Marturiile cititorilor · Retete fara foc

Cititorii care cultiva sprouts si adora sucul verde si cel de grau

Va prezint Familia Cosma, o familie din Baia-Mare, entuziasta in ce priveste consumarea unei diete cat mai sanatoase si apropiate de hrana vie. Mi-au trimis cateva poze pe care le-am admirat cu drag si am vrut sa vi le arat si d-voastra. Tavitele de grau, diversele feluri de seminte puse in borcane la incoltit, nelipsitul suc verde, doua printese dragi alaturi de o salata bogata si nu in ultimul rand, papusica mai micuta admirand si gustand niste plantute de floarea soarelui. Din punctul meu de vedere sunt un exemplu perfect de urmat. Tot respectul meu!

 

Un alt exemplu ar fi, Valentina (22), care a experimentat etapele cresterii germenilor de grau si mei, in vlastari. Pozele arata superb si-i multumesc din tot sufletul pentru acordul de a le posta aici. Redau textul din email-ul ei:

„In primul rand vreau sa-ti spun ca sunt foarte bucuroasa ca de 2 zile am inceput sa beau sucul de grau din recolta proprie. Adevarul este ca am avut emotii la inceput cand am plantat, pentru ca nu stiam ce va iesi. Am pus initial grau, mei, secara si ovaz. Graul si meiul au iesit super, celelalte au putrezit si au avut un miros ingrozitor. Dar e ok, nu m-am demotivat, pentru ca am descoperit si cauza. La cele doua nu am facut gauri la tavite pentru a se scurge apa, si de aceea.

Acum am pus si seminte de floarea soarelui si secara din nou. Abia astept sa se faca si ele. In fiecare zi cand ajung acasa primul lucru este sa merg la tavite sa vad ce fac. Vai si ce bucurie era la grau si la mei cand vedeam ca pe zi ce trce sunt tot mai frumoase si mai mari.”

15 gânduri despre „Cititorii care cultiva sprouts si adora sucul verde si cel de grau

  1. Toata admiratia! Si eu sunt din Baia Mare si e un oras in care greu poti avea un stil de viata sanatos, nu exista nici un magazin bio.

    Jos palaria si pentru familia Cosma, care isi creste copiii asa sanatos (mi-ar placea sa citesc undeva mai in amanunt, poate au si ei un blog), si pentru Valentina, care arata minunat, se vede ca a ales sa traiasca sanatos!

    Apreciază

    1. Buna Raluca,

      Si multumesc pentru comantariul tau. Din pacate, din cauza timpului pretios, familia Cosma nu are un blog. Urmeaza pe viitor sa-mi pregateasca un articol detaliat despre ei si atunci vom afla mai mult. Acum am scris eu pe scurt ce stiam despre ei. Sunt un exemplu si ma bucur din tot sufletul ca tot mai multe familii din Romania au inceput sa ia masuri pentru sanatatea lor. Primesc emails zi de zi cu marturii, si de toti ma rog sa-mi trimita poze pentru a scrie despre ei 🙂

      In legatura cu magazinul bio, poti sa traiesti sanatos si fara un magazin bio. Important e sa incepi usor, usor, cum au facut-o si ei, si alaturi de mancarea gatita sa adaugi sprouts, salate din plin si treptat sa faci si alte miscari. Ei combina mancarea vegana cu dieta cruda si se simt extraordinar.

      L.

      Numai bine,
      Ligia

      Apreciază

  2. ce este in borcanul acela intors cu capul in jos? in rest apreciez familia aceasta si ma bucur ca si ei reusesc sa tina acest tip de nutritie.

    Apreciază

    1. Sunt sprouts din seminte de floarea soarelui, si cred de linte sau fasole. Cum spuneam si mai sus, sunt vegani, consuma mancare gatita insa se straduiesc sa se ridice la gradul de cat mai crud.

      Apreciază

  3. Multumim foarte mult! Ai vazut ca ma pregatesc pentru o demostratie culinara, sunt foarte entuziasmata. Am umblat mult in ultimele zile pentru asta. Iti raspund la emails, zilele urmatoare.

    L.

    Apreciază

  4. Pt. a avea planta verde nu trebuie puse semintele in pamint? Le vad doar asa in apa, e deajuns? As vrea si eu sa-mi fac sucul asta miraculos acasa si nu prea stiu cum!
    Din pozele de mai sus nu mi se pare asa complicat cum credeam.
    M-as bucura mult de un raspuns.
    Doina

    Apreciază

    1. Draga mea Doina,

      Tavile care le vezi cu grau crescut au pamant la fund, numai ca cu timpul atat de mult se intrepatrund, ca nu se mai vede pamantul si sunt decat niste covoare de radacini superbe. Aici sunt indicati privind germinarea, punerea in pamant, etc, cat si video-uri explicative. Sper ca a ajutat putin.

      Ligia

      Apreciază

      1. Am cultivat pentru prima data grau pt suc.Nu am lasat la germinat decat 0 zi, nu doua (prima abatere :)) iar semintele le-am pus pe un pat de … vata pt ca nu am avut pamant bun si intr-o strecuratoare.Acum sunt deja in a treia zi si sunt f. frumoase.Am pus si germeni de grau la crescut .Pana la cati cm trebuie sa ii las? 2-3 cm este bine?Cred ca am pus cam multi pt ca stratul este de 1,5 cm in strecuratoare …
        Am facut paine mix dar nu este pe gustul meu datorita semintelor de susan care sunt in cantitate mare si am „gatit” prajitura de mere pe care nu am gustat-o inca.Painea am uscat-o in cuptor cu usa deschisa .
        Revin cu noutati.

        Apreciază

  5. Draga mea Andreea, multumesc pentru ca ne-ai povestit din experienta ta, este foarte important pentru toata lumea. Asteptam poze pentru o eventuala postare. Mult succes!

    Apreciază

  6. Sucul de grau,orz se poate face si mai gustos ,dar si sanatos daca se adauga:lamaie si extract de stevie .

    Apreciază

    1. Buna Alina, vegan inseamna sa nu consumi produse de origine animala, inclusiv lactate si oua. Termenul de vegan s-a nascut in preajma anului 1940 insa cei care inainte erau considerati vegetarieni, se puteau include in aceasta categorie si ma refer aici la Albert Einstein sau la Thomas Edison. Cu bine!

      Apreciază

Comentariile sunt închise