Retete fara foc

Paine raw cu usturoi si chlorella

Paine cu usturoi si chlorella

  • Porții: 10
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 1 cana seminte in inmuiate timp de 1 h
  • ½ cana seminte chia inmuiate timp de 1 h (opt.)
  • 1 cana seminte in macinate in rasnita
  • ½ cana susan integral pentru final
  • 3 linguri pudra de usturoi sau 5 catei pisati de usturoi
  • o lingura condimente mixte
  • 1 lingurita chlorella pudra (opt.)
  • 1 cana apa filtrata
  • sare de ocna dupa gust
  • 1 cana are aproximativ 250 g

Instructiuni:

Am amestecat toate ingredientele cu exceptia susanului si le-am amestecat bine pana s-au legat intr-un aluat sfaramicios dar lipicios. Am asezat jumatate din compozitie  in mijlocul unei folii paraflex si am nivelat-o cu ajutorul unei palete de lemn sau cu ajutorul mainilor inmuiate in apa. Varianta cea mai simpla pentru mine este sa pun deasupra o folie culinara si cu ajutorul unui intinzator de aluat sau o sticla, nivelez totul si aduc foaia la o inaltime de 1-2 cm. La final am presarat semintele de susan, am pus folia culinara deasupra si le-am presat bine. Am scos folia si am portionat aluatul folosind un cerc culinar. Am dat la deshidrator timp de 2 h, dupa care am scos folia de paraflex, le-am intors si le-am mai lasat la uscat inca 7 h. Din compozitia de mai sus ies doua tavi cu painici delicioase.

Modalitatea de pastrare:

Se pot tine intr-un saculet de bumbac timp de 2-3 saptamani sau pe o farfurie acoperite cu un prosop de bumbac.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

36 de gânduri despre „Paine raw cu usturoi si chlorella

  1. Buna Ligia,

    Arata senzational de apetisant. Bravo !
    Spune-mi te rog, pot inlocui cu ceva chia – daca nu am?

    Multumesc,
    O zi excelenta!

    Apreciază

  2. Si. am uitat ceva, nu am deshidrator.
    Le pot lasa in cuptor la foc mic cu usa deschisa?
    Daca da, cat timp?

    Multumesc mult.
    Mihaela

    Apreciază

    1. MIhaela, daca nu ai seminte de chia nu pune. In privinta deshidratorului, usuca painea pe calorifer cu un tifon deasupra sa nu se prafuiasca. Varianta cu usa cuptorului inchis a fost testata de zeci de gospodine si nu merge. Painea fermenteaza si nu se intampla nimic cu ea. Daca ai un coptor cu termostat, pune temperatura la 50C si tot este bine. Mult succes!

      Apreciază

      1. Eu unul nu as pune la cuptor cu temp. de 50C, ptr ca se depaseste pragul de 40C si atunci nu mai este raw. Se distrug enzimele .
        Florin

        Apreciază

  3. Buna Ligia,

    1. pot folosi usturoi pisat bine si nu pudra?
    2. cum le pot pastra mai mult timp – la frigider?

    Apreciază

  4. Usturoi??? MIe-mi spui???
    Ligia … esti o scumpa de fiinta buna! Multumesc in numele mai multora care urmarim „transmisiile” tale prin newslatter. Fa in continuare asa si vei contribui la imbunirea poporului roman. Din traditie romanii mananca foarte nesanatos. Tu singura stii.
    Multumesc mult si Dumnezeu sa-ti dea intelepciune sa continui tot mai bine.
    Johann – Bayern

    Apreciază

  5. Draga Ligia,

    Din ce am citit deshidratorul http://www.rawveganmall.ro/sedona-9-timer pare a fi cel mai bun… Singura problema ar fi folia http://www.rawveganmall.ro/folie-paraflexx-5-9-tavi care intr-adevar nu este pe stoc. O pot inlocui cu ceva, gen hartie de copt? (macar temporar pana apare pe stoc…) Ma tenteaza foarte mult sa achizitionez unul, dar fara folie elimin o gramada de retete… exact motivul pt care vreau sa il cumpar. Astept cu nerabdare raspunsul tau.

    Multumesc frumos si multa bafta in continuare in tot ceea ce faci!
    Cu drag Ligia T.

