cu muguri de brad.
  • Sirop din miere cu muguri de brad cu coaja de lamaie si ghimbir.
  • Gargara cu sirop din propolis si miere.
  • Gargara cu apa si bicarbonat de sodiu (de la magazinele naturiste, adica fara aluminiu) – o lingura la un pahar de apa de 120 ml, valabil si pentru stafilococ.
  • Gargara cu otet de mere, la o cana de apa 2-3 picaturi de otet de calitate.
  • Siropul de ridiche neagra cu miere. O ridiche neagra se scobeste de miez, se adauga o lingura de miere si se lasa peste noapte. A doua zi se consuma siropul. Se poate adauga miere de cel mult 2 ori.
  • Amestec din urmatoarele ingrediente : o lamaie bio inghetata data pe razatoarea fina cu tot cu coaja, la care adaugam ghimbir ras (aproximativ 150-200gr), zeama de la inca o lamaie si completam cu miere intr-un borcan de 800gr. Se pastreaza la frigider si se iau 1-2 lingurite de 2-3 ori /zi dupa masa.
  • Gingerata facuta cu apa calduta la care se adauga zeama 1 lingurita de cuisoare, 1 lingurita anason, 1 lingurita scortisoara. Se strecoara bine si se bea cu inghituri mici timp pe parcursul unei zile (aproximativ 1-2 litrii).
  • Apa calduta in care se amesteca 2-3 picaturi de ulei esential de eucalipt.
  • Folosind corect hidroterapia, in cateva ore veti fi din nou pe picioare, chiar daca aveti temperatura de 40C.
  • Miere si scortisoara, 1-2 linguri miere si ½ lingurita scortisoara.
  • Consumati usturoi. O varianta simpla in caz de raceala, paine cu maia, prajita, peste care zdrobiti sau frecati un catel, doi de usturoi. Se adauga cateva picaturi de ulei de masline sau de cocos fara miros si e gata.
  • Pentru sinuzita, va recomand un tratament foarte usor care a dat rezultate chiar si dupa 20 de ani de suferinta cu esenta fara alcool de propolis. Se razuieste 1 baton de 200 g de propolis si se adauga in 2 litri de apa. Se lasa la fiert pana ce apa scade la mai mult de jumatate si dupa aceea se adauga 1 lingurita de miere. Se strecoara, se depoziteaza in sticlute cu picurator in frigider. E bine de stiut ca oala in care s-a fiert, nu se mai poate folosi la nimic dupa aceea. Se lasa doar o sticluta afara pentru folosire. Siropul tine timp de 1 an. Ustura puternic insa este foarte eficient. Se adauga zilnic cate 10 picaturi in fiecare nara, de cel putin 2 ori pe zi. Se face tratamentul timp de 30 de zile si se face pauza o luna si iar se incepe, si iar pauza, pana se rezolva situatia. De obicei au fost rezultate chiar si dupa prima luna. Acest tratament a dat randament la oameni care s-au chinuit cu sinuzita chiar si 15-20 de ani. Este un remediu vechi, recomandat prin anii ’90 de un medic naturist caruia nu ii mai retin numele. Mai gasiti si aici cateva video-uri demostrative, care va vor ajuta sa va ajutati corpul sa elimine mai usor mucusul.
  • Pentru raceala, vestita baie cu apa sarata la care adaugam si 1 cana de sare amara (sulfat de magneziu) pe care o puteti cumpara de la farmacie cu cativa lei.
  • Pentru sinuzita, gasiti aici cateva remedii naturiste foarte interesante. De asemenea, puteti gasi aici o carte cu remedii naturale pentru tratarea sinuzitei.
  • Aparatul salin (patentat la noi in tara) sau salinele artificiale pe care le puteti gasi in special in orasele mari, fac minuni atat in cazul amigdalitelor cat si in cazul laringitelor, faringitelor, bronsiolitelor, bronsitelor, rinitelor, sinuzitelor etc. Gasiti mai multe informatii la site-ul dat mai sus.
  • Uleiul de oregano, de cimbru sau cel de samburi de grapefruit ajuta corpul sa „lupte” impotriva inflamatiei si a infectiilor.
  • Pentru dureri de urechi, atat la adulti cat si la copii, picaturi cu ulei de masline amestecat cu putin ulei de usturoi. Prepararea uleiului de usturoi se gaseste online.
  • Tot pentru dureri de urechi, picaturi cu argint coloidal.
  • Pentru a gasi informatii legate de cum sa aplicati sfaturile de mai sus sau ce cantitati sa folositi, consultati un medic naturist.

S-ar putea sa va placa si urmatoarele articole pe aceasta tema: