Alimentatia raw vegana · Retete fara foc

Ciuperci si rosii marinate

Ciupercute si rosii marinate

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

  • 2 rosii
  • 10 ciuperci

Dressing

  • zeama de la ½ lamaie mare
  • 3-4 linguri ulei presat la rece (sa nu fie amar)
  • 4 linguri fulgi de drojdie inactiva*
  • sare fara iod dupa gust
  • 3 catei usturoi

Instructiuni:

Ciupercile se curata de coaja, rosiile se taie felii si toate se amesteca usor si lasa la patruns in dressing-ul de mai sus, pentru 10 min daca le puneti la deshidratat sau pentru o ora daca nu le deshidratati. Il recunoasteti, nu? Este acelasi dressing folosint la chips-uri cat si la hamburgeri. Este complet delicios, mai ales in combinatie cu rosiile si ciupercile. Toate le-am pus la dehidrator timp de 4h, iar ciupercile le-am pus cu palaria in sus, in asa fel incat sa pot turna in fiecare lichidul ramas in bol. Se pot lasa asa cum sunt (marinate), deoarece deshidratarea nu este necesara intotdeauna. Toate vor avea un aspect si un gust extraordinar.

Nota: Fulgii de drojdie inactiva se gasesc online sau la magazinele naturiste. Sunt o sursa extraordinara de toate vitaminele B, cititi mai mult si minunati-va despre beneficiile acestor fulgi, gasiti aici mai multe informatii.

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

14 gânduri despre „Ciuperci si rosii marinate

  1. super reteta….m-am uitat la tot ceea ce ai postat si cred ca toti care te-au vazut si au avut parte de prezenta ta, mai ales sa le gatesti ceva, s-au bucurat foarte mult.
    Mi-au crescut plantutele si nu prea stiu cum sa-i fac 😦 cei de soia, a ramas bobul si sa-l consum ca atare mi se pare tare si nu prea gustos. Cum as putea sa le prepar, pe unele le-am adaugat pur si simplu intr-o ciorba :d
    Astept raspunsul tau. Te pup si succes.
    PS: Felicitari!!!!

    Apreciază

    1. Sa vezi ce gust au, te dai peste cap de bucurie. In legatura cu plantutele, nici mie nu-mi plac cele de soia, si nici nu le pun la incoltit si nici fasolea, decat cea mung, mica si verde. Daca nu vrei sa le arunci, adauga-le intr-o salata de cruditati, cu multe verdeturi si lamaie ca sa nu le simti gustul. Eu una n-as mai pune altele, am inteles ca soia nici nu este prea indicata pentru consum, in general. Se pare ca are cantitati mari de toxicitate in ea, care nu se distrug nici prin fierbere, incoltire sau alte modalitati de preparare. Eu sa nici n-o vad. Imi mai faceam lapte de soia, acum gata s-a terminat. Insa, totusi in cantitati mici nu este nociva. In cazul nostru era, adica litrii intregi de lapte de soia facut in casa, pateuri la greu, etc. Acum prefer pentru pateu doar nautul si lintea.

      Apreciază

      1. Da? pe bune legat de soia ca nu sunt asa sanatoase?
        😦
        Eu de o perioada am facut mai mereu soia in diferite feluri, cam o data pe saptamana dar daca nu este asa de buna, numai folosesc. Oricum sotul meu nu o agreeaza deloc asa ca..mi-ar fi usor sa ma lipsesc de ea. Pai atunci am sa fac altfel de lapte, ca de soia faceam mai mult pentru ca papam cu cereale dimineata. Si pentru pateu mai folosesc insa daca nu e asa de buna, ma reprofilez pe linte si naut, care de asemenea imi plac dar credeam ca soia e mai benefica. Am vazut niste comentarii negative despre soia insa am crezut ca sunt persoane carora nu le plac deloc si de aceea spun. Am sa mai fac dar foarte rar. Pai atunci ii arunc , ca n-are rost sa-i mai tin de geaba. O parte i-am pus in o ciorba si restul ii arunc.
        Azi dimineata am facut o salata cu plantute de floarea soarelui si secara.
        Asa de buni au fost. I-a placut si lui Alfred. Nu ma asteptam sa fie asa de buni. De vreo trei zile am pus seminte de in la incoltit intr-o sita si sunt aproape gata de papat.
        Multumesc ca mi-ai spus legat de soia.
        Te pup si o duminica placuta!!