    Apreciază

    1. Buna Ligia,

      Folia poate fi inlocuita o vreme cu folia cerata din comert si ideal ar fi sa fie folia care sper sa ajunga curand la ei pe stoc. Multumesc pentru sustinere si suport!

      Cu drag,
      Ligia

      Apreciază

  6. Buna Ligia
    vreau sa-ti spun ca am facut si eu painea cu usturoi, dar fara chlorella ,pentru ca nu am avut, si a iesit extraordinar de buna! Chiar imi place foarte mult! Multumesc foarte frumos! Vroiam sa te intreb daca crezi ca fulgii de drojdie inactiva pe care i-am adaugat ii schimba calitatile (eu sant si intoleranta la toate dospiturile dar m-am gandit ca fiind inactiva nu ar trebui sa dauneze, nu stiu… Si inca ceva, off topic, citeam deunazi pe un site raw romanesc ca fructele ar trebui consumate cu moderatie pentru ca fiind bogate in zaharuri ar ajuta la dezvoltarea bolilor (undeva la 15% ar trebui sa fie ,cam un fruct doua pe zi).Tu ce parere ai , e adevarat? Iti multumesc din suflet si mult succes in continuare! Angela

    Apreciază

  7. Buna Ligia,
    iti multumesc mult de raspuns. Nu citisem inca acest articol al tau , eu sincer gasisem informatia pe un alt site, altfel nu te-as fi intrebat. Foarte interesant, ma pune mult pe ganduri, mie imi plac foarte mult fructele. Si in legatura cu drojdia inactiva ,crezi ca dauneaza calitatii painii? Multumesc si numai bine! Angela

    Apreciază

    1. Buna Angela,

      Drojdia inactiva nu dauneaza in nici un fel, decat daca este chimica. Poate fi folosita cu masura, ca orice superaliment.

      Cu bine!

      Apreciază

  8. Salutari Ligia,
    Imi poti spune,te rog,de unde pot cumpara chlorella pudra?
    O primavara frumoasa,multa sanatate si spor in tot ce faci!

    Apreciază

  9. Buna Ligia,

    Cand spui cana, cam la ce gramaj te referi? 250 grame? 1 Cup (US)?
    Am incercat o reteta de paine saptamana trecuta (mi-a iesit mai mult lipie) insa a fost buna, am folosit-o pt „wraps”. Abea astept sa incerc si reteta asta! 🙂
    Multumesc!

    Apreciază

  10. Buna,
    Sunt la primii pasi in directia vegan-raw vegan,adica in directia cea buna : ma informez(in principal de pe acest site cu trimiterile lui in toate directiile ca un glob de raze) ,pe baza informatiilor imi educ mentalul si imi modific convingerile ,etc,altfel spus”ma transform’,imi ajustez relatiile cu cei din jur,familie,rude colegi,pe care i-am inebunit cu teoriile mele culese de pe site-uri ( femeile sunt mai receptive,mai ales ca ele asociaza cu dietele de slabit) si nu in ultimul rand ma dotez cu aparatura Mai am de luat deshidratorul Excalibur si germinatorul Eu am inceput, mancand cat mai multe salate de cruditati,frunze si radacinoase,sucuri( am un Omega VRT 352,vertical) , seminte de tot felul ,beau argila si extract de suc de orz verde,si pudra de iarba de grau Nu am reusit inca sa renunt definitiv la carne si mai beau cate un pahar de vin rosu facut de mine,la carne si alte „animaliere ” voi renunta dar la paharul de vin rosu ,ba. Nu am mancat inca seminte germinate si vlastari si nici suc de iarba de grau (dar am toate cartile,si trebuie sa mai cumpar un germinator,cel pe care il ai tu Ligia ,si gata!) Si am ajuns la paine ,nu am facut si vreau s-o incerc pe aceasta cu usturoi si chorella. Cu intrebare asta trebuia de fapt sa incep : ce vrea sa spuna ultima pozitie din reteta ,ca nu am inteles si sunt derutat : 1 cup = 250 gr

    Ligia,tu ai harul de a schimba viata oamenilor in bine

    Costica

    Apreciază

Comentariile sunt închise