        Apreciază

  2. Poti folosi in loc de lapte de soia, lapte de migdale, canepa sau alte nuci. Laptele astea este excelent pentru cereale de orice fel, si daca mai adaugi si ceva curmale sau nuca de cocos, e total delicios. Felicitari pentru reteta de salata de sprouts de fl. soarelui si secara, iar semintele de in, sa stii ca niciodata n-am incercat. Incearca si lucerna, ridiche, trifoi, schinduf. Se gasesc seminte online, si sunt foarte delicioase.

    Numai bine,
    L.

    Apreciază

  3. Pai da..abia astept mai ales pe cele de grau numai ca decamdata nu am procurat grau. Vroiam sa cumpar de la plafar dar am vazut la tara la cineva, avea pus anunt ca vinde grau si am zis ca tre sa cumparam de acolo ca , cu siguranta nu are nimic.
    Dar shinduf ce este?
    Pai semintele de in mai mult as vrea sa le consum pentru beneficiile care le au. Poate am sa-ti scriu un email in care sa-ti spun mai in detaliu ceva, poate ma ajuti tu cu remedii naturiste. Am mai citit si semintele de in mi-ar face bine.
    Le las la incoltit si pur si simplu le pun intr-o salata dar am papat si asa pur si simplu cu iaurt sau lapte.
    Foarte bune.
    Lapte e migdale si nuci am facut si stiu ca este foarte bun. de asta o sa fac de acuma si are si un gust mult mai bun, nu de fasole. 😛

    Te pup,
    Iulia

    Apreciază

    1. Grau si eu mi-am luat de la tarani, ce sa facem, ca ala bio este 6 lei pe kg si asta de la sac este cam 2 lei /kg. Aici gasesti despre proprietatile diferitelor plante crescute ca vlastari.
      https://ligiapop.com/2009/08/29/germenii-semintelor-sanatate-curatara/

      Despre schinduf (fenugreek)

      Nutritional info:
      Vitamins A, B, C, E
      Calcium, Iron, Magnesium, Phosphorus, Potassium, Zinc
      Carotene, Chlorophyll
      Phyto-Nutrients – Excellent for Women (Breast Health)
      Amino Acids
      Trace Elements
      Digestive Aid
      Protein: 30%

      Apreciază

  4. Buna, voiam doar sa te intreb unde gasesc aparatul de dehidratare? sau dehidratorul acela’? Nu am mai vazut pana acum, si m-ar interesa.
    Merci mult

    Apreciază

  5. Sa-mi scriu si eu reteta de ciuperci marinate.Am mai scris-o in alta parte dar ar fi trebuit scrisa aici.Eu folosesc doar ciuperca Piciorul Caprioarei preparate crude,deoarece doar ele m-au convins sa le consum crude desi am incercat si alte retete.Faina de hribe deasemenea se poate consuma cruda in cantitati mai mici.Ciuperca Piciorul Caprioarei se curata de pielita si picior care nu se folosesc crude.Se taie felii si se pune la macerat pt 5 ore intr-un amestec de:1 parte sos de soia light si 2 parti suc de lamaie(putem incerca si cu portocale daca le dorim mai dulci).Se scoate apoi din marinata si se spala sub jet de apa si se storc putin.De aici incolo depinde de imaginatia fiecaruia cum le foloseste(salate,amestecate cu: tofu,marar,ulei si putina smantana,etc).Se consuma in ziua respectiva sau urmatoarea daca se tin la frigider.Nu e bine sa se tina mai mult pt ca i-si pierd gustul si pt ca oricum cand incep sa apara in unele paduri,le vei tot gasi inclusiv toamna.Daca doresti sa le imbunatatesti gustul poti sa incerci cu: drojdie inactiva,faina de hribe si amestec de oregano-piper alb,patrunjel verde taiat foarte marunt.Am facut incercari si cu:hribe,creasta cocosului,oite,galbiori si ciuperci albe(cele din comert) dar de departe aceasta ciuperca mi sa parut cea mai reusita in stare cruda.Nu se poate pune la pastrat in stare cruda cu saramura sau alte metode pt ca i se strica complet savoarea.Asa ca se consuma doar in sezon.Sunt foarte bune si facute in Wok,cu ceapa,patrunjel verde si alte ciuperci innabusite in prealabil iar dupa terminare ,se adauga putin ulei.Trebuie sa le cunosti foarte bine pt ca mai sunt ciuperci asemanatoare la care difera doar culoare care e spre cenusiu sau maroniu.Cele comestibile sunt rozalii si nu trebuie in nici un caz confundate cu altele, altfel poti ajunge la spital sau si mai rau.Cine nu le cunoaste,sa nu se aventureze.

    Apreciază

Comentariile sunt închise